Prison Break (FOX)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"ha a pb mondjuk 5 évados lesz, akkor az viszont azt jelenti, hogy a sorozat tartja/növeli a színvonalat"
Úgy legyen.
Én csak aztért írtam mindezeket, mert ez az elsõ olyan sorozat, amit láttam ami eddig totálisan fasza volt(hozzá kell tenni, hogy még csak a 14. résznél tart).
A címen meg nem akadok fent, csak okoskodtam egy kicsit<#smile>#smile>.
Ugyhogy be is fejezném még mielõtt komoly vita alakulna ki.
Úgy legyen.
Én csak aztért írtam mindezeket, mert ez az elsõ olyan sorozat, amit láttam ami eddig totálisan fasza volt(hozzá kell tenni, hogy még csak a 14. résznél tart).
A címen meg nem akadok fent, csak okoskodtam egy kicsit<#smile>#smile>.
Ugyhogy be is fejezném még mielõtt komoly vita alakulna ki.
hehe, ha feszesség, akkor csek ezt a részt.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem egy olyan sorozat, amit addig lehet húzni, mint a rétestésztát. Nagyon jól tudom, hogy amíg nézettsége van egy sorozatnak=pénze van belõle a gyártóknak, addig folytatják.
értem, amit modnazs, de belefutsz egy ellentmondásba.
te azt mondod, hogy a pb-ben két évad van. ha ez igaz, akkor a 3. simán megbukik, mert gyenge lesz. kész. ha a pb mondjuk 5 évados lesz, akkor az viszont azt jelenti, hogy a sorozat tartja/növeli a színvonalat, mert a nézettség nem esik. (nyilván egy sorozatkészítõ nem fog kockáztatni, hogy töltelékkel szúrja ki a nézõ szemét, mert mint a twin peaks esetében is, mondjuk, a nézõ beint és a sorozta megy a levesbe.)
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem egy olyan sorozat, amit addig lehet húzni, mint a rétestésztát. Nagyon jól tudom, hogy amíg nézettsége van egy sorozatnak=pénze van belõle a gyártóknak, addig folytatják.
értem, amit modnazs, de belefutsz egy ellentmondásba.
te azt mondod, hogy a pb-ben két évad van. ha ez igaz, akkor a 3. simán megbukik, mert gyenge lesz. kész. ha a pb mondjuk 5 évados lesz, akkor az viszont azt jelenti, hogy a sorozat tartja/növeli a színvonalat, mert a nézettség nem esik. (nyilván egy sorozatkészítõ nem fog kockáztatni, hogy töltelékkel szúrja ki a nézõ szemét, mert mint a twin peaks esetében is, mondjuk, a nézõ beint és a sorozta megy a levesbe.)
a címet nem témafedésnek, hanem kvázi brandnek kell felfogni. nehogy már egy címen akadj fent. ki lenne olyan hülye, hogy egy jól bevált címen változtasson, de most tényleg.
Persze, hogy nem tudom. Nem is tudnék jó történetet írni.
A börtönön kívül még sok dolog történhet egy csomó évadon keresztül. De akkor az már mitöl lenne Prison Break? A szereplõk meradnak, esetleg jönnek újak is de a cselekmény már más helyszínen lesz.
Vagy majd kiderül, hogy ha kiszabadulnak, hogy az egész város is egy nagy börtön, fallal körülvéve. Aztán onnan is meg kell lógniuk.<#vigyor>#vigyor>
Na jó, hagyjuk az egészet. Élvezzük ezt a kíváló sorozatot. A legújabbat még nem is láttam.
A börtönön kívül még sok dolog történhet egy csomó évadon keresztül. De akkor az már mitöl lenne Prison Break? A szereplõk meradnak, esetleg jönnek újak is de a cselekmény már más helyszínen lesz.
Vagy majd kiderül, hogy ha kiszabadulnak, hogy az egész város is egy nagy börtön, fallal körülvéve. Aztán onnan is meg kell lógniuk.<#vigyor>#vigyor>
Na jó, hagyjuk az egészet. Élvezzük ezt a kíváló sorozatot. A legújabbat még nem is láttam.
Te tudod, hogy mirol fog szolni a tortenet? :S
Én nem a sorozatot akartam mocskolni(szerintem nem is tettem). Nekem nagyon is tetszik, ahogy írtam is. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elkezdtem és továbbra is nézni fogom. Eddig semmi hiba nincs benne(szerintem). Maximálisan leköt.
