2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Fülüke
    áááááááááááááááhá! köszönöm szépen, mostmár tiszta! :D
  • Dzsini
    ha láttad a maradék két részt a sorozat végéből, csak akkor olvasd tovább
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudni, hogy eljutottak-e a jelig (az én tippem az, hogy igen, és a Mester volt az, aki eredetileg sugározta azt), de egy hideg, lakhatatlan bolygóra száltak le - vagy kényszer, vagy elérvén céljukat. Ezután hamar kezdtek kifogyni minden forrásukból, végrehajtottak egy utolsó, kényszerű változtatást, és ők lettek a Toclafane nép (persze önmagukat nem így hívták), és egy kicsit ebbe bele is őrültek, egy gyermeki, örökké szép állapotban ragadtak... a Mester ezután felvette velük a kapcsolatot, és felajánlott nekik egy gazdag, szép bolygót - a jelenkori Földet. Innentől a sztori ismert. Amikor pedig ez az idővonal meg-nem-történtté válik, akkor valószínűleg az univerzum végezetével együtt ők is kihaltak. http://tardis.wikia.com/wiki/Utopia_(planet)
  • Fülüke
    Üdv!

LEnne egy kérdésem. Szóval, amikor 100 trillió vagy akárhány évvel a jövőbe megy a doktor, akkor ott van az az emberi telep a nagy űrhajóval, és azt mondják ott, hogy a csillagok már elhalványultak és hogy egy jel jön az űrből és odaakarnak menni vele. Na és amikor elmennek azzal oda ott mit találtak? Mi történt velük, hogy olyan kis golyók lettek?
  • Dzsini
    úgy értettem, hogy nekünk nincs az előfizetettek közt - sok éve nem nézek már tévét egyáltalán, így nem tudtam mik léteznek :)
  • ljerk
    Ajánlom különben figyelmedbe ezt a jó kis online TV-újságot:

http://tv.animare.hu

Meglepően jó szolgáltatás és olyan csatornák is megvannak benne amik a nyomtatott TV-újságokban nem szerepelnek.
  • ljerk
    "szerintem nincs is itthon ilyen adó, sose néztem :)"

AXN Sci-Fi pedig van :) Antenna Digital-on keresztül Budapesten biztosan.
    Csillagkapuk, BSG, a Ki vagy doki-nak most ment le a IV. szériája, most megy egy általam eddig nem is ismert sorozat a V , kicsit középszerü de egyszer elmegy szódával stílus.
  • Dzsini
    az első szériát láttam boltban, szinkronosan kapható DVD-n, lehet hogy azt adják le... vagy a 2. sorozatot?

szerintem nincs is itthon ilyen adó, sose néztem :)
  • ljerk
    AXN Sci-Fi csatornán megy a reklám: November 8. Torchwood bemutató
  • Dzsini
    a karácsonyi legnagyobb részét már leforgatták, már egy ideje a 6x-et forgatják (majd amerikában is)

Sarah Jane Adventures 4x pedig tegnapelőtt elindult.
  • Andr0
    Novemberben Amerikában kezdik forgatni a Karácsonyi különkiadást vagyis a 6x00-át egy sivatagban lesz a nyitókép és végül a fehér házban kötnek ki.

Torchwood folytatódik 2011-ben.
  • Dzsini
    ja, a kapcsolódás - annyira nem szoros, de vannak közös szereplők (főleg a Torchwooddal), és egymásra utalások pl. a 3. sorozat végén, élvezetesebb így - ha elviseled a Sarah Jane Adventures fiatalabbaknak való stílusát és a Torchwood sötétebb, vérrel meg szexualitással megáldott részeit. Az egyik a tizenpár év körülieknek szól elsősorban, a másik a felnőtteknek, míg az alap sorozat elsősorban családi műsor.
  • Dzsini
    a listában benne van az összes összekötő és kisfilm, meg a rajzfilmek is - minden, a történethez tartozó megjelenés benne van.

a Sarah Jane Adventures 4. szériája ha jól rémlik 2 hét múlva indul, a Torchwood 4. szériát meg nemsokára kezdik forgatni.

