36
  • Alzi
    #36
    Voltak kiskapuk és lesznek is!
  • Newfronter
    #35
    Hogy ebben milyen igazad van.
  • Explor
    #34
    Ennek diktatúra szaga van.
  • Dr4gonlord
    #33
    Tsk. Tsk. Furcsa, nekem a szüleim már kb., 7 éves korom óta nem szólnak bele, mit csinálok, mit játszok, hova megyek, mikor jövök, stb. És láss csodát, nem drogozok, nem cigizek, játszani se 24/7 be nyomom, alkoholt meg mértékkel, nem késeltem meg *még* senkit, de az inger már megvolt, hogy a balf@sz tanárokat kinyírjam, de ugye a józan ész közbeszól, ezért nem lett belőlem "gyilkolokajátékmiattmertabbanjó" féle ember, stb. Ezzel mit akarok mondani? Ha valakinek valami "baja van", akkor már mindegy, előbb utóbb kijön, és akkor a szülők is csak nézhetnek, mert a legtöbb szülő korlátoz (szomszéd tegnap: Pistike szássz ki a kocsibo' vazze! ne nyújjá hozzá mer' bajt csinálsz vazzekölyök!, na így tanul a gyerek, hatalmas baja lesz a kocsinak attól, ha a 6 éves gyerek hozzányúl a kormányhoz, és minél inkább ilyen "nevelésben" részesül valaki, annál szarabb lesz, mikor felnő). Vazze, magamragyújtottam a konyhát, robbant már fel előttem lombik, szétvágta a kezem kémcső, és egyszer a szobám egy részét is kigyújtottam acetonnal (szerencsére még nem volt a szőnyeg lerakva :D), stb..., még régebben, és semmi nem történt, a tüzet eloltottam, a sebeimet fater ellátta, és kész, tanultam az esetből, ennyi. Az ember a hibáiból tanul, ha nem hagyjuk hibázni, ha "vezetjük", akkor egy seggf*j lesz, és a legegyszerűbb helyzetben megoldás helyett pánikol/semmit nem csinál. Na, ennyi voltam :D.
  • Buduschy Physik
    #32
    Nem, egy másik újságban is megjelent egy cikk erről a témáról, ott azt írták, hogy ha valaki átlépi a 3 órát, akkor csak 3 óra szünet után engedi a rendszer újra normálisan játszani.

    A népességet tekintve nincs sok netfüggő, de drasztikusan nő a számuk, ennek a folyamatnak akarják elejét venni. Az emberek minimális részének van otthon számítógépe (nem lenne drága, de a kínai átlagember eléggé szegény), tehát elég, ha a netcafékban bevezetik ezt a rendszert. A netcafékban pedig minimális az internetezés ára, szinte ingyen van, a kibergyerekeknek egy szavuk sem lehet. Ennek ellenére jogos lehet a kérdés, hogy mi jogon korlátozzák az ember magánéletét, mert európai felfogás szerint ez jogsértés; de Kínában, és általában az egész Távol-Keleten a "közfilozófia" szerint az államnak úgy kell viselkednie az emberek felé, mint egy jó szülőnek...
  • NEOreg3
    #31
    most ez mi? játszok 3 órát egyfolytában, aztán logout-login és máris jöhet újabb 3 óra szörnyhent?
  • Pukkár
    #30
    Ez baromság. Az alkohol meg a cigi sztem több emberéletet tönkretett mint a CS (vagy a WoW vagy a MOHAA) vagy úgy a játékok összeségében és még sincsenek betiltva. Én szertek CSzni meg WoWozni és mégse tette tönkre az életem. Csak ésszel kell csinálni. Ebben szerepe van a szülőknek is hogy mennyit engedik a gyereket játszani. Akinek meg nem tetszik a CS nem kel szarozni meg hogy mennyi emberéletet tönkretett. Aki meg hajlamos rá az függő is lesz. Ha nem lenne CS akkor lenne más. Ezt nem lehet megakadályozni. Képzeld el aknakeresővel játszana egész nap
  • bitubo
    #29
    hát nálad biztos okosabb vagyok faszkalap!
  • irkab1rka
    #28
    én több mint napi 8 órát dolgozom, és függő vagyok.