Csak az elõzõ hozzászólásokban arról beszéltetek, hogy vajon hány évados lehet a PB. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem egy olyan sorozat, amit addig lehet húzni, mint a rétestésztát. Nagyon jól tudom, hogy amíg nézettsége van egy sorozatnak=pénze van belõle a gyártóknak, addig folytatják.
Ennek ellenére ezt vétek lenne a kelleténél tovább húzni(írom ezt úgy, hogy minden részét alig vártam, és még most is várom). Remélem az alkotók megérzik azt a pontot, ahol meg kell állni. Most is csak azt tudom mondani, hogy ez a történet nem bír el 2 évadnál többet FELESLEGES RÉSZEK NÉLKÜL.
De úgy gondolom, hogy az a 2 évad végig feszes lenne(lesz).
Csak az elõzõ hozzászólásokban arról beszéltetek, hogy vajon hány évados lehet a PB. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem egy olyan sorozat, amit addig lehet húzni, mint a rétestésztát. Nagyon jól tudom, hogy amíg nézettsége van egy sorozatnak=pénze van belõle a gyártóknak, addig folytatják.
Ennek ellenére ezt vétek lenne a kelleténél tovább húzni(írom ezt úgy, hogy minden részét alig vártam, és még most is várom). Remélem az alkotók megérzik azt a pontot, ahol meg kell állni. Most is csak azt tudom mondani, hogy ez a történet nem bír el 2 évadnál többet FELESLEGES RÉSZEK NÉLKÜL.
De úgy gondolom, hogy az a 2 évad végig feszes lenne(lesz).
kijött már ?
Na megneztem a 14-et.
Hat nagyon kiraly ez a sorozat.
Vegre olyan gonosz karakterek, akiket meg igy ven fejjel is ugy tudok gyülölni, mint annak idejen, tizeneves koromban, mikor meg tele voltam idealokkal.
Remelem azt a szöke ribancot egyszer analisan jol meg fogjak rakni, mielött felnegyelik, elegetik, elve megnyuzzak, megmergezik es husevö hangyakkal megetetik.
Hat nagyon kiraly ez a sorozat.
Vegre olyan gonosz karakterek, akiket meg igy ven fejjel is ugy tudok gyülölni, mint annak idejen, tizeneves koromban, mikor meg tele voltam idealokkal.
Remelem azt a szöke ribancot egyszer analisan jol meg fogjak rakni, mielött felnegyelik, elegetik, elve megnyuzzak, megmergezik es husevö hangyakkal megetetik.
jaja, ez az utolsó évad.
A Sopranost pont most folytatják, nem?
Tessék hagyni a Séfbácsinak a picsába!
a kábeles sorozatok azok, amik igazán abbahagyhatóak a zenitek. ld. shield, sopranos, stb.
En a Sex and the City keszitöit becsülöm. Ök megmondtak, hogy mar semmi nem jut az eszükbe es abbahagyjak.
Ez szerintem a jo megoldas. Mielött elkezdek baromsagokat irni, mert mas nem jut szembe, de kell a penz.
Ez szerintem a jo megoldas. Mielött elkezdek baromsagokat irni, mert mas nem jut szembe, de kell a penz.
minden sorozatot el lehet cseszni, mint ahogy a sorozatoktöbbségét le is veszik a csökkenõ nézettség (ld. elcseszés) után.
az, hogy ez a 10. vagy a 20. vagy az 50. rész után történik meg, már szubjektív.
ha te azt mondo, hogy elcseszték, az azt jelenti, hogy téged onnantól kezdve nem érdekel, de lehet, hogy a legtöbb embert még igen.
(ehh, baromság az egész. hihehetetlen, hogy itt van egy sorozat és azon megy a huhogás, hogy elcseszik😞 nem tetszik - nem kell nézni. fél valaki? el sem kell kezdeni. nem?
Vannak pár részes minisorozatok
igen, de azok minisorozatok. 2-4-6, max 10 részesek. kvázi mint egy hosszú film.
de a pb sorozat. sorozatnak lett tervezve. hosszú távra.
az, hogy ez a 10. vagy a 20. vagy az 50. rész után történik meg, már szubjektív.
ha te azt mondo, hogy elcseszték, az azt jelenti, hogy téged onnantól kezdve nem érdekel, de lehet, hogy a legtöbb embert még igen.