Ha valamelyik részt nem sikerül elsőre megtalálni, akkor esetleg tudok segíteni, hogy milyen más néven vagy hol lehet megtalálni, de elméletileg össze lehet szedni mindet.
  • tenthrodil
    Köszönöm a választ!
    Valószínűleg akkor az általad ajánlott módon nekiállok.

A lenti listát nézve azt veszem ki, hogy a két spinoff (TW, SJA) szorosan kapcsolódik az eredeti történethez, ennek örülök.

Akkor már csak a kisfilmeket, meg ha van, az egyéb összekötő filmeket kellene sorba rendeznem, megnézem ki tudom-e guglizni.

A két spinoff jelenleg is fut, vagy végük lett?
  • Dzsini
    Teljesen jól érthető lesz az új sorozat a régi nélkül - pár kikacsintás meg ilyesmi marad ki, de bőven meg lehet lenni nélküle, elég magyarázat jön össze az új részekben, már egy új generációnak írták (a tévésorozat 1989 után folytatódott).
    Esetleg a móka kedvéért a mozifilmmel (1996) kezdd el, hogy egy kis élmény meglegyen az előző Doktorból, és utána indíts a 2005-ös sorozattal.

Ha nekikezdesz, és megtetszik a világ, akkor mindenképp ajánlom a 131-ben leírt nézési sorrendet (DW - Doctor Who, TW - Torchwood, SJA - Sarah Jane Adventures), a spinoffokat hozzávéve (ha jól emlékszem szinte mindenhez találni magyar feliratot) nagyon jó történet keveredik belőle, ráadásul 5+3+3 sorozat + a külön részek - ezzel is el lehet tölteni néhány hónapot :)

Én amúgy végignéztem a régieket is (az elveszett részeket is - azokról fekete-fehér forgatási fotók meg tévéből akkoriban felvett hanganyag van, elég érdekes élmény), de én is csak utólag. Csak elvakult rajongóknak ajánlom így az egészet, azért a 60-as meg a 70-es években még teljesen más dolgokat tartottak fontosnak egy történetben, sokkal lassabb, vontatottabb (és banálisabb) a történetmesélés (nagyjából 4x25 perc volt egy történet, ami kb. az új sorozatban 1x45 perc). További "gond" lehet a régiekkel (nem tudom neked az-e), hogy magyar felirat csak néhány részhez van, és angol se túl sokhoz, szép kis szövegértési feladat tud lenni :)
    Ha kóstolót keresel majd később a régiekből, szívesen ajánlok egy-egy történetet.
  • tenthrodil
    Üdv!

Gondoltam nekiállok ennek az epikus sorozatnak, de szomorú dolgokat olvastam, miszerint a korábbi évadokból rengeteg rész többé már nem létezik, vagyis nem megtekinthető.
    Ennek okán arra gondoltam, hogy csak az új, 2005-től indult részeket nézném meg.

Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyiben károsítaná a történet megértését?
    Azt olvastam, hogy az új gyakorlatilag egy közvetlen folytatása a régi sorozatnak. Ez azt jelenti, hogy sok olyan téma/karakter/történés merül majd fel, amit a régi sorozat ismerete nélkül nem fogok megérteni, vagy csak halvány sejtésem lesz ezekről?

Választ előre is köszönöm!
  • Dzsini
    ha valaki nagyon unatkozna - újranézné a régieket (én lassan elérek a régi sorozatok végére, úgyhogy ezek jönnek), egy kis időrend a sorozatok közt (legalábbis egy fórum szerint, de sok kivetni valót nem találok benne):

