23171
11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • Smuge
    Értelmezzétek a sorozat címét és a történetet, utána jobb esetben rájöttök hogy hülyeségről beszéltek. A magyar tükörfordítást meg hanyagolni kéne , még egy ilyen elbaszott nyelv mint a magyar nincs...
  • mephi666
    hát a fox riverből... :) úgy kezdődik, hogy éppencsak kijutottak és pont szökésben vannak->breakelték épp a prisont... :)) aztán visszakerülnek panamában a hűvösre és kezdhetik elölről... a 4. évadban viszont béna csicskabanda lett belőlük... :S
  • Herold
    A 2. évadban melyik börtönből szöknek meg?
  • hunbasser
    nem,a prison break tükörfordításban valami olyasmi lenne,hogy "börtöntörés" magyarán kiszökés a börtönből. 2.évadban már sehol nincs börtön...a 3.évad még hű a névhez,de hát a 4. már igencsak nem.
  • Quantumleap
    Amúgy eszembe jutott egy lehetséges verzió Kellerman logikus kiszabadulására. Azt mondja, hogy "kiszabadította" egy Cég ellen dolgozó csoport. Na most, akik a furgonba belöttek, azok lehet, hogy a Cég emberei voltak, lelötték az ört (a másik szerintem az ö emberük volt), magukkal vitték Kellermant, hogy majd kiszedjék belöle, hogy mennyit köpött el. Útközben hirtelen rajtuk ütött az a bizonyos Cég ellen dolgozó csoport, és kimentették Kellermant. Bár ez így lehet, egy kicsit túlbonyolítottnak tünik.
  • Quantumleap
    Te már a kismilliomodik vagy akitöl ezt olvasom, hogy a második évadtól nem passzol a név. Miért ne passzolna? Szökés (Prison Break). Passzol még a harmadikra is. Akkor megérteném az aggályokat, ha mondjuk Rabságban vagy Fogságban lenne a sorozat címe. De nem értem, hogy így mi a probléma. A negyedik évadra viszont már tényleg nem passzol a cím.
  • tnm #22226
    film után még egy hónap, sztem. utána kihal. [vagy maradnak 5-en végtelenségig ugyanarról vitatkozni a többiek meg kiszedik favból :D]
  • hunbasser
    egyébként az második évadtól fogva a sorozat már nem hű a nevéhez...szóval,onnantól kezdve az első évad koncepciója felejtős,már eleve nem lehetett hasonló sem.én is sajnálom,hogy inkább akciósorozat lett,de kár ezen rágódni, főleg, hogy vége van.

azt hittem,hogy az utolsó rész után még pár napig lesz hsz,aztán szépen lassan meghal a topik,de látom tudtok témát generálni :S :D
  • mephi666
    na, átírtam az aláírásom... ahol nem felejtettem el, szerintem 100-ból 99 helyre kiírtam, hogy: "szerintem" :) az első évadokban azért sokkal profibb munkát érzek, mint az utolsóban... ott aránylag logikusan volt felépítve minden, de azért pár csavart tettek még bele... pl a fibonacci ügy-et is jól megkavarta/kitervelte misi... csak a végére elfogyott a lendület/elfogytak az ötletek és annyi csavart erőltettek már bele, hogy szerintem az írók sem tudták már néha, mit is akarnak igazán...
  • pyrohun #22223
    Erről van szó...
  • pyrohun #22222
    TÉK!
  • hunbasser
    egyébként meg az első évadban is voltak orbitális baromságok és ott is túl sok volt a véletlen. ha visszanézném,tuti bele tudnék kötni ezer meg egy dologba,mert tényleg durván sok volt a véletlen meg a szerencse. csak hogy akkor még újdonság volt és mindenkinek leesett az álla,hogy milyen jó sorozat. aztán már kezdett mindenki hozzászokni a fordulatokhoz,és ezért lett kiszámítható a sorozat.de ha most egy olyan minőségű évadot kaptunk volna,mint az első,akkor is ez menne...hogy túl kiszámítható,mert túl sok a klisé.
  • pyrohun #22220
    vagyis tipikus magyar mentallitás, mindent fikázzunk, amit lehet :|
  • pyrohun #22219
    szerintem is hülyeség ilyeneken szarozni, pláne a sorozat után
  • hunbasser
    tudod,nem is az a baj,hogy fikázod a sorozatot,hanem az,hogy a saját,szubjektív véleményedet tényként közlöd. holott valakinek pont azért tetszik a 4.évad,mert olyan,amilyen...ízlések és pofonok,és most azért,mert neked nem jött be,attól az még nem szar.
    csak hogy ne legyen félreértés: többé-kevésbé én is egyetértek veled,csak az a különbség köztünk,hogy én nem fröcsögök minden rész után és nem próbálom tényként beállítani a saját véleményem.
  • Quantumleap
    Sara: Sokan avval jöttek, hogy ez nagyon is valószerű, mert ki néz meg jól egy levágott fejet. Nem tudom, én szerintem csak észrevenném, ha nem a haverom feje az, hanem másé, akármilyen kevés ideig is merek odahesszelni. Meg ha már valószerűség: a való életben melyik buggyant túszejtőnek jutna eszébe az, hogy a túsz megszökött, de nem baj, hátha nem is az általam zsarolt illetőt keresi meg, levágom valaki másnak a fejéát és elküldöm neki, hátha nem nézi meg jól, és azt hiszi, hogy az övé?
  • tnm #22216
    1. évadban ha voltak is hülyeségek nekem nem tűntek fel. pl.
    de igen sok sorozatot nézek, természetesen egyik se hibátlan. viszont nem is kell szélsőségesnek lenni. az is hülyeség, ha az ember minden szarba beleköt és emiatt nem néz semmit, meg az is hülyeség, ha az ember minden szart lenyel/ elenged maga mellett és igénytelenül megnéz bármit is. utóbbi egyébként sztem nagyobb hiba.

