77
-
FTeR #37 kedvedért bemásoltam wördbe a szöveget.
csak az egyenlőre-egyelőre lett hibás, a többi sima elgépelés vagy szándékos rövidítés. (meg vesszőket hiányolt mindenhonnan)
az a baj az új és olcsó internettel, h az emberek nem olvassák el a mellékelt netikett kézikönyvecskét (axeleronál 3 oldalas kis lapocska volt). -
Equ #36 "Az IE biztonsági frissítéseire gondolsz amikhez az egész számítógépet kell újraindítani?"
Nem az IE-t, már lassan egy évtizede felkészítették a patchelhetőségre és semmilyen újraindítás nem kell hozzá, ha nem fut valami ami használja az egyik megosztott komponensét...
Tényleg ne beszélj baromságokat, ha nem ismered a belső működését a rendszernek. -
Yv@n #35 Nos sajnos megesik hogy bizonyos IE adott esetben Outlook Express frissítésnél reboot kell. Ha tetszik ha nem, és ez sajnálatos módon nem ökörség. Meglehet, hogy ez neked nem tetszik de így van. Azt pedig nem feltételezem, hogy az outlook a kernel része lenne. -
FTeR #34 újraindítani a kernel patchelésnél kell, nem az IE frissítésénél.
legalább baromságokat ne beszélj.
patchnek jellemzője még, h utána rögtön működik tovább a program, egy újratelepítésnél jöhet a konfigolás előbb. -
FTeR #33 semmi különöset, csak felteszek ezer extet, h normálisan használható legyen. elméletileg ez az erősége. -
FTeR #32 csak a naponta több száz nem egyszerre használja, hanem egymás után így nem számítanak bele az adott pillanat felhasználóiba.
(vigyázz azzal az ikonnal, nehopgy BSA rádszálljon hamisításért :P) -
Yv@n #31 Az IE biztonsági frissítéseire gondolsz amikhez az egész számítógépet kell újraindítani? Kész boldogság, amikor patchelik :) -
Equ #30 "Az 1.0 előtt nem kellett peccselni, és azóta se kellett sokszor."
LOL... Nézd már meg a version history-t, hányat adtak ki. Hogy 1.0 előtt nem kellett javítani és azóta meg tucatszámra, meg csak azt bizonyítja, hogy a kutyát se érdekelte, hogy hibát keressen benne, pedig hemzsegett benne már akkor is. Mi lenne, ha tényleg elterjedne...
"Egyébként azt a pár másodperces telepítést ki lehet bírni."
Tipikus open source BS. Ha valami nem megy/nem tud a program, akkor arra nincs is szükség. De ez most öngól, ez egy olyan alap funkció, amit az ie (és más böngészők) lassan egy évtizede tudnak, de egyébként én mint vállalati programozó se adok ki programot patch lehetőség nélkül, nemhogy egy világszinten használt programot 2005-ben ne lehessen patchelni. Ez egy hatalmas szégyen, nem kell mellébeszélni meg terelni... -
BiroAndras #29 "Ha egy sok éve megjelent ms programot sikerülne csak 2005 végére patchelhetővé tenni, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal az egészet újrahúzni, ha egy lyukat befoltoznak, akkor is így irnátok igaz?"
Az 1.0 előtt nem kellett peccselni, és azóta se kellett sokszor. Egyébként azt a pár másodperces telepítést ki lehet bírni. -
BiroAndras #28 "de ha a gépemen levő explorerrel jól müködő javam a ffben nem megy, ez vhogy arra késztet h hanyagoljam azt..."
1-2 kattintás, és már van is java. -
BiroAndras #27 "btw, FF-nek nincs olyan fícsöre, amire akár egy kissebb öszeget is rátennékm h működni fog egy véletlen pillanatban.
most éppen a minimize to systray rakoncátlankodik. és a popup megnyitás már megint lassul, itt a szmájlikra kattinva vagy 10mp kell mire bejön.
plusz vannak oldalak amikre egyszerüen kifagy. már a látványát is utálom a mozzila fídbek panelnak."
Én használom már évek óta folyamatosan a FF-ot és nem volt vele sok gondom. Nem tudom mit csináltál vele, hogy neked fagy.
