426
Ez keményebb mint a Sars-vírus???
-
Baldapple #386 Azon gondolkodtam az egyik este, hogyha jön a jó idő és jönnek vele együtt a szúnyogok, és megcsípik a macskát aki h5n1-es, terjeszhetik e? -
drakhel #385 én csak annyit szólnék hozzá hogy a madárinfluenza eddigi egyik változatára sincsen még vakcina ugyanis a virus szinte folyamatosan mutálódik igy ha mondjuk most kihoznának egy vakcinát azt 3 nap múlva dobhatnánk is ki a kukába mert akkor már használhatatlan lesz. ezt egyébként itt bővebben is elolvashatjátok: http://www.orvosaneten.hu/displayarticle196.html -
dracaena #384 Nem úgy terjed, hogy madárral érintkezel, hanem úgy, hogy BETEG madár bélsarával érintkezel nagy mennyiségben. Pl. macska esetén megeszi a BETEG madár beleit a bélsárral együtt, vagy keleten együtt él a BETEG madarakkal, és töményen belélegzi a vírust, és ráadásul mindkét esetben gyenge az immunrendszere akár a kóbormacskának, akár az embernek. -
dracaena #383 Két különböző dologról beszélsz. A konkrét elhullott madarat azért vizsgálják, hogy megtudhassuk, a H5N1 miatt pusztult-e el, vagy valamilyen más nyavaja/öregség miatt. Az ellenanyag a madárról madárra terjedő változatra pedig már rég megvan, pl. az állatkertek madarait be is oltják. A madárról emberre terjedő vakcina is megvan. Ami még nincs, az az emberről emberre terjedő változat, mert ilyen kórokozó hál'istennek még nincs. De technikailag már felkészültek rá, hogy ha ESETLEG kialakul, akkor azonnal tudjanak lépni. -
404error #382 addig nem parázok amíg csak úgy terjed ez a csirkevész hogy érintkezel a madárral -
#381 aha, hogy tudják kifejleszteni az ellenszert, ha azt sem tudják hogy fertőzött-e a madár stb (mert angliába küldik megvizsgálni..) -
dracaena #380 Persze. Ha túl közel mész hozzá, még megcsíphet. -
#379 Amitől félsz az legtöbbször bekövetkezik, a félelem öngerjesztő folyamat. -
#378 Semmi ellentmondás nincs... -
dracaena #377 Én is félek - átszaladni a piroson csúcsforgalomban. -
#376 Maga a vírus egy rémálom,de semmi óvatosság nincs sajna...én bevallom ku...ra félek -
dracaena #375 Nem azért küldik Angliába a mintákat, mert itthon a tudásuk alapján ne tudnák megállapítani, hogy melyik fajta vírusról van szó, hanem azért, mert Angliában van a megfelelő technikai eszköz. Ezek a vizsgálóberendezések nem olcsók, semmi értelme nem volna annak, hogy minden országban legyen belőlük. A teljes teszt elvégzéséhez idő kell (úgy emlékszem, 2x2hét), tehát az a pár óra, amíg a minta kijut, már nem oszt, nem szoroz. Ha a kütyü Bp-en lenne, oda is időbe telne, amíg pl. Mohácsról odavinnék. Ha a gyorsteszt kimutatja, hogy H1, akkor úgyis azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket: a 3 km-es körzetben minden szárnyast elzáratnak a külvilágtól, és 10 km-es körzetben letiltják a madár- és tojásszállítást. -
#374 de ez azért qrva nagy ellentmondás >.<
hungary roxxz -
#373 108 éves öregasszony?
Hát bazzeg ha rátüsszentesz is meghal nemhogy ha elkap mongyuk akárcsak egy sima influenzát :/ -
#372 A kettő között nincs összefüggés :D.
Angliában van labor ahol megvizsgálják hogy az a fajta e amitől "rettegni" kell...
Nincs összefüggés az ellenszerrel. Ha van ha nincs, ezt meg kell tenniük... -
#371 de ez azért szörnyű!!!
