2364
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    Csinálnak egy komolyabb cliffhangert a sorozat közepére, valamint így lesz mit adni ősszel is - nem az van, hogy tavasszal kezdve nyáron valamikor elfogy a sorozat, és nincs mit nézni karácsonyig - tulajdonképpen két, rövidebb sorozat lesz 7 és 6 részben.

A Sarah Jane 5 még nem lesz kész, a Torchwood New World bár júliusra van kiírva 10 epizód, azért nem annyira fiataloknak való (bár az előző sorozatból már volt családi változat :) ), és soha nem volt olyan nézettsége, mint az alap sorozatnak. A K9-t meg hagyjuk, fura eset lett és távolról van csak egy negyed köze a DW világhoz.
  • Alex2
    köszi
    én is olvastam hogy kettévágják, nem tudom hogy ettől jobb lesz-e
  • Dzsini
    nincs még hivatalos időpont, ráadásul kettévágják az évadot tavaszra és őszre - az én tippem április-május és szeptember-október.
  • Alex2
    tudom hogy tavasszal folytatódik a sorozat,de melyik hónapban?
    köszi
  • Narxis
    http://comment.blog.hu/2010/12/29/jo_lesz_a_doctor_who_kovetkezo_evada_is
  • Narxis
    OMFG ez rohadt jó rész volt, remélem még lesz vagy 20 évad. Hát igen, pár szabály fel lett rúgva, de ilyenek a karácsonyi külön epizódok. Coming soon alapján durva részek lesznek... :D
  • Dzsini
    na akkor az apróságok:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyrészt a "nem változtatjuk meg a megtörtént eseményeket" kicsit keményen fel lett rúgva, ejnyebejnye, de ez van - csinált már cifrábbat is, itt érdekes volt egy "elszenvedő" szempontjából látni, hogy megjelennek az emlékek.
    Másrészt viszont miből állt volna bedobni a TARDISt a hajóba, beterelni azt a ~3000 embert és elszállni velük ízlés szerinti helyre (a hajót mondjuk akkor sem menti meg, de amiatt nem is aggódott - valószínűleg nem okozott volna a felszínen gondot)?
    Harmadrészt a régi részekben elég komolyan tiltva volt a TARDIS-on kívül azonos személyek különböző időből való érintése (van valami neve is, most nem néztem utána), bár ezt már A Big Bang-ben is figyelmen kívül hagyták, ott Amy találkozott önmagával.

I wear a Stetson now. Stetsons are cool.
  • Alex2
    megnéztem,nagyon jó rész volt :)
    nem hiszem hogy kibírom tavaszig.
    a Marilyn Monroe-s rész vicces volt,de a többi Doktoros poénon is jót mosolyogtam :D
  • Dzsini
    végre megnézitek, és feltehetem az első kérdésemet, ami másnap reggelre eszembe jutott az egész sztorival kapcsolatban :)
  • Narxis
    thx, Allard 4ever!
  • Dzsini
    én reggel 7 körül néztem, akkor nem volt - köszi!
  • Alex2
    Van már magyar fordítás Allard-tól.
    A hosszupuskasub.com-on megtalálhatjátok.
  • Alex2
    valaki talált-e már magyar felíratott a Christmas Carol-hoz?
  • Dzsini
    nekem sajnos kevés hozzá a laptopom, el se indul :(
  • stargatelost
    első kettőt végigtoltam, egész pofás, meglepően jó egy ingyenes játékhoz képest. gyűjthető kártyák rulz :D majd valamikor a másik kettőt is végigjátszom
  • Alex2
    Helló!
    Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra!
    A Doctor Who egyszerűen nagyszerű sorozat.
    Szerintem David Tennant a legjobb Doktor,bár már Matt-et is szeretem.
    Remélem ma már lesz felírat mert alig bírom ki hogy ne nézzek bele.
    Amúgy közületek valaki játszi az Adventure Game-mel?
  • Narxis
  • Andr0
    imádom! Doki Amy :D Meg a szőke csaj:D ásztákúrvá IMÁDOM a Brit akcentust! imádom az egész story-t és a repülő halakat!!! Csak a DOCTOR WHO még vagy 100 évig menjen a tv-ben :D
  • Dzsini
    én tegnap este megnéztem kb. 1 órával azután, hogy odakint vége volt :) (viszont az angol és a magyar feliratot is elteszem hozzá későbbiekre)

a magyar fordító (Allard) amúgy nagyon jó, bár néha mókás melléket lő a fordítással - pár szólást meg közmondást nem ismer (meg egyszer-egyszer félreértett pár mondatot) de még mindig sokkal jobban sikerültek a fordításai, mint a tévés szinkron, ahol párszor néztem furán, hogy akkor ez most fordítógéppel készült-e, vagy ember is látta :)
  • Narxis
    Én várok, Dzsini már megnézte és a magyar feliratot várom. Engem már az is idegesít ha egyetlen szót nem értek, ezért szeretem inkább felirattal nézni, de ha sokáig tart akkor úgyis megnézem anélkül.
  • biomage
    azt hogy várjátok az angol subot -.-
    tudtok angolul, és a szinkron alapból angol, szal nem kell semmire várni
  • Narxis
    Lenézni a feliratra? Aki először néz feliratos filmet/sorozatot annak biztos így kell, de én már évek óta így nézek mindent, valahogy együtt látom a kettőt. :D Jó, nem is valami bazi nagy monitoron vagy TV-n nézem...

