728
  • Broafka
    dehogyis
    Az unokatesómnak megvan angolul majdnem az összes rész, és biztos ő is totál szomorú lett volna, vagy legalábbis megemlítette volna ha kiveszik a Breet
    biztos nem fogják kivenni...
  • _Vegeta_
    Hogy nem szerepel tobbet. Szentem ezt jelenti. :D
  • Broafka
    kiirjak?
    köhöm, ez mit jelent pontosan?
  • _Vegeta_
    Igaz h kiirjak Breet? Most neztem az aktivot kivetelesen, aztan ott mondtak. Ha igaz en abbahagyom azonnal. :D
    Winnie gyere cafold meg! :)
  • _Vegeta_
    Egyertelmu
  • Broafka
    imádom a sorozatot, marha jó, állítólag angolul még jobb :)
  • _Vegeta_
    jaja :]
  • Nyiri
    Az a masik amin ki vagyok akadva. Rex kiraly csavo volt.
  • _Vegeta_
    En azon kaptam fel a vizet hogy [szin=white] kioltek a sorozatbol Rex Van De Kampet, tok ertelmetlen volt, az a f@sz meg még mindig ott kavar Bree korul.
    Az meg azt se tudja ki is olte meg Rexet. Az az erzesem ha kiderul Bree megin rendez egy temetest. :D
  • Nyiri
    SPOILER

207
    Most ment el a kedvem az egesz sorozattol. 206ban Susan percekig sirja Mikenak, hogy mennyire szereti es ne hagyja el. Mike nehezen dont hogy elmegy (valljuk be Susan mocskos dolgot tett), erre mivan? 207ben meg mar szetkuratja magat a volt ferjevel. Jah szerelem, tenyleg. Most nem ertem hogy a sorozat irok a hulyek vagy mi?

Tenyleg elment a kedvem a tobbitol.
  • _Vegeta_
    hááát egyaltalan nem igy gondolom. :)

jo filmek mondjuk donnie darko, kpax
  • magus
    haaaaaat, fogalmazzunk ugy hogy jo sorozatokat konnyebb elerni mint a jo filmeket.
  • _Vegeta_
    #111: A doom3 az "ANNO"? :DD

Neharagudj a lost sokkal "amerikaiasabb" mint a dh. A dh max annyiban amerikaias h amerikai utcan jatszodik. :D

(ha nem kezdtünk volna el anno sorozatokhoz feliratot csinálni, akkor közel sem lenne ennyi lost-rajongó:)

#112: " (ha nem kezdtünk volna el anno sorozatokhoz feliratot csinálni, akkor közel sem lenne ennyi lost-rajongó:)"
    A dead like me-t is ezert ismerik olyan kevesen meg a veronica marsot is. :)

#113: Ensem ismerem, valaszt kovetelek. :)

#114: Mindegy az miert kezdted el nezni. Az az igassag h az emberek kezdenek rajonni h a sorozatok jobbak a filmeknel, es szerintem ez egyre erosodo tendencia. :)
  • magus
    az viszont igaz h en pl azert kezdtem el nezni a lostot mert mindenki istenitette itt neten. tv-n kb a 7. resznel jottem ra h megy
  • WTH
    "a DH, mondhat bárki bármit egyértelműen megkívűn egyfajta szofisztikációt"

Mi az, hogy szofisztikáció? Nem kétlem, hogy van ilyen szó, csak nem ismerem a jelentést. 'Szofisztikált', olyat már hallottam.
  • winnie
    Az érdeklődésnél arra gondoltam, ho ez a topik pl 100 hozzászólást ért meg, addig a lost majdnem 3000nél jár.

a lost topikot egy éve nyitottam - ezt 2 hónapja:) ott 3 hónap alatt 50 hozzászólás sikeredett:) (tudom, a lényegen nem változtat és nem fogja utolérni soha, de érdekes volt nézni mindkét sorozat fejlődését a bölcsőtől kezdve)

láttam, ho valamit annyian keresnek torrenten mint a lostot, talán anno a doom3at. + feliratot sem találok a dh206 részhez, pedig már kint van a 207 is.

a feliratkészítésnek ehhez nincs sok köze. lost angol felirat 1 nap alatt lesz - DH 5-6 nap alatt, de ezt írtam, hogy a netes közeg egyértelműen kiszámítható preferenciája a lost-típusú sorozatokat díjazza. (anno egy-másfél éve is ezt írtam, amikor még viszonylag kevesen néztük itthon a sorozatot)

Winnie most magamból indulok ki, de én 6embernek viszem a lostot...

term. igazad van, de a kivételek ellenére a warezolós réteg nagy része 14-25 éves fiú. hogy ez most 80, 60, 40 vagy 25 %, azt nem mondom meg, de ez a korosztály lenne a statisztikai módusz.

