GP2

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laffite
Tudom, hogy nagyon off, de nálam még mindíg õ a GP1!!! :)

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

dodgecharger
Wilson az F1-ben nem vitte sokra, mint ahogy összességében Pizzonia se, viszont Wilson egészen jól megy a Champ Car-ban.
Pedig mikor 2003-ban Webber elkapapálta azon a néhány versenyen, sokat nem néztem ki belõle

See Your Local Dodge Dealer

dodgecharger
Speed megérdemelné azt, hogy DC oldalán ottlehessen jövõre, bár lehet hogy 2007-ben erre sor kerül

Laffite
Én Rosbergben sem hiszek. Láttunk már néhány meggyõzõ versenyzést a másodosztályban, kezdve Dannertõl, Modenán, Badoeren, Comason, Sospirin, Panison át egészen Wilsonig, de nagyon kevesekbõl lett valaki, pedig mindegyikük bajnokságot nyert...

robotnyk
Scott Speed a Red Bull 3dik számú pilótája lesz jövõre F1ben
dodgecharger
Fú, nem tudom mi lehet a kis Laudával.
Egyszerüen tehetségtelen?
Akire érdemes figyelni : Scott Speed, Kovalájnen, Rosberg és Piquet.

robotnyk
Rosberg szerintem egész jól megy, belõle lehet valami, Piquetbõl kevésbé, a kis Lauda meg vicc.
Laffite
Furcsa, hogy én még mindhárom nevet láttam versenyezni, csak azok még az öregeik voltak... Ezzel együtt én eddig egyedül a Villeneuve "gyerekre" mondom azt, hogy méltó volt az apja nyomába lépni és nem csak a vb címe miatt, de amit a CART-ban mûvelt azzal is mindenképpen. Hill csak a Williams pillanatnyi fölényét tudta kihasználni, de az apja fényévekkel nagyobb jelenség volt mint õ, és látva az általad említett 3 srácot, hát õszintén szólva nem félek tõle, hogy bármelyikük is F-1-es világbajnok lesz.

Akit még nagyon sajnáltam, hogy olyan hamar feladta, az Michael Andretti. Õ tényleg volt olyan jó, hogy egy jó autóval világbajnok lehetett volna apja nyomdokain, de mindent egyszerre akart, egy év alatt, pedig mindenki tudta, hogy gyors, csak egyrészt elnyomták csapaton belül, másrészt neki minden pálya új volt, nem csoda, hogy nem ment neki...

dodgecharger
Néztem ma az F1-et is természetesen, de valahogy gyenguska lett összességében, csak az tartott izgalomban, hogy mi lesz Montoyával a végén.
Pantano meg kifejezetten színfolt a Gp2-ben, igaz esik, kel.

dodgecharger
Igen, az utóbbi idõkben voltak efféle problémák.
Az kifejezetten jót tesz a sorozatnak, hogy nagy publicitást kap (ellenben pl a World Series by Nissannal..az szörnyü volt minden tekintetben - de még az F3000 is)..
A Szponzoroknak meg szerintem kifejezetten megéri a GP2, hiszen mindig sikerül izgalmas versenyeket csinálni, és több csatornán is mutogatják a versenyeket.
Nembeszélve arról, hogy ottvannak a jól csengõ Piquet, Lauda, Rosberg nevek is:]

Laffite
Mióta a F-1 létezik folyamatosan keresik a "másodosztályt", amit hol F-2-nek, hol F-3000-nek, hol GP2-nek hívnak, de az igazság az, hogy mindegyik halálra volt/van ítélve, mert a F-1 soha nem engedett nekik elég területet, így a szponzorok rendre elfogynak, a másodvonal sorozata pedig mindíg tönkremegy... Ilyenkor persze új sorozatot szerveznek, új szponzorokkal, és a végén az egésznek nem lesz már semmi értelme, mert mire megszoknánk a dolgot, mire a bajnokok névsora megtöltene legalább egy negyed oldalt, addigra úgyis új kiírás szervezõdik... :(

dodgecharger
mármint hogy izgalmasabb mint az F1, mert az autók közt kicsik a különbségek

dodgecharger
jóval izgalmasabbak a futamok szvsz
Nekem Pantano vezetési stílusa tetszik nagyon. Nagyon gyors, sokszor ész nélkül megy, és teljesen kiszámíthatatlan:]

JGTC
nem sokat láttam belõle de az nem volt rossz!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

dodgecharger
egy kis müszaki áttekintés:

A 2005-ös szezonban minden csapat Dallara karosszériát, V8-as Renault motort és Bridgestone gumit használ.

A Dallara által készített 585 kg-os, szénszálas karosszéria megfelel a forma-1-et is irányító FIA biztonsági elõírásainak.

A 2005-ös szezonban a motor egy 4 literes, 580 lóerõs, V8-as Renault motor. Ezzel egy GP2 versenyautó motorjának a teljesítménye körülbelül 70% egy forma-1-es motorénak. A szezon kezdete elõtti tesztek szerint egy körön belül ez mindössze néhány másodperces lemaradást jelent a forma-1-es Renault motorhoz képest. A szabályok szerint egy motort csak 4000 versenyben megtett kilométer után lehet kicserélni. Ezzel is a költségeket, illetve a gazdagabb csapatok elõnyét szeretnék csökkenteni.

A GP2-ben hat sebességes, félautomata sebességváltót használnak. Maga a váltó a forma-1-hez hasonlóan nem botváltó, hanem a kormányon elhelyezett kapcsoló.

A Hivatalos Honlap

Egy GP2-es autó a Paul Ricardi tesztpályán:

dodgecharger
Mivel még ilyen topik nincsen, így hát létrehoztam:)
Ma 10 órától, tehát 1 óra múlva kezdõdik a Monzai verseny 2., tehát sprint futama.

Láthatjuk a kis Rosberget, kis Piquet-t, kis Laudát..<#taps>

← ElőzőOldal 3 / 3