626
Építész program
 • G_ArchAngel #626
  nekem azzal sem volt bajom, de kicsit tokolos: van a falad, beleteszel egy ures nyilast, abba egy keskenyebb falat, abba egy kisebb nyilast - ez a tok, csinalsz egy vekony falat, ez a kozepen nyilo ajtolap, abba egy nyilast, az oldaltnyilo ajto... testekbol es ures nyilasokbol fel tudod epiteni, akar a kilincset is....
 • Karesz50
  #625
  Az jó, csak én szerettem volna kinyitva is megmutatni őket 3d-ben. Egy orosz srác csinált egyszer ilyet évekkel ezelőtt, de nagyon kevés opció volt benne. Mindegy, lelkileg már lemondtam róla.
 • G_ArchAngel #624
  en anno ugy oldottam meg, hogy a vastagsaggal es a kis ajto keretevel jatszottam, igy jol nezett ki 3D-ben is
 • Karesz50
  #623
  Sziasztok! Ide is kirakom, hátha...
  Ajtó az ajtóban megoldást keresek, parametrikus kéne, lehetőleg ingyenes:
  Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!  és hasonló.
 • mindero
  #622
  Sziasztok!
  Van valaki közületek aki GDL fejlesztőként dolgozik? Mennyit keres egy ilyen kb? Gondolkozok hogy átképezem magam...
 • tilbury
  #621
  Hali!
  AC16-ban fogatásnál a szögmérőt ki lehet valahogy kapcsolni?
 • Nixon18
  #620
  Hello! Lenne egy olyan kérdésem, hogy az intel HD4000 integrált GPU-ja mennyire tudja kezelni az AC16-ot. Már mindenhol olvastam mindent. Van aki azt mondja, hogy még a SandyBridge-es GPU is jól kezeli a 3D-t nagyobb projekteknél is. Más pedig arra esküszik, hogy legalább egy GT540M kellene (laptopról lenne szó). Amit eddig kinéztem magamnak az egy Dell Latitude E5530 IV i5-tel, HD4000-rel és fHD 15,6"-os panellal. Viszont elbizonytalanodtam a GPU miatt. Tapasztalatok?
 • nemezismesi
  #619
  Sziasztok!Nekem egy olyan problémám van, hogy Archicadben ki akarom menteni a látványtervet Artlantisba, de nem ment semmit, akárhogy is próbálom a mentési beállításokat.A nem ment semmit annyit jelent,hogy létrejön az atl fájl, amit megnyitok és egy fekete kép van csak a 3d-s ablakban, 2d-s panelen sem mutat semmi fizikai tárgyat, és nem a fényhatásokkal, vagy a rétegekkel van a gond. Ezeket próbáltam.Tud valaki segíteni?
  Gép teljesítmény:CPU:i5-3210m,2.5Ghz,Memória:8Gb,VGA:Nvidia 635m 2Gb,Win 8 64 bit.
  Programok(64 bitesek):Archicad 16, Artlantis 4.1.8
 • tbandita
  #618
  faradit!
  Az AC9 és a Win7 nem szeretik egymást. A régi 7-es fájlokat át kell konvertálni és akkor meg tudod nyitni újabb verzióban is

  Ha AC10-es verzióval újramented a fájt akkor már meg tudod nyitni a 13-mal is.

