339
Visual Basic Programozás, segítsetek nekem
-
Tejgla #339 Helló!
Táblázatot hogyan tudok csinálni visual basic 6.0-ban? Osztályokkal? -
kaloczi1962 #338 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a gép bekapcsolásától óránként jelenjen meg egy figyelmeztető ablak. Az ablak még megy is, de az időzítés nem.
Kösz. -
tg0224 #337 Sziasztok!
Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Visual Basicben kell programot írni, de nem tudom megcsinálni. Nekem ezek a programozás dolgok egyszerűen nem mennek sajnos, de szombatig el kell küldeni a házit.
Ez a feladat:
Nagyszámú dolgozatjegy eloszlását kell meghatározni a rendszer bemenetéről érkező osztályzatok sorozatából, amely a 0 végjelig tart. Írassa ki egy Excel állományba, hogy hány egyes, kettes, hármas, négyes és ötös dolgozatot írtak a tanulók.
Esetleg meg írná valaki?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
#336 Üdv! A problémám a következő:
Írtam egy kisebb programot, ami egy bizonyos DLL-t referenciaként használ. Ezzel semmi gond, a generált exe mellé teszem a DLL-t és működik, viszont nekem arra lenne szükségem, hogy a DLL-t az eredeti helyéről használja. Addig eljutottam, hogy létrehoztam egy App.config fájlt, ahol konfiguráltam az elérhetőségét. A kérdés az lenne, hogyan tudnám elérni a DLL-t úgy, hogy ne kelljen könnyen olvasható helyeken letárolnom? Van lehetőség a projekten belül beállítani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#335 sziasztok,
ha valaki ért a Windows Mobilra programozásához VB-ben (Visual Studio 2005) légyszives segítsen kicsit..
Szeretnék egy DataGridet használni, mögötte valamilyen adatforrással.. magamtól nem jövök rá hoyg lehet ezt megoldani és amit a Neten találok az vagy nem működik, vagy nem érthető számomra ,vagy C-ben van..
Esetleg egy működő mintapélda jól jönne..
köszi -
kezdő2 #334 sziasztok!
újfent egy probléma!
a feladat az, hogy vb6-ban megírni egy exe-t, ami elindít egy másik programot. Ott akadtam el, hogy shell utasítással meghívtam a programot, megkerestem az ablak nevét, de innentől meghaladja a tudásomat. Tudnátok segíteni?
üdv -
joska29 #333 Sziasztok! Sikerült megoldanom.
Így:
Public Class Form1
Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
TextBox1.Text = "aaa" & "bbb" & vbNullChar & vbCrLf
TextBox1.Text = TextBox1.Text & "ccc"
TextBox1.SelectionStart = Len(TextBox1.Text)
TextBox1.Focus()
End Sub
End Class
A kimeneten a sortörés tűnik el, de bármi más is amit a vbNullChar után írok.
Köszi. -
joska29 #332 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy backspace utasítást hogyan lehet programozni? Tehát hogy egy gomb lenyomására ugyanaz történjen mintha a billentyűn backspace-t nyomnék. Hiába próbáltam, nekem csak egy karakter jelenik meg, de semmi egyéb. Köszi a segítséget! -
#331 Megoldottam máshogy... -
#330 Sziasztok! Nekem is lenne egy problémám.
Excel, macro.
Van két sheet. az egyiken adatok, a másikon chart-ok.
Amikor megnyomom a gombot az adatok sheet-en, akkor a másikon update-elni kéne a chartot.
Viszont. A chart tartalma minden nappal változik, tehát a range amivel dolgozom mindig változik.
Eddig igy néz ki:
CurCol az oszlop ami minden nappal egyel nő, a sorok mindig ugyanazok:
Set xy = Worksheets("Metrics").Range(Sheets("Metrics").Cells(CurCol, 10), Sheets("Metrics").Cells(CurCol, 12))
itt viszont mindig meghal:
Worksheets("Charts").ChartObjects("Chart 3").SetSourceData Source:=xy
Valami ötlet? -
kezdő2 #329 sziasztok!
Újfent egy kis segítségre lenne szükségem. Excel makrónál belefutottam egy olyan problémába, amibe számtalan fórumozó, de igazi megoldást nem találtam rá.
1., az excel 2007 alatt megírt makró, nem fut 2003 alatt, pedig .xls-ént van elmentve, és If Munka1.Range("K2") = True Then i = "RF" kifejezésből a .Range kifejezésre mutat hibának. Miért?
