2363
I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    A nézettség a második sorozat óta csökkent, de általában szombat esténként az első három között van (régen többször nyerte is az estéket, de most a tehetségkutatós műsorok odaát komolyan megvernek mindent).
  • Andr0
    Csak én érzem úgy, vagy egyrészről egyre jobban szeretem a sorozatot, másrészről a nézettség is növekszik? XD
  • Dzsini
    Én egy zárt torrentoldalról, de bármelyik nagyobb nemzetközi nyitott oldalon is fent van kb. 10-15 perccel a sugárzás vége után.
  • biomage
    és honnan szerzed be?
  • Dzsini
    Jónéhány torrentoldalon megtalálható, olyan 200 gigás csomagot keress.
  • Gordis2k
    A régi sorozatot honnan lehet megszerezni?
  • Dzsini
    Én a laptopomon.

Narxis: nézd a régi sorozatokat, ott még nem volt természetes igény az ilyen típusú szappanoperás vonal.
  • biomage
    1 hülye kérdés, hol nézitek az új részeket? :(
  • Narxis
    Nagyon bírom a Dokit, de ez baromi zavaró, hogy van egy pár akiknek belecsöppen az életébe és egyből bele szeret a csaj, ráadásul viszik magukkal azt a szegény srácot aki csetlik-botlik ott, az ember egyből megsajnálja. :) Rose-nál is valami ilyesmi volt, de ott nem volt állandó szereplő a fekete srác, nem jut eszembe a neve. :D

Remélem ma vagy holnap már lesz felirat.
  • Andr0
    Hát ez nagyon komoly rész volt xD
  • Dzsini
    ez is a modern kor hozománya - ezért tetszett Donna :)
  • Andr0
    Egyszer mindenki beleszeret a Dokiba...
  • Dzsini
    akkor a mostani rész meg fog egy kicsit nyugtatni :)
  • Narxis
    Múltkor is meg akartam kérdezni csak elfelejtettem. Szerintetek Amy nem fogja elhagyni Rory-t? Vagy már beletörődött, hogy a Doki csak barát? Nem tudom, de nekem úgy tűnik, hogy minden részben játszadoznak ezzel a gondolattal, én meg sajnálom Rory-t. :(
  • Narxis
    Kint van az új rész: Doctor Who 2005 6×03 The Curse Of The Black Spot HDTV XviD-FoV
  • Dzsini
    Jó összefoglaló, az első felvetésre #314 :) A többire pedig #319, ez is egy logikusnak tűnő megoldás lehet, amire utalgat Steve - aztán ha teljesen más lesz, akkor az tűnik majd logikusnak.
  • toxikus
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Tehát akkor a Silence több faj történelmében jelen volt ha 20 különböző fajtól szedték össze a technológiát. Ezek alapján egész biztos hogy még találkozunk velük. Szerintem sokkal nagyobb terveik vannak mint amit most láttunk. Egyébként az nagy hülyeségnek hangzik ha azt mondom hogy River lehet a kislány ?
    Először pár érdekesebb mondat az 5 évadból

5x04
    -Még nem tudja, igaz?Hogy ki és mi maga. (Célzás a időúrra ?)
    -Az ő idővonalán még korai.

5x05
    - Csak árulja el, miért volt a Stormcage-ben?
    - Megölt egy embert.Egy jó embert.Sokak számára hőst.
    - Kit?
    - Nem akarja tudni, uram.Higgye el, nem.
    - Kit ölt meg? (Ez akár a Doctor is lehet. Hogy mért embernek mondja talán mert nem akarja elárulni hogy róla van szó)

5x13
    River..ki vagy te?
    Most már nagyon hamar meg fogod tudni.És sajnálom,......de akkor minden megváltozik.( (utalás a merényletre vagy arra hogy ö is időúr?)

6x01
    Helló. Jól van, tudom,hogy te vagy. Hát akkor.. (Ez lehet River is)

És a

6x01-ben ez hangzik el ez is

Mikor először a Doktorral találkoztam,......réges régen......mindent tudott rólam.Gondolj bele. Egy befolyásolható fiatal lány, és hirtelen ez az ember......elé pottyan az égből,......okos, őrült és csodálatos,
    és minden apró részletet ismer rólad.Képzeld el, mit tenne ez a lány.
    -Nem igazán kell.
    -A baj az, hogy fordítva haladunk. Az én múltam az ő jövője.

