463
Az új optikai szabványok, mi lesz a befutó?
  • doggy888
    #463
    Üdv! Engem olyan megoldás érdekelne, hogy pl. ne keljen mindig pendrive-ra másolgatni a filmeket, mert jelenleg úgy nézek filmeket, hogy 16gb-os pendrive-ról mindig másolgatom..van egy rakat dvd-m is x-akták etc. külső vinyó ? vagy htpc vagy valami nagy tárhelyű cucc ? Ki mit használ? Kényelem a fő cél :)
  • Tissz
    #462
    Sziasztok!Remélem jó helyre írom a kérdésem. Hozzájutottam jó árasítva egy Samsung HT-E4550 típusú házimozihoz, aminek sajnos nincs meg a távirányítója.Van e rá lehetőség hogy távirányító nélkül valami más eszközzel pl:mobil (galaxy s3am van) használjam. (kábelesen csatlakozik az internethez!) Köszönöm!
  • peterx
    #461
    Köszönöm! :)
  • RelakS
    #460
    Korlátozott számban lehet. Talán 4 vagy 5-ször, aztán úgymarad.
  • peterx
    #459
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem azokhoz akinek van legalább blu-ray írója, hogy lehet-e változtatni a régiót blu-ray-re is (win: eszközkezelő --> tulajdonságok), mint a dvd-írókon, ha eredetei USA-ból rendelt lemezt szeretnék PC-n lejátszani?
    Köszönöm! :)
  • hatalomxy
    #458
    Sziasztok!

    Egy blu-ray lemeznek mennyi kb. az élettartama?
    Hányszor lejátszható pl egy film?
  • Desiderata #457
    Blu-Ray lemezt kompletten le lehet rippelni winyóra és onnan futtatni?
    Mert van egy lemezem, de nincs hozzá meghajtóm amin nézném :/
  • bertino
    #456
    power dvd es totalmedia theatre-on kivul van meg valami blu-ray lejatszo program ?
    koszi.
  • kisgalez
    #455
    Heló!
    Van egy Pioneer VSX 519V erősítőm hangfalakkal, illetve egy LG 42PC51 fullHD plazma TV-m. Szeretnék venni egy blu-ray lejátszót, ami jól lejátssza az mkv kiterjesztésű fájlokat is, és ha HDMI kábellel rákötöm az erősítőre, az biztosan átjátssza a képet a tv-re. Mikor próbáltam az erősítőt nem tudtam összekötni a laptopommal HDMI kábellel, nem adott ki hangot, és a képet se vitte át a tv-re. A tv-n pedig nincsen normális hang kimenet így hiába vettem meg az 5.1-es rendszert, nem tudtam kihasználni mkv filmeknél, csak tv saját hangszórója megy. Ezen szeretnék változtatni, és a jövőben ha lesz blu-ray íróm, akkor azt is ki tudjam használni. Nem vagyok annyira képben az ilyen blu-ray lejátszókkal, csak most láttam, hogy elfogadható árban vannak már. Van amelyiknél internet használatot is ír, erről is szeretnék többet megtudni.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • myvalentin
    #454
    itmedián láttam olcsóbban. 200-tól fölfelé. A probléma, hogy vannak emberek, akik nem a TV előtt ülnek, hanem PC előtt és azon nézik a filmeket, unalmasan egymagukban stb. Kollégium rulez. Namost Bluray lejátszót vehetsz olcsón, de beüt a kraksz, hogyha laptopod van (továbbra is kollégium powa) szóval nekünk marad a bluray otthon kérdés kategória. Otthon már más a szabály, otthon már lehet HD TV...
  • Megtörhetetlen
    #453
    Azért elég olcsó ez, konkrétan 300 Ft körül már kapsz BlueRay discet ami 25 Gigabájtos tehát ez aztán minden csak nem drága meg lejátszót is kapsz már hozzá igen olcsón...
  • jointo
    #452
    Ehh, öcsém nem lépett át a saját felhasználójába, mindjárt felvilágosítom
  • jointo
    #451
    Blu-raynek akkor lesz lehetősége elterjedni, hogyha olcsóbb lesz..de Magyarországon ez kb. mindenre érvényes.

