Madár influenza

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garrett27
sztem is igaza van ShaiHuludnak, még ha egy kicsit mátrixosan is írta le amit leírt, csak sajnos megint a gyógyszergyáraknak fog kedvezni ez az egész...

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Igenigen!!! Ez nagyon jó megállapítás! <#eljen><#eljen><#eljen>

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

remeld a legjobbat, keszulj a legrosszabbra.

alberto 15
ez mit jelent?

Vive la Hongrie!-Éljen Magyarország!

OK. Akkor tegyél valamit valamiÉRT.

nem is aggodom azon sem😄 ugysem tehetek semmit semmi ellen😄

Na, ezért nem kell a tojáspor 😊)

Igazad van. És azon sem kell aggódni, hogy valakiknek érdekében áll, hogy féljünk.

Zsolo007
Én meg ezt mondom neked: Hope for the best, prepare for the worst 😊

amugy az vilagit ra hogy nem kell aggodni mostmeg az az hogy nincs emberek kozt jarvany😊

Témánál vagyunk...

Ez lenne a lgjobb!!!

te meg mondj egy olyat ami tudomanyosan megalapozza hogy mar most magadala kell fosni. ha madar lennel akkro magad ala kene.

de felni majd akkro kell ha lesz is mitol. most meg nincs halistennek. vagy akkor most felhetnel attol is hogy mi lesz amikor hazadba zuhan egy repulo vagy elut egy busz vagy kigyullad a hazad vagy mitomen. gondolkozni kene hogy kinek az erdeke az hogy allandoan felelemben elj?

Mondj egy olyan tudományosan megalapozható okot ami arra világít rá, hogy nincs ok a félelemre és az aggódásra!

jobb felni, mint megijedni.

jo ensem ugy gondoltam hogy kapjak el csak mar idegesito hogy ennyire paraztok😊 majd akkro kell ha lesz is ra ok, nem ertem mi az istentol lessz jobb ha mar most telefossatok a pelenkat?

FrezeR
remélhetõleg román szomszédainknak is sikerül

Én meg azt remélem, hogy senki sem kapja el..

remelem csak azok kapjak majd el akik igy paraznak😄

Hát nem tudom. Valami nem stimmel.

román tanyasi 😊)

+ an gondolkodom. De ami madárból van vagy jön az brrrrrrr <#wink>

Zsolo007
tojáspor? kenyérhez? <#wilting>

NGeo szerint a H5N1

az kell a kenyérhez nem? de igazából vásárolhatok friss román tanyasi tojást is majd 😄D

<#eljen><#eljen><#wave><#wave>

alberto 15
Hírtv-n mondták

Ez jó hir. Honnan való?

alberto 15
azt mondták hogy törökorszáhban megfékezték a madárinfluenzát, már csak fertõtlenítenek.
szal nekik sikerült kiírtani

Köszi, ez jó 😊)

Zsolo007
Ez így van.

Az vagy ma, ahogy tegnap gondolkodtál és az leszel holnap ahogy ma gondolkodsz, ez mindenkire igaz.

Hát én el is hiszem. Sok éves jóga-meditáció-agykontroll után megtapasztaltam, hogy jobb pozitiv dolgokat elvárni 😊)

De pontosan minek a mutációja történt meg?
Ha egy virus valaha is elõfordult a Földön, akkor az tökéletesen sosem tûnik el, bármikor újra feltûnhet. A H5N1 tudtommal még sosem mutálódott.

Zsolo007
Ez így igaz, ezt nyugodtan el lehet hinni.

Ez a dolog nagyon jól be van mutatva a Felejtés Bére c. filmben! Meg lehet nézni, tanulságos 😊

tojáspor <#csodalk>

Hát, ami a speiz feltöltését illeti, egyetértek veled. Ha és amennyiben mégis lesz pandémia, akkor nagyon remélem, hogy a virus tõlünk távol tör ki, és lesz idõ az oltóanyag elkészitésére. Az elõkészületekkel jól állunk. Akkor azért kimehetünk a házból 😊)

#181-et olvasd el.