ősszel verték magukat a magyarok, hogy "hoohóó, megvan az ellenszer, adunk majd el a többi országnak, jöhet az infulendza, hohóó kájne pánik" mostmeg egy kúrva madár vérét angliába küldik vizsgálni.. -
dracaena #370 Az attól függ, hogy mi vagy: hattyú, liba vagy macska? :))) -
palack #369 Én már elkaptam. ÉS most mi a teendő?
-
Grenzjager #368 Az Állategészségügyi Világszervezet adatai szerint februárban minden eddiginél gyorsabban terjedt a madárinfluenza emberre is veszélyes vírus-altípusa.
A párizsi székhelyű szervezet közölte: a hónap eleje óta 15 országból, köztük 10 európaiból jelezték a kórokozó első felbukkanását. Eddig összesen 32 országban észlelték a kórt.
A vírus H5N1-es altípusát először Skóciában mutatták ki még 1959-ben, majd 1997-ben bukkant fel Hongkongban.
A világon eddig mintegy kétszáz embert fertőzött meg a vírus, amely száznál kevesebb ember halálát okozta.
Olyan esetről egyelőre nem tudnak a szakemberek, amikor emberről emberre terjedt volna át a kórokozó.
szarintem meg lassul, na mindegy -
#367 Aki ettől bepánikol az "megérdemli" -
palack #366 ne keltsd a pánikot apafej!!
Éjjel nappal csirkét eszem!
-
Grenzjager #365 Romániban már 34 (!!!) fertőzési gócpont van.
nem tudom a magyar média említi valahol?? (csak mint szomszédos ország!! azt halottam egy 108 éves kínai öregasszony összesett és meghalt valszeg vmilyen náthában vagy tyúkvészben.....) -
#364 A hattyúktól kell inkáb félni.... -
#363 a birkáknak biztos:)
-
#362 meghaltok mind!44 -
Vegas #361 Loal!
RTL Klub meg meg ien filmet ad le ami a virusrol szol.. szted nem lesz panik? :DD -
dracaena #360 Azért azt se feledd, hogy sokan tartanak kertben kapirgáló csirkét is. Ezek nagyobb eséllyel fertőződhetnek meg, mint a nagyüzemi szerencsétlen állatok.
-
#359 LOL hogy készítsenek ellenszérumot egy olyan vírusnak ami nem is létezik? -
Emmegki #358 Mindenki egyből azzal jön hogy CSIRKE. Pedig őnekik csak az a pechjük hogy meglátszik ha megbetegszenek. A libák/kacsák lazán hordozhatják a vírust és fertőzhetnek minden tünet nélkül, disznóban meg kombinálódhat az emberi influenzával mert ők is elkaphatják mindkettőt. A marhahúsról régóta tudjuk hogy kergemarhakóros, tehát legyen mindenki vegetáriánus és egyen agyonvegyszerezett zöldséget.
A csirketelepeken zárt házakban tartják a csirkéket, a vándorló madaraknak esélyük sincs bekerülni közéjük. Egyedül a termelők mehetnek csődbe.
Aki meg nem akar madárinfluenzát ne simogasson döglött hattyút. -
#357 Nagy észkombány.Majd a te szaros markodba adnak is ellenszérumot.Csak csirketelepi alkalmazottak kapnak te.Na mindegy ti meghaltok ÉN NEM. -
#356 Te se vagy százas haver
szerinted a fejesek már nem készítették el az ellenszérumot?
na mindegy nem ragzom tovább -
Grenzjager #355 tyúkvészben? -
#354 már pont ezt használná ki az ellenzék, ne nevettess... -
Prof William #353 Én már előző életemben sem féltem madárinfulenzától... Igaz hogy a hipnoizőr szerint összeszedtem egy csúnya náthát a spanyoloktól, de biztos nem abba haltam bele. :) -
#352 Mondj egy okot amiért nem jogos a kérdés! Mert szerintem az. Minden ember felteszi ezt magának párszor életében. Ő most jutott el erre a pontra :). -
#351 atyavilág
-
#350 Ez biztos! Rátapintottál a lényegre :D -
#349 Szerintetek meghalunk?
-
Prof William #348 Ok! Vissza a madarakhoz... -
#347 "Nem rossz alkalom ez egy politikusnak...."
Nem is olyan jó, mert óriái támadási felületet ad az ellenzéknek így választások előtt. De ne politizáljunk SZVSZ :)