    Engem ez az új 3D-s Blu-ray érdekelne, asszem az LG piacra dobott egyet házimozirendszerrel, vki bővebben tud róla vmit?
  • kjhun
    #450
    Mennyiért mennek most a Vlu-ray írók gépbe??? Az Auchan-ban a lemez darabja 200FT!! 1*-es sebesség BD-nél hány kB/s?
  • myvalentin
    #449
    Blu-rayé a jövő? Kétséges. 50% esélyt adok rá. Ha igen, akkor azért, mert tényleg jó és tényleg minőség, és ügyes fejlődési irány. Ha nem, akkor azért nem (és talán e megoldás felé húzok), mert egyrészt a Blu-ray óriási méretű, amit másféle kódolással csökkenteni kéne (csak még nem találták ki). Másrészt, azért sem érzem teljes mértékben örök életűnek, mert gondoljunk csak bele. Régen volt egy 8 megás PC-nk, 286-od. Azthittük istenek vagyunk vele, és hogy egyszer 8 terrásat veszünk, el se tudtuk képzelni. Hamarosan ki fognak találni még a blu-raynél is jobbat, de addig is szerintem nyugodtan vegyünk blu-ray lejátszót, mert nem egykét év távlatát vázoltam most fel, hanem 10-20ét, amikor az ilyen lejátszókat már 1-2 újmagyarűrforintért zsebből kifizetjük.
  • gabrancs
    #448
    Véleményem szerint a Blu-ray a befutó teljes mértékben.

    Persze meg kell jegyezni hogy az emberek többsége bőven meg van elégedve otthon a sima dvd lejátszóval. Olcsóbb maga a lejátszó is és a filmek egyaránt. Akkor lesz majd nagy váltás ha ezeknek az embereknek elromlik a dvd lejátszó vagy olcsóbb ha komplett házimozit vesznek, mert abban már általában Blu-ray van.

    Kell neki még idő a totális elterjedésig.

    OFF: Amúgy az LG csinál nagyon jó házimozirendszereket. Volt is itt egy cikk ha jól emlékszem az LG-nek az új rendszeréről meg a lejátszóról: HX806PE 3D Ble-Ray !

    Jópofa mert állítható a hangfalmagasság, NetCastTM internetes tartalmak, lejátszás külső merevlemezről(ez mára már alap),közvetlen USB felvétel...szóval nem rossz.
  • jointo
    #447
    Az szerintem leginkább a külső lemez sebességétől függ, de nem hinném, hogy gond lenne vele. Ha már USB-n keresztül megy a lejátszás, akkor nyilván megvan hozzá az USB sebessége, azzal nem lehet gond.
    Egyébként vicces vagy.
  • myvalentin
    #446
    1-2 gigáson nem is. A kérdés, hogy egy Mobil Racket rákötök, ami akár terra nagyságú is lehet, arról megy-e szépen a Blue-Ray. Meg aztán az 1-2 gigás USBstickek amúgy is kimenők. Mostmár a 10-50 giga a divat.
    Ha választanom kell akkor inkább külső lemez, mivel adatátviteli sebesség szempontjából is egy egészségesebb ügy, mint pl. a bluethoots... (bloodthoots - belső poén)
  • Megtörhetetlen
    #445
    a helyzet most is nagyjából ugyanez, najó pár japán gyártó még befigyel de semmi komoly...
    Egyébként @budaijenci: ez az USB-s megoldás ez tök alap manapság tehát nem kell aggódni, habár mivel blue-ray arra beszámíts hogy rendes minőséget tudsz majd 1-2 G-s pendrive-on cipelni...
  • Inquisitor
    #444
    Amikor én nézegettem anno, akkor az LG rendszerei tudtak nagyon sokat, támogatott formátum, hálózati lejátszás, USb támogatás, stb területén. De az már bő egy éve volt. A Samsung készülékei is hasonló tudással rendelkeznek, de akkor drágábbak voltak. Az összes többi nagyon márkás lejátszó akkor meg a felét sem tudta mint ezek ...
  • myvalentin
    #443
    A Philips meg Samsungnak van marha jó házimozi rendszere. Nem tudom mire gondolsz? DVD-asztali, 3D, esetleg blu-ray? 100 körül már lehet válogatni, persze az is kérdés, hogy a házimozi rendszerbe beletartozik-e az LCD TV mint alapvető output avagy nem. Philips vagy Samsungot ajánlok, mást nem, a többi márka gagyi és használhatatlan, ne is számolj velük.
  • budaijenci
    #442
    swordfish76, én is ebben a cipőben járok. Házimozi rendszert akarok kiépíteni, de nem tudom milyen legyen. Vkinek ötlete? Valahol 100 körül legyen, ha működik jó hanggal és képpel. Jó lenne, ha lenne rajta USB vagy valami más netes tölthetőségi módszer.