Kipróbáltam a szmájlikat is, kb. fél másodperc volt. -
#26 "hejesírásellenőrző" Gratula! -
Hegyikecske #25 hogy integrálnák már a javat a böngészőjükbe... mer a (nekem kissé) puritán felülettel még bajom nincsen de ha a gépemen levő explorerrel jól müködő javam a ffben nem megy, ez vhogy arra késztet h hanyagoljam azt... -
#24 Ez egy kicsit horngyulás volt. Amikor szembesítik a saját hülyeségével vagy a kikerülhetetlen tényekkel, akkor gyorsan előveszi a száz szavas szókincséből az aktuális félig vulgáris terelőszövegét. -
#23 te is ocsem!:)"hejesí..." -
lowdog #22 beszerezhetnél egy hejesírásellenőrző (és főleg javító) plugint :) -
lowdog #21 tökmindegy, akkor sem jelent semmit az hogy 85 millió letöltés... nehéz felfogni :) -
#20 Én néhány internetszoba és e-magyarország pont felügyeletét látom el. Minden egyes gépre FF-t telepítek, pedig csak egyszer töltöttem le.
Na és hány ember használja. Nos a statisztikákat nézve naponta többszáz. Na persze van benne egy kis átverés is, ugyanis az IE indító ikonját használom csalinak. Az user csak rákattint a nagy kék e betűs ikonra és már indul is az FF, na persze egy IE skinnel plasztikázva.
Ezért felvetésedre válaszolva kb. 70-80 gépre telepítettem az egyetlen letöltött FF-et és többszáz ember használja. -
Equ #19 "egyszerűsítik a szoftverfrissítési funkciót és folyamatot"
Bruhaha, de szépen fogalmaztok...
Ha egy sok éve megjelent ms programot sikerülne csak 2005 végére patchelhetővé tenni, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal az egészet újrahúzni, ha egy lyukat befoltoznak, akkor is így irnátok igaz?
Bravó. Vajon hány nyilt forrású programozó hány évnyi munkája kellett ehhez a fantasztikus technikai csodához (gyk. patch)? Mint tudjuk a nyilt forrás az innováció mozgató rugója. -
FTeR #18 sztem az sem számít, h hány gépen vant fent. csak az, h hányan használják.
ha van 3 gépem leszedem 1x és feltelepítem 3 gépre, attól még nem lesz több.
felteszem otthon, meg munkahelyi gépre (mert floppyn bevittem és nem letöltöm újra :)), és már 2 gépen van de még mindig csak 1 ember használja.
a lényeg, h semmit nem ér ez a szám. az számít, h a szerverek milyen statisztikát dobnak. ennyi.
érdekes ez a %-os harc, ha IE változik 1-2%ot senkit nem érdekel. 3-4%nál már felfigyelünk mivan, m$ utána néz a dolgoknak. 6-7% beindul m$. alternatív böngiknél a 0.2%-os növekedést már pesgőbontás kíséri. röhely, h ilyen eredmények mellett már egyesek temetik az IE-t. nagy ellenfélről beszélnek, pedig csak nagyobb mint a többi, de ugyanúgy semmi esélye.
ff hónapokig tornázta a 8%át, IE7 hivatalosan meg sem jelent, csak angol OS-n használható és a béta megjelenése után pár héttel már nagyobb volt az elterjedtsége (és nem az IE6 rovására, igazából egyikére se, mert aki használja az egyenlőre párhuzamosan teszi). -
#17 Próbálkoztál már újratelepítéssel vagy új profillal? A visszaléptetéseken egyébként már a hamarosan megjelenő béta újításokat fog hozni (szóval legalább ez a gondod hamarosan megoldódik), ugyanis az 1.5 nem fogja már újrarenderelni az oldalat egy visszaléptetés miatt. -
avman #16 ha az opera ezzel a felülettel rendelkezne és ilyen plugin ellátottsággal, akkor az lenne a legjobb böngésző. de sajna az 1.0.1-től egyre jobban bugosodik a cucc. egy héten vagy 2-3 alkalommal jelentkezik a muldör agent mert a drágám összeomlik. főleg a visszaléptetéseket rühelli. és persze én is, mert ahelyett, miszerint egyből kiadná az eredeti oldalt, nem, még szarozik vele. bár most a drog and droppal kiküszöbölöm ezt a problémát. ja és elég idegesítő h ilyen tetű lassan indul el. najó, a többihez viszonyítva lassabban. -
#15 igy van...firefox 4ever...mar nagyon reg ota hasznalom es 99% megvagyok elegedve vele.... -
Gonz0 #14 Na Sil meg beelőzött.. -
Gonz0 #13 "ez 85 millio letöltés csaloka, én is leszedtem, és nem használom, gondolom nem vagyok vele egyedül..."
