22
-
fishguy #22 mocsok egy dolog ez a jogvédelem egyrészt szélmalomharc, másrészt meg kb olyan a reputációja mint a bkv ellenőröké... -
Fenjoy #21 Bsa,Asva,Riaa, meg a többi ingyenélő csak saját maguk profit szerzésére törekednek, vagy esetleg ingyen dolgoznak ezeknél a szervezeteknél az "emberek"?, hogy betartsák a törvény betűit?:) ne már...:Dé -
#20 ...szóval arra akartam kilyukadni hogy ennyi erővel fel lehetne jelenteni a BSA-nál mindenkit, aki freeware képszerkesztőprogikat készít. -
#19 Valahogy sosem tudom megérteni ezeket a "büdös gyökér illegális szoftverhasználó kárt okozol nekem azzal hogy ellopod a programomat" maszlag dumákat.
Vegyünk egy példát: a szomszéd józsibácsitól ellopok 20 csirkét. Ezzel okoztam neki 20*Csirke+20*tojás/nap kárt. Ezeket a csirkéket/tojásokat ő el tudta volna adni, amiből vehetett volna egy új ólat, és én ezt meghiúsítottam, vagyis kárt okoztam neki.
Viszont mondjuk letöltöm a Photoshopot, vagy helyette egy freeware szart. Árulja el nekem valaki, hogy az utóbbi esetben miért okozok kisebb kárt az Adobe-nak? Hiszen a Photoshopot ugyanúgy egyik esetben sem vettem meg, mégis állítólag az Adobe nyeresége szempontjából az 1. verzió a káros. De miért?
(ennyi erővel józsibá beperelhetne a BSA-nál ha éjjel átlopózom a kertjébe, génmintát veszek a csirkéiről és csinálok 50 klónt úgy, hogy az övéinek egy csepp baja sem lesz) -
Bret #18 Engem csak az zavar, hogy ezek a civil szférába sorolják magukat.
Hozzanak létre egy kémkedő, rendőr, nyomozó, feljelentő és behajtó céget. -
dshk #17 az egy dolog hogy BSA tag lett, de hogy még be is vallja... Az Eu által (egyelőre) elutasított szoftverszabadalmi tervezet is valójában a BSA-tól származott, benne maradt a word dokumentumban az igazi szerző neve. Graphisoft inkább hazudná hogy a tulajdonosok most szabadultak feltételelesen. -
adam0 #16 Szerintem elsőnek reális áron kéne adni a programokat, képtelenség havi több 100000Ft kifizetni csak azért hogy itthon jogtiszta programok legyenek.
Ádám -
BiroAndras #15 Ismerek olyan céget (kb. 80 dolgozó), ahol a kifehérítés 30 millióba került, úgy, hogy a legdrágább progikból (max, photoshop) még kevesebbet is vettek, mint amennyi kellene. -
putyi #14 még annyit, hogy avilág legdrágább étele a tojásrántotta kellene,hogy legyen,mert ha abból a sok tojásból tyúkok lettek volna, akkor azok még többet tojnak, majd azokbólis tyúkok lesznek...
ha értitek a hasonlatot, amivel ezt az egész jogvédős,kimutatásos maszlagot akarom bemutatni. -
putyi #13 a bsa kapcsán nekem folyamatosan a maffia és a védelmi pénz jut eszembe.
ami a graphisoft-ot illeti, ők igazából árban és marketingben egy profi színvonalat éreztenek, és ez működik is, amíg a delikvens nem próbál meg dolgozni a prg-mal. -
#12 Tudud, ha esztergályos lennél, akkor nem mondanád azt, hogy hát az eszterga az itt van, az olajat meg a szomszéd gyárból lopjuk, mert csak az egyik gépbe vásároljuk meg ó, mert nincs pénz arra, hogy a megrendelővel kifizettessük mindbe, mert akkor meg hova lenne a haszon..
