23171
11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • Dougie
    tessék
  • rezsofiz
    épp most csomagoltam ki, csak nincse hozzá felirat : \
  • Dougie
    ezt látta már valaki?
    Prison.Break.S01.Special.Behind.The.Walls
  • Hunnenkoenig
    A BK es JR (gondolom valami Baratok Közt lehet) szintü sorozatok azert keszülnek mert kell valami sorozat, hogy költsek a penzt illetve kitöltsek a müsoridöt stb.

Mivel europaban nincs penz, ezert lesznek ilyen minösegüek ezek a sorozatok, amilyenek es sok buta ember el a földön, akik nem veszik eszre ugysem a különbseget.

Nemeteknel az RTL rajött arra, hogy tök fölösleg amerikabol venni filmeket, mikor sokkal olcsobban keszithetnek ök is otvar masolatokat. Van aki megnezi. Mar csak hazafiassagbol is vagy pusztan amerikautalatbol vagy sznobsagbol inkabb azt nezi, mint az amerikai filmet, vagy mert mint mondtam ugysem latja a különbseget.

Erre akkor jöttemr a, mikor egyszer egy nö a dallasra azt allitotta, hogy nemet film. Mikor mondtam neki, hogy hülye, hiszen ez amerikai sorozat, tök lenezöen tudatta velem, hogy hogy lenne mar az amerikai sorozat, mikor nemetül beszelnek benne (ausztriaban).

Na most akkor szerinted a celközönseg eszreveszi a magyar BK es az amerikai Friends közt a különbseget?
  • Hunnenkoenig
    Egyetertek. Ha te nem irtad volna, akkor en irtam volna :-)))
  • zorden
    Ok - hosszu meg az ejjel :-)
  • HoldMyPocket
    ami kisse leegyszerusiti az emberek jellemet (jo es rossz)

Erre majd térjünk vissza akkor, ha megnézted az egész első szezont. ;) Első ránézésre lehet hogy fekete és fehérnek tűnik néhány karakter, de majd meglátod, hogy ez nem így működik a PB-ben (sem..).
  • zorden
    Csak reszben ertenek egyet Veled.

(Amikor BSG-t mondok, akkor nem arra gondoltam, hogy sci-fi vs bortonos, hanem hogy annak a rendezese, az esemenyek es foleg az emberi viselkedesek abrazolasa, arnyalasa, stb. valahogy jobban el lett talalva. Csak senkit sem akarok untatni a reszletes kifejtessel, tenyleg).

A kereskedelmi tevek altal gyartott sorozatok - keves van - szinten a nezettsegrol, a penzrol szolnak. Nekem lehet ugrani, de azon gondolkodom, vajon azert csinalnak egy BK vagy JR jellegu magyar sorozatot ezen adok, mert altalanossagban ezzel is "beerjuk"? Ez viszont elkanyarodik a tematol, ugyhogy befejezem.

A PB nalam egy atlagosnal erosebb szorakoztato sorozat, ami kisse leegyszerusiti az emberek jellemet (jo es rossz), de a porgese es az alapotlet siman elviszi a sorozatot. :-)
  • Hunnenkoenig
    A BSG es a 4400 közt semmi de semmi de abszolute semmi hasonlosag nincsen.

Lehet, hogy sci-fi-ben a BSG neked a merce, de azert egy Prison Breaket ne ahhoz a mercehez merjel, mert egesz mas müfaj. Nem ertem egyes emberek agymüködeset komolyan...

Akkor el tudom fogadni, ha azt mondod, hogy a szineszi jatek, a dramaturgia, a diszlet, a törtenet ötletessege stb alapjan allitasz mercet es objektiven összehasonlitod a kettöt, mint müalkotast.

Akkor nem fogadom el, ha azt mondod, hogy a BSG tök fasza, a PB meg elmegy, mert nem tetszik annyira, mint a BSG, mert a BSG a kiraly.

Akkor el kell fogadni, hogy neked a sci-fi joban bejön, mint egy börtönös film. Pusztan ennyi, semmi több.

Es azert csak amerikaban kepesek ilyet alkotni, mert ott ez az üzletröl szol.
    Belefeccölök egy valag penzt, hogy ket valag penzt keressek vele.

Europaban es a vilag összes masik tajan (kiveve talan indiat) a filmgyartas arrol szol, hogy "csinaljunk müveszetet", "Örizzük a kulturankat", "Adjunk munkat az embereknek" (közvetlen vagy közvetve).

Itt azert csinalnak filmeket, mert a kulturalis tamogatast el kell költeni, es qrvara mindegy, hogy mire költjük.
  • zorden
    Nem fogom naponta mondani, csak velemenyt mondtam, erre jo a forum. Nem azt mondtam, hogy nem tetszik, csak tobbet vartam volna. Az otlet amugy _zsenialis_. Nem fogom kritizalni, probalom azon pontokat megragadni, amik beleelhetove teszik. Nem leszek elvakult rajongo, de inkabb ilyet adnanak a teveben sok mas (al)valosagshow helyett.