    Várom az ötleteket. :)
  • swordfish76
    #441
    Sziasztok!

    "Kezdő" házi-mozis vagyok. Egy időben nagyon érdekelt a dolog, ki is építettem egy rendszert, amit most "szerencsétlenségemre" megbontott egy SHARP LC-37LE320E típusú LCD Led-tv. A kérdésem a következő: Szeretnék egy blu-ray lejátszót, ami vagy beépített merevlemezzel rendelkezik, vagy külsőleg csatlakoztatható hozzá HDD. Milyen készüléket javasoltok?
    Segítségeteket előre is köszönöm!

    Üdv!
  • RelakS
    #440
    tud valaki valami jó kis lejátszót, ami leszarja a BD régió kódot?
  • bertino
    #439
    star-wars filmeket meg sztem ki se adtak blu-rayen.
  • LeonSKennedy
    #438
    Hát más ország,más igények.

    Ott már több ezer katalóguscím megjelent,gyakorlatilag lassan az összes alapfilmet kipipálják,míg nálunk nyögvenyelősen ha 250-300 film,aminek a felét már fel sem lelheti az ember.

    Igaz itt úgyis az MKV a menő,ki akar BD-re költeni ? :D

    "Anno valaki vett kemény 800 USD-ért valami GF8300-as VGA-val kifutós C2D gépet, és abban BD/HDVD kombó volt vagy 2 éve!"

    Én már 3. éve nyúzom azt a BD/HD kombót (LG GGC H20L),jó kis kütyü,gondom még nem volt vele,minden BD és HD DVD lemezemet kifogástalanul viszi a mai napig is.Lekopogom. :)
  • Inquisitor
    #437
    Ez csak mifelénk igaz. Azért USA/UK és japán viszonylatban pl. a notikban előszeretettel tesznek kombó driveot, erős gépekbe meg írót. Anno valaki vett kemény 800 USD-ért valami GF8300-as VGA-val kifutós C2D gépet, és abban BD/HDVD kombó volt vagy 2 éve! Japánoknál meg elég sok asztali gépbe is beteszik, meg ahogy elnéztem a Dell/HP gépekben is sűrűn van, max. errefelé nem ezeket a modelleket nyomják. Sajnos a kínálatot a kereslet határozza meg ...
    Asrock most jött ki egy Ion/Atom/BD kombó HTPC-vel. Igaz nem olcsó darab.
  • LeonSKennedy
    #436
    Hát az már nem éri meg.Én már 2007 óta GGCH20L-t használok(dobozos,Power DVD-vel) ,DVD-t csak minimális mennyiségben írok,mióta megfertőzött a HD láz.Olvasónak is BD olvasót (BDUX10-S,szintén dobozos,és ehhez is van Power DVD) választottam,már nem gondolkodom jó ideje DVD írókban.

    Amit nem értek:egy csomó jelenlegi PC,legyen az akár egy összerakott konfig,símán képes a BD,akár még a BD3D tartalmak lejátszására is,mégis csak "síma" DVD írókkal szerelik fel.Tiszta pazarlás. :S
  • Inquisitor
    #435
    OEM LG-hez is járt ... régebben legalább is. Most néztem, jó helyen egy kombó már 8-10e között van, akkor minek venne bárki sima DVD írót 6e körül?
  • LeonSKennedy
    #434
    Inqusitornak van igaza.Alapból az MPC nem játszik le BD-t.Az interaktív BD Javas extrákkal és menükkel meg nem is tud mit kezdeni.

