14
-
#14 Ez ilyen maffias dolog:) Figyelgettnek picit, egyszer ugyis csinalsz vmit, athajtasz a piroson pl. utana meg majd johetnek a szivessegek, amiket ha megcsinalsz meg nagyobb gazban leszel:) -
#13 Erre aszongyák, hogy ha tisztességes vagy, hát nincs félnivalód semmitől. ;) -
IoIa #12 Messze nem a legjobb a kétkulcsos módszer!!! -
#11 A netet es a mobilokat szinte lehetetlen megfigyelni, bar az amik probalkoznak(Echleon rendszer ha jol emlexem)igyhat majd figyelik azt akit erdekesnek tartanak, vagy sztem masra megy ki a jatek, szeretnem azt hinni, hogy nem tomegmanipulacio lesz ebbol :( -
benczurzs #10 Jaja, ha a kétkulcsos eljárást használják, és a kulcsot lemezen, vagy más módon, nem interneten küldték át, vagy hozták magukkal, akkor azt vissza nem fejtik soha az életbe, tehát a tárolás is felesleges.
Lehet, hogy ezt ők ott fennt nem látják ?? -
jefferson83 #9 Jogtalanul? Igen, még igen. Mennyiből tart összedobni egy kis törvényt. Kb 5 perc. -
CmdrPetya #8 HI
Ismerős ez a beadvány honnan is hadd gondolkodjak ja igen a Közelenségből érdekes hogy mindenkit le akkarnak hallgatni csak azért mert potenciális terrorista lehet úgyan már és tárolják a forgalmi adatainka JOGTALANUL. Egy régi mondás: "..Idővel a z ártatlanokból is veszélyes bűnöző lesz" csak nem belülnk. Én elvetem ennyi! -
Razgon #7 Elmebeteg ötlet. Ettől még lehetnek terrorista támadások.
Egy ilyen rendszert működtetni sok pénz, és ezt úgyis a polgárokkal fizettetik meg.
Márpedig én nem szívesen fizetnék azért hogy megfigyeljenek. -
jefferson83 #6 Szerinted, hogy ha esetleg bevezetnék (remélem itthon nem) utána nem lenne egyetlen robbantás sem, mert ha ez igaz akkor támogatom. Szerintem aterroristáknak is van annyi eszük, hogy akkor kitalálnak valamit. -
IoIa #5 Mivel nem tudják, hogy ki lesz a gyanúsított, ezért _mindenkinek_ az adatait rögzítik.
De ez így egyébként baromság. Ha én terrorista lennék, akkor kódolatlanul semmilyen formában nem kommunikálnék. És természetesen csak egyedi kódolásokat használnék, nem pedig az általánosan elterjedt, egyébként pedig könnyen törhető eljárásokat használnám. Vagyis ezeknek az adatoknak a tárolásával semmire sem mennének. Így viszont feleslegessé válna a többi (ártatlan) adat rögzítése és tárolása.
Véleményem szerint nem kell beszarni, mert a mobilhálózatokon és az interneten olyan borzalmas nagy mennyiségű adat rohangál, hogy ennyi adatot még ha le is tudnának tárolni, kielemezni képtelenség lenne. -
Yv@n #4 Hogyan rögzítik két évre visszamenőleg egy még el nem követett bűntény majdani gyanusítottjának adatait? -
TommyGun #3 Ez szép és jó de ez kissé kivan sarkítva...ez itt nem Orwell 1984-e...mégis hogy képzelik el hogy csak a gyanúsítottak adatit rögzítik majd ? Akkor mindenki adatát gyüjtik ugynúgy csak akkor haszn álják fel ha esetleg gyanúba keveredik ? és mi a biztosíték hogy a többi adat biztonságban marad ? -
Cat #2 erre mondta az angol rendörfőnők, hogy igen, mindenkinek megvan a magánélethez való joga, de ugyanígy mindenkinek megvan a "fel-nem-robbantáshoz" való joga is, és ez utóbbi erősebb -
Mice #1 "csak a konkrét bűncselekmények elkövetésével, megtervezésével, segítésével gyanúsított vagy megvádolt személyekre vonatkozna."
a bűnözők adataival felőlem azt csinálnak amit akarnak, de az én életemben milyen jogon turkálnának?