nem kéne újra feléleszteni a Kellerman vitát, de az alap dolog, hogy ha valakinek nem látjuk a halálát, akkor arról akár ki is derülhet, hogy életben van. most Sara feltámasztása még így is necces, de ott is el tudom képzelni, hogy az egész írók összevesztek a színésznővel duma csak azért volt, hogy minden néző maradéktalanul elhiggye, hogy ő volt a dobozbamacska
  • Quantumleap
    Ne vedd sértésnek, de én még az ilyen hozzászólásoktól megyek a falnak. "Nem kell feltámasztani, mert meg se halt." Ezt írták a 24-ben is annál a bizonyos illetőnél, illetve itt Sara-nál is. Bakker, azt mindenki gondolta előre, hogy nem az lesz, hogy kiássák a sírját, és ráöntenek a maradványaira valami varázsszert, amitől életre kel.
  • mephi666
    nem kellermanra gondoltam most, hanem mondjuk sárára, misi anyjára, krantzre, stb... ha valaki mellett felrobban 1 bomba/kocsi, akkor jóeséllyel a szilánkok is "kicsit" átszabják... mellesleg nem ártana meghalni... jó h nem tért vissza bellick, hogy "1 lakatlan szigetik úszott a kanálison át és csak most tudott visszatérni" :S
  • Quantumleap
    Sose legyen fórumtalálkozó, mert még páran egymásnak mennénk. Egy másik PB topikban újdonság történt, egy illetőtől (nem írom le ki az, több fórumon is jelen van, de én nem vagyok olyan tapló, hogy nyilvánosan ócsároljak és feketítsek másokat) már nemcsak azért kaptam személyeskedő fikázást, mert negatívan merek vélekedni a 4.évadról, hanem azért is, mert ajánlgatni merek egy másik börtönsorozatot (OZ). Mi lesz még itt...
  • cement
    kellerman nem támadt fel fogjátok már fel. annyit mutattak hogy kinyitják a rabszállítóját és belőnek álarcos mukik. de azt nem mutatták hogy kit lőttek le... úgyhogy erről ennyit
  • mephi666
    szerintem elő lehetne szedni párszáz jókis akciófilmet, ami 100szor logikusabban volt felépítve... nem a mostani diehard4-re és társaira kell most gondolni... de még mindig elfogadhatóbb, hogy a főhős ezer sebből vérzik és a végén legyőzi a gonoszt, minthogy folyamatosan feltámadnak a szereplők :S
  • Dynamic
    Ennyi meg erővel = Ennyi erővel
  • Dynamic
    Ennyi meg erővel te meg ne nézz semmit, max. természetfilmet.
    Mondj 1(egy!) olyan akciófilmet, amiben nincs 10 percenként valami orbitális bullshit.
  • mephi666
    ezt magyarázom én is már egy ideje... csak hát én vagyok a szemét geci fikázó, mert rosszat merek szólni és kritizálom, hogy mit csináltak a sorozatból... ennyi erővel tényleg lehetne csinálni még n+1 évadot belőle, amikben mihály feltámadna, mert mondjuk sára csak álmodta a "4évvel később" részt és szar sorozatokat megszégyenítő klisékkel teli lehetne nyomni... csak hogy legyen még "prison break", mert hogy az milyen fasza... mennek és idiótábbnál idiótább összeesküvésekre derülne fény, ők meg lehetetlen módon vágnák ki magukat minden helyzetből... aztán feltámasztanak/visszahoznak csomó szereplőt, bugyutábbnál bugyutább módon összehozzák a csapatot megint, ha szétszélednek... stb...
    ez tényleg az "igénytelenség receptje"... az a szégyen, hogy elvakult módon istenítik sokan azt is, ami lett a sorozatból... és pont emiatt nem fogják majd abbahagyni a további részek készítését, mert van rá igény :S ha a nagy fanok 90%-a is kicsit belegondolna, hogy milyen volt és milyen hitvány lett, akkor "kicsit" megcsappanna a nézettség... de így szerintem bebizonyítják az írók, hogy a pöcegödör még sokkal mélyebb...