Ha pl 10en tőltenék a lostot, és 8an a dhát akkor ok, de ho 10en lost és 1dh..?

itthon felirattal 5-6-szor annyian nézik a lostot, de ez megint nem értem, mint lényeget, hisz én is ezt írtam, hogy a lost, a 24, a prison break (és kint a family guy vagy a smallville) - itthon a stargate-ek magasan népszerűbbek a többi sorozatnál - és ez a netes támogatottságnak (honlapok, feliratok, egyéb köszönhető) (ha nem kezdtünk volna el anno sorozatokhoz feliratot csinálni, akkor közel sem lenne ennyi lost-rajongó:)

bármelyik "alapbólfikázomazamerikaidolgokatfőlegsorozatokat" haverom elé oda tudom tenni, "profi a cucc". :) Addig a dh kliséi enyhe pírt hoznak arcomra :)

ejj, azok voltak a régi szép idők, amikor mindenki jókat írt a sorozatokról:)

érdemes megnézni, hogy mik voltak a vélemények (akár itt), amikor a lost országos lett és kilépett a warez szcénából. "fúúúj", "mekkora gagyi", "micsoda közhelyek":)

előre látom, hogy szegény prison break-re is ez vár majd, ha lesz itthon a tévében, előjön ez a tipikus hazai "nekem nem tetszik, én különb vagyok, mint a massza" hozzáállás.

ja, a mondandóm lényege. a netes közönségnek még szép, hogy a lost jön be - a DH, mondhat bárki bármit egyértelműen megkívűn egyfajta szofisztikációt és a hazai elterjedése úgye egy kicsit félrevezető, hiszen női sorozatnak lett beállítva.

valamit még akartam írni. majd eszembe jut.
  • atothhu
    Az érdeklődésnél arra gondoltam, ho ez a topik pl 100 hozzászólást ért meg, addig a lost majdnem 3000nél jár. Másrészt én még soha nem láttam, ho valamit annyian keresnek torrenten mint a lostot, talán anno a doom3at. + feliratot sem találok a dh206 részhez, pedig már kint van a 207 is.

"a netes pedig egy bizonyos korosztálynak az érdeklődésére utal. ennek a korosztálynak/csoportnak az ízlését frankón be lehet lőni."

Winnie most magamból indulok ki, de én 6embernek viszem a lostot...
    lány - 23 éves - ruházati értékesítő
    férfi - 24 éves - villanyszerelő
    férfi - 28 éves - kőműves
    lány - 26 éves - banki alkalmazott
    férfi - 33 éves - vállalkozó
    Anya - titok :) - ápolónő

+ 2 lost rajongó

öcsém - 23 éves - szerszámkészítő
    lány - 24 éves - mozis alkalmazott

Ebből egy valakinek van nete, de nem tud letölteni/nem ért hozzá, a vállakozása miatt van csak. Arra szeretnék kilyukadni, hogy torrenten ilyen nagy különbségnél nem hiszem hogy csak arról lenne szó amit írtál. Ha pl 10en tőltenék a lostot, és 8an a dhát akkor ok, de ho 10en lost és 1dh..?

