728
  • Rafaelo
    lipicai klaudiának kellemes hangja van szerintem csak télleg mindig az ember látja
    a lelki szemei elött a pofáját :)
  • Phat Smoker
    megszokás ide vagy oda, valószínű egy hozzá nem illő szinkronhangot igencsak nehéz lett volna megszokni. ha illene hozzá az 'alkalmi' szinkronhang akkor részemről semmi baj nem volna.

• winnie
    a jóbarátok-hívők nagy része, akik angolul kezdték el a sorozatot, azért ezzel vitatkoznának. hangszín alapján csak 2 (inkább 1,5) karakternek van köze az angol megfelelőjéhez, de a magyar színészek nagyon jól felvették a karaktereket, szó ami szó - ennek ellenére azért mégis csak az eredeti az igazi.

a friends-ban csak a egy a szomorú - az olykor nagyon gyenge minőségű, hevenyészve fordítot, randa félrefordításokkal teleszórt magyar szöveg, amin sajnos király poénok is elúsztak. nem egy elnök emberei szinten lett persze félrefordítva a sorozat, de azért ez is necces volt.
  • winnie
    azért sokat számít, hogy megszoktuk. soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna akkor, ha felcseréljük a szinkronhangokat. ez is csak megszokás szerintem. ha más lett volt KÁ, akkor azt szeretjük meg. viszont, ha megszokunk valakit, akkor nagyon nehéz mást nem borzalmasnak találni.
  • Phat Smoker
    hát igen..el lettek jól találva ott a szinkronok.
    Jennifer Anistonnak nem is tudnék jobb magyar hangot, mint Kökényessy Ági!
    A 'jóravaló feleség' c. filmben hallottam egyedül más hanggal...borzalmas volt!
  • Kingsley
    hát sztem pl. a jóbarátok angolul és magyarul is ugyanolyan jó volt... sőt... :)
  • criminal law
    Persze, ez tűnt fel leghamarabb.

• Phat Smoker
    látom másnak is szemet szúrt, illetve fülön ütötte Liptai K. tehénbőgése :D
    keresve se találhattak volna elcseszettebb hangot
  • Phat Smoker
    "..Teri Hatcher-nek is más a hangja mint a Lois és Clark-ban, asszem ott pont a Liptai volt az övé.."

Teri Hatcher szinkronhangja Timkó Eszter! :)
  • [NST]Cifu
    ...csak itt nem pszichopata

Annyit mondok, hogy várd meg a következő csütörtöki részt. :D
  • criminal law
    Megnéztem tegnap, nagyon tetszett, de mikor Liptait meghallottam, áááááááájjjjj.....

• Waterhorse
    Na én most látom először a sorozatot, így nincs viszonyítási alapom az angollal. A "megszokott hangokban" van igazság. Nagyon örültem pl. amikor megszólalt Marcia Cross a Melrose Place-es szinkronhangján. Jó a karaktere, egy az egyben a Melrose-os Betsy-re hajaz, csak itt nem pszichopata. Teri Hatcher-nek is más a hangja mint a Lois és Clark-ban, asszem ott pont a Liptai volt az övé. Ez a mostani már elég uncsi tucathang, minden második sorozatban hallom és előtte meg Pamela Anderson hangjaként szoktam meg. Viszont így a Liptai hangja meg egyáltalán nem illik ide, túl ismert már az arca, mindig úgy éreztem ő beszél és nem az öngyilkos csaj. Maradhatott volna a szappanoperáknál, egy másik szinkron kapcsán is felemlegették, hogy túl elfoglalt és ezért cserélték le, hát lehetett volna most is az. Még nem tudom a neveket, de ott van az a szőke csaj akinek van a sok fia. Ismerem a szinkronhagját csak most nem ugrik be az ő neve sem, de nagyon nem illik a színészcsaj karakteréhez, neki inkább valami durvább, mélyebb, hangot adtam volna.

Egyenlőre a szori úgy látom érdekes lesz, bár más stílusra számítottam. Nekem pedig akkor is vicces volt sok dolog, enyhén talán morbid is, ott volt pl. amikor Teri átment a helyi ku*vához, cukrot kérni indokkal, az iccaka közepén, és felgyújtotta a nappaliját, meg a "dugulásom van" - aztán rohat haza teletömni a lefolyót.
    Elment a pénz a reklámokra :)
  • winnie
    nem arról van szó, hogy rosszak a szinkronok, de pacino és michael myers is nyilván sokkal jobb eredetiben, mint mondjuk végvári tamás vagy józsa imre.