    Na most akkor csinál valaki valamit? :) A főnök nem akar elektrosokkolót venni...
  • Skynet85
    #27
    Már nem azért de döntse már el mindeki saját maga, hogy számára mi az egézséges illetve mit meddig akar csinálni tudod a demokráciának ez a szépsége és az adott illető legrosszabb estben feldobja a lábát, de ha ezzel senkinek sem árt hát lelke rajta de azért ne a felsőbb hatalom döntse már el hogy mit szabad és mit nem ez olyan mitha azt mondnanák sok a discoba és a szórakozó helyeken eltöltött órák száma szal mostantól egy héten egyszer mehetesz szórakozni mondjuk 3 órát
  • Inquisitor
    #26
    Lehet hülyeség, de nem a "Farmolós" kolléga úrak ellen csinálják ezeket?
    Mert igaz ott nincs jövedelem adó, de ha fél Kína MMORPG Farmolásból tartja el magát, akkor nem sok valódi értéket termelnek az országnak, és hosszútávon megszívhatják.
    Másrészt ha valaki 8-16 órát "farmol" naponta, akkor lehet tényleg függő és/vagy beteg lesz ...
    Bár az is lehet, hogy tényleg ennyi netfüggő van kínában (is) ...?
  • T E O
    #25
    ezek tényleg ilyen hülyék vagy csak tettetik? az eszem megáll majd pont ők szabják meg annyit játszok amennyit akarok sok barom kínai flancos fasz!
  • HUN Tick
    #24
    Jajj de kibaszott okos itt valaki !
  • bitubo
    #23
    én ismerek személyesen is ilyeneket,csak az a baj hogy már nem kis hülyegyerekek hanem felnőttek és még mindig azzal a fosal gémelnek egésznap,tiszta antiszociálisak lettek,télleg szánalmas lol... ugyhogy én aztmondom cs sux, több millió ember életét tönkre tette már be kellene tiltani a faszba!!!
  • megrab
    #22
    "A 3 órán át vagy annál kevesebb ideig tartó online játék még egészséges, a 3-tól 5 órán át tartó tevékenység már fárasztó, míg az, aki 5 óránál is több időt tölt el az online játékbarlangokban, már egészségkárosító tevékenységet végez."

    Ebben azért van azért némi igazság.
    Bár a megoldás sztem nem az hogy megszívatják az embert, hanem más módon hívják fel a figyelmét a pihenésre, mondjuk a netcafé munkatársa figyelmezteti, vagy ahhelyett, hogy legyengítenék a karakterét elküldik pihenni monjuk 15-30 percre aztán nyomulhat tovább.

    Nem hiszem hogy megoldhatatlan lenne, sőt talán eleve így kéne megírni az online játékokat, mert 3-5 óra után az embernek egyéb szükségleteit is ki kell elégítenie.
  • OrioN the S
    #21
    CS 4ever! Kötsög!
  • KDOG
    #20
    Én teljes mértékben támogatom !
    Magyarba is kellene ilyen. sok kis hulyegyerek akinek az élet counterstrike :)
    SZÁNALMAS !
    jol teszik a kinaiak....
  • fawcet
    #19
    Kínában ki volt? Az is mesélhetne tényeket hogy ott mik vannak.