Kicsit furan jar az agyam, engem a sci-fik hangulata vonz, nalam a BSG tette fel a lecet jo magasra. (A 4400-ba felve fogok belekezdeni ;-))

En viszont kivancsi lehetek, kit mi es miert fogott meg benne? Es miert csak amerikaban "teremnek" ilyen csavaros otletek?
  • seriesfanatic
    Én is nagyon kíváncsi lennék arra hogy nálad mi a mérce?? Amúgy meg egyet értek az előttem szólóval (#2250).
  • Hunnenkoenig
    Elöször is valoszinüleg azert nem tetszik, mert nem "ratalaltal" hanem ugy alltal neki, hogy "na nezzük, mi ez amiert mindenki ugy odavan".

Ilyen hozzaallassal nagy a valoszinüsege, hogy csak kritizalni fogod (szemelyisegedtöl függöen).

Ha nem tetszik, ne eröltesd.
    Ha nem tudod beleelni magad, ne eröltesd.

Csak legyszi ne maradj itt es mondd el minden nap, szerinted miert szar ez a sorozat, mert arra nem leszünk kivancsiak.

A lenyeg, hogy nekünk tetszik es mi odaig vagyunk erte.
  • Hunnenkoenig
    En benne vagyok.
  • j0nNyKa
    es mi tette fel nalad a mercet ? melyik sorozat ? nem kotozkodeskeppen kerdezem, tenyleg erdekel
  • FLeK0
    megverjuk, mert nem tetszik neki?
  • seriesfanatic
    Ízlések és pofonok....
  • zorden
    Sziasztok! Nem vitainditonak, csak velemenynek szanom az alabbiakat:

Elkezdtem nezni a sorozatot (10. resznel jarok azt hiszem), talan tul nagy elvarasokat is tamasztottam vele szemben - sok helyen olvastam mennyire nezett, mennyire jo -, feltem is, hogy nem ugorja meg ezt a magas lecet. Es tenyleg, nalam nem ugrotta meg. Alapjaban veve nem, rossz, de en egy kicsi eroltetettnek erzem, hogy a dolgok, legalabbis latszolag, mindig megoldodnak, pont akkor ebred fel a lelkiismeret, pont ugy alakulnak a dolgok. Tudom, nagyon preciz terv dolgozik e mogott, de valahogy nekem izadtsagszagu kicsit. Persze a sorozat a maga nemeben jo, de nem olyan utos, mint vartam. Lehet, hogy a masik fele a szezonnak meg jobb lesz, csak nem erzem azt a huzoerot, ami egy-ket masik sorozatnal megvolt, siman atkapcsolok, vagy eppen abbahagyom egy resz utan a bamulast 1-2 napra.

Viszont azon elgondolkodok, hogy masok miert nem tudnak valami hasonlot csinalni? Lehet, hogy tevedek, de nekem ugy tunik ezt viszonylag alacsony koltsegvetesbol ki lehet hozni, mert az otlet az, ami a lenyeget adja. Erdekes lenne egy Prison Break a Csillagbol :-)))
  • Owned
    Ja és azt kihagytátok hogy amikor Micheal és T-Bag remarad a csapattol akkor mit is csinálnak...
  • quack
    jah és azt észrevettétek hogy ha 25perc 12mp-nél megnyomjátok az alt+f4-et akkor előjön majkül meg a dokinő szexjelenete?
  • seriesfanatic
    Te is azt a verziót töltötted le?? Azt hittem csak az én verziómnak lett így vége, ja és kihagytad azt a részt amikor Tweener-t análisan kielégíti az egyik paci!
  • precision
    haha
  • NeoMaN
    nem így van vége, nálad lemaradhatott valami a filmből...
    Az a vége, hogy Bellcik sörétessel agyonlövi Michaelt.
  • Lazarus
    Most néztem meg a 22. részt

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tényleg így van vége hogy otthagyta őket a repülő??? Na ne már! o_O
  • Dougie
    egyébként az hogy repülővel menekülnek majd, a szökés után elég hülyeség volt - eleve kudarcra volt ítélve a dolog
  • Dougie
    mindenkit elkapnak és mennek szépen vissza börtönbe...

persze nem ez lesz - mivel olyan hírek láttak napvilágot hogy a 2. évadot Dallas-ban forgatják, ami persze Chicago-nak fog majd tűnni
    szóval valószínű, megy mindenki a pénz után...
  • ProGabe #2236
    T-Bag szerintem is életben marad,túl erős karakter ahhoz hogy kihagyják,ha nem is a többiekkel lesz,minimum mutatják ahogy felkeresi azt a nőt.A bosszúállásról meg annyit,hogy sztem nem lesz,mégpedig azért mert Abruzzit mégsem tudná csak úgy elérni,hiszen ha a rendőrök elől el tud tűnni(mégpedig el fog),akkor T miért tudná megtalálni?Persze ha akarják megírják hogy Tatyó ismer valakit aki ismeri azt aki látta,de akkor meg csak úgy odamegy hozzá hogy: "Szeva öreg,jöttem bosszút állni,szólj a gorilláidnak hogy ne lőjjék szét a fejem!"