(ehh, baromság az egész. hihehetetlen, hogy itt van egy sorozat és azon megy a huhogás, hogy elcseszik😞 nem tetszik - nem kell nézni. fél valaki? el sem kell kezdeni. nem?
Vannak pár részes minisorozatok
igen, de azok minisorozatok. 2-4-6, max 10 részesek. kvázi mint egy hosszú film.
de a pb sorozat. sorozatnak lett tervezve. hosszú távra.
Ezt a sorozatot igenis el lehet cseszni a 2. évad után.
(Eddig nekem csillagos ötöst ér a sorozat).
Tehát úgy értem, hogy OK hogy még az elsõ évad végéig "elbohóckodnak" a börtönben. Ennyit még el lehet húzni 10 részen át. De hogy ha a késõbbi évadban is a börtönböl próbálnak kijutni az már unalmas lehet. És itt jönnek be a képbe a kinti események. Ugyanis kerestetni fogják õket, el kell bújni, megbízható embereket kell találni, tisztázni Lincoln ügyét és sittre vágatni azokat akik felültették. Ezek is baromi izgalmasak lehetnek és érdekelne is hiszen így zárnák le a történetet. De akkor már nem igazán lenne érvényes a sorozat címe. Hiszen nem egy börtönös sorozatot látnánk.
Az biztos, hogy a második évad is ütõs lesz, de harmadikat már nem tudok elképzelni, akármennyire szeretem a sorozatot.
Szerintem ez nem az a sorozat amit a végtelenségig lehet húzni. 3. évadba már nem tudnék mit elképzelni.
Vannak pár részes minisorozatok is pl. Band of brothers, ez is hasonló lehetne csak ez nem 10 részes lenne,de nem is 150. Ez szerintem 2 évaddal lenne TÖKÉLETES.
(Eddig nekem csillagos ötöst ér a sorozat).
Tehát úgy értem, hogy OK hogy még az elsõ évad végéig "elbohóckodnak" a börtönben. Ennyit még el lehet húzni 10 részen át. De hogy ha a késõbbi évadban is a börtönböl próbálnak kijutni az már unalmas lehet. És itt jönnek be a képbe a kinti események. Ugyanis kerestetni fogják õket, el kell bújni, megbízható embereket kell találni, tisztázni Lincoln ügyét és sittre vágatni azokat akik felültették. Ezek is baromi izgalmasak lehetnek és érdekelne is hiszen így zárnák le a történetet. De akkor már nem igazán lenne érvényes a sorozat címe. Hiszen nem egy börtönös sorozatot látnánk.
Az biztos, hogy a második évad is ütõs lesz, de harmadikat már nem tudok elképzelni, akármennyire szeretem a sorozatot.
Szerintem ez nem az a sorozat amit a végtelenségig lehet húzni. 3. évadba már nem tudnék mit elképzelni.
Vannak pár részes minisorozatok is pl. Band of brothers, ez is hasonló lehetne csak ez nem 10 részes lenne,de nem is 150. Ez szerintem 2 évaddal lenne TÖKÉLETES.
nagyon sok olyan sorozat lehet, ld. vanished, kidnapped, 60 minute man, jericho, most indul szerdán a heist - ezek mind, mind magukban hordozzák a potenciált.
amazon.com. például. kb itthoni az ár 7-8 ezer forint.
Mi lesz az a két új sorozat? Monnyuk ez merész kijelentés szntem, mert ha nem ugyanerrõl szól, akkor nehéz összehasonlítani!
Hun lehet ezt megrendelni?
jah.. Dead Like Me pl. 😞
Már alig várom a DVD-t. Hallottam valamit arról hogy már lehet elõre rendelni a fall season DVD-t.. remélem nem így kettéosztva hozzák ki az elsõ szezont..
Már alig várom a DVD-t. Hallottam valamit arról hogy már lehet elõre rendelni a fall season DVD-t.. remélem nem így kettéosztva hozzák ki az elsõ szezont..