Magánvéleményem egyk ho Magus a "kliséhalmaz"-zal ütötte fején a szöget..
    Tudom hülyén hangzik, de egy példán keresztűl: a lostot -első részeket kivéve- bármelyik "alapbólfikázomazamerikaidolgokatfőlegsorozatokat" haverom elé oda tudom tenni, "profi a cucc". :) Addig a dh kliséi enyhe pírt hoznak arcomra :) értitek mire gondolok.. Mindkettő élvezetes, de filmrajongóként ezt nem tudom, nem észre venni. Lenne még mit írnom, de az a lost topicba tartozik :) vagy kéne egy "lost barátságos összehasonlítás dh" topic :D nem, mégsem jó ötlet. A lostot semmihez sem lehet hasonlítani :P :D

Az igazságot Te mondtad ki: "nyilván mindkettő kötelező heti program"
  • magus
    jah, azthittem hazigazda vagy. nah lenyeg a lenyeg, ott az informacio:)
  • winnie
    hogy?
  • magus
    najoh feladom, winnie pls rakd rendbe:)
  • magus
    hopp, elrontottam a linket, szal ezt be tudna irni vki?:)

In its 1998 issue celebrating the greatest achievements in arts and entertainment of the 20th Century, TIME magazine named The Simpsons the century's best television series. In that same issue, Bart Simpson was named to the Time 100, the publication's list of the century's 100 most influential people. He was the only fictional character on the list.

In its 1998 issue celebrating the greatest achievements in arts and entertainment of the 20th Century, TIME magazine named The Simpsons the century's best television series. In that same issue, Bart Simpson was named to the Time 100, the publication's list of the century's 100 most influential people. He was the only fictional character on the list.
  • magus
    az mondjuk igaz, h neten tenyleg egy reteg van, de azert ezt kezd elmosodni lassan.

[URL="In its 1998 issue celebrating the greatest achievements in arts and entertainment of the 20th Century, TIME magazine named The Simpsons the century's best television series. In that same issue, Bart Simpson was named to the Time 100, the publication's list of the century's 100 most influential people. He was the only fictional character on the list."]http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Simspons[/URL]

epp most irtam filozofia hazidogat beloluk, amerikaban eszmeletlen neporulet volt a simpsons.
  • _Vegeta_
    Nem is tudom.. az elso 3 resz alapjan olyan uncsi idilli kisvaroskanak tunt, de fantasztikus ahogy bonyolitjak a szalakat. Es kesobb vettem eszre a hasonlosagot a Dead like me-vel is. :)

#104: Es neked kulonosen frankon megy ez a josolgatas. :))
  • winnie
    simpsonst megvalasztottak a vilag legjobb sorozatava amerikaban, habar ma mar laposodik, par eve senki se tudta megszorongatni

?? amerika eldöntötte, hogy mi a világ legjobb sorozata?:)

nem tudom, hogy milyen választás volt (link?:), de kétlem. valaki megválasztották, lehet. számít? nem hiszem. milyen szempontból nem lehet a simsponst megszorongatni?

igazából odaát két mérce van. a díjak (ugye mostanában, a 17. évadban már nem halmozzák el a simpsonst) és a nézettség. (olyan 30. legnézettebb sorozat.)

viszont valóban a simpsons van legrégebb óta műsoron amerikában.

amugy szerintem pont nem a tv-t kell nezni, tv-ben azt nezed meg amit leadnak, netrol azt szedsz le ami neked tetszik. Nalunk pl en szedem le a lost reszeket szuloknek mert nem birjak kivarni a tv-t.

a tévénézettség valós képet fest - a netes pedig egy bizonyos korosztálynak az érdeklődésére utal. ennek a korosztálynak/csoportnak az ízlését frankón be lehet lőni. (már az idei tévés évad kezdete előtt tudni lehetett, anélkül, hogy egy rész is lement a sorozatokból, hogy melyik lesz a leginkább letöltött idei dráma (prison break) és idei sitcom (my name is earl). (tavaly sem volt nagy dolog megjósolni a lost netes sikerét)
  • winnie
    egyértelmű, hogy veri a lost-ot és valóban mennyire alap a dead like me:)

(az viszont meglep, hogy az első részek alapján nem jött be neked és később igen:O
  • magus
    simpsonst megvalasztottak a vilag legjobb sorozatava amerikaban, habar ma mar laposodik, par eve senki se tudta megszorongatni

amugy szerintem pont nem a tv-t kell nezni, tv-ben azt nezed meg amit leadnak, netrol azt szedsz le ami neked tetszik. Nalunk pl en szedem le a lost reszeket szuloknek mert nem birjak kivarni a tv-t.
  • _Vegeta_
    Igy 17resz alapjan, a dh ugyanaz a séma mint a vilag egyik legjobb sorozata a dead like me. Komoly eletbolcsessegek komikusan eloadva. Meg az alapszitu is nagyon hasonlo.
    Bar elso 3resz alapjan nem tetszett, de mostanra rabulejtett. Lostot egyertelmuen veri szerintem. Bar a dead like me-t nem. :)
  • _Vegeta_
    Nem olvastam vegig a topikot!