DW Series 1
    DW - Children in Need
    DW 2x00 - The Christmas Invasion
    DW 2x01 - New Earth
    DW - Attack of the Graske
    DW 2x02 - Tooth and Claw
    DW 2x03 - School Reunion
    DW 2x04 - The Girl in the Fireplace
    DW 2x05 - Rise of the Cybermen
    DW 2x06 - Age of Steel
    DW 2x07 - The Idiot's Lantern
    DW 2x08 - The Impossible Planet
    DW 2x09 - The Satan Pit
    DW 2x10 - Love and Monsters
    DW 2x11 - Fear Her
    DW 2x12 - Army of Ghosts
    DW 2x13 - Doomsday
    TW 1x01 - Everything Changes
    TW 1x02 - Day One
    DW 3x00 - The Runaway Bride
    SJA 1x00 - Invasion of the Bane
    TW 1x03 - The Ghost Machine
    TW 1x04 - Cyberwoman
    DW 3x01 - Smith and Jones
    TW 1x05 - Small Worlds
    DW 3x02 - The Shakespeare Code
    TW 1x06 - Countrycide
    SJA 1x01-2 - Revenge of the Slitheen
    DW 3x03 - Gridlock
    TW 1x07 - Greeks Bearing Gifts
    DW 3x04 - Daleks in Manhattan
    DW 3x05 - Evolution of the Daleks
    TW 1x08 - They Keep Killing Suzie
    DW 3x06 - The Lazarus Experiment
    TW 1x09 - Random Shoes
    DW 3x07 - 42
    TW 1x10 - Out of Time
    SJA 1x03-4 - Eye of the Gorgon
    DW 3x08 - Human Nature
    DW 3x09 - The Family of Blood
    TW 1x11 - Combat
    DW 3x10 - Blink
    DW - The Infinite Quest
    SJA 1x05-6 - Warriors of the Kudlak
    TW 1x12 - Captain Jack Harkness
    TW 1x13 - End of Days
    DW 3x11 - Utopia
    DW 3x12 - The Sound of Drums
    DW 3x13 - Last of the Time Lords
    DW - Children in Need 2007 - Time Crash
    SJA 1x07-8 - Whatever Happened to Sarah Jane
    TW 2x01 - Kiss Kiss Bang Bang
    DW 4x00 - Voyage of the Damned
    TW 2x02 - Sleeper
    TW 2x03 - To the Last Man
    DW 4x01 - Partners in Crime
    TW 2x04 - Meat
    TW 2x05 - Adam
    SJA 1x09-10 - Lost Boy
    DW 4x02 - The Fires of Pompeii
    TW 2x06 - Reset
    TW 2x07 - Dead Man Walking
    TW 2x08 - A Day in the Death
    DW 4x03 - Planet of the Ood
    TW 2x09 - Something Borrowed
    DW 4x04 - The Sontaran Stratagem
    DW 4x05 - The Poison Sky
    TW 2x10 - From out of the Rain
    DW 4x06 - The Doctor's Daughter
    DW 4x07 - The Unicorn and the Wasp
    TW 2x11 - Adrift
    DW 4x08 - Silence in the Library
    DW 4x09 - Forest of the Dead
    SJA 2x01-2 - The Last Sontaran
    SJA 2x03-4 - The Day of the Clown
    DW 4x10 - Midnight
    TW 2x12 - Fragments
    TW 2x13 - Exit Wounds
    SJA 2x05-6 - Secrets of the Stars
    DW 4x11 - Turn Left
    DW 4x12 - The Stolen Earth
    DW 4x13 - Journey's End
    SJA 2x07-8 - The Mark of the Berserker
    SJA 2x09-10 - The Temptation of Sarah Jane Smith
    DW - Music of the Spheres - (The Proms)
    SJA 2x11-12 - The Enemy of the Bane
    SJA 2x13 - Comic Relief - From Raxacoricofallapatorius with Love
    DW - The Next Doctor
    SJA 3x01-2 - Prisoner of the Judoon
    DW - Planet of the Dead
    SJA 3x03-4 - The Mad Woman in the Attic
    TW 3x01 - Children of Earth, Day 1
    TW 3x02 - Children of Earth, Day 2
    TW 3x03 - Children of Earth, Day 3
    TW 3x04 - Children of Earth, Day 4
    TW 3x05 - Children of Earth, Day 5
    SJA 3x05-6 - The Wedding of Sarah Jane Smith
    SJA 3x07-8 - The Eternity Trap
    DW - The Waters of Mars
    SJA 3x09-10 - Mona Lisa's Revenge
    SJA 3x11-12 - The Gift
    DW - Dreamland
    DW - The End of Time
    DW - Series 5
    DW - Christmas Special 2010

Majd ha vetítik, ebbe épül be a Sarah Jane 4. sorozat ősszel, amiben a 11. Doktor és Jo Grant fognak vendégszerepelni, és 2011-ben a Torchwood: The New World (4. sorozat) és a Doctor Who 6. sorozat.