A másik oldalról viszont, én leszedtem és 5-6 gépre felraktam. Szerintem ilyenből több van.. Másrészt van ugye ezer+1 mirror amit nem számít bele. Szóval szerintem a valós szám inkább több a 85 millánál mint kevesebb.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy /pill 85 milla FF futkározik a gépeken, hiszen ebben benne van a verziófrissitések miatti ujraletöltés is. Szal nagyjából ez a szám nem jelent semmit, de legalább jó nagy :) -
#12 Ez csak egy szám, nem kell túl komolyan venni, olyan, mint bármi más számláló. Vannak, akik nem használják, pedig többször letöltötték (mint pl ahogy én az Opera különböző verzióit meg a többi böngészőt), és vannak, akik egyetlen telepítővel több gépre is feltették vagy továbbadták. Nincs benne pl az sem, amikor valaki a beépített szoftverfrissítésen keresztül tölti le (hisz annál már telepítve volt egy korábbi verzió). -
#11 A "release" verziókból jó ideje nincs már zip, csak rendes telepítős változat (pedig jó lenne). Csak a nightlykból meg a nemhivatalos build-ekből vannak zip-ek. -
Fenjoy #10 ez 85 millio letöltés csaloka, én is leszedtem, és nem használom, gondolom nem vagyok vele egyedül... kezd ez is ilyen legenda lenni... vajon 1.5 után is lesz Patch? alap... de erre a marketingre most adok "megint" letöltöm, hogy 85.00001 letöltés legyen, meg a sebesség...ugye, mert valahogy nálam eddig a roka, egy sánta vuk volt... de megláttjuk, kíváncsian várom
:)
-
FTeR #9 az update gombra kattintva nem az jön le, hackelgetős oldalak .zip-jei meg nem érdekelnek.
btw, FF-nek nincs olyan fícsöre, amire akár egy kissebb öszeget is rátennékm h működni fog egy véletlen pillanatban.
most éppen a minimize to systray rakoncátlankodik. és a popup megnyitás már megint lassul, itt a szmájlikra kattinva vagy 10mp kell mire bejön.
plusz vannak oldalak amikre egyszerüen kifagy. már a látványát is utálom a mozzila fídbek panelnak.
(nem kérek használj inkább X böngit jótanácsokat) -
Andris #8 Az a baj, hogy nem lehet versenyezni az IE-vel az oprendszerbe integráltsága miatt. Rengeteg embert ismerek akik nem értenek a sz.géphez, (És ez nem hiba! Egyszerűen nem is akarják érteni hogy működik) és ők egytől egyik az alap WinXP-t használják minden extra nélkül. Se SP2 se tűzfal, se semmi.
Szóval így elég nehéz elterjeszteni a Firefoxot :( -
#7 Viszont az is lehet, hogy letölti-megnézi-nem tetszik neki, letörli. Egyébként egyetértünk: a letöltés önmagában nem jelent sokat:)
Egyébként az 1.5-re nagyon kíváncsi vagyok, a tabok rendezgetése tetszik:) -
#6 ha .zip elve szedted le az ujat, nem kellett ujrainstallálni ;) -
Neophyte #5 Amugy a letöltések számán nem érdemes vitatkozni... mert olyan is előfordul, hogy valaki letölti és továbbadja 10-20 embernek... de akkor is csak 1-nek
számít.... -
FTeR #4 azt írtam "ideje volt, h patchelhetövé tegyék, mert elég idegesítő volt minden egyes kis frissítésnél újratelepíteni.", ebből neked az derűlt ki, h IE-t hasznolok. h*lye... -
Neophyte #3 A Firefox messze a legjobb böngésző... de te csak használj IE-t... mert megérdemled..
"sok spenótot kell még enniük, h valóban konkurense lehessen, egyenlőre úgy nézki, hogy a béta IE7et többen használják (nem tudom hol olvastam, ne kérjetek linket)."
Ha %-ban nem is tudásban már most szarráveri a IE-t..
Firefox 4ever -
FTeR #2 "egyszerűsítik a szoftverfrissítési funkciót és folyamatot"
ideje volt, h patchelhetövé tegyék, mert elég idegesítő volt minden egyes kis frissítésnél újratelepíteni.
"A Firefox népszerűsége időközben töretlen."
aham, épp nemrég volt a hír, h megtorpant a növekedés és nem képes túllépni a 8%-on. így nem éri el a lélektani 10est.
"a mutató már túllépte a 85 milliós álomhatárt"
ha ez a szám mérvadó lenne, akkor most nem 8%on állna.
"az Internet Explorer legfőbb konkurensének számító szoftver bétaverziója már csütörtökön letölthető lesz"
sok spenótot kell még enniük, h valóban konkurense lehessen, egyenlőre úgy nézki, hogy a béta IE7et többen használják (nem tudom hol olvastam, ne kérjetek linket). -
Kutuvoz #1 "ahol 2003 óta mérik a letöltött programok számát -, a mutató már túllépte a 85 milliós álomhatárt"
Jó tudni, hogy ebből öt az enyém!