37
  • _Atti_
    #37
    jáj ez a film haláljó..szakadtam a röhögéstől végig:D Anton..
  • Sidewinder
    #36
    DVD má megvan nekem az extrák nem valami nagy számok de a filmért önmagában is megéri megvenni a DVD-t.
  • winnie
    #35
    most jött ki dvd-n, valamikor ősszel volt a moziban.
  • Princeman
    #34
    Kicsit le vok maradva ez a fil már volt a Magyar mozikban?
  • Sidewinder
    #33
    Szia Cat!

    nekem egy rokonom mostanában elég gyakran jár Moszkvában(legutóbb tavaly decemberben járt ott).És mesélte hogy milyen a város.És bizony a mai Moszkva egyátalán nem az a lepusztult gagyi város ahogy itt sokan elképzelik.A világ egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosának tartják az ehhez értő emberek.A rokonomat is meglepte hogy 7 év óta mennyit fejlődött a város (ugyanis tavalyi kiutazásai előtt 1999 ben volt ott utoljára).Mellesleg mesélte hogy bármi hihetetlen de Moszkvában 1-el több dollármilliárdos él mint New York-ban.Ugyanis az amcsi városban 28 dollármilliárdos él míg Moszkvában 29.Meg mondhatnám a hiperdurva 2-szer 6 sávos Moszkva melletti autópályát is (ami így is alig bírja az óriási forgalmat).Ezek függvényében én egyátalán nem tartom lehetetlennek azt hogy ott olyan cuccok legyenek elterjedve ami nálunk még csak mutatóban van vagy még úgysem.A filmről annyit hogy a kritikái alapján biztos nagyon jó és remélhetőleg ma este lesz szerencsém megnézni moziban.
  • Shep
    #32
    Nagyon jó film, mégpedig annyira, hogy sikerült elaludnom rajta a gép előtt ülve, pedig ilyen eddig még nem fordult elő velem, azért persze végignéztem, de olyan gyorsan kapott SHIFT+F8-at mint még semmi más.
  • Riggerjack
    #31
    Jah igen. A sztori nagyon debil ennél jobbat 3 perc alatt összeütök, ha elkap a lendület.
    Szóval (tizes skálán) akciójelenetek: gyenge (egy-két jó részt kivéve) (4)
    Látvány: többnyire jó (7)
    vizuális effektek: ZX spektrum (3)
    Hangulat: kúúúúúúl! (8)
    Történet: ostoba (2)
    Szereplők, jellemek: jól eltaláltak (7)

  • Riggerjack
    #30
    Nem rossz. De azért remélem, hogy a 2-3. részre már több pénz jut.
    Az elején idegesítő volt az alumínium páncélba és fegyverekbe öltözött kamerarángatós harci jelenet.
    Később csak a művészfilmes effektek fölöslegesek a filmben, illetve van pár elindított szál ami a semmibe vezet. Az állítólag ultradurva harcos Olgának csak a jellemét és a diszpécser képességeit láthatjuk, de hentelni még véletlenül sem.
    Mindent összevetve pozitív élmény volt, de csak azért, mert nem vártam sokat.
  • HuAn82
    #29
    "ifa" Jó az ZIL-nek is.
  • voodoothursday
    #28
    A nitrós "ifa" azért jó volt :)
  • Melissa
    #27
    Látványra nem lehet sok panasz, ha azt nézzük ,hogy 4 millából hozták össze az egészet, de akkor is halálra untuk magunkat rajta. Pedig bíztam az oroszokban, hogy valami egész jót sikerül összehozniuk az előzetesek alapján. Mind1 majd talán máskor srácok. Régen láttam már ilyen szar filmet.
  • Falatka2003
    #26
    Szia Yak!

    Képzeld, nekem is tetszett a film. Ez az új amerikanizálódott kapitalista orosz multikultúra gyermeke, látszik rajta, de nagyon is üdítő színfolt a sok agyatlan amcsi propaganda és tucatfilm között.

    Látványvilágot és megvalósítást nagyon eltalálták. Régóta mondják már nálam okosabb, hozzáértőbb emberek is, hogy keletről fognak jönni az új dolgok (jó filmek, látvány, jó szg-es játékok, madárinfluenza...), és lassan mindenki rádöbben, hogy így is van. Bár igazából nem azon van a hangsúly, hogy új, hanem hogy MÁS szemszögből nézik a dolgokat és a tökéletes agymosás MÉG nem ért el odáig.
  • edios
    #25
    Ja és 4millából nagyon durva, hogy ilyen filmet össze tudtak hozni, ahhoz képest,hogy amcsi filmek soxor 100milla fölött vannak,és néha(sőt,gyakran) rosszabbak mint ez!

    Vajon milyen filmet csinálnának az Éjszakai Őrség készítői, ha ők is akkora költségvetéssel dolgozhatnának mint az amcsik??
  • edios
    #24
    Na megnéztem, hát a látvánnyal nincs baj,tehát kellemes a szemnek egyértelműen, de lehet h kicsit több akciót kellett volna belepakolni,mert mégiscsak egy vámpíros film, sztem nem vmi sok mondanivalóval. Egyébként jó, várom a következő részeket.
  • Cat #23
    megnéztem, egész jó volt

    csak azon kaptam fel a fejem, hogy mit keres egy orosz doktornő asztalán Apple gép - ha még magyarországon is ritkaság a mac, akkor (legalábbis buta fejemmel így vélem) egy moszkvai iróasztalon még inkább
  • winnie
    #22
    a magyar nyelv nem angolul ír oroszul:)

    amúgy nocsnoj lenne.
  • winnie
    #21
    a sokkmagazin vagy a film.hu sikeresen annak is fordította, mert minek megnézni a film magyar címét...:)