2., már grafikon készítési metódusban:
ActiveChart.SetSourceData Source:=Sheets("alapadatok").Range(Cells(2, 1), Cells(r1, 12)).Select, _
PlotBy:=xlColumns
Range Object hibát hoz. Láttam különböző megoldásokat, de eggyik se működött.
Ha tudjátok a választ, megköszönném, ha rávezetnétek.
Üdv -
joska29 #328 Tökéletes! Köszönöm szépen!!! -
#327 TextBox1.Text = "Egy kis adat"
TextBox1.Text = TextBox1.Text & " További adatok"
Példa
-
joska29 #326 Sziasztok! A segítségeteket kérném. A problémám, hogy egy textboxban szeretnék megjeleníteni folyamatosan változó szöveget. Ezt egy ciklussal megoldottam, de miután lefut a ciklus, mindíg csak az utolsó sor jelenik meg. tehát ahogy változik a szöveg, mindíg felülírja az előző szöveget. Hogyan lehetne a cikluson belül több sort kiírni? A sortörés nem megoldás mert közben számolni kell. Tehát egy sor, aztán egy halom számítás, majd a második sor és így tovább... Köszönöm a segítséget! -
petya1693 #325 Sziasztok! Azt szeretném valahogy megoldani, hogy egy képre kattintva a programomban kiírja a kattintás koordinátáját. Ez nem is hangzik vészesen, mert meg is tudtam csinálni. Addig hogy az alap felületre kattintok és úgy kiírja. Ha a képre kattintok se kép se hang... Nem tudom hogy a képre kattintást miért nem érzékeli kattintásnak. Van valami ötletetek? -
atiapuka #324 Szerintem a textboxot ilyen téren nem tudod formázni.
Max. a numerikus értéket, amit beteszel a textbox-ba, azt formázd meg!
Valahogy így: txtbox=Format(szám,"...") -
atiapuka #323 Üdv!
Azért nem megy, mert ilyenkor a text-ekben levő szöveges mezőket összekonkatenálja.
Próbáld meg így: Val(a) + Val(b)=c
Ja és c változónak integer-nek kell lennie! -
#322 Hellosztok, lenne egy olyan prblémám, hogy szeretnék egy oldalra belépni (Excel-VBA)
Már a felhasználónevet és a jelszót is beírattam, de nem tudok belépni, mivel a Belépés gombnak nincs HTML neve, ha meg az actionre próbálok navigálni:
appIE.navigate sURL + "\default.asp?action=login"
akkor meg kiírja, hogy hibás felhasználónév, vagy jelszó, azaz nem érzékeli a beírt szöveget, anélkül hívja meg az oldalt. Valahogy rá kellene kattintanom a belépés gombra, csak nincsen neve -
kezdő2 #321 Köszönöm a tanácsokat! menézem amiket megjelöltél nekem.
üdv -
#320 "Igen, nos távoli elérése van a berendezésnek, etherneten kersztül érem el a regisztereit."
Ahhoz akkor winsock kell. Excel alá azt kellemes kis dolog beüzemelni. ;)
Vagy a Visual Basichez adott, vagy egy 3. féltől származó (például a nem-kereskedelmi felhasználásra ingyenes Ostrosoft Winsock - elérhető innen, példa itt).
Ezen leírás alapján, illetve ezen specifikáció alapján össze tudod állítani a TCP-csomag tartalmát. Ezzel a progival meg tudsz tesztelni. -
kezdő2 #319 Szervusz!
Igen, nos távoli elérése van a berendezésnek, etherneten kersztül érem el a regisztereit. Megnéztem a példát köszönöm, jó kiindulási alap.
Üdv
-
#318 Hogy jobban értsd: Modbus mehet soros porton át - itt láthatsz egy példát, hogyan vezérelnek soros portról hajtható reléket (nem Modbus protokollon, de ez egy példa a soros port Excelből vezérlésére).
De Modbus mehet Etherneten keresztül is, vezeték nélkül, stb...
Sőt a Modbusnak van sok protokollja (Modbus RTU, Modbus ASCII, Modbus TCP/IP, Modbus over TCP/IP, Modbus Plus), interfész- és eszköz-függő hogy melyiket kell használnod.
