32
-
#32 teljesen igazuk van szerintem, csak az a baj, hogy én feket én veszem a cuccot, szal xarom le az egészet :D ugyanmár, még egy ovódás is kibírná jáccani az ők tevékenységüket, ez egyrészt baj, mert mindenkinek megvan a cucc, másrészt jó, mert nekem sem kell szinte semmi ilyesmire költekeznem. Megvan a saját kiadásom más dolgokra: villanyszámla, gázszámla, netszámla, vízszámla meg ilyenek... -
fishguy #31 elegem van ezekből a sz@rf@szúakból teljesen egyet értek Sir Quno Jedi-vel...Halál a jogvédőkre -
SymbioC #30 És ha kifizettem a jogdíjat az utolso csavarra is, akkor minden jogosan az enyém, amit rajta tárolok, éjjen a warez! Vagy mégsem? Vagy hogy is van ez jogilag? Ki mondja meg, hogy hány kiló filmet-zenét-játékot-kutyaszart lophatok azért a jogdíjért? Az ártatlenság vélelméről már nem is beszélve... -
Caro #29 '89-ben is ezt kellett csinálni.
Rengeteg munkahely szűnt meg azóta, és hasonlók nem nyíltak.
Akárhogyan is lesz, nem gyors folyamat. -
aaaaa #28 "A munkanélküliekről annyit: átképzés"
Azt hiszem ez valami vicclap... igaz teljesen OFF
Képezd át a 2 osztályt végzett kissebséget, akinek csak azért van 10 gyereke , mert ezért már egész jó összegű segélyt és családi pótlékot markolhat fel. Eszébe sem jut átképződni, se most, se később. Ha nem kap pénzt, megszerzi máshogy. Egyszerűbb ezeket az embereket kifizetni , a munkájuk úgysem érne semmit. Na most lehet, hogy erre is rengeteg megy el 70-80%-os adóból.
Az elgondolásaid jók is lehetnének, de azt hiszem nem járkáltál nap mint nap alacsonyabb szinten élő néprétegek között... -
Yv@n #27 Én is ott tartok, hogy már lassan azt nézem, melyik számítógép alkatrészt melyik EU tagállamból fogom beszerezni... -
Caro #26 Nem hinném, hogy ez történne.
Ma is lehetne cserekereskedni, de mégis mindenkinek pénz kell.
És ha korrekt összeget vonunk le, nem pedig 60-70-80%-ot(mert ha kiszámolod, hogy a fizetésed összesen hány %-a megy el adóba, kb. ilyen érték fog kijönni), akkor az adózási morál is nő. És ha jól osztjuk el a pénzeket, akkor még 10-20%-ból is simán fenn lehet tartani az államot.
A munkanélküliekről annyit: átképzés. De addig is az államnak olcsóbb munkanélküli segélyt fizetni, mint fizetést, főleg olyan munkákért, amiknek gyakorlatilag semmi haszna nincs.
Hidd el, működne ez. Persze nem lehetne egyetlen 1000000 fősnél nagyobb országra sem bevezetni, de ha most ebben a pillanatban kéne megcsinálni a semmi helyett, valószínű, hogy így lenne. -
#25 Ébresztő, már zajlik javában ! -
Razgon #24 Úgy látszik, hogy a 3. világháború a jogvédők és a felhasználók között fog zajlani... -
TommyGun #23 Úgylátom kimoderáltak keményen engem sajnos :D -
fapapi #22 Ezek a jogdijas dolgok már minden nap napirenden lesznek?
A számgép ventillátorára is szedjetek mar jogdijat mert mikor elkezd kerregni mintha az ámokfutók számát darálná!
-
aaaaa #21 "Megszüntetjük a készpénzt, és a banki forgalom alapján bárkinek kiszámolható a jövedelme. Innen egy exponenciális görbére ráilleszjük a levonandó százalékokat."
Elősegítve ezzel a csereberén alapuló "feketekereskedelmet".
Megnézném mit kezdenél a több millió mukanélkülivel, nincstelennel, aki eddig ebből-abból megélt.
Ott vernék az asztalt a segélyért, vagy még ennél is súlyosabb dolgok jönnének, tömegesen mennének lopni, rabolni.
Úgy látom a közgazdaságtanban nagyon képzett vagy, de a valós életben nem egészen úgy mennek a dolgok, ahogy a tankönyvekben le van írva... -
Caro #17 Nem szeretjük azokat az embereket, akik másokból élnek meg.
És sajna ezek a piócák csak egy kis szelet, ahhoz képest ami az egész országban van.
Rengeteg helyen szivárog az egész rendszer. Kezdődik a be nem vallott adóval, és végződik azzal, hogy egymillió forintért csinálnak egy mosdófelújítást egy kisvárosi általános iskolában.
Persze mindenre meglenne a megoldás... ha jogászok helyett informatikusokat kérdeznének. Mert ő ahhoz ért, hogy az információt hogyan kell gyorsan, hatékonyan eljuttatni az egyik pontból a másikba. Elképzelhetőnek tartom, hogy nemsokára már nem úgy fogják írni a programokat, hogy a törvényekhez illeszkedjenek, hanem olyan törvényeket fognak hozni, amire egyszerű algoritmust írni.
Pl.: közteherviselés
Nincs szükség kategóriákra, ami az emberi számításokhoz kell. Megszüntetjük a készpénzt, és a banki forgalom alapján bárkinek kiszámolható a jövedelme. Innen egy exponenciális görbére ráilleszjük a levonandó százalékokat.
Semmi sikkasztás.
Kb. 1000%-al megnövelné az szja bevételeket.
És akkor nem kellene mindenféle hülye adónemet kitalálni. -
FTeR #15 hülyék ezek a szerzőijogvédők, az a komplexusuk van, hogy mindenki ő ellenük van. -
#2 Esküszöm az élő egy Istenre, hogy ha valaha is kivetnek jogdíjat az én saját lokális HDD-mre, meg fogok minden ésszerűt tenni annak érdekében, hogy semmilyen úton módon ne juthassanak hozzá a tisztelt "jogvédő szervek" a rablódézsmájukhoz az én többszörösen ADÓZOTT pénzemből ! Isten engem úgy segéljen ! Nem érdekel engem, hogy importból, vagy feketén kell vennem, esetleg csempész árut, avagy pult alól, de ezt nem fogják lenyomni a torkomon ! Mindennek van határa !!!
Szólottam ! -
crx #1 Akor majmoljuk öket vagy nem.:))