A sárkány lehelete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez már kezd egy kicsit unalmas lenni.

Két bolygó beszélget:
- Mi a gond, olyan nyúzott vagy.
- Á ne is mondd, Homo Sapiensem van.
- Azt ismerem, nyugi nem kell kipiszkálni, elmúlik magától.

Gracie Barra

Armani
tök mind1 amilyen hülyék az emberek tuti h azt a bolygót amire áttelepülnénk gyorsabban szétcsesznék mondván h már van gyakorlatuk amúgy a kínaiak is bekaphtaják kezdem megérteni az amcsik atombombás lépését <#banplz><#nezze>

Semper Fidelis

1Ahogy Smiths ügynök is megmondta már:
"Az ember egy vírus, ami a földnek a rákosodása.."
feléljük a tartalékokat, és keresünk más hódítható területeket..
De lassan ezek a területek már elfogynak és a nyersanyagok is el fognak fogyni.. én ajánlom hogy rá kéne állni minél jobban az ûrutazás tökéletesítésére, és mielõtt teljesen kikészítjük a földet, áttelepülni más bolygóra. :) Csak ott nem kellene lejátszani ugyan ezt :)

ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser

Ne felejtsétek el, ott van India, ott sokkal jobbak
elektronikában, szoftfejlesztésben, övék lesz a jövõ...
Ettõl lehet a legjobban félni...

A selyemhernyót tényleg elloptuk, de a lõport azt nem. Azt egy szerzetes találta fel Európában, persze jóval a kínaiak után...
Sokan vagyunk, ez a baj
Looooser
Na miaz emberek csak nem megijedtünk egy kis vegyi háborútol a természet ellen??? Ejnye bejnye!!!! Aki erõszakot használ a természet ellen erõszakot fog visszakapni tõle!!!! Nem vagyok természet védõ de nem is vagyok rongáló és nem is félek tõle mert ha azt mondja hogy hurrikén itt és megöli ezt akor õ meg teheti!!!!! úgyse fogjuk iránítani!!! És Õ mindig vissza vág!!!!<#mf3> tehát meghaltunk emberek NE FÉLJETEK!!!!!!

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

bazz, magyarországot nem lehet így összehasonlítani Kínával, fogd már fel, hogy sokkal nagyobb ország mint mi, és hiába számoltok mindenféle adatokat, anno a "fejlett nyugat" is végig ment ezen az úton...
lmisi: jah, egyetértek veled
meg végülis senki se dumálhat, mert régen mi loptunk el mindent tõlük (lõpor, selyem stb...) õk meg most törlesztenek...

HuAn82
"Ha már ez utolsó fát is kivágtátok, az utolsó halat is kifogtátok, az utolsó
folyót is megmérgeztétek, akkor rá fogtok jönni majd, hogy a pénzt nem lehet megenni." <#shakehead>

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

uniu
Remelem nem az lessz a vege mint '40-es evekben A Furernel... Ok is megindultak elsore az iparral utana meg massal is:)

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Kína fõprobléma már most!
Igazándiból ebbe nekünk nincs nagy ráhatásunk.
Nem kérdés 20 éves távlatban number1 akarnak lenni minden fontos területen.
Tulajdonképpen a földfelszínen, hogy mekkora ereje van egy országnak azt a technológiai/gazdasági fejlettsége és a piacnagysága határozza meg. Ha ezeket nézed predesztinálva vannak az elsõ helyre.
Hogy ehhez magas légszennyezettségû út visz oda, no és a többi fejlett álamnak is az vezetett. Miért éppen õk tanusítsanak önmérsékletet, mikor az elöttük lévõk sohasem tették és most se nagyon teszik. Azt hogy +1milliárd ember jóliti ellátására nem elegendõek a jelenlegi nyersanyag készletek, arra mondhatják aki többet fizet azé!
Vegyenek vissza az eddigi haszonélvezõk!
Hogy ki jött elõbb és egyéb csacskaságok senkit nem érdekel. Kína 4000 évig a világ legfejlettebb részének számított a földfelszínen, csak ez nem érdekelte az Ópiumkereskedõket és a fejlett világot. Akkor a nyugat volt az erõsebb, most átvették a "nyugati" módszereket-szabályokat és ÕK kezdenek erõsebbek lenni, kérik a jussukat. Termékeikkel elárasztják a világot, mint annakidején ópiummal....
Mint látható mindent magunknak köszönhetünk és ne mutogassunk másokra.
Ez persze nem változtat cikk szomorú tényein, inkább csak a hozzászólásokhoz igyekeztem pár gondolatot hozzárakni.
Inkább a GNP érdekelne ami ugyebár nem területre korlátozódik, hanem a kínai állampolgárokat veszi figyelembe, mert ugyebár a kínaiak mindenhol ott vannak.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

lyzu engem nem érdekel hány fõ termeli a sok szennyet.

Mennyi is a kínai GDP/fõ? És a magyar?

Gracie Barra

a hivatalos álláspont szerint a lakosság 19%-a középosztálybeli, 500+ millió él városi környezetben!
Nulláról indulva, 27 év alatt ez azért nem rossz.

Nyilvan lakik egy 100 millio ember a gazdag varosokban, persze abbol se mind gazdag de legalabb a fejlett kornyezetben el. Viszont mentel volna csak le videkre ahol a maradek 1 milliard lakik.
a mult 7en voltam naluk - igaz gazdagabb reszen - dehat hozzajuk kepest mi jarunk gozhajoval baratom;)
azért arra is gondoljatok, hogy pl az USAban sokkal nagyobb az 1fõre jutó szennyezés, azért lett Kína elsõ káros anyag kibocsájtásban, mert több mint 1,3 milliárd lakosa van !