(a megszokott hangokat szereti az ember. a legtöbben azt mondanák, hogy döner gy. milyen jó eddie murphy/bruce willis/michael douglas stb)
  • Sulthal
    Al Pacino szinkronhangja mindig telitalálat. Az Austin Powers filmeknek is nagyon jó a szinkronja. Ezeknél a sorozatoknál szerintem azért gyenge a szinkron minősége, mert így olcsóbb. Tudnának jó szinkront csinálni, ha akarnának.
  • Rafaelo
    :D it iz
  • Phat Smoker
    "meg akarok tudni rólad minél többet" ki a fene kiváncsi rád ?
    csupán az érdekel miért tartod viccesnek a lentebb taglalt jeleneteket ?
    szerintem ez nem off hisz a sorozattal kapcsolatos nemde ?

"..eddig túlnyomó részt a sorozattal kapcsolatban tettem föl neked kérdéseket.."
    inkább a kérdések megválaszolására fordíts időt, minthogy a legutóbbi hozzászólásomból mazsolázól!
  • Phat Smoker
    élő szövet a belső fémvázon! :)
  • Rafaelo
    ja :( egyébként a melrose place-s csaj olyan külsőre mint egy élő halott :O
  • Phat Smoker
    üdvözőljük klónfalván... :)
  • winnie
    jé, hát pont ugyanezt mondtam.
  • winnie
    az amerikai kertvárosi életkép már csak ilyen. ha voltál, akkor ze is láthattad. nem semmi ez a "picket fences" világ. sima vétel lenne egy ilyen ház, ha lenne elegendő pénze az embernek - irány a suburbia.
  • Rafaelo
    nekem nem szimpatikus egy olyan életkép ahol mindenki szép meg gazdag meg sikerorientált :( mégha viccnek szánták akkorsem
  • Phat Smoker
    nemhiszem hogy ne lett volna egy eredetihez hasonló fekvésű hang Mary Alice számára a szinkronban...miért pont Klaudia ?

• Bucser
    Akármilyen szinkronizálsáról legyen szó az eredeti után minden szinnkron szar. Francia filmeket is szívesebben nézek feliratosan. Japán filmeket is jobban szeretek feliratosan nézni és ugyanígy vagyok az orosz alkotásokkal vagy az angollal és némettel is (angolhoz némethez felirat sem kell). Az eredeti színész által felmondott hang mindig messze jobb mint a szinkron. csak lehet nem szoktad még meg... (mostanában HBO-n is inkább átkapcsolom az angol hangra mert úgy érdemesebb nézni (pláne a "feketfilmeket" vagy az angolokat:))
  • winnie
    jaja:) nem tudom, hogy mit várt az, aki eredeti nyelven látta a sorozatot. hiába pár top magyar színész - pocsék. (vajon jobb javaslataik lettek volna a f*kázóknak?:)

nem nagyon hiszem, hogy született volna olyan film vagy sorozat, melynem szinkronjára azt mondaná valaki az eredeti angol verzió, jópárszori megtekintése után, hogy ez király magyar szinkron.
  • Rafaelo
    utálom teri hatchert :D
  • Bucser
    Nem tudom azért amikor a gazdag férjel rendelkező csaj (nem tudom még a neveket sry) hazamegy lenyírni a füvet a party közepén hogy a férje ki ne rúgja a kertészt elég poén:D Meg amikor a többgyerekes családanya lenyomja férjét mikor közli vele, hogy kockáztassanak:D Szóval azért mondom, hogy jó lehet vannak a mélyben titkok de ez nem úgy van előadva mint a Twin Peaks.
  • Dynamic
    Bár magamat ismétlem, mert a HW-n is elmondtam, de nem értem miért mit jelent az, hogy "pocsék szinkron".Aki ismeri a sorozatot, az nyílván ahhoz hasonló hangokat vár(mint a pl. a Lost esetében).De miért?Én pl. nem láttam még ezt a sorozatot, a tegnapi TV2-s volt az első, de nekem semmi bajom nem volt a szinkronnal.
  • winnie
    csak annyit mondtál, hogy "de eddig nem sok vígjátékra utaló nyomot láttam benne...max T.Hatcher csetlő-botló karakterét, " - tudom, ott a "de", de ezt írtad. (a lényeg, hogy én azt írtam vicces, te meg TH-t hoztad elő. ennyi)
  • Phat Smoker
    "..te mondtad, hogy vígjátékra utaló nyom TH csetlése-botlása.."
    csak annyit mondtam, hogy inkább aranyos, mint vicces!
    hol itt a vígjátékra utaló nyom ?

