2
  • [HUN]Stanlee
    #2
    A WWF-re nem lehet sok jot mondani. De nekik is meg kell elniuk valamibol, marpedig a nagy cegek tamogatjak oket, es akkor neha nekik is oda kell adniuk a nevuket a dologhoz.
    az erdokben meg van lehetoseg. A novendek ma nagyobb, mint amit hasznositani tudnak. a cegeknek az a bajuk, hogy a kitermelt fa tavolrol jon, sokan mennek erte, tehat sokat kell fizetni erte, es egyre tobb ceg erdeklodik a fa irant.
    Az energiafu jo, csak az a baj vele, hogy nagyuzemi kapacitasokat nem tud kielegiteni(meg) de a legnagyobb inkabb, hogy a beltartalma miatt nem lehet a mar meglevo kazanokban egetni. Uj technologia kell az energiafu egetesehez, es hat ugye ezt aki kitermesztette "elfelejtette" kozolni. Szoval ezert nincs meg energiafu. Egyebkent mar valamelyik uzem majd 1000ha termelte volna. szoval a szarvasiak maguk alatt vagtak a fat, bocsanat, a fuvet :-)
    Mindezek ellenere dicseretes dolog az energiafu kifejlesztese.

    Rovid vagasideju nagy hozamu energiaerdoket pedig lehetne letrehozni, 0 gensodrodas( ez tok gagyi szoveg, mert ha a fa mas fajhoz tartozik, az a masikkal nem keresztezodik, es ezek nem genmodositottak).
  • avman
    #1
    nem jó látni, h kurvult el a wwf. lepaktál azzal a monstrummal, ami tudtommal (de lehet h a forrásaim tévednek) folyamatosan fúrja az engergiafű programot mivel nagy veszélyt lát benne (profit, nem ám "Az AES Hungary már bizonyította, hogy elkötelezett a környezetünkre rótt terhelés csökkentésében" marketingblub). az h milyen támogatói vannak még a wwf-nek nem róvom fel, de ez azért már abszurd. főleg ez a sajtóközlemény. akkor már inkább a greenpace megalkuvás nélkülisége...