Prison Break fórum --> http://pbhu.proboards76.com/index.cgi
nem tudom, lehet, hogy csak már megszoktam, hogy rengeteg sorozat ért csak úgy véget lebegve. passz.
az biztos, hogy az elsõ évadot megveszem dvd-n. ha nem lesz jó a második, akkor azt meg nem fogom. de egy valamit tényleg nem szabad elfelejteni. sorozatot tudni kell abbahagyni. jövõre jön 2 sokkal jobb úgyis😊
az biztos, hogy az elsõ évadot megveszem dvd-n. ha nem lesz jó a második, akkor azt meg nem fogom. de egy valamit tényleg nem szabad elfelejteni. sorozatot tudni kell abbahagyni. jövõre jön 2 sokkal jobb úgyis😊
monnyuk ez igaz! Kevesebbet kell várni...<#falbav>#falbav>
Énis mondtam már, hogy ez nem olyan sorozat, aminek az epizódai önmagában megállják a helyüket! És végignézem úgyis! Mert kurvára érdekel! De ellehet cseszni ezt...(Nagyon remélem hogy nem fogják!) És akkoris nézni fogom, csak akkor nem lesz meg már a hatása!
És szerintem ez a bazd meg nyuszika a káposztádat nem jó hozzáállás!
És szerintem ez a bazd meg nyuszika a káposztádat nem jó hozzáállás!
nézhetõ, megnéztem, de jobban ját, aki várja a hdtv-t vagy a hrhd-t, mert mégiscsak az az igazi élmény. felirat úgyis csak azután lesz és nekik sokkal kevesebbet kell várni majd az 1x15-re.
Szerintem is abszolút nézhetõ volt! Aki meg tud angolul, annak meg szntem a 90%a érthetõ! nis megnézem majd a jobb minõséget...De 3 hónapja várok erre a részre...ésmár nem lehetett kibírni...😄😄😄
Beleneztem es szerintem szar. Foleg hogy az elozo 13 reszt jo minosegben lestem meg. Keddig tudok varni, addigra meg mar felirat is lesz ehhez. Idozites es nezhetem is. Nem maradok le semmibol csak jobb lesz az elmeny 😛
hát ha neked csak a hdtv rip az élvezhetõ akkor sajnállak 😄
(no offence just kiddin')
(no offence just kiddin')
Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_
Meg 1x14 sincs elvezheto minosegben.
De könyörgöm, egy ÖSSZEFÜGGÕ sorozatot nem lehet ilyen lazán elintézni, hogy "legfeljebb nem nézed tovább" mert ki adja vissza az elvesztegetett órákat?
jó, igazad van, de akkor meg nem értem mire fel a naivitás. egyre több az ilyenekhez hasonló high concept sorozat. ha valaki elkezdi nézni, akkor tisztában kell lenni bizonyos alapvetésekkel. (és nem késõbb hivatkozni elvesztegetett órákra. megjegyzem, én tuti nem sírnék elvesztegetettség miatt, mert rég szórakoztam/izgultam ennyire, ha most lenne cancel, már az is megérné😊
jó, igazad van, de akkor meg nem értem mire fel a naivitás. egyre több az ilyenekhez hasonló high concept sorozat. ha valaki elkezdi nézni, akkor tisztában kell lenni bizonyos alapvetésekkel. (és nem késõbb hivatkozni elvesztegetett órákra. megjegyzem, én tuti nem sírnék elvesztegetettség miatt, mert rég szórakoztam/izgultam ennyire, ha most lenne cancel, már az is megérné😊
Ezek elé meg leülsz és megnézel egy tetszõleges epizódot, aztán még 25-öt. mi a gond ezzel? 😊
Azért pl. egy X-Akták tetszõleges epizódját bármikor megnézhetem, mert tudom, hogy van eleje és vége, önálló részként is élvezhetõek.Még akkor is ha vannak benne olyan momentumok amelyeket tovább visz több részen keresztül.
