77
  • BiroAndras
    Szerintem sok múlik azon, hogy ki mit szokott meg. Én még a régi mozillával kezdtem (nemtomhány éve), onnan természetes volt az FF-re váltás. Nem tudom, hogy melyik volt előbb, már arra sem emléxem, hogy miért épp a mozillát kezdtem használni. A lényeg az, hogy meg vagyok vele elégedve, és a többinek nincs olyan tulajdnosága, ami miatt egyáltalán felmerülne bennem a váltás.
  • FTeR
    én is úgy szoktam, de néha akkor is jó lenne ha megjegyezné.

mégis mit tegyek fel a tabmix helyett????
  • stratoman
    Én már 6 évvel ezelőtt az avant-ot használtam, akkor még FF se volt, 3 éve pedig a Maxthon-t. Mégis mik azok a problémák amit a Maxthon magával hoz az IE-ből? Bizonyára van ilyen, ha valaki kifejezetten ilyet keres és nem foglalkozik az előnyeivel, az valszeg talál is, de szvsz jóval több az a probléma amit megold.
    Ui:Nálam jól megvan a 4 böngésző (IE, Maxton, FF, Opera), de köszönhetően az eltelt 6 évnek, nem tudtam átállni FF-ra, így maradt a Maxthon. IE-ről biztos könnyebben ment volna.:)
  • BiroAndras
    "Szvsz Te se láttál még közelről IE alapú böngészőt..."

De láttam. Igaz már régen volt. Akkor jobban tetszett az FF, és azóta nem is keresek másikat. Majd ha kijön az IE7 annak adok egy esélyt.
  • Sil78
    A béta már nem fogja újrarenderelni az oldalt frissítésnél, meg az oldalon belüli pozíciót is meg fogja tudni jegyezni a jelenleg még problémás esetekben is.

Egyébként híroldalakat én is úgy olvasok, hogy szépen végigkattintgatom a linkeket a középső egérgombbal, és betölti mindet külön-külön a háttérben.
  • stratoman
    És sok problémát meg is old. Szvsz Te se láttál még közelről IE alapú böngészőt...
  • Sil78
    Pl a Tab Mixben is benne van a MiniT kódja.
  • BiroAndras
    "hehe, mert biztos le van tiltva tűzfalba"

Rájöttem közben, hogy a proxy beállítások változtak, és az IE-t nám állítottam át.

"próbálj úgy híroldalakat olvasni, hogy minden navigálásnál a lap tetejére ugrik."

Én többet is olvasok évek óta az FF-el, és semmi gondom nincs vele.
    Persze én tabbed browsing-gal használom, így nem kell visszalépkedni.
    Főleg akkor jó, ha lassú a net, mert amí 1 hírt olvasok a többi töltődik a háttérben.
  • FTeR
    hehe, mert biztos le van tiltva tűzfalba

próbálj úgy híroldalakat olvasni, hogy minden navigálásnál a lap tetejére ugrik.
  • BiroAndras
    "ha extes IEt akarsz akkor ott a Maxthon"

Az is az IE-re épül, így számos problémát visz magával.
  • FTeR
    az csak egy régebbi példa volt.
    sil rá a tanu, h hányszor rendbe raktam már, meg újratelepítettem teljesen. csak azokat azt exteket hagyom ami szerinte is jó és lám mégse megy.
    általában rendben tudom tartani a gépem, de a szép lassan magától elcsesződő dolgokkal nem tudok mit kezdeni.
  • BiroAndras
    "abban gynegébb, h pl navigálásnál mindig újra rendereli az oldalt."

Ez miért baj? Egy normális gépen szerintem nem gond. Viszont cserébe nyílván rengeteg memóriát spórol.

"frissíténél nem képes megjegyezni az oldal pozicióját, így mindig a lap tetejére ugrik (még a session saver sem képes rendesen megoldani)."

Nekem ezzel sem volt gondom. Lehet, hogy régebben az oldalon belüli pozíció nem maradt meg, de ez nem akkora katasztrófa.

Egyébként most elindítottam az IE-t, hogy megnézzek benne valamit, de minden címre azt mondja, hogy nem elérhető.
  • BiroAndras
    "ja, kivéve azokat az exteket amit letilt, és ez a jobbik eset, mert volt olyan amikor nem tiltotta le."

Az 1.0 előttiekkel van csak ilyen gond. Ha ennyire régi cuccokat használsz, akkor pláne ideje kicsit takarítani.
  • BiroAndras
    "igazad van, de extek nélkül gyengébb mint az IE."

Hosszú ideig nem voltak hozzá extek, nekem akkor is sokkal jobban tetszett az IE-nél. Nekem alap a tabok használata, de ez csak egy ok a sok közül.

"nekem visziont nincs kedven minden extet tsztelni. felhasználó vagyok, az nem az én dolgom."