  http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/Fileconverter.html
 • edit123
  #617
  Kerti GDL tárgyakra lenne szükségem: kerti kiegészítők, elemek(napernyő, szökőkút stb) kerti bútor. ArchiCad 13-hoz honnan tudnék letölteni?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  Edit
  [email protected]
 • faradit
  #616
  Sziasztok !
  Még egy kérdés, hogyan lehet az Archicad-7-es verzióval készült terveket megnyitni az új verziókban, mert nekem már a 12-sem ismeri fel. Kiírja, hogy ismeretlen verzió. Egészen eddig dícsértem ezt a progit, de ezek után talán elhamarkodott ítélkezés volt?
 • faradit
  #615
  Sziasztok, egy kérdésem volna.
  Új 64 bites Win-7-es oprendszerű gépet üzemeltem be, és az ArchiCad-9 es verzióm sajna egyfolytában lefagy rajta.
  Kérdezem, hogy van-e valami megoldás a lefagyás ellen. Ez általában akkor következik be, ha leteszem a tálcára és visszaakarok lépni a programba.
  Egyébként működik rendesen, csak a tálcára helyezés utáni visszalépés nem tetszik neki. Van rá valami ésszerű kivitelezhető megoldás?
  Sajnos a 7-es verzióval készült korábbi rajzaim az új verziók nem kezelik,
  így kénytelen vagyok ezt használni.
 • zoli7777777777
  #614
  Sziasztok!
  Szeretnék exportálni Artlantis Studioba ArchiCADből viszont a fényeket valamiert nem engedi exportalni. Nem tudom kipipalni azt a checkboxot. Erre van valakinek valami ötlete, hogy miért van?
 • mindero
  #613
  Sziasztok!
  Nekem is lenne kérdésem, nevezetesen ajtó, ablak konszignálásról.

  Van egy csomó ajtóm-ablakom lepakolva, ezekből szeretnék automatikusan listát generálni, úgy hogy ajtólap, méret és nyitásirány szerint szépen kiossza a konszignációs jeleket. Találtam egy id kezelőt, méret szerint szét is válogatja, de a francért se csinálja meg ha benyomom a nyitásirányt, akkor mindegyik ajtó külön számú lesz.

  Ötletetek van? :)
 • bostonka
  #612
  Sziasztok!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni. Archicad-t használok, már a 6.5 verzió óta. Most a 14-nél járok. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy a látványterv készítésekor a beépített motorok helyett (OpenGl, Lightworks) kipróbáljak v.mi mást. Sok helyről hallottam, hogy az Artlantis nagyon jó program erre a célra. Sikerült is telepítenem, csak egy valami nem megy. Mégpedig a fájl konvertálás. Az archicadban, 3D ablakból mentem a tervet atl állományként. Megakarom nyitni a fájlt az Artlantistban, és az alábbi hibaüzenetet kapom:
  "Something bad happened in your program, would like to save a diagnostic file?" Nem az értelmezéssel van gondom, mert beszélek angolul. Hanem azzal, hogy ha le igenezem ezt a hibaüzenetet a program leáll. Ha a le nemelem, akkor is le áll a program.
  Mi és hol lehet a gond? Valaki tudna segíteni?
  Előre is köszi ;-)
 • Malganis
  #611
  Sziasztok csavart pillért szeretnék készíteni de amikor kiválasztom a pillér opciót és felül ki szeretném választani, hogy csavart legyen azt nem engedi csak a másik kettőt. A segítséget előre is köszönöm!

  ui.: AC16-ról van szó
 • Impi
  #610
  Szia :)
  kb. 3 hónapja kinn van, sőt a 3014-hez is.
 • bird54
  #609
  Sziasztok!
  Archicad 15 telepítésében macre,kérnék segítséget.
  Igazából a crackelésnél van problémám,esetleg valaki letudná nekem írni részletesen mit és hogyan kell csinálni.Le volt írva a torrentnél,de nekem az valahogy nem bizonyult használhatónak.
  Előre is köszönöm!
 • Pumukli67
  #608
  megcsináltam. élve kérdezem, hogy a 16-hoz létezik-e okosítás...
 • Pumukli67
  #607
  Sziasztok