Szerintem a Nat. Geo. van annyira nívós lap, hogy tudományosal megalapozott cikkeket közöljön. A hisztériakeltés tõlük távol áll. (bár a csatornát nézve ebben néha erõsen kételkedem 😊

Ne is 😊)
Az influ virusok állandóan mutálódnak, ezt tudjuk. De a madárinfluenza egy állati virus momentán és szerencsére. Ennek emberi járványt okozó virussá mutálódása nagyon bonyolult folyamat.

ja, értem 😊

Te pl. mit fogsz tenni, ha esetleg mégis kitör a pandémia?

Én asszem betárazok nagy készleteket ásványvízbõl, lisztbõl, tojásporból, konzervekbõl úgy egy-két hónapra, és ki sem fogok lépni a házból.

azt mondom, ne tudjuk meg 😊))

Félreérthetõ voltam. Az emberek nagy tömege tart attól, hogy lesz járvány, elképzeli, szinte elkerülhetetlennek véli. Erre gondoltam. És ez nem jó.

"A járványnak leginkább a nagyon fiatalok és az idõsek lesznek kitéve" megállapitás nem helytálló. A hasonló virusok (pl. spanyolnátha) pont a 15-35 korosztályban fordultak elõ nagy gyakorisággal. Szóval ez a virus még nem létezik (szerencsére), igy azt se tudhatjuk, hogy HA lenne, a megbetegedések statisztikai adatai mit mondanának.

Avval teljesen egyetértek hogy ne legyen madárinfluenza.

Avval nem, hogy az emberek várják. ez hülyeség. Ki várja azt hogy megbetegedjen, vagy ne adj' isten meghaljon? Az emberek be vannak szarva, ennyi. Hogy joggal vagy jogtalanul, egy-két hónap múlva megtudjuk.

REMÉLEM, JOGTALANUL!!!!

A National Geographic októberi száma szerint a mutáció nem egy esetben megtörtént már Vietnámban és Hong-Kongban. Kimutatták hogy több esetben azért halt ki a család összes tagja, mert egymástól kapták el a vírust. A továbbterjedést az akadályozta meg hogy mindannyian meghaltak.

Egy reikis ismerõsöm meg azt mondta, hogy azzal hozzuk magunkra a bajt, hogy szinte elvárjuk hogy legyen járvány. És amit sok ember ennyire vár, az be is következik. Tartok tõle, hogy igaza van, bármilyen õrülten is hangzik.
Úgyhogy NE LEGYEN MADÁRINFLUENZA!

Most még tényleg nincs mitõl félni, mivel nagyon kicsi az esélye annak, hogy a mutáció létrejöjjön. Egy emberben egyszerre kellene jelen lennie a normál influ virus, mondjuk A virus és a madárflu virusának. Ehhez betegen kell kapcsolatba kerülnie egy beteg madárral, vagy annak fertõzõ valamijével, széklet, váladék, toll, nyers, fertõzõtt hús. Végülis megtörténhet, hogy egy beteg ember bemegy dolgozni a baromfifeldolgozóba... de még akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy a mutáció létrejön. Szerintem is hisztériát keltenek, akarva-akaratlanul. De ha kicsi esélye is van, akkor is fel kell készülni rá szerintem, és nem árt vigyázni. A mostani virus se kutya. Mivel Romániában vannak fertõzött állatok és mivel bekerült az országba már mindenféle, miért ne kerülne be pl. fertõzött nyers hús? Úgyhogy én nem fogok mostanában szárnyast venni nyersen, nem bontok csirkét pl.

a madarak szamara igen.

Egyébként megerõsítették, hogy a H5N1 vírus írtotta ki a madarakat Romániában is.

Ja, az eddig "ellenszernek" kikiáltott Roche által gyártott Tamiflu-ról közben kiderült hogy a H5N1 teljesen rezisztens rá...

Nagy szar lesz itt.

Szerencsétlen állatok...

Tudom, tudom. Fertõznek meg minden, de akkor is kurvára sajnálom õket...