Akkor szoktam felirat nélkül nézni ha tudom, hogy minimum 1 hétig is eltarthat mire lefordítja valaki, addig nem bírom ki és biztos megnézem, de a Doctor Who elég népszerű, szerintem holnap vagy holnap után már lesz is magyar felirat. ;)
  • Dzsini
    de igen - mit kell ezen nem érteni? :)

Narxis: profi vagy :D (amúgy simán le lehet maradni apró momentumokról olvasás közben, egy-egy pillantásról, mozdulatról, poénról... bármennyire rövid időre nézel le a feliratra)
  • biomage
    nem értelek benneteket, a DR who nem angol sorozat?
  • Narxis
    Tudom egyszerre olvasni és nézni is.
  • Dzsini
    mert akkor a feliratot olvasod a kép nézése helyett?
  • Narxis
    Igen, én is, de megvárom a feliratot mert úgy jobb. :p
  • Dzsini
    angol már van :) (meg tudok is angolul, felirat nélkül)
  • Narxis
    Nincs felirat.
  • Dzsini
    jó lett bizony.
  • Narxis
    jaja :D
  • Andr0
    wááá holnap este doki:d Kit érdekel a karácsony ugorjuk már át...:D
  • Dzsini
    dehogy is, úgy emlékeznek az előzőre, ahogy akkor kinézett. Sokszor volt is mellette valamilyen társ amikor regenerálódott, és "átvezette" a nézőket is az új Doktor elfogadásába :)

pl. Sarah Jane Smith most már 7 különféle Doktorral találkozott csak a tévés részekben (1,2,3,4,5,10,11, bár társa csak a harmadiknak és a negyediknek volt, plusz teljes közös kalandja volt a tizedikkel és a tizenegyedikkel is), a regényeket hozzávéve találkozott a hetedik Doktorral is.
  • biomage
    Tényleg, ha 1 doktor meghal, akkor minden ember aki látta az előzőt, annak a memóriája módosul ara akivé volt?
  • Dzsini
    de, van néhány nagyon nagyon jó rész a régiben is (még a mai stílushoz képest is pörgősek, izgalmasak) - de azért nagyon más az alap tempó. Egy rész általában 4-6 x 25 perces, és nem 1 (ritkán 2)x 45. Ha annyira nem akarsz belemerülni, akkor tudok egy-két ajánlatot is írni, de ha csak azokat nézed meg, amihez van magyar felirat, akkor sok mellét nem lősz :) Bár sajnos kimarad a teljes 2. Doktor időszak, azok sajnos nagy részben elpusztultak amúgy is, és csak hanganyag+képek maradtak meg, viszont a harmadik teljes sorozata megvan, és azok jól sikerült részek, a UNIT fénykorában :)

Tennant sokaknak volt "a Doktor", hiszen ott ismerték meg - én úgy, hogy már láttam az összes részt, és meghallgattam ~200 hangjátékot meg elolvastam pár tucat regényt, azt mondom, hogy nagyon jó volt, bár nagyon modern és túlságosan emberi. A többi Doktor sokkal inkább idegen volt, érezhetően más kultúrával, más értékrenddel, ami rendszerint konfliktusok (és a történet) forrása volt. Tennant pedig (persze szánt szándékkal) sokkal közelebb került a kedvenc emberi fajához (és ezért a végére összeszedett pár vödörnyi világfájdalmat), és Matt Smith pont ezzel szemben megint egy excentrikus, idegen (mármint földönkívüli) Doktor lett.
  • Narxis
    Kösz, megnézem, bár a régiben nem lesznek olyan izgalmas részek, vagy igen?
  • Narxis
    Am. nem azt mondom, hogy a többiek gyengék, csak Tennant olyan volt, hogy ránéztem és azt mondtam, hogy na ő a Doktor. Szerintem ha jó a sorozat akkor mindegyik dokit megkedveli az ember egy idő után. Mindegyik egyedi és pont ez a jó ebben a sorozatban, többek között... mindig tud újat mutatni.

Kedvenc részeim az újakból meg a szobrosak, azok elég paráztatósak, de jó volt a könyvtáros is a húsevő árnyékokkal. Ami meg elgondolkodtató volt az a kristályos rész, amikor vakációzott Tennant és egyedül ment egy kis űrhajón pár turistával. Egyrészt paráztatós volt ahogy ismételte a szavukat a lény, másrészt mivé tud válni az ember ha fél, egy állattá.
  • Dzsini
    olvass vissza, ebben a topicban is ott a link a 200+ gigás torrentre, fent van ezer helyen :)
  • Narxis
    Régieket nem láttam, nem tudom honnan letölteni. :S
  • Dzsini
    az meg, hogy ráöntötték - a 11. jobban hasonlít a negyedik dokira (meg a másodikra, meg egy kicsit a hatodikra), Tennant meg főleg az ötödikre (de azt mondta is, hogy gyerekként ő volt az "ő Doktora", így tudatosan róla mintázta meg magát - és ezért volt oda meg vissza, mikor a Time Crashben összehozták vele :) )