    az éjjel egy időpontra utal - az éjszakai egy intervallumra. (dettó, a 'nocs' oroszul éjszakát jelent) - ráadásul akkor a rembrandt festmény címének a plágiuma is jogosan merülhetne fel.
  • HuHa
    #20
    IMDB-n és port.hu meg Nochnoy dozor van.
  • FoxMulder
    #19
    Mondjuk én inkább Éjjeli őrjáratnak fordítottam volna a címet, valahogy szebben hangzik sztem.
  • FoxMulder
    #18
    A trailert láttam még csak, az alapján jónak tűnik. Oroszul nem igazán értek, de kíváncsi vagyok a hangokra... pemgának meg igaza van, én nem is láttam máshogy a címet másképp átírva, csak "nocsnoj dozor"-ként (márcsak az orosz eredeti is erre utalna, ha jól olvasom :D)
  • pemga
    #17
    Egyébként ha már szőrszálhasogatás, és magyar fonetikusan irjuk ki a címét, akkor nem "nocsnij", hanem "nacsnoj" (hansúly a második szótagon). :))

    Ночной дозор
  • pemga
    #16
    Szerintem iszonyatosan jól megcsinálták, de érdemes orosz eredetiben nézni, jóféle anyázós biznyesz változatot beszélnek benne :).
  • Atomreaktor
    #15
    tökéletes film nincs. amiket felsoroltál az meg teljesen szubjektív, mindenki maga válogatja. nem hallottál még róla, hogy minden ember különböző?:)
  • Guri
    #14
    Megnéztem, nekem tetszett. Kellemesen csalódtam.
  • YakHead
    #13
    Ó istenem, megint egy Réz András
  • avman
    #12
    gondolom nem kevesebbet mint te... sőt, vmivel többet. a private ryan nevű szart tökéletesnek nevezni... pfff. h az elébb említett űberfos Al-ról ne is beszéljünk. (spielberg múvik, broáf. az meg h a mátrixot egy lapon emlegeted ezzel a filmmel, megadja a kegyelemdöfés arcizmaimnak. viccesfijú vagy te.
  • IoIa
    #11
    Az általad felsorolt filmek nem rosszak (az AI nélkül, mert az megaszar), de a tökéletestől azért elég messze vannak.
  • HuHa
    #10
    Még szerencse nem vagyunk egyformák. Nekem nagyon tetszett a film, Mindenképp megnézem moziban az effektek kedvéért. Mondjuk én elfogult vagyok az orosz film/kultúrával szemben, szerintem kevesen nézték meg a Solarist (nem, nem a klúnisat) moziban és 2x DVDRIP-ben, és a StalkertVHS-en és 2x DVDRIP-ben (plusz most olvasom a könyvet).
  • zippofcy
    #9
    Ja és van "tökéletes" orosz film is, a Brat. A második része már gyengébbre sikerült de azért még bőven élvezhető. Kár hogy a föszereplője eltűnt a Kaukázusban vhol ... helikopterbaleset vagy mi. Hát igen, a ruszki helikopterek mint tudjuk kb. 50%ban nem akkor érnek földet mikor a pilótájuk akarja
  • zippofcy
    #8
    Na ez a Szekeres Viki is sokat érthet a filmekhez ... "hiszen nincs hibátlan film" ... igenis sok olyan film van amiket JOBBRA már nem lehetett volna megcsinálni, vagyis hibátlanok. Na persze azokat lehet nem látta, vagy csak nem fogta fel mit is lát . Ajánlom neki nézze meg a 12 Monkey, AI, The Wild Bunch, Unforgiven, Saving Private Ryan, Miller's Crossing, Memento című filmeket. De van még jó néhány, most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Majd ha felfogja hogy mivel nyújtanak a fentiek többet egy átlagos "jó" filmnél, na azután írogasson olyanokat hogy tökéletes film nincs. De esetleg megoszthatja velünk azt is hogy a fentiekben ő mit változtatna ahhoz hogy jobbá tegye őket. Kíváncsian várom
  • zippofcy
    #7
    Ja én is láttam már pár hónapja, tökéletes DVD minőségben. Sztori az 5 évesek színvonalán áll, megvalósítás elfogadható, mondanivaló nulla. Mátrix első részénél sokkal gyengébb, a 2.-3.at lehet eléri de azok is szörnyű szarok voltak szal ez nem nagy teljesítmény. A magyar filmeknél még mindig jobb. Tegnap néztem meg pl. a Csudafilmet, na hogy az milyen csudaszar és lapos volt Kíváncsi lennék mikor tanulnak már meg a magyarok nézhető filmeket csinálni. Gondolom soha, mert csak az rendezhet filmet aki az idevágó főiskolát elvégezte, ott meg kiölik az eredetiségnek még a magját is a szerencsétlen jelöltekből. Helyette megtanítják sablonos történeteket sablonosan filmre vinni. Amik még a popcornmoviek szórakoztatási színvonalát se érik el.
  • robrose
    #6
    kb fél éve láttam.. gagyi és unalmas.. story? pff..
  • santino
    #5
    Nem hinném mert 1-2 év múlva mutatják be a 2. és 3. részt. Pontosabban a 2. részt jövő márciusban.
  • vg
    #4
    Úgyis lesz ebből is amerikai "verzió" egy-két év múlva...
  • sweech
    #3
    a moziban a bemutató rohattul tetszett
  • Mr Gumby
    #2
    Nagyon jó film volt. Nem tudom, hogy miért lenne gond az orosz nyelv, szerintem külön egzotikussá teszi ezt az élményt. Pláne, hogy a szinészek arctípusa is erősen szláv jegyeket mutat. :) Vétek lenne szinkronizálni! Bár ez utóbbi, szerintem minden filmre igaz.
  • IoIa
    #1
    Nekem tetszett a film :))