17
  • Fenjoy
    köszönöm, tisztább lett a "kép":)
  • dez
    A Nyugai PU. melletti MM-ben nézd! (A Sony az mindíg is drága volt LCD-ben, meg ugye sokminden másban is.) Csak vigyázz, mert össze vannak keverve a régebbi és az újabb modellek, és még csak nem is különböznek sokban árban... (Pszichológia, gondolom...) Épp itt van egy szórólap: 82cm, 700:1, Grundig Amira 32LXW82-7510, 300e. De láttam már jobbakat is, hasonló áron. (Mondjuk nekem is drágák még, én is várok egyelőre. Bár 1x-2x már majdnem elszántam magam egy részletfizetéses akcióra.)
  • dez
    Plazmából én még nem láttam ócskát. Bár lehet, hogy attól még van. LCD-ben viszont nagy különbségek vannak... Itt a vackokat felejtsük is el (halvány kép, fekete helyett szürke, élethűségtől messze álló színek). Tehát, csak a jobbakban értemes gondolkodni. Ezek manapság a nagyobb képernyősek (ilyen méretben már megnézi az ember, mit vesz, ezért nem is próbálkoznak a gyártók a legócskábbal), kontrasztarányuk 1000:1 és 4000:1 között van (utóbbihoz közelítőt még nem láttam itthon). Ezeknek már elég jó a képük (színben is, feketében is, kontraszt és fényerő is elfogadható [bár attól nem kell félni, hogy kiégeti az ember szemét], és széles szögekből is jól látható a kép [aki nem ért hozzá, talán rá sem jön, hogy LCD-t néz...]). Fogyasztásuk értelmes keretek között van. A plazmák kontrasztaránya olyan 5000:1, vagy még több. Tehát a fehér az itt tényleg vakító fehér... Általában elég jó a képük egyébként is. De ugye nem olcsók, és még igen sokat is fogyasztanak. Diohényban ennyi, aki akarja, kiegészíti.
  • Andris
    Oké. Ha be lehet állítani, hogy ne nyújtsa szét vízszintesen a képet 16:9-re akkor jó. Csak akárhol látok kiállítva LCD-t az tutira kinyújtja. Nekem jobban tetszik ha inkább bal és jobb oldalt marad 1 fekete csík, és nem torz a kép.

82centis LCD 2-300e ? Hol?
    Én nem is láttam nagyon 70cm-nél nagyobbat. Se mediamarkt-ban se sehol. Pixmania.hu-n 1db 82cm-es Sony van 400e-ért, és az is csk 500:1-es kontraszt arányú
  • Yv@n
    Olyan nincs, hogy valami ne tudna elromlani :)
  • Fenjoy
    Amugy Plazma Kontra Lcd leírna valaki a fő különbségeket? mert ugy tudom, hogy a Plazma tévé szó szerint "gáz":) Még az Lcd ben nem nagyon tud elromlani semmi... aki tudja irja köszönöm szépen tényleg érdekelne
    :)
  • Fenjoy
    Egyre jobban "tetszenek" ezek az LCD tévék, de ahogy nézzem a hátulját az összesnek, hát 3 schart os csak?! lehetne azé még:) de tényleg bejönnek már csak áruk, mérséklődését várom:) Amugy a Mostani Hvg-ben volt egy kis "magazin" melyben a digitális műsorokról és szórásukról is volt szó, a vicc az hogy ha olyan környéken laksz és alkalmas a készülökéd a digitre, vagy set-up boxod van etc, nézheted a Röszmeteg Győzikét:) e hónap indul ha jól emlékszem egy körzetben budán ez a "szórás", 2009 vagy 2011 ig meg teljesen át kell állni analógról, alakul ez de lassan... ha valamit rosszul tudtam, majd valaki kiigazít:)
  • dez
    Olyan LCD-TV-t ne vegyetek, aminek 1000:1 alatt van a kontrasztaránya!
  • dez
    Hol nézed az árlistát? Én nem ezt tapasztaltam: lcd: 82 centis 2-300e., plazma: félmilkótól felfelé...

Ezt a megnyújtást nem értem. Be lehet állítani.
  • Andris
    Csak a nagyok meg drágák... drágábbak mint a plazma TV, ami persze megint csak undorító

Igaz... discovery+spectrum egész jók, de előbb utóbb azt is megunja az ember. És még mindig nem vagyok kibékülve azzal ahogy 16:9-re konvertálják a TV adásokat. Szinte mindegyik kinyújtja.
  • dez
    Egyébként szerintem rájöttek, hogy a tévé nem helyettesítheti a számítógépet, nem versenyezhet vele. De nem is akarnak mindent átengedni neki (azaz a fő hw és sw komponenseket gyártó néhány cégnek), pl. az interaktív műsorok és hasonlók intézését, stb. És ha már van némi "intelligencia" a tévében, a számítógépnek is besegíthet.
  • dez
    "Ez tök jó, és vennék is egyet, ha nem lenne olyan undorító minősége az LCD Tv-nek. Mert gondolom LCD-vel csinálják a dolgot."

Te valamit nem tudsz: a kisképernyős LCD-tévék egész más technológiájú panelt használnak, mint a nagyok! A kicsik ócskák, a nagyok viszont egész jók.

Ja, és letörne a kezed, ha néha átkapcsolnál ismeretterjesztő csatornákra? :) (Nincs ott se mindegyiken mindíg valami jó, de az egyiken általában igen.)
  • Andris
    Ez tök jó, és vennék is egyet, ha nem lenne olyan undorító minősége az LCD Tv-nek. Mert gondolom LCD-vel csinálják a dolgot.

Remélem már hamarosan jön a digitális műsorszórás, és akkor talán normálisabb lesz a TV minősége. Akkor aztán lehet majd nézni a Győzikét 1280x720-ban
    ...amúgy meg nem ártana már valami normális műsor sem
  • HuAn82
  • dez
    "Tényleg? És a tévén, annak távirányítójával nézegetted a számítógépen levő multimédiás cuccokat?"

És miért is nem mindegy, hogy a távirányító jelét a tévé vagy a pc fogja? :)
  • Garfield
    Tényleg? És a tévén, annak távirányítójával nézegetted a számítógépen levő multimédiás cuccokat?

Mert szerintem nem.

Értem én, hogy közléskényszer, de néha tudni kéne hallgatni, nem gondolod?

U.i.: Ott a közlemény, olvasd el, hogy a HP cucca mennyiben több a te Virge-os cuccodnál...
  • szgombos
    Én is összekötöttem még évekkel ezelőtt a számítógépemet a TV-vel, egy 4 megás S3 Virge Dx/GX karinak a d-sub lábait bizgerálva látszott is valami! mégsem lett belőle ekkora hír.