  Archicad 15 próbaverziót letültöttem a 32-es magyart. Hogyan okosíthatom. a 14-es is a Ti ötletek alapján ment. alig várom, hogy sikerüljön.
  köszönöm.
 • andrew2710
  #606
  Szaktársak! Valaki tudna adni egy linket, ahonnan le tudnám tölteni a legfrissebb Nvidia GeForce 9800 GT drivert. Az nvidia oldalán nem lelem!
  Köszi!
 • andrew2710
  #605
  Ha patch-elést említesz akkor ez valsz nem jogtiszta. Van egy pár variáció amivel találkoztam már. iso fájlban van a telepítőd? vagy esetleg rar-ban? Ez utóbbi letöltésénél
  1. vagy kicsomagolásánál átmenetileg kapcsold ki/függeszd fel a vírus ellenörző programot(-okat)és bontsd a net kapcsolatot. 2. amikor kicsomagoltad az általa/általad megadott helyről futtasd a telepítő exe-fájlt. (általában ArchiCAD.exe)Ennek a megfelelő futtatásához elengedhetetlen a java runtime megfelelő típusa/verziója. Ezalatt azt értem, h ha pld AC15-öt akarsz Win7-tel futó gépre tenni, és 4GB memóriánál több van + a videókártyád is 1 GB-os akkor már a 64 bites ArchiCAD-et kell telepítened és ehhez a java runtim 64 bites verziója kell. OK? 3. Általában a crack csomagban szokott lenni egy leírás, h pld. saját hardverkulcsod van és wbu-val rendelkezel vagy valami hasonló. Ha a telepítő végigfut akkor ne kapcsold ki a gépet és ne futtass semmit. 4. A crack fájban lévő patc-elő progit másold bele a már feltelepített program könyvtárba: C/program files/graphisoft/AC15. 5. Az oda bemásolt programot futtatva patch-eld az AC-et. Ha azt írja ki, h rendben van elvégezte, akkor 6. Gép ujraindít - és van egy használható AC-ed! Ha nem automatikus a netkapcsolatod és a védelem akkor azt ugyebár állítsd vissza manuálisan! Üdv! sok sikert
 • andrew2710
  #604
  A Dokumentáció > Modellnézet beállítása > Modellnézet beállítások panelen be tudod állítani az egész tervre vonatkozóan az ajtó nyitás módját. Hozzáteszem - nem alkalmaztam még ezt, ugyanis elég fontos az alaprajzokon a nyitás iránya.
  Üdv - sok sikert
 • ml320
  #603
  Sziasztok!
  Érdekes hibával találkoztam: Adott egy FSC Celsius W410 gép, Quadro 600 kártyával. ArchiCAD 15 programnál a 3D nézetet megnyitva mozgatom az ablakot. Az ablak kerete eltűnik! Keret méretállításnál visszajön.
  A szervíz már kétszer cserélte a VGA vezérlőt, most visszahozva ez a hiba dettó fennáll. A régi gép FX540-ével a keret jó, csakhát lassabb... :(
  A driver a legfrissebb nVidia referencia, a két kari ugyanazt használja.
  ötlet?
 • bbe
  #602
  Helló!
  Valaki megtudná mondani, hogy hogyan lehet archicad-ben kikapcsolni egységesen a nyitásirányokat?
  Köszönöm szépen.
  Az előbbi kérésre sajnos nem tudok válaszolni.
 • zsooooci
  #601
  Hali!
  Eltudná nekem valaki mondani hogy kell az archicadet telepíteni, de olyan szájbarágósan. Már 4 változatot próbáltam , de egyik se működik. Mindenhol csak 3 lépést írnak le: válaszd a sorozatszámos lehetőséget majd a wibus lehetőséget és végül patch-elj.
  Előre is köszi!
 • czs1
  #600
  köszi, így már biztos menni fog
 • Impi
  #599
  Szia :)
  Értem én, csak felületesen válaszoltam :D
  1. Lehetőség --> Elemtulajdonság --> Kitöltés típus
  Itt készítesz egy másolatot pl. szigetelésről, melynek neve "Filc", ha akarod a mintázatot színt módosítod.
  2. Lehetőség --> Elemtulajdonságok --> Réteges szerkezetek
  Itt kiválasztasz egy megfelelőt, mondjuk a parkettás réteget. Ott a parkettát beszúrod újra, majd megadod a vastagságát a filcnek és a rétegmintázatnál a legördülőben kiválasztod a Filcet.
  AC 13-nál lehet másként van, de tuti kivitelezhető a dolog.
 • czs1
  #598
  Azt hiszem nem érted a problémámat. Azzal tisztában vagyok, hogy a Lehetőség/Elem tulajdonságok menüponttal tudom elérni a Réteges szerkezeteket, hisz ez az általam írt kérdésben is benne volt. Nekem az a gondom, hogy ott egy előre beállított réteget tudok csak kiválasztani, illetve annak a paramétereit tudom szerkeszteni (réteg vastagsága, stb.), de egyedi rétegeket nem tudok (vagyis nekem nem sikerült) beállítani (pl. 12 mm szalagparketta, alá 2 mm filc, stb.).
 • Impi
  #597
  Szia :)
  Ha telepítetted az AC-et, fenn van a felhasználói kézikönyv is!
  Keresőbe írd be "réteges szerkezetek" és ott a megoldás.
  AC 15-nél: Lehetőség --> Elem tulajdonságok --> Réteges szerkezetek...
  Ott tudod duplikálni, majd módosítani a meglévőket.
 • czs1
  #596
  Sziasztok!

