23171
11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • Baggio73
    #23171
    Nem csak a befejezés, hanem az egész évadra ráillik a jellemzésed! Én szeretem a sorozatot és már csak becsületből is végignéztem, de szinte fizikai fájdalmat éreztem közben. Akkora logikátlan fos baromságot sikerült kiizzadniuk magukból az íróknak, hogy csak pislogtam.
    Például miért volt ennyire fontos Scofieldnek a japán telefonos drogos srác, mi volt végül a szerepe a story szempontjából?
    De ami a számomra a legviccesebb, hogy Scofield végig azt hajtogatta még az utolsó részben is, hogy mindenki nyugodjon le mert jól alakulnak a tervei, mindent eltervezett előre, miközben mindenhol a VAKSZERENCSE segítette az útjukat.
    Tényleg röhej volt az egész, és még finoman fogalmaztál.
  • RatBaG #23170
    jézusom, mi volt ez a befejezés... eléggé rezgett a léc az egész évad alatt, de a végén kitört a cringe-vulkán.
    tbagnek gyereke van, az egész el volt tervezve! :DD és most meg van hatódva és ontja magából az atyai intelmeket. a raktáros jelenetnél már hangosan felröhögtem, végig azt hittem, hogy az egész whipet hasba lövős rész is csak egy csel, annyira gagyi volt az egész. azok a szövegek! :DDD
    lincoln persze hasba lőve, félig elvérezve vígan el van, muszáj volt neki is beszorítani egy full felesleges és irreális jelenetet lucaval.
    hejj de még szerencse, hogy scoefieldnél épp ott volt egy a nagymami befőttes üvegeiből, mikor a hullát kellett eltakarítania, és a zseni jacob pont nem néz oda. teszek el egy kis vérkompótot, jó lesz az majd 8 év múlva is ugyanolyan állagú lesz, az fbi szakembereinek semmi sem fog feltűnni, muhaha!
    és a végén a happy end, menzás merőkanállal elénk baszva, plötty. remélem nem folytatják, röhej volt az egész.
  • IXEMGabeo
    #23169
    nagyjabol egyetertek...Sheva karaktere nekem annyibol nem tetszett, hogy kesobb par akciozas utan beleszerettek Lincolnnal egymasba...kicsit vicc volt raadasul muszlimkent hirtelen levette a fejkendot az USA-ban:D bar mondjuk biztos hajtott az allampolgarsagert...

    Jemeni szal nekem tetszett igaz, hogy abszurd volt nehany jelenet (benzin tartalyos kocsi robbantas), meg ezt a sok terroristat kb 5-en siman elinteztek...Azzal egyetertek volt benne propaganda, de a helyszinek nagyon elvoltak talalva....elso 5-6 resz teljesen jo volt nehany bakit leszamitva...9 resz nem volt eleg ahhoz, hogy egy ilyen sztorit eloadjanak...es kellett volna meg tobb fordulat
  • Axlkenobi
    #23168
    Megmondom őszintén, nagyon szerettem a sorozat első két évadát, aztán a harmadiknak betett az írósztrájk, a negyedik meg már nagyon elrugaszkodott a széria gyökereitől, ami persze lehet jó is, de a Prison Break esetében inkább zavaró volt, ráadásul a finálét eléggé összecsapták. A Final Break film se volt nagy durranás, de Scofield áldozata nagyot dobott rajta.

    Felemás érzéseim voltak tehát a széria zárása után, de nagy reményekkel tekintettem az új szezon elé. Hát hiba volt, mert valami embertelenül gyengére sikeredett az egész. Először is 9 részben akartak elmondani egy CIA-s, politikai összeesküvős sztorit, megspékelve börtönből szökéssel, családi drámával, nagy egymásra borulással, amihez ennyi epizód egyszerűen nem elég. Aztán ott vannak a színészek. Sarah Wayne Callies-t leszámítva olyan volt mindenki, mintha vagy teljesen leszarta volna az egészet (Dominic Purcell, Robert Knepper), vagy alapból rohadt nagy antitalentum (Wentworth Miller, Rockmond Dunbar).

    Akit az újak közül meg kell említeni, az a bérgyilkost alakító Marina Benedict, akinek az eszköztelen játéka marha jó összhangban volt a jéghideg kinézetével, szóval ő jó volt. Aki viszont az évad mélypontja, egész egyszerűen minden kritikán aluli az a főganét alakító Mark Feuerstein. A fickó akkora nulla volt, hogy gonosz óvóbácsinak is kevés lenne, nemhogy szakadár CIA-snak, aki a saját szakállára bonyolít le akciókat. A jemeni töltelékfigurák meg a többi mellékszereplő meg említést sem érdemel, annyira jellegtelenek voltak.