A mexikói dologra meg elég rosszul emlékszel,mert ott csak egy cetlit kapott valami infóval,ásni meg egy havas temetőben ásott,mexikóban meg elég kevés a hó.
  • dzsilly
    Sziasztok!

Tegnap láttam a 22. részt, tehát elég frissen él bennem : )

Jóslataim:

A maréknyi csapat csak úgy menekülhet meg, ha előkerül a fiúk apja a cuki baseball sapijában, de mondjuk úgy, hogy először a frász jön ránk, mert rendőrnek öltözik be vagy ilyesmi : ) És talán a későbbiekben a Company is segíteni fog nekik, mert meg akarják buktatni az Elnök asszonyt.

Szerintem az lenne logikus, ha ez a 2. évad DC Cooper manijának a felkutatásáról szólna. Gondolom még a pénzből kifolyólag lesznek összezördülések… Sucré, a Bicajos bolond : ) Abruzzi, meg Lincoln nem tudnak a pénzről, de Michael megmondja Linc-nek, Sucrénak meg a kuzinja, aki bent ragadt. Még arra gondolok, hogy valemelyiküket elkapják és akkor lesz egy bőrtön vonatkozása is. Talán az ezt követő rész arról szól, hogy szét válnak, aztán majd a városban bújkálnak meg körözik őket.

T-bag:
    Kevés dolog biztos az életben: a halál, az adók és a létszám ellenőrzés. Meg T-bag életben maradása : ) Tuti meglátogatja még a kis 'családját', meg bosszút áll Abruzzin és a lóvéból is kell neki J

Abruzzi:
    Lesz ő még szemét Michael-el, hiszen el akarja tenni láb alól azt a tanút. Nem tudom, hogy a 2. szezon végére kiket kapnak el és kik fognak meghalni, de szerintem ő köztük lesz.

Bellick:
    Tuti ki fognak róla még derülni dolgok, hogy miért járt önsegítő csoportba meg ilyenek.

Meg emlékeztek még arra a részre, ami arról szólt, hogy mit csináltak 3 évvel ezelőtt. Na, akkor a Michael el megy egy mexikói (?) bárba, aztán el kezd ásóval ásni valamit, de azt csak épphogy mutatják…. Szóval szerintem még fognak ilyen apró utalások nagy szerepet kapni. És talán a Nika is segít még, persze ő ebbe bele hal : )

Sara:
    Ha belegondolunk, akkor az volt a szerepe, hogy nyitva hagyja az ajtót, mert különben nem tudtak volna megszökni. Ha meghal, akkor Michael totál ki lesz, hiszen így is mindig bűntudata van mindenért : ) És Goverment apu is rájuk fog nagyon szállni….a szőke ribiről nem is beszélve.. Amúgy meg ezeknek a sorozatoknak az a lényege, hogy egyik percben még ez van, a másik percben meg rohanhatnak vele a kórházba. Ha életben marad és bajba kerül, Michael biztos vállalkozik a megmentésére : ) Majd kiderül, hogy a Fox csatorna kreatív osztálya mennyire erőltette meg magát. : )

Veronika:
    Nem normális, soha nem is volt az, hiszen gyerekkorában fejre ejtették. Csak azt tudom elképzelni, hogy azért "Hello Terence"-ezett, mert valahonnan régről ismeri… Amúgy ez a szenátor tisztázhatná leginkább a helyzetet, szóval remélem, hogy nagy spanok lesznek Verával.

Hihetetlen, hogy a bolond, meg a kissrác milyen jól járt…. : ) Szerintem a kissárc még lesz bajban, a bolond, az meg elbiciglizik Argentináig : )

Amit még 100%-ra mondok, hogy Lincolnt tisztázni fogják 1x, méghozzá a háttérben szép amerikai zászló fog lengedezni : ) Tehát ő nem hallhat meg, sem Michael. :9
    Várom a ti verizótokat!
  • vg
    Pöösssze vagy?
  • ruma
    Hát jó lenne ha lenne ma egy2órász PB rész...:D
  • precision
    én is voltam már így, azhittem a másik topikban vagyok és csak néztem hogy mivan, miről beszélnek ezek :DD
  • Hunnenkoenig
    Ja, de hülye vagyok...ez a Prison Break...azt hittem Lost topikban avgyok...
    Lol...
  • Hunnenkoenig
    Ja, bocs, te az elsöt kerdezted :-)
  • Hunnenkoenig
    Nem. Ma meg leadjak a 23-at, ami ket oras lesz. Holnap lehet tölteni.
  • Serpa
    ja.
  • FLeK0
    aha
  • leonaprofi
    Sziasztok a 22. résszel már be is fejeződött az első évad?
  • Serpa
    jó lett volna ha a samplebe berakták volna.
    ^^
  • j0nNyKa
    :D:D:D
  • Phat Smoker
    Prison.Break.S01.Vol1.NTSC.DVDR-WATDVD
    Audio: English DD5.1/Japanese DD5.1

kiváncsi lennék, hogy szólnak az akciódús képsorok japán nyelven :DD

• quack
    de, több is: mininova.org, google.com, stb