A listában nincsenek benne a könyvek a képregények és a hangjátékok, de szerintem azt túl kevesen olvassuk-hallgatjuk.
  • Andr0
    nagyon nagy évadzáró volt karácsonykor várjuk őket vissza;)
  • Dzsini
    a legnagyobb mondat az évadzáróból:
  • Dzsini
    tippek a karácsonyi special-re:

még a 2. Doktor futott össze velük, robotyetik :)
    Nemrég felkerült egy rajzoló oldalára (aki a 2. sorozat óta készíti a koncepcióterveket a sorozathoz):

Ráadáasul azokban is volt egy irányítógömb - a mellkasukon.
  • Dzsini
    ilyen egy sületlen 12. epizódot :)
  • Dzsini
    hát, ha sikítógép kell, akkor nézz 3-6. doktoros részeket :) a nagyobb részükben a companion(ok) egyszerű(ek), mint a faék...
  • Andr0
    Rose nekem pont azért tetszett mert sötét volt:D Amy pedig tényleg nagyon jóra sikeredett, jaja a tegnapi rész ütött:D
  • Dzsini
    hát, pedig Rose-nál a régiek között is voltak értékesebb companionok :)

Rose leginkább bután nézni meg nagyon szerelmesen nézni/bajba kerülni tudott, kicsit olyan volt, mint a sikoltozós korszakból pár segéd, akik azért voltak ott, hogy feltegyék a kérdéseket a Doktornak, hogy az elmondhassa: "ez itt a XY bolygóról származik, és elpusztítja a világot. de ha megfordítjuk a neutronáramlás polaritását, akkor megmenekülünk" - majd ezután így tett :)
    2005 óta idáig Donna volt szerintem a legjobban sikerült companion (ő tényleg társ volt, nem szolga/kutyus), bár Amy most egész jó...

(a tegnapi rész meg nagyon tetszetős lett :) )
  • Andr0
    Nem olyan rossz ez az 5. évad, féltem hogyha a 10 doki lelép akkor mi lesz, meg hát Rose sincs (ő a kedvenc kísérőm :D) meg úgy az előző 4 évadot lezárták elég rendesen... De most van Amy meg a 11. Doki és egész jól hozzák a szintet:D Bár nálam még mindig Rose - 10. Doki páros a nyerő.
  • Dzsini
    Tulajdonképpen folytatása - a főszereplő egy olyan földönkívüli, aki ha épp meghalna, akkor új testet kap, és folytatja ott, ahol abbahagyta (így oldották meg azt, hogy egy színész általában nem akar 5-6 évnél tovább egy szerepet futni).
    A régi sorozat 1963-ban kezdődött, a 2005-ös reboot pedig a 9. főszereplőt hozta, friss arcként.

Mivel alapvetően egy fiataloknak szóló sorozat, ezért úgy írták meg, hogy semmi olyan nincs a történetben, ami nagyon érthetetlen vagy zavaró azoknak, akik nem látták a régi sorozatokat, vagy akár nem tudnak róla semmit. Néhány régi szereplő meg ellenség van, akiket újra visszahoztak, de teljesen jól működik a régi ismerete nélkül is, csak néhány kikacsintásról, plusz mosolyról meg bólogatásról maradsz le, ha nem láttad a régi sokszáz(!) epizódot (nem beszélve a több száz regényről, hangjátékról, képregényről...).

Viszont a 2005-ös sorozat a mai stílusban készül - pörgősebb (1 sztori 45 perc, a régi általában 4x25 perc volt), egy sorozat 13 epizódot ölel fel, aminek van egy fő történetszála is. Ha nagyon megtetszik és élvezed az új részeket, akkor érdemes esetleg nekiállni a réginek, mert néha igen nehézkes a mai szemnek (nem beszélve a technikai megvalósításról - eleinte feketefehér, és az átlag gonosz idegen lény az alufóliába vagy papírdobozokba csomagolt elmaszkírozott ember).
  • Cat 02 #121
    És az a régi sorozatot próbálja meg újra feldolgozni vagy teljesen más a story, illetve a 2005öst el lehet kezdeni a régi ismerete nélkül ?
  • Dzsini
    persze, jó az új sorozat is (sokkal inkább a mai igényeknek megfelelő) :)