De könyörgöm, egy ÖSSZEFÜGGÕ sorozatot nem lehet ilyen lazán elintézni, hogy "legfeljebb nem nézed tovább" mert ki adja vissza az elvesztegetett órákat? Hiszen itt(vagy a Lostnál) a történet egésze a lényeg és az emberek a végkifejletre kíváncsiak, ezért nézik meg minden egyes epizódot.Ez nem olyan, mint az X-Akták vagy a Jóbarátok ahol egy-egy epizód teljesen önálló rész.
mint írtam, egy sorozat nem látezik kopncepció nélkül, de az, hogy a tervek megvannak, az nem jelenti azt, hogy megírtak 44 részt.
a lostnak is megvan a koncpeciója a 4-5. évadra, de a megírástól még elég sok minden elválasztja a sorozatot.
a lostnak is megvan a koncpeciója a 4-5. évadra, de a megírástól még elég sok minden elválasztja a sorozatot.
de ezt nem tudhatod. amikor a sorozatot elfogadtatták a fox-szal, akkor fel kellett vázolniuk egy hosszú távú tervet - és a fox elfogadta a sorozatot, mert jó volt a hosszú távú terv.
azon meg ne aggódj, hogy rossz lesz a sorozat. amint nem tetszik, úgysem fogod nézni, leállsz vele. aki meg tovább akarja nézni, az tovább nézi.
azon meg ne aggódj, hogy rossz lesz a sorozat. amint nem tetszik, úgysem fogod nézni, leállsz vele. aki meg tovább akarja nézni, az tovább nézi.
Nem beszélnek hülyeséget, legalábbis nem teljesen. Scheuring egy interjúban elmondta, hogy két évadnyi történet van kigondolva. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy már kész vannak minden párbeszéddel, de a koncepció megvan.
Itt a cikk: http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/2005/11/a_quicker_retur.html
és egy hevenyészett fordítás: http://www.prisonbreak.hu/articles.php?id=19
Itt a cikk: http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/2005/11/a_quicker_retur.html
és egy hevenyészett fordítás: http://www.prisonbreak.hu/articles.php?id=19
www.prisonbreak.hu
Ebbõl nemlehet 100részes jó sorozato csinálni...a 40is sok már szerintem....! Elveszíti a varázsát!
az oldalon meg hülyeséget beszélnek, természetes, hogy nincs 44 rész megírva. amgí a 2. évad sem biztos, addig nem fognak elõre dolgozni.
.itt most arról beszélek hogy nehogy legyen 100része csak azért mert sokan nézik!
ööö, valamit elnéztél. a pb sorozat. ha sokan nézik, akkor nem hogy 100, hanem 2-3, sõt 400 része is lehet. a sorozatoknak nem szokás (minimális kivételtõl eltekintve, csak úgy váget vetni)
ha jó a sorozat, akkor nézni fogják,, és sok rész lesz. miért baj, ha jó marad a sorozat?
ha rossz lesz a sorozat, akkor kevés rész lesz, mert a nézõk elpártolnak. azt akarod, hogy rossz legyen? melyik résztõl?
ööö, valamit elnéztél. a pb sorozat. ha sokan nézik, akkor nem hogy 100, hanem 2-3, sõt 400 része is lehet. a sorozatoknak nem szokás (minimális kivételtõl eltekintve, csak úgy váget vetni)
ha jó a sorozat, akkor nézni fogják,, és sok rész lesz. miért baj, ha jó marad a sorozat?
ha rossz lesz a sorozat, akkor kevés rész lesz, mert a nézõk elpártolnak. azt akarod, hogy rossz legyen? melyik résztõl?
Olvastam érdekes infókat a sorozat hosszáról! Havalakit érdekel itt elolvashatja:
http://prisonbreak.fw.hu/index2.html
Csak nehoyg elcsesszék a nézettség miatt...itt most arról beszélek hogy nehogy legyen 100része csak azért mert sokan nézik!
http://prisonbreak.fw.hu/index2.html
Csak nehoyg elcsesszék a nézettség miatt...itt most arról beszélek hogy nehogy legyen 100része csak azért mert sokan nézik!
jah tudom.. de legalább most nem kell hónapokat várni a köv részre.
Gyerekek! Megnéztem! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Soiler!Aki nem látta a 14. részt nehogy elolvassa!!!
Soiler!Aki nem látta a 14. részt nehogy elolvassa!!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát most énis kezdem azt hinni, hogy nem éli túl, de akkor már nem lenne anynira jó szntem a sorozat. Vagyéppez lenne benne a csattanó? Nemtom! Igen ütõs volt ez a rész! Nem is azért mert annyira nagyon eseménydús lett volna, ez inkább az érzelmekre hatott szntem! Mindenesetre én sokkot kaptam! Bár szntem nem fog meghalni,biztos történik vmi...remélem😊
kizárt
Nem fog.
Kár.. már akartam kérni linket.. jó lenne ha 15-ös is elõbb felkerülne..