    És akkor ott van maga a sztori, az izzadságszagú Scofield-feltámasztással, a teljesen nevetséges alapszituációval: egy CIA-ügynök kettő darab emberrel hajt végre mindenféle magánakciót szerte a világon, miközben tanárbácsit játszik egy egyetemen és példás apukát alakít odahaza. És az alkotók ezt tök komolyan gondolták. Három darab ember miatt (akiket Lincoln meg egy-két rosszarcú haverja fél óra alatt kicsinál és elföldel) Scofield hátrahagyja a családját és évekre eltűnik, mert jaj de félelmetes ez a trió.

    Ezt még tetézi a totálisan bénán használt visszatérő karakterek: Kellerman és Sucre annyira feleslegesek, hogy nincsenek rá szavak, T-Bag, aki remek karakter volt az első évadokban most csak úgy céltalanul sodródik ide-oda, de a leggázabbul C-Note járt. Az egykori kemény sittes, aki azóta már békebeli muszlim. Ja, anyátokat, azt. Hányni tudtam volna a karakter propaganda-szerű ábrázolásától rögtön az első epizódban (a propaganda vonalat erősítette később Sheba és családjának "segítsd a szegény migránst" sztorija is), ráadásul az egész figurát csak azért variálták meg, hogy legyen, aki egy muszlim országban segít Lincolnnak, meg Scofieldnek, mert beszéli a nyelvet, meg vágja a kultúrát. Micsoda mázli, hogy a régi haverok közül pont lett egy ilyen.

    Összességében egy bénán megírt, gyatrán színészi játékkal előadott, rendkívül amatőrnek ható évadot kaptunk, ami teljesen feleslegesen készült el. Ha értékelnem kéne, akkor egy 10-es skálán maximum 4-est tudnék rá adni.

    Összehasonlításképpen az első és a második évad nálam 8-9-nél mozog a 3-ik és a 4-ik pedig 6 körül.
  • Quantumleap
    #23167
    Ahogy nézem (illetve olvasom), a sorozat készítői igencsak úgy gondolják, hogy a "Meg volt szervezve az egész, csak látszat volt."-dolgot bármikor, bárhol el lehet sütni deus ex machina-ként, és utólagos magyarázatként. Mondom, inkább valami Chuck-kaliberű sorozatot kellene gyártaniuk, sikeres is lehetne.
  • IXEMGabeo
    #23166
    azon nevettem hogy a keszitoknek gyakorlatilag nem volt idoerzekuk...pillanat alatt utaztak ide oda, es a vegen ez az adduasz, aki megcsinalja a multat atalakit mindenfele helysegeket hogy tudott par oran belul egy belso kamionnyi teret megcsinalni ugy, mint egy masik helyszint...
  • Balázs 17
    #23165
    az arcnak bizonyos pontjait olvassa be, azert volt az egesz kezfeje bepontozva

    aztan, a valoagban gondolom ilyen nem mukodne, de legalabb nem annyibol allt, hogy csak egy arcot adott ki
  • Rockynhooo
    #23164
    Csak én törtem ki hatalmas nevetésben mikor a kamerát átbaszta annyival, hogy a tenyerét az arca elé rakta a képmással? :D
  • argo001
    #23163
    Érdemes megfigyelni a végén Michael reakcióját. Ez egy nyitott befejezés a hatodik évadra.
  • stargatelost
    #23162
    ".igazabol 9 resz latszik, hogy nem volt eleg ennek a befejezesere"

    pont 9 résszel volt több, mint ami kellett volna ebből... nevetséges volt az egész évad... de legalább otthon van mindenki boldogan
  • Quantumleap
    #23161
    Amiket itt, és másutt olvasok, azok alapján tényleg nem bánom, hogy bele sem kezdtem. T-Bagnak gyereke van, meg Abruzzinak is volt még egy, meg ilyenek. És ezt tényleg komolyan gondolták? Egy Chuck-féle sorozatban teljesen okés lenne.
  • IXEMGabeo
    #23160
    nagyon ganyul osszecsaptak a veget....igazabol 9 resz latszik, hogy nem volt eleg ennek a befejezesere...nagy baromsag volt az evad masodik fele..