Eszrevettetek h a 17.reszben amikor Bree-ék fia tvt nez akkor mi megy a tvben?
    LOST :DDD
    19:08kor
    Paszmek :D
  • winnie
    ja, és persze azt se hidd el, amit más fórumozó mond alattam, hisz mint írtam a sorozat az országok többségében veri a lostot nézettségileg.

de ez mindegy, hisz mindenkinek megvannak a saját preferenciái - neten nyilvánvaló volt, hogy a lost, a 24 és a prison break hamar kultstátuszba kerül, hisz a warez réteg, vagyis az azt alkotó korosztály ezekre a témákra bukik.

ha a nagy képet nézzük, akkor szerintem pl. sokkal élvezetesebb sorozat a DH, mint a lost, nyilván mindkettő kötelező heti program.

ja, itthon is hasonló a helyzet warezileg, hisz a lost a 24 mellett magasan a legnépszerűbb sorozat, a DH csak 6-7. helyen van. (míg a tévében a DH nézettsége volt már, hogy jobb volt a lost-énál)

népszerűségben, egyébként csi, desperate housewives a két legnézettebb sorozat, majd jön a nagy boly a losttal, a csi: miamival, a without a trace-szel és a grey's anatomy-val)
  • winnie
    a sorozat természetesen népszerűbb, mint a lost.

nyilván nem a torrenttes letöltéseket kell figyelni - azok szerint ugyanis a legnépszerűbb sorozatok a lost mellett, a 24, a simpsons, a smallville és a stargate-ek (az újak közül pedig a prison break.) ezek egy részének a nézettsége amerikában 5M alatt van - míg pl. a DH nézettsége majdnem eléri a CSI-t, vagyis 26-28M.

• magus
    hat, ne higyj el mindent amit olvasol, amugy meg ez a sorozat akarmit csinalhat, meghamozhatja magat, ilyen klisehalmazbol nem fogja sosem leverni a lostot:)
  • atothhu
    Tényleg nem fikából, mert én is szeretem ezt a sorozatot (205ig láttam, és most tőltöm a 206os részt), de... a médiában (pedig nincs kábel tvm) legalább 3*-4* belefutottam, hogy ez a sorozat népszerübb mint a lost...ahhoz képest minden torrenten azt látom 10szer inkább keresgélik a lostot, vagy forumokon is nagyobb az érdeklődés...de mégegyszer mondom, nem fika csak ezt nem értem.. illetve van egy két tippem...
    A 7. résznél járok.
    Most már kezd kicsit izgalmasabb lenni.
  • winnie
    gondolom az usa-ban. ismétlés volt. pff.
  • Punker
    hol?
  • winnie
    vasárnao viszont nem volt új rész
  • Punker
    ma is lesz
  • Phat Smoker
    pedig bizonyos embereknek pont az a dolguk, hogy a lehető legmegfelelőbb hangot találják meg az adott szinész/szinésznő alá, és ha ezek az emberek trehány munkát végeznek, sajna annak a néző issza meg a levét.
  • Phat Smoker
    tény hogy kellemes hangja van, de én más hangot tettem volna Mary Alice alá!
    én a szinkronrendező helyében nem egy ismert, jól bejáratott hangot tartottam volna szem előtt, hanem azt néztem volna, hogy melyik illik leginkább az adott szinésznőhöz, szem előtt tartva az eredeti hangot, hogyha egy mód van rá, legalább kicsit hasonlítson rá!
  • winnie
    persze, csak így az a gáz, hogy nem lehet nulláról indulni. az lenne az igazi. van itthon mondjuk 50 megszokott hangpáros, amit mindenki szeret - nyilván lehetetlen, hogy mindegyiknél volt olyan zseniális a rendező, hogy az x ezer magyar színészből mindig pont azt az egyet találták meg, aki legjobban illik:)