van egy oldal, ahol gyűjtögetik amúgy a régiekhez a feliratokat: http://qwarelin.uw.hu/ - nagyjából naprakész, a régiek elkészültük után 1-2 nappal már itt is megjelennek.
  • Cat 02 #119
    Ez a 2005-ös is jó ? Mert az eredetihez(gondolom) nem találtam feliratot.
  • birdo #118
    El kezdtem nézni és aranyosnak találom. Szeretem azokat a filmeket, melyeknek nem tudom előre a végét )))
    Jah igen yó lett a banner ))
  • Dzsini
    a múlt év specialjait nézd meg, mert sok fontos dolog van benne - arról nem is beszélve, hogy piszok jó részek.
  • Bal0924
    Kösz!
    Csak 4x13-ig láttam és ez kavart be...
  • Dzsini
    SPOILER vagy ilyesmi:
    a 10. doktor az End of Time 2. része végén regenerálódott, miután halálos sugárdózist kapott.

Matt Smith pedig úgy lett Doktor, ahogy az eddigiek - volt casting, és ott kiválasztották :)
  • Bal0924
    Hello!

Lehet hogy már volt róla szó, de az új dokival kapcsolatos..
    Mi történt a 10.dokival? Van róla szó valahol?
    És még valami. Honnan a csudából szerezték ezt a "ronda" pasit?
  • Daza500
    Jó lett. :)

Én amúgy DALEK robotot először egy Mr. Bean részben láttam. :D
  • Dzsini
    minimalista banner hogy tetszik? :)
  • Daza500
    Valószínű úgy lesz, mert egyre jobban rabul ejt ez az univerzum. :)
  • Dzsini
    Van két régi mozifilm is :) Aminek a Dalekokon kívül semmi köze az eredeti DW világhoz.

A Shada-t (és a többi, a történetbe illő spec.részt - movie, stb.) érdemes a helyén nézni (pl. Shada: 17x06), amennyi megvan belőle úgy teljesen jól nézhető. A kánonon kívülieket (Curse of Fatal Death, stb.) meg bármikor.
    Ha nagyon extrém akarsz lenni, akkor hozzácsapod a Big Finish és a BBC hangjátékait is, meg a webcastos "filmeket" ;)

• Daza500
    "nem várok el beleket meg hullákat"

Na hát azt én se, elvégre már a klasszikus széria is egy igazi sci-fi történelem drámai elemekkel fűszerezve.

Ehhez a műfajhoz meg alapból nem illik a vérengzés, én inkább a tudományt meg a futurisztikus dolgokat nézem ezekben. :)

Eltart egy ideig amíg végére érek a 703 résznek, aztán majd jöhetnek a spec. sorozat utáni részek is (Dimensions in Time, Dr. Who mozifilm (1996), Doctor Who and the Curse of Fatal Death, Shada, Scream Of the Shalka).
  • Dzsini
    A Sarah Jane Adventures alapvetően a fiatalabb közönségnek készül (még 12-es korhatár sincs rajta), és eredetileg is a CBBC (Children BBC) adja (az új K-9 Adventures ugyanilyen gyereksorozat) - ennek megfelelően módosulnak a történetek és ehhez illik a hangulat. Nem utánzat akar lenni, hanem egy fiatalabbaknak készült sorozat.

Ugyanígy pl. a Torchwood felnőtteknek készül, ott tele van vérrel, káromkodással, szexualitással a sztori. Az eredeti Doctor Who pedig a kettő között van, alapvetően fiataloknak készülő, valamennyire oktató-tanító jellegű kalandsztorik, nem túl mély mondanivalóval.

Szerintem egyikkel sincs baj, ha a helyükön vannak kezelve. Az SJA-tól meg a Doctor Who-tól nem várok el beleket meg hullákat, a Torchwoodot meg nem mutatom meg a 12 éveseknek. A nagy történetnek mind részei, néha át is utalnak egymásra.
  • Daza500
    Nem akarok senkit megsérteni, de a Sarah Jane Adventures az bejön nektek ?

Mert szerintem nem több, mint egy gyerekeknek készült röhejes, kritikán aluli baromság, ami legfeljebb egy ultragyenge utánzata akar lenni az eredeti Dr. Who szériának.
    Inkább a szintén borzalom M.I. High szintjén mozog.

De lehet, hogy ez csak az én véleményem.

Meg aztán az is lehet, hogy csak a gány magyar szinkron miatt gondolom így.