az első évad az tényleg prison break volt... (már csak a nevéből is) a második évad kellett, mellesleg pörgős/fordulatos akció volt az egész... a 3. évad kicsit megsínylette az írói sztrájkot, de nem volt rossz... (már amennyi rész lett belőle) de ez a 4. évad már közel nem prison break: csicskáztatták a bandát izomból... a cégesek először üldözték őket, aztán felvették csicskáknak... gagyi fordulatok jöttek tucatszámra meg feltámasztások/stb... jöttek a gondolatolvasók... többször eljátszottak olyan dolgot, hogy arra építettek, hogy "xy" miket fog csinálni... ezt használta ki a másik... t-bag itt is átkúrálta a jónépet pár soron, mégsem lőtték agyon... mintha olyan mazohista lett volna a csapat, hogy élvezték t-bag szívatását :S a véletlen egybeesésekről meg ne is beszéljünk... ha valaki épp nagy szarban volt, mindig véletlenül valaki kimentette...
    szerintem ez a final break csak a kezdet lesz... lehúznak még erről annyi rókabőrt, amennyit csak lehet... ahhoz meg, hogy a színvonal megint helyrekerüljön, kb 0 az esély... pláne, hogy alig van igény a magasabb színvonalra... ennyi erővel brazil szappanopera is lehetne belőle... :S
  • abelus
    nem 4 évvel a történtek után, csak pár hónappal...

• cargame
    A szinvonal latom csokkenoben van...
  • ForzaInter
    Mondjuk néha már tényleg vicc mijen fasságokon akadtok fent:D
  • kuzco007
    am egy TÉK lemaradt
  • kuzco007
    jóvan akkor meg fikázd tovább ha neked az tetszik;)
  • tnm #22202
    ez mekkora baromság, már ne is haragudj. amit leírtál az az igénytelenség receptje, ennyi erővel lehet menni a hazai szarokat nézni (délutáni show-k, reality-k, magyar szappanoperák...)
  • kuzco007
    jaj istenem, ne veszekedjetek már, ezt a sorozatot nézni kell nem kielemezni, ez nem a valóság hanem csak egy fikció, egy megírt, megrendezett dolog, ne gondolkozzatok csak nézzétek, ennyi!:)
  • Quantumleap
    fetert=fatert
  • Quantumleap
    Érdekesen tarthatta titokban, elvégre nyilván megtalálták a rabszállítót a halott örökkel. És mint írom, nekem nem is az a nagyobb bajom, hogy felmentették, hanem hogy képviselönek választották. Ez az, ami már szinte fantasztikus sci-fi be illik.
    Arra amúgy kíváncsi lennék, LJ vajon mit szólt, mikor megtudta, hogy a fetert meg a többieket ö mentette fel. Elvégre nyilván öt is az anyja gyilkosának tekinti, mégha nem is ö húzta meg a ravaszt.
  • passatgt
    jól van na, ez egy sorozat, nem a valóság
  • pyrohun #22197
    nyelvtan: egyes. :)
  • pyrohun #22196
    Jó, akkor még egyszer elmondom, mert látom nem olvastad el...

Ha a Fox Riverből szökött raboknak és Scofield / Burrowsnak is elengedték mindent amit tettek (vagy nem tettek, de akkor is a közvélemény azt hitte), miért ne pont Kellerman nem kaphatna amnesztiát? He? Ráadásul 4 évvel a történtek után. Baszki ő buktatta meg végsősoron a céget, Michael-t lazán kinyírták volna, ha ő nincs.

S Kellerman honnan a francból tudta volna, hogy hol van Michael amikor még a tábornok sem tudta? Meg az anyja sem? Majd pont Kellerman fogja tudni, amikor neki is menekülnie kellett meg titokban tartani, hogy él, a cég előtt.
  • Quantumleap
    Oké, az amúgy nem vitatott, hogy való világunkban is vannak politikusok mocskos dolgokkal a múltjukban (emberek haála többek között), de azoknál pont, hogy az a bökkenő, hogy nem lehet rájuk bizonyítani, legfeljebb feltételezések, meg sikertelen vádaskodások vannak.
  • tnm #22194
    lehet nem volt egyértelmű. egy smiley még lehetett volna a hsz-m végén.

amúgy, ha kap valaki egy teljes tabula rasa-t, de mellette megvannak még az Ensz-beli meg egyéb kapcsolatai, akkor, ha a választóit nem zavarja, hogy 4,5 éve egy pszichopata gyilkológép volt, akkor akár politikus is lehet. [Amúgy lehet a hitman-ek kisebbsége választotta meg.]
  • Quantumleap
    És azokból menő politikusok lesznek?