    De minek is vacakolni vele mikor manapság már bármilyen dobozos BD olvasóhoz és íróhoz kapsz PowerDVD-t ? :)
  • Inquisitor
    #433
    Persze, ha telepítesz mellé valami illegális, másik playerből (pl. PowerDVD) kiszedett HD kódeket. Kivéve ha van fent mellet már telepítve egy legális darab ...
  • vasziszdasz
    #432
    mediaplayer classic
  • Inquisitor
    #431
    Örvendetes. Emlékszem mekkora szám volt amikor leesett a DVD-író 100-120.000-ről ilyen 60.000 alá. Elkezdték venni a cégek.
    Aztán amikor beesett 20.000 alá, akkor az átlag userek is elkezdték keresni, csak nem találtak, mert a cégek kartonszám megvették. :)
    Előbb vagy utóbb beesik 20K alá. A 100GB meg nagyobb lemezek meg kit érdekelnek?
  • RelakS
    #430
    Itthon az egyik boltban az LG írót 26-ért adták. Remélem, lesz még :D
  • Inquisitor
    #429
    Használtakat olyan 22-25K között látni (LG, Pioneer), a kombó LG driveok meg jó helyen 10K-ért vihetőek zsír újan. Azért néztem, hogy egy LiteON BD írót japcsiknál olyan 30K körül már megkapni, míg felénk egy olcsó LG olyan 40K. Persze a legújabb és leggyorsabb BD (8x vagy 12x?) írók ott is drágák még.
  • LeonSKennedy
    #428
    A Totalmedia 3 és a PowerDVD is megbírkózik velük gond nélkül.
  • FLATRONW
    #427
    Sziasztok.
    Az lenne a kérdésem, hogy Blu-Ray filmek merevlemezről való lejátszásához milyen programot ajánlotok?
  • RelakS
    #426
    Media Markt-ban LG író 40ezerért O_o
    Szóval normális helyen csak olcsóbb lehet
  • biomage
    #425
    Csak informálódni szeretnék így karácsony előtt :)
    menyibe fájna egy normális író? és lemez hozzá? PCre értve :)
  • ioinme
    #424
    Sziasztok, égető problémám lenne, amit még eddig nem tudtam megoldani, igaz csak kétszer próbáltam. (De nem akarok több lemezt elpocsékolni) Szóval arról van szó, hogy van a gépen egy csomó HD film, valamelyik tiszta nyers 720p (Transformers 9 giga, Karib tenger kalózai 3 szintén 9) de van közöttük x264 kódolású is, ami ugye ha jól tudom szintén HD, csak betömörített, és még mindig sokkal szebb mint a dvd. Na ilyenem is van, ebből van a több, és nem tudom mivel írjam ki őket, milyen programmal, és hogyan. Ugyanis most kiírtam a vasembert (4 gigás volt kb) sima dvd lemezre, de szaggat, felmásoltam, és szintén szaggatott, szóval a lemezre szarul került rá valószínűleg nem jó beállításokkal írtam. (azt hiszem 10-szeres sebességen írtam sima adatlemezzel neroban) Mivel nem akarok több lemezt elpocsékolni, szeretném megkérdezni milyen progival lehetne a nyers HD és az x264 kódolású filmjeimet kiírni szaggatás mentesen, úgy, hogy ne sérüljenek sehogysem? Egyébkétn a Múmia 2-t sikerült nagyon régen (úgy egy éve) kiírnom valahogyan egy dupla rétegű lemezre, mert 9 giga volt az is, és az tökéletesen futott, szaggatás mentesen. És ha jól emlékszem (lehet nem) valami speciális módon kellett kiírni attól eltekintve is hogy duplarétegű dvd-re írtam. Előre is köszi a segítséget! :D