-
#317 Pont a lényeges kérdéseket hagytad ki: milyen interfészen keresztül kommunikálsz az eszközökkel (ugyanis az interfészhez kell "illesztőprogramot" kreálni), illetve vannak-e az adott eszközöknek valamilyen specialitása (ezért kérdeztem, milyen célra kell)? -
kezdő2 #316 szervusz
excelben tárolnám a felolvasott adatokat és az utasítást, hogy melyik regisztert kérdezze azt is onnan küldeném
előre is kösz -
#315 Jó lenne tudni milyen hardvert használsz (mert arra az interfészre kell írni egy hardvert kezelni képes függvényt, illetve valószínűsítem, hogy a végeszközöknek vannak bizonyos specifikus dolgai), illetve hogy a küldendő adatok hogyan helyezkednek el az Excelben?
Ugyanis a egésznek a folyamatát valahogy így tudnám elképzelni:
Excelben levő adatok ----esemény (például gomb lenyomása)---> Modbus protokoll szerinti adat létrehozása ---> adat átküldése a megfelelő interfészen keresztül ---> válasz feldolgozása (ha kell, de ez opcionális)
Mellesleg miért pont Excel? Milyen célra kell ez? -
kezdő2 #314 sziasztok!
írtatok már excel alá modbus kommunikációt? hogy fogjak neki?
előre is kösz -
#313 "egy "kisebb" dogát kell írnom a BASIC történetéről, a commodore-os időszakból...mért fikázták, mért utálták annyira és mi lett vele azóta..."
A BASIC (Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code ~ általános célú programozási nyelv) 1964-ből származik, Kemény György József volt az egyik megalkotója - szóval a Commodore-os időszak előtt (bár a 70-es, 80-as években, a mikroszámítógépek idejében terjedt el).
Bővebben: Wikipedia, Wikipédia, Google egyszer, Google kétszer.
-
ocsi086 #312 Hello!
egy "kisebb" dogát kell írnom a BASIC történetéről, a commodore-os időszakból...mért fikázták, mért utálták annyira és mi lett vele azóta...ha valaki tud valamit, megköszönném ha leírni!
előre is thx -
ajax64 #311 Hello! Kezdő vb használó vagyok és lenne egy olyan problémám, hogy a pascal háromszöget kéne megjelenítenem excelben. A szélén az egyesek megvannak, de atöbbi része valahogy nem megy. Tudna valaki segíteni?
Háromszög alakban kéne az egész, kb így:
1
1
1 2
1
1
Előre is köszi! -
ajax64 #310 a -
jozsagab #309 sziasztok
fájlok elérési útvonalát szeretném kiolvasni táblából, hogy ne kelljen minden Visual basic kódot átírni mindig
pl.: Me.Kép0.Picture = "c:\Documents and Settings\.......\" & Me.Szöveg2
a "" közötti részt nem tudom, valaki segítsen!!
Köszi -
xris #308 kis segítség kellene. excel makróval egy oszlopba kigyűjtöttem file-neveket és ezeket a kigyűjtött file-okat kellene egy adott könyvtárból egy másikba másolnom. Köszi X -
#307 Maga fejlesztő környezet érdekelne. -
zsotesz #306 Erre gondolsz? -
zsotesz #305 szerintem már megjelent -
#304 Sziasztok.
A Visual Basic 2010 mikor jelenik meg? -
kezdő2 #303 sziasztok újra!
Még annyi lenne az előző témához a kérdésem, ha lefordítottam ocx é telepítettem miért marad szürke a háttér? -
kezdő2 #302 sziasztok!
Kezdőként egy kis segítséget kérnék vb6-hoz. egy lekérdezés sor végrehajtása közben "futáshiba 340, a következő vezérlőelemtömb nem létezik 124". nem látom a fától az erdőt. egy változóval definiálta a tömböt és szerintem van adat abban a tömbben és létezik is. A másik hiba: 2 tizedesjegy helyett 4 tizedesig jelenít meg a text boxban ezt se találom hol kellene beállítani.
ha tudtok segítsetek légyszíves
köszönöm -
zsotesz #301 Köszi, de közben úgy döntöttem maradok a kék könyvnél, az volt a gond, hogy nem lett bescannelve két oldal, így azok hiányoznak, ezért nem értettem. -
#300 Szia,
Attól függ milyen programot használsz.Mert egy kicsit átalakult a Visual Basic. Javaslom, hogy szerez be a VB2005 és ehhez tartozókönyvet.
Igaz, hogy azóta megjelent a VB2008,VB2010 (nem soká)is.
Javaslom ezt a könyvet. Benne van a VB2005 express program is.
VB2005 book