    pedig az eleje jol fel volt epitve...
  • IXEMGabeo
    #23159
    mi van? most en ertettem felre vagy tenyleg ez a csavo, aki vegig Scofieldekkel volt a Zsebes fia? Ezt hogy hoztak ossze amikor egy elmebeteg pedofil volt mindvegig a szerepe szerint?:DDD
  • argo001
    #23158
    Maga az évad nem volt rosszul felépítve, kifejezetten erős volt a 8. rész is, ehhez képest a végjáték rémesen össze lett csapva. Vártam, mikor lesz a nagy leszámolás, csak vártam és vártam, erre már 26 perc lement a részből... :/ Nem tudom, innen hogyan lehetne tovább építeni a sorozatot, és én a készítők helyében nem is készítenék folytatást. Bár ahogy olvastam, a színészek is nyitottak egy esetleges 6. évadra...
  • gabo91
    #23157
    Én mondom is hogy gyenge volt :)
    kb15 perc csak vakaródás volt, meg időhúzás. majd 2 perc alatt megoldunk mindent, és boldogság
    annyira erőltetett, "tegyük bele, mert kell bele ilyen is" végén meg annyira ócska és átlátszó volt, hogy munkát ajánlanak neki.
    Nem zárták így el lehet folytatás, de kb mi lenne? még egy bőrt ráhúznak erre a szarságra.
    Fox Riveres jelenet... ultra gagyi...
    Értem én hogy sok agyatlannak az kell hogy ne kelljen se gondolkodni, se figyelni, csak pár szar látvány elemmel ellehet vakaródni fél évadot. De annó nem erre épült a sorozat, hanem az izgalom. Ez minden csak nem izgalmas, kiszámítható olcsó
    pont azok a karakterek hiányoznak akik tudtak volna színészkedni,

    kölköt meg mint ha kicserélték volna nem? mármint a boy-t.
    Utoljára szerkesztette: gabo91, 2017.05.31. 22:05:03
  • argo001
    #23156
    Nagyobb "bummra" számítottam a végén. Mondhatnám azt is, hogy ez a zárás ebben a formában kifejezetten gyenge volt. Főleg a végén a "reunion".
    Utoljára szerkesztette: argo001, 2017.05.31. 10:36:47
  • Balázs 17
    #23155
    tuti kiderul majd, hogy az a csaj a baratja valahogy :D es be van szervezve
  • IXEMGabeo
    #23154
    Michael ezt most jol megszivta pedig vegig az epizod soran okos volt:))

    szerintem ez elegge atlatszo volt nem is ertem, hogy vette be:)
  • argo001
    #23153
    Nem hittem, volna, hogy visszatérnek a
  • Balázs 17
    #23152
    minimal SPOILER
    nekem nagyon pozitív valamiért ez az évad :D

    ezt a jemeni szálat nagyon eltalálták és hogy nem arról szól az évad, hogy utolsó részig börtönben vannak majd kiszanadulnak
    nagyon tetszik, hogy mutatják a várost, ahogy elfoglalják és uralják az egészet, kb isis is ilyen lehet

    maga a sztori meg feltámadás stb. nem egy nagy cucc, de szerintem még így is sokkal jobb mint a 3. 4. évad!

    Sheba gyönyörű
    kíváncsi vagyok tetkónak milyen szerepe lesz még

    ami nagyon nem tetszik az az, hogy ez a két 21es kb bárhova be mehet, bárkit lelőhet nem lesz belőle semmi :) a szőke csaj nagyon irritáló egy színésznő
  • IXEMGabeo
    #23151
    Mahon ugynok is rohadt jo szinesz volt...kar, hogy ot nem tettek bele a folytatasba
  • Rockynhooo
    #23150
    De még olyan mélyre menően meg sem próbálják magyarázni meg bemutatni... Egy két flasback bevillan másodpercekre kb 1perces monológ és ennyi volt, most már újra élek :D Én csak a poén faktor miatt nézem, mert am tele van vicces jelenetekkel.