Hát igen, az atomerõmû mindenkinek jó lenne. Nekik sok olcsó energia, nekünk kisebb szennyezés, illetve kicsit kevesebben lesznek:D

Gracie Barra

legalább megsülnek, csökken a számuk és helyreáll az ökoszisztéma

kár hogy semmi sem ilyen egyszerû és nekünk is keresztbetesznek :(

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Hát igen...

Egyetértek veled, viszont azt hozzátenném, hogy az usának sokkal több lehetõség van a kezében saját szennyezésének visszaszorítására. Kína ebbõl a szempontból kényszerpályán van, kevesebb alternatív lehetõségei miatt. Legalábbis szerintem.

EGyébként remélem építenek vagy 100 atomerõmûvet, amivel megkímélik a kõolajkészleteket, mert különben egyszerûen nem lesz elég.

Gracie Barra

Igen, pontosan erre gondoltam, és ezért voltam határozatlan, mivel jó eséllyel nem az a célja, hogy minél kisebb legyen a szennyezés, inkább csak látszatintézkedés. De usa hamarabb fogja visszafogni a szennyezést, mint kína. Kína most szép sorban el fogja követni azokat a hibákat, amiket mi (többi fejlett ország) már elkövettünk. A környezetszennyezéssel is ez a helyzet, mi épp kezdünk rájönni, hogy kéne tenni ellene valamit, miközben õk épp csak elkezdik a szennyezést.

Gracie Barra

Megvan, azt hiszem ere gondoltál:

Hat ország megállapodását jelentette be a Föld felmelegedésének megállításáról George W. Bush amerikai elnök. A megállapodás, amelyet az Egyesült Államok, India, Kína, Japán, Dél-Korea és Ausztrália írt alá, a felmelegedés elleni küzdelem mellett az energiabiztonságban és a tiszta energiák felhasználásának elõmozdításában is együttmûködést irányoz elõ. "A paktum igazságosabb és hatékonyabb, mint a kiotói jegyzõkönyv: nem jár munkahelyek megszüntetésével és az ipar büntetésével" - közölte John Howard ausztrál kormányfõ.

És a másikoldal:

A kiotói egyezmény védelmezõi szinte azonnal nekiestek a hatok elképzelésének. A WWF szerint ez utóbbi egy olyan békeszerzõdésre hasonlít, amelyik csupán felhatalmazást ad egy fegyverszünetre.Washington és Canberra lehetõvé teszi, hogy jelentõs fejlõdõ országok, mint Kína vagy India egyszerûen kibújjanak a kiotói vállalások alól. Az eredmény: a világ négy legfõbb szennyezõje közé tartozó USA, Kína, India és Ausztrália iparát védve nem vállal csökkentést.

(Mindenki, döntse el maga mire megy ki a játék, én már megtettem.)

Ja még valami Amerika 2001-ben kilépett a kiotói egyezménybõl.

Nem tudod melyik egyezmény, ha nem a Kiotói, mert érdekelne? Amerikában meg túlságossan ne bízz. A Kiotóit kéne elfogadniuk végre, csak akkor egy kis pénztõl elesnének a határérték betartások miatt. Mindenesetre szép gesztus lenne. Lehet, hogy egyre több Katrina hurrikán kellene, hogy aláírják.

Benne van a fúziós projectben.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

kiirtják magukat :)))
meg minket is. ügyes faj ez az emberiség. atombomba, légszennyezés, globális felmelegedés. asszem ahogy lehet veszek jegyet a marsra....

Pharaoh
Már megindulat egy ideje nyugatra, hát mennyi kínai van már minden nyugati városban, még BP-en is.

"csak az lesz majd a gond,ha ott(Kínában) annyira szar lesz a helyzet,hogy megindulnak nyugatra" mivel? gozhajoval?<#nevetes1>
csak az lesz majd a gond,ha ott(Kínában) annyira szar lesz a helyzet,hogy megindulnak nyugatra.Emberanyaguk van rendesen,aztán majd mondhatjuk,hogy:Annyian vannak,mint a....kínaiak
Amerikában én bízok, nemrég született egy egyezmény a kiotói mellett. De kína esélytelen. Következõ 100 év fõ problémái kínából fognak eredni. Akár egy világháború is.

Gracie Barra

ez egyszerûen röhej, hogy a 21. században náluk is lejátszódik egy ipari forradalom, olyasmi amit európa a 19.század elejétõl élt meg. feltalálják a gõzmozdonyt.. nem hiszem, hogyha nem lenne ilyen elzárkózott, szemellenzõs kormányuk, akkor nem lehetne kisebb légszennyezéssel akár több energiát is termelni. atomrakétákat gyártanak, meg újraélesztik a hidegháborút, ahelyett, hogy csinálnának pár atomerõmûvet. beszálhatnának a fúziós erõmû dologba is.. ha mással nem is, akkor pénzzel. mi lesz majd ott 10 év múlva? elkezdik felégetni az erdõket, mert más nics. európában meg erõlködnek, hogy ennyi meg annyi százalékát az energiaszükségletnek megújuló forrásokból KELL nyerni és kész. tök mindegy mi mit erõlködünk, ha a kínából, meg amerikából elindulú savasesõk körbemossák a világot..

\"The voices are back... Excellent.\"

Nethyrrea
naigen.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Nem csak magát.....

Úgy látszik Kína idõvel elintézi magát...

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy