217
Leslie L. Lawrence (Lőrinc L. László)
-
#177 "Indiánok-e, vagy akik előttük éltek Amerika Földjén? "
újra jönnek a Kicsik ? :) -
#176 Megjelenik május 13.-án. -
#175 Lőrincz L. László
Manituk 1.-2.
(Vigyázz, ha fúj a szél!)
Ross Candell régész megtalálja a koronás prérifarkasok sírját, elveszíti viszont Károgó Varjút. Bell farmer a gabonakörök mellett hullákat talál a búzájában, nem találja viszont Henderson teherautóját. Ki nyugszik a titokzatos sírokban? Indiánok-e, vagy akik előttük éltek Amerika Földjén? Ki döntötte le annak idején Marcus Aurelius császár ostromgépeit? Ki akarja megölni Candellt a hídpillér tetején? Halálos fenyegetést árasztanak a temetőt határoló hegyek. És közben mindegyre feltámad a szél. -
#174 thx -
#173 73 db Leslie L. Lawrence e-book -
#172 jobban beleolvastam abba amit irtal es vegre megertettem mirol van szo (es igaz is). vagyis nem igaz, hogy ha egynemuek akkor egypetejueknek kell lenniok ( Hibásak azok az ikrekkel foglalkozó tipológiák, melyek az egypetéjű ikerség kritériumának tartották, hogy a két magzat ugyanolyan nemű legyen.). tehat az egypeteju ikerseg kriteriumarol van szo - vagyis hogy megalapinai az ikrekrol, hogy egypetejuek. nem eleg hogy eleg ha egynemuek, genetikai viszgalat is kell hozza.
de ha egypetejuek, akkor csak egynemuek lehetnek.
tema lezarva. szulinapomra megkaptam az uj konyvet, de meg vagy ketto van a sorban -
#171 Passz, nem értek hozzá, netem találtam, amit belinkeltem. -
#170 tehat ha genetikailag ugyanolyan, akkor hogy lehet ket nemu? -
#169 logikailag amit leirtal nekem bukfenc. ha egy ondosejt megtermekenyit egy petesejtetet, akkor abbol vagy fiu lesz vagy lany. ha az osztodaskor kulonvalik ket sejt, akkor annak ugyanolany nemunek kel lenni, mert abbol a petesejtbol es ondosejtbol vannak.
Egypetéjű ikrek: egy petesejtet egy hímivarsejt termékenyít meg, és a zigóta a fejlődés korai szakaszában szétválik, két embrió alakul ki. A két magzat genetikai anyaga teljesen megegyező, mindig azonos neműek, szemük színe és vércsoportjuk is azonos.
http://www.bebilap.hu/terhesseg/ikrek.htm
Egypetéjű ikrek: egy petesejt és egy spermium egyesüléséből származnak. Mindig azonos neműek és öröklött tulajdonságaik is azonosak. Létrejövetelük valószínűleg az embryonális fejlődés korai szakaszában következik be a pete kettéválásával.
http://www.kzs.hu/eva/terhes/terh5h.htm
Az egypetéjű ikrek főtuszai azonos neműek és egyetlen méhlepényen osztoznak. Egyetlen külső membrán veszi körül mindkét magzatburkot.
http://www.szexualpszichologia.hu/reprodukcio.htm
-
#168 Bocs, de rosszul tudod:
Az egypetéjű ikrek egy ondósejt által megtermékenyített petesejtből származnak, ami az első embrionális stádiumban szétválik, így két genetikai szempontból ugyanolyan, de fizikailag különálló organizmust hozva létre, melyek, normál esetben, külön-külön rendelkeznek a fejlődésükhöz elengedhetetlen tényezőkkel az anyaméhben. Hibásak azok az ikrekkel foglalkozó tipológiák, melyek az egypetéjű ikerség kritériumának tartották, hogy a két magzat ugyanolyan nemű legyen. -
#167 az egypeteju ikrek csak egynemuek lehetnek. a konyben viszont fiu es lany -
#166 A franc emlékszik már rá, de én is találtam valami hibát valamelyik könyvben, lehet pont egyről beszélünk?
Megmondod, mi az? -
#165 A Szadhukban van egy oriasi logikai bukfenc (mingyart az elejen, de vegighuzodik az egesz konyvon). ki jot ra? egy kis genetikai ismeretek elegendoek hozza (vagy csak biologia?) -
neB #164 Nekem a tibeti meg az indiai könyvei jönnek be leginkább már alig várom hogy megvegyem -
#163 A Sziget a ködben a legjobb LLL könyv véleményem szerint. -
#162 jah, csak az utóbbi könyveiben már csak ismétli Önmagát, pedig régebben..pl. sziget a ködben, tényleg zseniális könyvei voltak! -
#161 jó lesz ... nekem ezek jönnek be a legjobban -
#160 Tehát megint a szokásos kolostoros. Ez most nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e, vagy sem. -
#159 Leslie L. Lawrence: Thumo 1.-2.
