19
 • Fen3gyerek
  #19
  aaa...
  Egy példa:
  10egység + 10százalékos fejlődés == 11egység
  100egység + 1százalékos fejlődés == 101 egység

  Te is láthatod hogy a fejlődés mértéke nem minden ;)
 • Fen3gyerek
  #18
  katt
 • Mihail
  #17
  a buddhizmust majmoló amerikaiak Tibetet sem védték meg a kínaiaktól, pedig ott aztán volt vérfürdő..
  senki nem mer rászólni Kínára, mivel már felmérhetetlen a hatalma.. senkise tudja h a világot elárasztó kínai bevándorlók között hány kém van. és az is rejtély tárgya, h hogyan tudnak ilyen szabadon mozogni, és miért kapnak támogatásokat otthonról (mivel megszökni ma sem eccerű Kínából).
  Ahoz h vki kiutazhosson engedély kell. És mindvégig kapsz egy "kísérőt" aki mindvégig szemmel tart. Az olyan negyedekbe pedig egy kutató sem juthat el, ahol igazán nagy a nyomor..
 • Mihail
  #16
  már most nagyobb befolyással bír a piacra. és akkor még arról sem beszéltünk, h kína a lefoglalt fekete szállítmányokat dúrván bebúrja. nem úgy mint itthon (persze itthon is van korrupció a vámőrségen). a tengeri kalózkodás is jelentős ugyebár, Kína is brutálisan őrzi a kalózokat, viszont a lopott árut, amit a kalózoktól lefoglalnak, nem adja vissza a sértettnek, a legénységet pedig szó nélkül kivégzik, semmi eljárás, semmi kísérlet a hálózat felszámolására..
 • Akuma
  #15
  te vagy eltájolva, tök mind1 honnan van a fejlődés, a lényeg hogy sokkal nagyobb ütemű mint más országoké, így csak idő kérdése és a világ legfejlettebb országa lesz!
  deha annyira filozofálni akarsz (tök fölösleges), akkor amerika is europából nőtte ki magát fejlettség terén, különben talán még ma is indiánok lennének ott , de ez manapság közelse azt jelenti, hogy európa fejlettebb mint amerika...
  kína fejlettebb lesz amerikánál
 • Ronny
  #14
  áhh áhh bicikli mint státuszszímbólum:D:D:D:D

 • Mihail
  #13
  a baj az, h már meg se teheti az ember h ne vegyen egyetlen terméket se ami Kínában készül, mert már jó pár éve minden szart ott gyártanak. és erről már nem is beszélünk, mert olyan természetes lett. normális ez? azt meg már ne is említsem meg h amikor kimegy az ember a piacra, mekkorák az árkülönbségek a kínaikak és magyarok áruik között! de a hypermarketekben is a kínai árut veszed meg szóval bezárult az ördögi kör. és ott bizony a kormány gazdagodik nem az egyén. ez százszorosan veszélyes!
 • Mihail
  #12
  uhh, lesznek itten nagy gondok
  Amerika részvényeit is Kína vásárolja fel elsősorban
  Nem lehet versenyzni egy olyan országgal mint Kína, ahol millókat dolgoztatnak elzárva éhbérért bizonyos tartományokban! Már az is elgondolkodtató h a nagy Hollíwoodi színészek mint Jackie Chan és Jet Li is egy füttyszóra akármikor visszamennek Kínába forgatni. A mai napig hatalmas értéknek számít ha vkinek a tulajdonát képzi egy egyszerű bicikli ott kint. És bizony tüntesések sincsenek, mivel úgy a nép közé tüzelnek akármikor ahogy annak rendje. És ez ellen az USA eccer sem szólalt fel, bezzeg Irakot fegyelmezi ezerrel.. Szóval mindenki aggódhat rendesen, mert a balkán térség a közelkelet meg a távolkelet megesz majd minket szőrüstől bőröstül ha nem figyelünk..
 • Iori
  #11
  ha nem tudnád a ferihegy 2t is kinai származásu befektető építette...
 • pemga
  #9
  Szerintem nagyon elnéztél valamit. Javaslom, hogy keress egy csavarhúzót, és nyisd szét tetszőleges háztartási géped, elektronikus berendezésed, vagy bármid. Nagyon nehéz nem Kínában készült termékkel találkoznod. A WTO korlátok eltakarítása óta pl. a cipő és ruhaipar tüntetett EU-ban, mert egész egyszerűen a kínaiak lesöpörték őket a piacról az áraikkal.

  És hogy a technika hol van? Nos, pl. Taiwan az Kína... (Már Bokorgyuri szerint is, 2004 végén megváltoztatta a véleményét, miszerint önállóak. Kína szerint sosem volt az.) De hogy csak közeli példákat mondjak: Benq megvette Siemens mobilágát szőröstül bőröstül, az IBM desktop részlegét dettó. Asus, Abit ez mind Kína. És ez csak egy szűk kis szelet, nyomulnak máshol is ezerrel (pl. megvettek egy amerikai olajcéget tornyokkal, finomítókkal, hajókkal, mindennel...)
 • Fen3gyerek
  #8
  Látod, az a gond hogy még másolni sem tudnak azért ilyen fosok mindenből
 • Iori
  #7
  anno, beviszik a nyugatiak a technikát aztán a kínaiak ugyanazt lekopizzák ezerszer olcsóbban
 • Fen3gyerek
  #6
  El vagy tájolva.
  Nem a kínai cégek saját lábán indullt el a fejlődés, hanem nyugati multik kezében van a technika.
 • Akuma
  #5
  Kína egyre fejlettebb és manapság már nem lehet azt mondani, hogy "kínai bóvli szar cucc"... viszont a termékük még mindíg olcsó, az olcsó munkaerőnek köszönhetően
  pl felhőkarcoló, remélem bele tudtok gondolni milyen fejlettség kell ilyen épületek felépítéséhez... kínában már most rengeteg van, nálunk 1 sem! ja és nálunk nem is lesz még jóideig... és akkor az IT ipart még nem is említettem, nah az fényévekkel fejlettebb, mint itt.. már most
 • uniu
  #4
  nahat, hova lett a hozzaszolasom ?:)
 • Kutuvoz
  #3
  Az lehet, viszont akkor itt fektetnének be és sztem összességében jobban járnánk.
  És ez nem csak az IT-re vonatkozik, itt van rögtön a textilipar. Lehet, hogy drágább lenne, de meg lennének az előnyei...
 • pemga
  #2
  TFT-knél kifejezetten javult, emelték a minőségi követelményeket is. :) Szerintem nem csak Taiwan függ Kínától, hanem mindenki :). Nélküle nem tudnák ugyanazokat az árakat garantálni a vasgyártók, de szinte a full könnyűipar...
 • BiroAndras
  #1
  Az tény, hogy az utóbbi pár évben drasztikusan zuhant a hardverek minősége (igaz, az áruk is).