A legtöbb embernek semmi baja velük, tehát nem kell tesztelni. Neked simán peched van. De nem kell rá túl sok időt szánni, hogy rendbetedd.
  • FTeR
    abban gynegébb, h pl navigálásnál mindig újra rendereli az oldalt. frissíténél nem képes megjegyezni az oldal pozicióját, így mindig a lap tetejére ugrik (még a session saver sem képes rendesen megoldani).
    csak ezek bőven elegek ahoz, h idegeítő legyen használni.
    ráadásúl ha iehez fölrakjuk az msn toolbart akkor már tab is van. (nem győzöm hangsúlyozni, h IE6 már igen koros böngi)
    a patchelési képtelenségről ne is beszéljünk.
    extek nélkül a leggyengébb füles (tab) böngi (a Tabmixel már elfogadható, habár annak a minimumnak kéne lennie).
    a bookmarks felépítése ami biztos jobb (olyan mint Operába), plusz nagyon jól van megoldva a kereső (habár ext nélkül az is elég gyenge - csak lefele tud keresni).
    pl ha emlékszel egyik nagy alappilére volt a könnyen testreszabható toolbar. röhelyes az is, mintha másban eddig sosem lett volna. ezt a mostani "egyszerűbb lesz a szoftver frissítése" tipikus olyan szöveg, amire ha m$nél lenne röktön jönnének a spanyolviaszos szöveggel, meg h éppen ideje volt mostmár legalább közelít akármihez.

neked is írom, h ff-et használok, de nem esek hasra annyira mint egyesek. a keresés módján kívűl semmi újat nem hozott. legnagyobb ereje abban van, h IE6 like kezelőfelülete van (gyk. felhasználóbarát). Operában pont ennek hiánya legnagyobb gond. szigorúan szvsz

ha extes IEt akarsz akkor ott a Maxthon, semmivel nem tud kevesebbet mint FF.
  • bmagyarkuti
    Extek nélkül gyengébb mint az IE? Mi az, amit az IE natúrban tud, és a Firefox natúrban nem? (ha előjössz az oldal küldése szolgáltatással, ütök, ti. a firefox hivatkozást küld, nem pedig ment és csatol)

Több száz megás SUN java? Az a fejlesztői környezet, a sima Firefoxra is csak 14 MB körül van. Mellesleg magyarítás szempontjából is jobb a Firefox, ugyanis ahhoz az angol verzióval egyszerre jön a magyar verzió, SP2-re meg kb egy hónapot várni kellett.
  • FTeR
    le van tiltva a miniT, igaz nem szedtem le.
  • FTeR
    ja, kivéve azokat az exteket amit letilt, és ez a jobbik eset, mert volt olyan amikor nem tiltotta le.
    most egyébként megint behalt az autoupdate, az 106 is már külön kellett leszednem (azt írja nem találja a szervert).
  • FTeR
    igazad van, de extek nélkül gyengébb mint az IE.
    nekem visziont nincs kedven minden extet tsztelni. felhasználó vagyok, az nem az én dolgom.
  • Sil78
    Ne a fejlesztői környezetet akard letölteni, hanem mondjuk ezt... Egyébként meg tökugyanazt a Sun-féle Java-t használja, mint amit az IE is (már persze kivéve, ha nálad még a régi, már jó ideje nem támogatott, ezért biztonsági szempontból már elég gázos Microsoft-féle JVM van telepítve).
  • Sil78
    Nálam több mint 50-nel sincs semmi baja, de persze vannak egymással nem teljesen kompatibilis kiterjesztések, ezekre oda kell figyelni (különösen a hasonló funkciókkal bíró, egymást részben átfedő kiterjesztéseknél fordulhat elő). Ami FTeR configjában a legnagyobb gond lehet, az a SessionSaver - MiniT kombináció (ha jól emlékszem).
  • Hegyikecske
    jah igen tom de amit az le akar tölteni a sunnak a több mint 100megás java-ja... a mikrofosté az volt vagy 10mega... és ezze lis megy sőtt gyorsabb! szal akko most 100mega vs 10mega
  • BiroAndras
    "és hova tegyem azt az 1-2kattintást?"

Jön az értesítés, hogy van frissítés. Arra 1 katt.
    Aztán jön fel a telepítő ablak, ott még 1-2. Esetleg több, nem tudom fejből, mert nem kell sűrűn csinálni.
  • BiroAndras
    "újraindítani a kernel patchelésnél kell, nem az IE frissítésénél."

Az IE egy része a kernelben van (pontosabban olyan rendszer területen, amit nem lehet menet közben csesztetni).

"patchnek jellemzője még, h utána rögtön működik tovább a program, egy újratelepítésnél jöhet a konfigolás előbb."

Akkor te valamit nagyon rosszul csináltál. Simán rá lehet telepíteni az új verziót a régire, és minden beállítás, bookmark, meg ext megmarad.
  • BiroAndras
    "semmi különöset, csak felteszek ezer extet, h normálisan használható legyen. elméletileg ez az erősége."