  Szeretnék létrehozni egy 8 cm-es réteges szerkezetű lemezt a belső padlóburkolatnak, ahol egyedi rétegeket kellene alkalmaznom (pl. szalagparketta, filc, hangszigetelő réteg, stb.). A Réteges szerkezetek menü (Lehetőség/Elem tulajdonságok) beállító párbeszédablakában viszont csak a szoftver által tartalmazott rétegelemeket tudom beilleszteni, illetve annak paramétereit szerkeszteni, de abban nem található szalagparketta, illetve filc nevű réteg, így nem tudok 'szalagparketta' vagy 'filc' egyedi réteget alkalmazni.

  Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok ilyen egyedi réteglemezeket létrehozni, illetve alkalmazni (13-as dián verziót használok)?
 • Cang
  #595
  Hello Kollégák,

  ha valakit érdekel akkor van egy ArchiCAD 6.5 jogtiszta programom eladó.
  tel: 30-384-5969 vagy [email protected]
 • skris
  #594
  Kedves Mindenki!

  Az lenne a kérdésem, hogy ArchiCAD-ban rajzolt 3D-s elemeket hogy lehet step (.stp) formátumba áttenni?

  Köszönettel:

  Kristóf
 • willsmith
  #593
  Mindig meritek ihletet mas hazaibol, tervekbol, erdemes megtervezni egy-egy ilyet gyakorlas keppen, pl itt van par jo:


  http://shtrend.hu/index.php/Kult/hazak-a-joevbl.html
 • n003
  #592
  :-))
 • Tschaby
  #591
  Köszi, jó ötlet. Mondjuk megoldottam, kicsit parasztosabb módszerrel, A két szint közti födémet amúgy is ki kellett vágni , fogtam egymásra helyeztem két szintről ugyanazt az ablaktípust, majd az egyiket beállítottam, hogy csak rés legyen, majd a listában ha esetleg hozza, figyelmen kívül hagyom.
 • n003
  #590
  legegyszerűbben úgy hogy a földszinten lévő fal a lépcsőháznál csak a lépcsőforduló szintjéig megy fel a felette lévő szinten meg attól indul a falszakasz alja és ebben az esetben még a parapet kiírással sem kell trükközni
 • Tschaby
  #589
  Sziasztok ! Remélem, olvassa majd egy hozzáértő.

  Hogyan tudom megoldani, hogy a két szint közé eső ablak teljes felülete megjelenjen (pl. lépcsőház fix ablak a két szint közé esik de csak a fele látszik)

  Előre is köszi!
 • copass
  #588
  :D nah ez igaz, rám is néztek hogy ac? az meg mi? de amikor felsoroltam hogy milyen progikkal tud adatot cserélni ifc-n keresztül, akkor megint néztek hogy mi az az ifc?
  Mondtam is hogy vonalazgassatok vazze!:D
 • n003
  #587
  és amúgy ez az oka hogy felhagytál építészettel hogy ott nem használnak ac-t? vagy a fotózás jobban érdekel?