  • Davidus
    #18
    elektrosokkos kezelés :D
  • Hegyikecske
    #17
    ha ez egy szoftver fel kell telepíteni.. ebből adódóan csak a casinok fogják vagy a nyilvános helyek, ott meg nem is baj h nem veszti el mindenét (pl a netért óránként) de érdekes... megprobáltak ezek vmit is egyszer NEM KÉNYSZERÍTENI?? csak azé mer a tények meg az érvek sokkal többet érnek sztem mint a tudat h most engem vki korlátozni akar, mert azt utálom, és szrtem teljesen logikus okból!
  • [HUN]FaTaL
    #16
    hát ez szánalmas. nehogy már megszabják hogy mennyit és mivel játszak:D
  • haxoror
    #15
    Ugyanezt akartam írni :D
  • Dr4gonlord
    #14
    Szerintem a következő hír lehetne, hogy a Kínai népet korlátozták, mondjuk -1400 millió fővel, és akkor oké minden .
  • DOT
    #13
    Szerintem a 8 órás munka is egészségkárosító. Asszem be kéne tiltatni, de addig is jó lenne korlátozni. Kezdetnek 6 órára...
  • Bret
    #12
    Kínában jobb, ha a gép előtt ülnek mintha gyereket csinálnának :))))
  • Gr3ddy
    #11
    Ez egy nagy LOL. Nem azért fizeti az ember se a netet, sem bármilyen más játékot hogy tönkreverjék az egészet, mert én 3 óránál többet ülnék a gép elött. Aki játékfüggő menjen orvoshoz.
    nem igy kellene megoldani
  • Dr4gonlord
    #10
    "hogy mit akarok játszani"
    És mennyi ideig.
  • Dr4gonlord
    #9
    Aki függő, az függő, akinek van realitásérzete, az nem lesz függő. Sokkal nagyobb szívás, ha függővé válik valaki, és hanyagol minden mást, mintha ilyen hülyeséggel csesztetik, nehogy már más döntsön helyettem arról, hogy mit akarok játszani. A következő lépés mi lesz? Ha 2 óránál többetnetezel..., ha 2 óránál többet csinálod, ezt vagy azt, akkor kiontják a beledet, etc. Hát a nagy kerek k*rva anyját annak, aki az ilyeneket kitalálja, már elnézést. És amint mondtam, ha valaki MMORPG függő mondjuk, és hanyagolja a külvilágot, azt alaposan meg fogja szívni hosszú távon. Félreértés ne essék, nem veled van bajom, csak a válasz mellett még néhány saját gondolatot is beleszőttem a mondanivalómba.
  • onimusha
    #8
    "például az általa választott karakternek lassan vagy gyorsan elfogy az életereje, lelassul a mozgása, sebezhetővé válik" ergo nyíltan megtörnek minden játékot és a saját kis fejlesztésük bármit szétcseszhet a progiban, erre bezzeg van pénzük meg emberük, de hogy a kúrva csirkéket fertőtlenítsék arra nem fussa, mit nekünk madárinfluenza mikor a jó dolgozó nép inkább WOW-ozik
  • Dinosaur
    #7
    Vagy felszívtak egy csíkot.
  • savior
    #6
    es mi van ha 3 ora utan karaktert valt, vagy masik jatekkal kezd jatszani?
    akik megallapitottak ezt a 'sok jatek egeszsegtelen' dolgot lemerem fogadni hogy utana ragyujtottak egy cigire
  • Drawain
    #5
    Az offline játékok sokkal nehezebben okoznak függőséget, viszont az MMORPGkre nagyon könnyű rákapni. Szerintem is ki kellene valamit találni a játék-függőségek ellen, ez nem is tűnik olyan vészesnek, mint mondjuk az "elektrosokkos kezelés".
  • GABOR16
    #4
    Szerintem ez jó ötlet.
    Így nagyobb esélyel fut egyet az ember mondjuk a parkban (ha van olyan).
    De lehet, hogy utána offline játékokat fog játszani, vagy csak helyi hálóban nyomul tovább.
  • Borton
    #3
    szánalmas...
  • myke
    #2
    most akkor ez csak kínában lesz igaz?
    meg azt nem értettem a végén,hogy életkorhoz fogják kötni a regisztrációt.Ha a gyerek játszani akar beírja,hogy 25 éves,pedig igazából 9,ki fog utánajárni?
  • Luminas
    #1
    Kíváncsi vagyok mit szólnak ehhez a kiadók - nem mintha tudnának tenni ellene vmit, de azért mégis..
    Hopp, most esett le nekem vmi
    OMFG, nincsenek több kínai farmeke, lol! :D