Ne csodálkozz, hogy összeomlik, ha agyon exteled. Ezeket az exteket nem az FF programozói készítik, sőt többnyire nem is profik. Tehát nincsennek alaposan tesztelve, különös tekintettel az egymással való inkompatibilitásra.
    Szóval meg kell nézni, hogy mit raksz fel, és mit mivel kombinálsz. Nálam 12 ext van fenn, és atomstabil a rendszer (igazából nem tapasztaltam még összeakadást, csak olvastam ilyenről). Ha neked fagy, akkor meg kell nézni az ext-eket, és kiszűrni a valószínű bűnöst (pl. experimental fícsörök). Ha nem megy, akkor mindet le, és egyesével vissza, amíg el nem kezd fagyni.
  • BiroAndras
    "LOL... Nézd már meg a version history-t, hányat adtak ki."

Én az első működő verzió óta használom. Nem kellett naponta 3x frissítani. Néhány havonta volt csak újabb verzió (legalábbis én nem frissítettem gyakrabban).

"Hogy 1.0 előtt nem kellett javítani és azóta meg tucatszámra, meg csak azt bizonyítja, hogy a kutyát se érdekelte, hogy hibát keressen benne, pedig hemzsegett benne már akkor is. Mi lenne, ha tényleg elterjedne..."

Ugyanez áll minden más programra is. Egyébként nem volt még sok frissítés hozzá.

"Tipikus open source BS. Ha valami nem megy/nem tud a program, akkor arra nincs is szükség."

Eddig nem volt szükség rá. Most már van, hát megcsinálják.

"De ez most öngól, ez egy olyan alap funkció, amit az ie (és más böngészők) lassan egy évtizede tudnak"

Nem tök mindegy? Nem látom, hogy mitől olyan rettenetes nagy előny, hogy a pár másodperces install helyett pár másodperces peccselést kell végigvárni. Az egyetlen különbség talán, hogy a peccs gyorsabban letöltődik, de ez is legfeljebb akkor számít egy hajszálnyit, ha modemen netezel.

"de egyébként én mint vállalati programozó se adok ki programot patch lehetőség nélkül"

Egy pár megás programnál nem sok értelme van.
  • FTeR
    nem az ff-el van a gond, hanem az extekkel. ez sztem elég egyértelmű. de mintha az extek lennének a legnagyobb erősségei. és nem használok zug exteket noname oldalakról...
  • whitehawk
    Ez egy önmagát cáfoló hír: Az 1.5béta1 az !=1.5

Pl kint van az x.org 6.7.99.2 és az a 6.8-nak a 2. bétája, de az nem 6.8... (nem feltétlenül pontosan így volt az x.orgnál..)

Előrször vannak alfa, majd béta verziók, utána jönnek a kiadásra jelölt verziók, avagy a release candidate-ek. És utána jön a végleges kiadás. Majd utána a bugfixesek ahol a legkisebb verziószám változik.
  • Hegyikecske
    és hova tegyem azt az 1-2kattintást?
  • NuCLEARScoRp
    Jókat röhögök a sok okostojáson... akik szerint ilyen bugos meg olyan "fagyos" a Firefox... az persze eszükbe sem jut, hogy nem a FF a szar hanem valami más probléma van... pedig valószinű

Nálam már lassan 1 éve fut a FF ... az első verzióknál előfordultak fagyások... egyéb bugok... de 1.04-től felfele szinte semmi hiba nincs...
  • Sil78
    Ha már itt tartunk, természetesen van ilyen kiterjesztés Firefoxhoz, Spellbound a neve.
  • Advanced User
    hát igen tudtam én mindíg hogy a firefox a legjob : ))))
  • Sil78
    Most csütörtök. Szeptember 8. De ez még persze nem a végleges 1.5, csak az első bétája.
  • pcguru
    Melyik csütörtök?
  • Sil78
    Ehhez nincs köze szerintem a nyílt forrásúságnak. Ha jól emlékszem, az Operánál is le kell tölteni egy teljes új verziót, ha valamit javítanak rajta, pedig az se egy mai csirke (ráadásul zárt forrású, kereskedelmi program).

Egyébként ha az IE-nél le kellene tölteni mind a kb 80MB-ot minden egyes javításnál, akkor a kutya se használná, szóval nekik ez elég alapvető érdekük volt. 4-5MB szerintem még elviselhető (főleg a mai szélessávú kapcsolatokkal), és még erre se lesz szükség az 1.5 megjelenése után, én örülök neki.
  • lowdog
    Szerintem jó ez a Firefox, én OSX alatt használom, az új verziót csak behúzom az Applicationsbe és meg is patcheltem :)
  • lowdog
    nem értem. kifejtenéd bővebben?
  • lowdog
    jóvan, bocs, már máshol sztem ezt megbeszéltük csak nem bírok magammal :)
  • lowdog
    na jóvan most mindenki rajtam röhög pedig ez volt a célom :)
  • Yv@n
    Ahha, mindegy hidd ezt, és legyél vele boldog.

Valószínű hogy te erről vagy meggyőződve, én pedig az ellenkezőjét tapasztaltam, egyikünk sem fogja meggyőzni a másikat az igazáról.