626
Építész program
  • G_ArchAngel #65
    nekem az a bajom, hogy én csak kiexportálom dwg-be és messze elküldöm, de használni soha nem használom, csak az ArchiCAD formátumokat
  • Celebrau
    Üdv!
    AZt valaki meg tudja mondani, hogy hogyan lehet egy ArchiCAD 10-be megnyitott dwg rajzról levenni felületek méretét? Eddig azt csináltam, hogy körberajzoltam fallal és helyiségpecséttel kiirattam, de azt mondják van egy egyszerűbb módja is, csak ezt nekünk elfelejtették megtanítani. Bár nem csak ezt... :D
  • G_ArchAngel #63
    elvetted a kedvem a Vista-tól rendesen...:(
  • MrsCroft
    Üdv Mindenki,

Azért regisztráltam erre a fórumra (és vártam 24 órát), hogy leírjam neketek a küzdelmemet az ArchiCAD 10 illetve 11-es verziójával Vista operációs redszeren.

Tehát a Vista telepítése után + több mint 10 program sikeres telepítését követően az ArchiCAD-hez értem, melyet ugyan sikerült telepíteni (bár nyafogott egy kicsit a pdf kernel modul miatt és jelezte, hogy újabb a quicktime), de persze a csodálatos bug reportert kaptam csak a futó alkalmazás helyett.
    Persze gyanakodtam mindenre ami elképzelhető fel is ugrottam a Graphisoft oldalára ahol is a 10-es verziót Vista képesnek nyílvánították, tehát bennem lehet a hiba.
    Nagyon örültem amikor megtaláltam a 11-es verziót is, bár az a magyar oldalon még nincs fent (először úgy gondoltam biztos kamu), de a .com oldalon megtaláltam mint létezőt, gondoltam majd az elindul... Hát nem!
    Többszöri újratelepítés és registry tisztítás után sem indult el a drága, + ugye aza roha*dt bug reporter semmi infót nem adott arról mi is a gond miért nem indul.

4. nap amikor már komolyan szóba került az xp visszatelepítése egy virtual PC-re, - eljutottam a quicktime-hoz. Gondoltam ha fel tudja rakni a saját verziójú quicktime-ját hátha boldogabb lesz és elindul.
    Quicktime uninstall ArchiCAD vissza - hát nem megint azt mondja, hogy újabb verzió van fent??? - keresés a neten, na kiderült, hogy a quicktime-ot nem is olyan egyszerű leszedni mintsem azt gondoltam volna.

Itt van hogyan is kell!

Ekkor már gyanakodtam a VistaCodekpatch-re is (a registrybe láttam, hogy van quicktime eleme is), így azt is lecsaptam + kitakarítottam egy registry mahinálóval a registry-t, újra telepítettem a legújabb quicktime-ot (az apple valszeg nem véletlenül csak 2000 és XP-t jelöli meg oprendszernek), éééééééésss máris elindult az ArchiCAD 10 csont nélkül 4 napi küzdelem után XP-n.

Tehát a tanácsom: Ha nem indul ez a fránya CAD akkor előtte ellenőrizd, hogy a Qicktime-od működőképes-e, mert amíg nem megy, esély sincs rá, hogy az Arcsikád elindúljon.

Remélem valakinek tudtam segíteni.
  • mateus33
    Hm,nekem a 9es verzió telepítése után a bug reporter indul el,hogy lehet ezt kiütni,h elinduljon maga az archicad?
  • Impi
    Üdv :)
    Archangel
    Időközben kiadtak egy új AC10 "minden nyelv támogatás" okosságot.
    Ezen néven lehet rákeresni:
    Graphisoft.ArchiCAD.v10.build.2467.Upgrade.Only.Win2kXP.Cracked

Kriszbig
    Két lehetőség közül választhatsz
    Vagy megveszed 26 000 pénzért, illetve kinyomtatod a Dokumentációból a Felhasználói kézikönyvet. Két kötet az kb. 500 lap és egy full fekete (pici szines) tintapatron.

Stievwaxx
    Sajnos nincs, mert mindkettő egymás számára olvashatatlan fájlformátumba ment :(

HHapci
    Térj át a 10-es verzióra, ott tuti a siker
  • G_ArchAngel #59
    Impi,

tudnál segíteni?
    nincs azóta jó crack?
    felteszem az alap magyart, majd patch, és mikor crack-elnék (akármelyikkel) jön a bug reporter...:(

ezt a Registry-izét nem vágom...

köszi,
    G.
  • genci
    figyelmetekbe ajánlom a legnagyobb magyarországi adatbázissal rendelkező online terékinformációs katalógust - www.proidea.hu
  • kriszbig
    hali!nincs valakinek korrekt magyar leírása az archiCAD8.1-hez????jó lenne!!köszi
  • stievwaxx
    Sziasztok!

