11
  • Inquisitor
    #11
    Ez így sima IRQ problémának látszik, mert szvsz kb. semmi más köze nem lehet a kettőnek egymáshoz.
  • PLaci #10
    egyszer egy családtagom SIS-es P4 lapot vett, ha bedugta az USB-be a Joystic-ot, akkor (akár futás közben is!) megszűnt a másodlagos IDE csatorna...
  • Punkerwork
    #9
    majd 3 évig volt SIS-es lapom nem volt vele bajom, most meg 915 van, remélem ez is kibírja addig, ja és ASUS lapom van nagyon régóta :)
  • eke
    #8
    Mindegyiknek van valami kehéje... a SIS-t meg nem kell szidni, mert igenis tud jó chipszetteket készíteni csak soxor az op.rendszerek és a programok optimalizálásával is gond van. Emlékszem miket szívtam még anno a VIA 694x-es alaplappal a winfos alatt, mikor megvettem az i815-ös alaplapot volt azzal is olyan amelyik op.rendszer telepítésnél az első újraindításánál soha többet nem éledt fel. 3 deszkát cseréltek mikor hozzámvágtak egy MSI-t amivel nem volt gond... Úgyhogy nincs hibátlan termék az tuti
  • Inquisitor
    #7
    Úgy tudom a SiS intel vonalon elég gyors ramkezelésben ... többi részét nem tudom, VIA állítólag az IDE/SATA részen domborít, de a ramkezelése lassú, az ATI meg természetesen integrált VGA-ban verhetetlen, ellenben ótvar gagyi az USB vezérlője. :)
  • Laalee
    #6
    intel oldalon nemtudom milyen a sis, de az amd chipsetjei jók, ebböl gondolom intel sem lehet ennél rosszabb. nem sebességbajnokok, de stabilak, megbizhatók, olcsók, és mivel a belépőszint piacán ugysem az a +1% teljesítmény a döntő amit egy jobb alaplap ad, tökéletes választás lehet.
  • Inquisitor
    #5
    Jaja, NForce-nak híresen f*s az ide kezelése, még is sokan istenitik.
    Másrészt volt nálunk egy fazon tegnap, és azt mondta, hogy össze akart állítani inteles gépet 4x1GB rammal, erre a cégnél megdöbbenve látták, hogy akár i865, akár i875-el próbálkoztak (gyártófüggetlenül!), 3,2GB-ot látott a rendszer ...
  • Inquisitor
    #4
    Nincs velük komoly baj, ellenben rohadtul válogatos az ATI chipset a memóriák között.
    A SiS-ről nem tudok, hogy olyan baja lenne, ami lassúvá vagy instabillá tenné, HA normálisan telepítik ... (meg nem mellékesen 8 hónappal elöbb volt Dual DDR-es chipsetje, mint az Intelnek.)

    Amúgy vicces a hír, ezek szerint a híresen stabil (ámde fertelmesen antituningos, és végletekig butított) Intel alaplapokat, amiket az AsusTek gyárt, mostantól ATI és SiS chipsettel jönnek ki alsó szegmensben? :)
  • TommyGun
    #3
    Azért mert te hülye vagy hozzá attól az még jó is lehet...vannak nagyon jó sis lapkák és vannak kevésbé jók...ahogy nForce-al is lehet szopni meg VIA-val is...
  • JZO
    #2
    ATI-t nem, de a SIS az valami fertelmesen szar, trágya, gané. Inkább életem végéig ez a gépem maradjon, de itt nem akarok meglátni SIS-t.
  • Punkerwork
    #1
    tesztelt már valaki ATI chip-es cuccot?