    Az igazság az, hogy ez az egész nem csak a prison break sara, hanem azóta készülnek folyamatosan a jobbnál-jobb sztorik. A szökés első évada volt az első sorozatom, azért olyan szép emlék, de hát azóta kb havonta nézek egy komolyabb sorozatot. Azt meg kell vallanni, hogy az első évad iszonyatosan jó volt sztoriban meg a karakterek is. Még most is szeretném ha újra nézném, de könyörgöm 3szor!!! eljátszani ugyanazt a plot-ot? :D hogy a csávó kijön a börtönből... Illetve Robert Kneeperen kívül nincs más aki tudna ebbena sorozatban színészkedni. Lincoln megszólal a tüdőrákos hangján, Michael összeráncolja a szemöldökét, és kb ennyi.
  • Quantumleap
    #23149
    Egy haver amúgy elmesélte, aki nézi. Hát, ez aztán tényleg paródiába illő tündérmese. Eddig azt hittem, hogy a 24-7.évadbeli feltámadás az abszurd zagyvaságok netovábbja, de ez azon triplán túltesz. Egy az egyben "csak az ikertesóját/robot hasonmását lőtték agyon"-szintű magyarázat. Szerencse, hogy azóta sokkal jobb sorozatok is készültek.
  • Quantumleap
    #23148
    Nem nézem. Lehet ám normálisan is válaszolni.
  • Csaba007
    #23147
    Úgy,hogy nem halt meg :D
  • Quantumleap
    #23146
    És Michael feltámadását hogy magyarázták meg?
  • gabo91
    #23145
    Egyet értek veled.
    Szerda hajnalban kelek és nézem, csakis azért mert annó ezzel a sorozattal kezdtem, és minden kedden keltem hajnalban. (akkor még megérte) kb mint egy 70'-es évek kiégett rock bandáját még egy koncertre összetrombitálni... nosztalgiára jó
    1 rész alatt Sarah átutazza fél világot, egy kis Love, aztán vissza utazik, közben teherhajóval megyünk (1sec alatt oda lehet teleportálni) az a baj, hogy beletesznek minden elemet ami benne volt a korábbi évadokban. Világméretű összeesküvés, keverés kavarás, menekülés, elbukott szökés, menekülés, stb stb.... 0 érzelem a karakterek kiégve
    Legyen folytatás, de akkor legyen értelmesen megírva, hagyjanak időt a cselekményre. és nem kell 4 rész alatt 2 évadot letolni. Néztem előbb az előzetest... ami várható az konkrétan a 4. évadban még 22 rész cselekménye volt.
  • IXEMGabeo
    #23144
    eleddig jo volt, de Jacobon senki nem lepodott meg, hogy o Poseidon....valoban en is iroi bakinak velem ennek ellenere ez a Jemeni konfliktus belevonasa eleg jo otlet volt...

    en azon lepodtem meg ez a C osztag mennyire nem volt profi es be se neztek sehova se:D
  • IXEMGabeo
    #23143
    Sarah gyuruje vajon megert 50 rongyot?:D
  • Csaba007
    #23142
    Pont ezt akartam írni.. ez a Sarah egyszerűen annyira idióta...jézusom. Az egész baromi rosszul van megírva,ötlettelen az egész, a mellékkarakterek is csak lógnak a levegőben, T-Bag és Sucre is teljesen feleslegesek. Tényleg vicc az egész,de nem is értem mit ragaszkodnak az eredeti gárdához,ha azok már régen kiégtek és könyörgöm egy rendes írót vegyenek már fel. És amúgy elég valószínű lesz folytatás is, "event" vonalon.
  • argo001
    #23141
    Én is úgy érzem, hogy ezt Lincoln nem fogja túlélni. :(
  • stargatelost
    #23140
    Az volt most a nagy csavar amit, amit már több résszel ezelőtt T-Bag - egyébként erre az évadra totál felesleges karaktere - felfedezett? Ez baszki írói 101, hogy amit a nézők már tudnak több rész óta, de a karakterek még nem, az kurva szar leleplezés...
    De őszintén, az egész évad egy hulladék, én nem is értem a csápolást...
  • Quantumleap
    #23139
    Jelen állás szerint jó eséllyel nem lesz semmiféle folytatás, csak ne éljétek bele magatokat ennyire!
  • Wavid
    #23138
    De az is lehet, hogy úgy gondolkodnak, hogy az "első évados történet" volt, és azóta már sok minden történt!
    Egyébként az is lehet, hogy így akarják megalapozni (a jövőben valószínűsíthető 6. évadra) az egyik alap konfliktust, Lincoln halálának a megbosszulását. Vagy végleges lezárást akarnak az első szériás karaktereknek, hogy behozhassanak egy "új csapatot" a 24 reboothoz hasonlóan?
  • RatBaG #23137
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    istenem, mennyire gagyi volt, hogy egész hajós részt egy alagsorban meg kazánházban vették fel.
    a hajó felrobbanását meg megoldották egy villanással, biztos karcsú a budget. nc...
  • argo001
    #23136
    Elképesztően durva volt ez a rész is, és ahogy nézem, ez egyre csak durvább lesz! Remélem, a főbb szereplők közül senki nem hal meg, Michaelt "megölni" hülyeség lenne (akkor eleve nem is kellett volna az 5. évad), Lincolnt kinyírni... az ő életben tartására csupán csak az egész széria épült. :D
  • IXEMGabeo
    #23135
    mi nevetseges benne?

    jo nehany liberalizmusban mindennapos elemet veltem felfedezni mert a kiscsavo meleg volt es a szoke rovidhaju csaj is leboszi aztan meg hangsulyoztak...azok a reszek nekem se tetszettek, de alapjaraton a sztori jo...

    ez a sivatagos resz kulon tetszett bar Michael viz nelkul ott pusztul volna szomjan siman...
  • stargatelost
    #23134
    Nevetséges, ahogy az egész évad az...
  • IXEMGabeo
    #23133
    6. epizod :) uristen wtf...

    mi a velemeny a benzin tartaly kocsi kiloveserol?
  • IXEMGabeo
    #23132
    ez az evad elkepeszto eddig:)