nem is kell hogy meggyőzz engem, a sorozatot illetően, de válaszaidat nagyon szivesen látnám, a kérdéseimre.
    csupán kiváncsi volnék pontosan, hogy mit tartasz viccesnek a képmutatásban meg a lentebb felsorolt -általad komikusnak itélt- jelenetekben ?
  • winnie
    te mondtad, hogy vígjátékra utaló nyom TH csetlése-botlása.

a kérdéseidet meg nyilván nem fogom megválaszolni, mert hogy lehetne. ha nem nevetsz ilyesmin, akkor nálad a készítők nem érték el a céljukat (illetve az egyik cékjukat) - nyilván nem a válaszomtól fogsz a homlokodra csapni és gurulni a röhögéstől. (itt még a halálesetekt is sikerült komádiával megoldani - ez is volt a szándék, hogy a néző röhögjön szegény mrs. solison - nem én mondtam, hanem marc cherryÖ

most elkezdhetnék idézni a DH dvd borítójáról, vagy marc cherry közreműködésével készült "stroll down wisteria lane" dvd extráról, ahol sok mindent elmesél - de inkább nem. nem meggyőzni akarlak - engem a sorozat meggyőzött a műfajáról. (ld. az ally mcbeal is fenetikus comedy sorozat volt, pedig volt, hogy baltás gyilkost kellett védeniük.
  • Phat Smoker
    ki monda itt hogy teri hatcher vicces volna?
    ugyanakkor mi vicces van pl. a képmutatásban ? gabriellék topkarakter kínai házvezetőnőjében ? meg abban hogy lynette hogy viszonyul fiai osztálytársainak szüleihez ?
  • winnie
    nem tudom, de én egy joey-n tuti nem röhögök annyit, mint ezen. jó, nem fair hiszen ez duplahosszúságú:) ennél vígjátékabb már szinte nem is lehetne. szerintem. full röhögés. (és persze ott a krimivonal is, ami ugyancsak tesszik)

még véletlenül sem a stan és pan tréfákra gondolok, hogy teri hatcher meztelen. nem. az slapstick.

olyasmire, hogy bree milyen genyó módon képmutat, hogy lynette hogy viszonyul a fiai osztálytársainak szüleihez, hogy mekkora topkarakter volt gabirelle-ék kínai házvezetőnője vagy carlos anyja. (vazze, most is röhögök:) teri hatcher szerintem a legkevésbé vicces:)
  • yashamin
    Nem egyertelmuen...nehezen eldontheto, hogy ez most vigjatek vagy drama...
  • Phat Smoker
    hmm..lassan végzek az 1. évaddal, de eddig nem sok vígjátékra utaló nyomot láttam benne...max T.Hatcher csetlő-botló karakterét, de az is inkább aranyos, mint vicces!
  • winnie
    ja, és persze az egész egy vígjáték sorozat
  • winnie
    twin peaks? mindkettő egy idilli kisvárost/környéket mutat be, ahol a felszínen minden rendben van, de alatt a velejéig romlott minden.
  • Bucser
    Igazából nekem nem jött le hogy miért is hasonlít a twin peaks-re:)(mondjuk tanulás közben néztem) Igaz vannak benne fordulatok de inkább kicsit paródia feelingű az egész:)

btw.: Twin Peaks rulez (főleg a nagyfilm megtekintése után.. na az igazán brutkó lett:) David Lynch isteni rendező:)
  • Phat Smoker
    Carlos hangja még szőrnyű!
    de a csúcs L.Claudia tehénbőgése a sorozat alatt!