ArchiCAD 9 diákverzió és teljes verzió között van-e valami átjárási lehetőség? Pl. lehet-e valahogy az egyikben készült tervet a másikban megnyitni?
    Köszi: Stievwaxx
  • Impi
    Üdv :)
    A probléma ismert, csak az oka nem :(
    Nekem csak akkor jött elő, mikor össze-vissza pakolgattam rá a frissítéseket
    és a töréseket.
    Javaslom, hogy távolítsd el a fenn lévő AC-et, Wibu-val együtt, majd restart.
    Ezekután töröld manuálisan a megmaradt dolgokat, majd erezd rá a regisztrációs adatbázis tisztítót (pl. RegisztryMechanic)és kezd el telepíteni Engine leírása szerint. Okosságot többet is találsz, kering vagy négy féle.
    Amit ajánlanék az még nem sikerált lehúzni, annyira friss. De ezzel és ezzel is 99%, hogy működik, még frissítés után is.
    Ha mégsem, akkor összeakad valamivel a gépeden a program :(
  • Athossss
    Üdv! Gondolom az én problémám ismerős mindenkinek. Az a nyavalyás Bug Riporter :D
    Hogyan tudom kiküszöbölni h ne fagyjon le állandóan a progi a 9 is meg a 10 is?
    Ki mit tett ez ellen?
    Előre is köszi!!
  • HHapci
    Hello! Tudnátok nekem segiteni hogy archicad9 ben hogy tudok döntött oszlopot létrehozni?
    Köszönettel Hapci
  • G_ArchAngel #52
    (halkan megjegyzem: a létezik magyar ArchiCAD 10 torrent...)
  • G_ArchAngel #51
    én simán összecsomagoltam és daemontools-szal installáltam, mindent megtalált, igaz nekem 9-es magyar is volt a gépemen
  • dendely
    hogyan kell futtatni az arcicad 10 telepítőjét?
    nem találja a JVM-et pedig fel van telepítve
  • G_ArchAngel #49
    srácok, copy generalban nyomtatnék, de csak plt pormátumban lehet - a 9.0 pedig pmk-ban tud menteni - mi a teendő?
  • Impi
    A mi verziónk mindig pár hónap "késéssel" jelenik meg, de ennek örülni is lehet, mivel kevesebb hibát tartalmaz :) Mig angol verzióból szokott lenni R3-as, addig a magyarnyelvű kiadásból még nem láttam R1-nél nagyobbat.

Miben különbözik? Én nem használom, csak kíváncsiságból húztam le, de az első
    percben szembetűnő változásokon ment át, ami nekem nagyon tetszett.
    A napi munkát könnyítő segítségeket tettek bele :)
  • bubi07
    És miben különbözik az előzőtől?
  • G_ArchAngel #46
    htx, de mikor lesz .hun?:(
  • Impi
    AC 10 Eng
    http://www.torrentspy.com/torrent/748238/Graphisoft_ArchiCAD_10_International_ENGiNE
  • blackgamer
    Sziasztok!

egy olyan feladat lenne, hogy az Esztergomi Bazilikát és a Mária Valéria hidat kellene lemodellezni
    valakinek nincs esetleg egy kész? vagy kedve kreálni egyet?
  • burkusdió
    Eladó vadonat új PNY NVIDIA Quadro FX 1300 grafikus kártya Kecskeméten. (Paraméterek a linkre kattintva elérhetők.) Ár: 40 000 HUF. Garancia: Max 1 hónap, mert nem dobozos!
    Érd.: e-mail: [email protected] , illetve telefon: +3606308569186 .
  • Duddits
    Nagyon baba!
  • G_ArchAngel #41
    pedig nagyon ügyes, érdemes a hobbyból megélni - nincs is annál szebb, mikor azért kapsz pénzt, amit szeretsz csinálni:)
  • gumikacsa
    Ez a veszély nem áll fent, mivel csak a saját magának tervezget, messze áll a építészettől.
  • G_ArchAngel #39
    majd megtanulja, hogy a magyar szokás...
    mond az ügyfél egy négyzetmétert és egy összeget és akkor a tesód majd elsírja magát, mert abból csak egy közönséges, tucat épületet lehet tervezni...
  • gumikacsa
    Jaja, az elrendezése a gyöngyösi buszpályaudvar, csak kicsit elengedte a fantáziáját tesóm... ebben a progiban aztán lehet, a helyi vasútállomást is olyanra tervezte, hogy komolyabb városokban sincs olyan, nemhogy itt falun :)

• G_ArchAngel #37
    látom üvegből (polikarbonátból) rátervezte egy 20.000 lélekszámú kisváros éves költségvetését...:)
  • gumikacsa
    De hülye vagyok, a képek lemaradtak:

• gumikacsa
    Ezt a buszpályaudvart az öcsém szerekesztette a progival (a képeken már a zmodellerben van), kiszedem a belsőteret, és bepakolom a 18 wos pttm-be...Kíváncsi vagyok, mit fog szólni...
  • G_ArchAngel #34
    az tök jó, sietek megvenni...:P
  • jointeer
    az új 900e körül van akcijós
  • Duddits
    Anyám. Nem semmi.
  • G_ArchAngel #31
    a program 1,5 milla...
  • Duddits
    Csak a könyv??
  • Impi
    A program CD tartalmazza a leírást is, pdf formátumban kb 500 oldal :)
    Ha a könyv-vet akarod megvenni 25000+ÁFA :(
  • Pheel
    Maradtam is :-P
  • jointeer
    hol?-.-
  • Duddits
    Te is kocka voltál ám! Mint mindenki.