nagyjabol igy mukodik :)
mar ha fizet a megrendelo -
#11 holnap hasraut a BSA es kimondja 30% az illegalis szoftverek aranya
megtehetnek barmikor -
#10 persze, mindenkit buntessunk, de engem ne -
Totinkhamon #9 Nem vagyok grafikus, és nem akarom mindenárom védeni a grafikusokat (a magyar színvonalhoz képest biztos jól élnek), de valljuk be, a jogvédők túlzásokba esnek sok esetben. Meg a magyar adórendszernél nehéz egy vállalkozást sikerre vinni, pláne, ha nem külföldről bejött, magyar állam által támogatott multiként kezded. -
irkab1rka #8 Én már akkor csereberéltem a szoftvereimet, amikor ezek a gyerkőcök még azt sem tudták kimondani, hogy LYogiegyetem :))) Egyet mondok: cat.exe
Aki meg nemtudja mi ez, az menjen és tanuljon még kicsit az érettségire ;)
Aki hamisít CD-t, csapjuk tarkón keményen. Na de magánfelhasználókat beperelni...
Üzleti érdekből embereket zaklatni...
"Semmire kellők csürhe bandája, amit a forradalom az elsők között fog falhoz állítani..."
ugysemtuccbeperelnivazemertnempontosanidéztemésnemismondommeghonnankeresséutánya
-----------------------------------------
Tudjátok mit csinálna az ASVA a butikok világában? :))))
Ha felpróbálsz egy öltönyt, akkor az olyan, mintha lopnál, mert arra az egy percre jogtalanul birtoklod a ruhát. Uhhogy mész a rácsba.
Totinkhamon: valahogy egyátalán nincs igazad. Nagyon rossz a példád. A fotosopodat lophatod? Akkor a hardware-t alája miért nem?? Vagy azt is magánosítottátok? Hmm, az iroda csak nem egy foglalt házban van? Vagy azért mégis fizetsz?
Tudud, ha esztergályos lennél, akkor nem mondanád azt, hogy hát az eszterga az itt van, az olajat meg a szomszéd gyárból lopjuk, mert csak az egyik gépbe vásároljuk meg ó, mert nincs pénz arra, hogy a megrendelővel kifizettessük mindbe, mert akkor meg hova lenne a haszon..
Amúgy szvsz nálatok is 50-80%-os a haszonkulcs nem? Te kis grafikus te :))) -
Totinkhamon #7 Garfield: "keresni kell olcsóbbat. Hol itt a gond?" Ha kenyéren és vízen is el lehet élni, mért nem azon élsz, miért eszel mondjuk más, drágább dolgokat is? Ugyan már! Profi képszerkesztéssel dolgozó cégben nem dolgozhatnak freeware meg gagyi dolgokkal. "Senki sem kényszeríti a cégeket..." - Dehogynem! Az hogy talpon akarnak maradni a piaci versenyben és el kell dönteniük, hogy mondjuk bért fizetnek vagy minden számítógépre külön-külön megvásárolják a legújabb Photoshopot. -
Garfield #6 Emberek, rém egyszerű: sokba kerül? Nem kell használni, illetve keresni kell olcsóbbat. Hol itt a gond? Senki sem kényszeríti a cégeket arra, hogy lopott szoftvereket használjanak. -
Piscator #5 Gratula: kurva anyjukat. -
Picador #4 Igy van. Elmehetnek a pekbe az EU-s osszehasonlitasokkal, annyira kibaszottul hamis adatokat kapnak, hogy ihaj. Eloszor nezzuk meg, mekkor a vasarloero Mo-on, utana nezzuk meg, hogy mekkora az illegalis szoftverek aranya, majd ebbol csinaljunk egy aranyszamot. Szerintem ezen az alapon mi jobban allunk, mint az EU regi tagorszagai.... csakhat ugye az adatmanipulacio nelkul nincs adat. -
#3 Rohadjon meg a BSA az összes szövetségesével együtt... -
HUmanEmber41st #2 Okos progi, már 5D ben is dolgozik.. -
HUmanEmber41st #1 "Kovács szerint ugyan a nagyobb cégek már szinte teljesen kifehérítették szoftvercsomagjaikat, de a kisebb tervező-építő cégek még nem szánták el magukat a többmilliós beruházásra. Ennek oka kereshető a kelet-európai mentalitásban is..."
meg talán nincs annyi pénzük, h ilyesmit megvegyenek ugye...