Megjelenik november 12.-én
Az ősszel együtt legendás hírű vendég érkezik Khar kolostorába: Leslie L. Lawrence, hogy a kolostori könyvtár ritka kéziratait tanulmányozza. Az apát félelme beigazolódik: érkezése után röviddel démonok támadnak a közeli tábori kórházra, gyilkosság gyilkosságot követ, a gomcsen eltűnik a barlangjából, a gyógyító pamo sincs sehol, vannak viszont varázslók Csömo kolostorában, hősünk hullát talál a lhato alatt, – egyszóval teljes a zűrzavar. Leslie L. Lawrence-t azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a nehézségek láttán. Egy rövid ima Pelden Lhamo előtt, és rettegjetek, démonok! -
HUmanEmber41st #158 Vak asszony visszanéz :D -
sheilavargas #157 Hali!
Nekem a kedvenc Leslie L. Lawrence könyvem A Gonosz és a Fekete Hercegnő, ezt olvastam el legelőször.
A legjobb író, ne hagyjátok ki... -
#156 ja, hallottam róla... -
#155 igen, és a NATGEO be akarja zuzatni, mert a fedlap koppintás az ö egyik könyvükröl:o -
#154 A vízidisznók gyöngyökről álmodnak. -
#153 fancba. mult heten voltam magyarorszagon es meg nem lattam
mi a cime? -
#152 jah, már be is van szerezve :) -
#151 MEGJELENT -
#150 Várom már az új könyvet...
A Maharáni arcképében azt hiszem felfedeztem egy hibát: Lendvay bemutatkozik a repülőn az indiai tanárnak, de az már a nevén szólította pár oldallal előtte (amikor elvileg még nem is tudta)...
-
#149 2006. november... szóval aktuális lesz :) -
#148 Uj könyv dátuma? -
Etinger #147 Majd a napokban írok neki egy levelet. -
Bukephalos #146 Nézegettem Laci bácsi honlapját, de úgy látszik semmi nem változik. Új külsőt kapott csak azért, h továbbra se lehessen semmi infóhoz hozzájutni..
Nagy kár.
Tud vki vmit az új könyvről? Már azon kívül, ami megjelent az előzetesben? -
Etinger #145 Szerintem sem valami szép ez a borító, a legutóbbi sem volt valami első rangű, ez meg főleg... De majd talán a következő. A tartalom viszont egész jó. -
Bukephalos #144 Végre, sikerült beszerezni.
Nem szeretném, ha itt mindenki azt gondolná, h folyton sír a szám, de hogy lehetett ilyen ocsmány (igénytelen!!!!) borítóval kihozni? Hol marad Szikszai Gábor mesteri, igényes birítója???
Vagy csak én gondolom így?
Amúgy tleg örülök a hiánypótlásnak!! -
#143 valami mar megvan belole, ha jol tudom a halal kisvasuton erkezik. ezt meg 10 eve vettem egy antikvariumban budapesten es amig atmentem a varos masik vegere kiolvastam :) -
#142 Megjelent egy új könyve Laci bácsinak (), ami 4 kisregény tartalmaz: Gyilkosság az olimpián, A láp lidérce, A fojtogatók hajója, A halál kisvasúton érkezik. -
Bukephalos #141 Hey, remek!
Előre is köszi! Ha (elektronikus)aláírás gyűjtést kell szervezni csak szólj!
Egyébként nem értem a dolgot. Ha az új szerződés alatt új kiadót értesz, akkor pont ezt kéne erőltetniük, mivel ma szerintem az emberkék 80-90%-a így informálódna. Meg a sok különféle fórum helyett is lenne egy központi, ami összehozná a rajongókat.
Még eccer sok sikert!
-
Etinger #140 Ó, ugyanmár, tök jó fej voltál, tetszett ahogy írtad :-D
Szóval már mondtam neki én is, még mikor az előző honlapja volt. Mondta,
hogy majd lesz újdonság meg minden. Aztán viszont céget váltott (ha jól tudom) és ennek eredménye ez az új honlap. Ami viszont üres.
Én felajánlottam neki, hogy összedobok neki egy jobbat, és tartalommal is megtöltöm, de ő szépen visszautasította, mondva, hogy szerződés köti.
Majd még beszélek vele mindenképpen róla, mert én is szeretném, ha végre lehetne új infókat megtudni. Pár fan-oldal jóval tartalmasabb :)
Majd megkérdem, és elmondom nektek mi a helyzet!
-
Bukephalos #139 Jó neked, hogy jóban vagy Mr. Lawrence-szel, irigyellek érte!
Ha szoros kapcsolatban vagy vele, nem tudnál finoman ráhatni, hogy kezdjen valamit a honlapjával? Szép az új dizájn meg minden, de így üresen semmi értelme. Jó lenne ha működne a fórum, megjelennének az újdonságok stb.
Gondolom, nem ő készíti ténylegesen, de biztos lenne rá hatása...
Köszi a többi rajongó nevében, és sorry, h kihasznállak "alantas" céljaimra :))
Az alantas céljaimat kérlek tedd még soxoros idézőjelbe!!
Nem szeretnélek megsérteni ugyanis... -
Etinger #138 Nem suggaltam, hanem mondtam neki, hogy ez legyen a neve. Jóban vagyok Mr. Lawrence-szel, aztán rábólintott.
Nekem mint mondtam a történetek sorozat bejön, mert nem sablonosak, mint ezek. Ezek amiket saját néven ad ki, azok már nagyon hasonlóak. És kiszámíthatóak.
Ebbe visz színt a történetek sorozat, azzal, hogy más.
Ami most jön ki, az a 4 történet, azt meg már mind olvastam. Lendvay mind a 4, egész jók.