Tehát a 1103 éves Doctor akár vissza is mehetett 1969-be és találkozhatott a ma látott fiatal Riverrel aki itt még semmit se tudott róla és azért mondta River azt amit ott fent mondod

De ami még érdekes lehet az ez a pár mondatt

Sokkal több minden történt '69-ben,mint arra emlékeznek…Emberek... Azt hittem, nem sikerül megmenteni titeket. (Itt akkár a 6x02-ben történtekről is beszélhet. Vagy történt volna még valami amit még nem láttunk ?)Tehát a 6x01 elején látott sik lehet ugyanaz mint a mostani. És láttuk ott ott volt egy Silence Bár akkor meg az a kérdés hogy Amy mért felejtette el miután levette róla a szemét. Bár a 6x02-ben is 41:50-42:00 között nem emlékszik arra hogy a szobába volt ahol a képek voltak lehet hogy a Silence csinált velle valamit ami miatt nála még mindig működik hogy elfelejtse őket.Tehát ha meg történt a forradalom akkor miről beszélt a Doctor a 6x01 elején
  • Dzsini
    Nem Silence találmány az űrruha, azt mondták, hogy ők "csak" paraziták, összelopkodják a technológiát, másokkal készíttetik el. Maga a ruha emberi alkotás (ezért hajtották a Holdra az embereket, hogy ki kelljen alakítani), a benne levő alkatrészeket pedig - ahogy River is mondta - vagy 20 különböző fajtól szedegették össze.

Volt egy mondat az első részben most, mikor a Doktorhoz odaviszi az öreg a benzint - sok faj egy időúr sejtért is ölni tudna (ezért kellett elégetni). Ha feltételezzük, hogy a kislány szintén időúr (jelenleg annak látszik), akkor a Silence csupán próbálta életben tartani a ruhával, saját célokra felhasználni. A kislány pedig menekülni akart, hiszen a telefonba egyik első alkalommal azt mondta, hogy az űrruha "meg akarja enni" - vagyis ekkor kaphatták el (és itt jön a kérdés, hogy akkor előtte hogy tudta felhívni az elnököt, hiszen az űrruhában volt a telefon technológia). Később sikerül is megszöknie.

És itt jön a másik problémám: ha az üzenetet most, frissen építették be a Holdraszállásba, és megváltoztatták ezzel a Föld történelmét - megindult a forradalom, amire senki nem emlékszik, akkor az előző sorozatban hogyhogy már elhagyatott volt a Lodgerben a házban a Silence hajó? Hiszen akkor még - elméletileg - Silence irányítás alatt volt a Föld.
  • toxikus
    Tehát ha jól értem az Űrruha az a Silence találmánya. Ami egyfajta külső páncél volt ami valószínűleg azért kellet hogy a kislányt védje vagy azzal tartották csapdába különbben mért kellet volna? De mivel most kiszabadult belőle így nem is fogja megölni a Doktort legalább is úgy nem ahogy azt láttuk. Ugye az hogy Amynek a Doktortól legyen gyereke arra elég kicsi az esély márpedig szerintem aki a szobában a képeken van ahol az egyiken Amy is van a kisbabával az ugyanaz mint aki az űrruhában volt. Szerintem a Silencel még találkozunk azért gondolom mert az előző évadba ö volt az egyik fő téma és ahhoz képest elég könnyen elintézték őket. Az rendbe hogy az emberek mostantól vadásszák őket ha találkoznak velük de nem lepődnék meg ha valahol máshol felbukkannának.
  • Dzsini

[spoiler]de ha "még" nem (bár túl vannak egy kalandos nászúton Roryval), akkor miért érezte a TARDIS is annak?[spoiler]
  • Fabio Capello
    Ahogy elnéztem, elég szétszórtan haladnak az emberek a sorozattal, nem szabad nekik lelőni a poént :)

A tört idővonal elmélete amúgy tetszik, még tán el is hiszem... Akkor viszont a hogyan a kérdés... :)

Arra is gondoltam amúgy,

hogy Amy csak túl érzékeny volt erre a gondolatbeimplantálásra, ezért mondta ott a Doktornak, hogy terhes, amikor valójában MÉG nem. Elég misztikus ez a Silence, el tudom képzelni, hogy tudják hogy a jövőben terhes lesz és el fogja titkolni. De majd kisül minden, legalább erre a szezonra is megvan a nagy titok :D
  • Dzsini

Kell ez a sok spoilerezés? Engem zavar :)

1: nem, mert el lehet utasítani - lásd a Mestert a Doktor karjaiban, és sok egyéb példát a történelemből. Plusz lehet az utolsó testében is (bár ezt most RTD megbolygatta, hogy van-e ilyen egyáltalán).

2: régészettel szimpatizáló időúr is van a történelemben, ráadásul konkrétan a Doktor testvére és nem túl jó fiú :) (nem tévésorozatban, de óriási arc) Kérdés, hogy az ancient high gallifreyan megérthető, megtanulható-e egy halandó számára - lehet, nem tudni.

3: Jenny =/= River Song, csak írtam a lehetséges szereplőket, hogy kik az ismert női (talán) timelordok, akik regenerálódhatnak. Bár nem magyarázná az Amys fotót az árvaházban, hacsak nem egy széttört idővonal eredménye (ami miatt a TARDIS is kettősséget érzékelt Amyn)

4: Lehet, bár nem tartom valószínűnek. Plusz ahogy írtam nincs túl sok ismert női szereplő, és nem hiszem, hogy komoly új tagot hozna be ilyen célra - már csak azért sem, mert akkor esély sincs arra, hogy bárki helyesen találgasson :)
  • Fabio Capello
    BTW,

"I'll need a SWAT team ready to mobilise, street maps covering the whole of Florida, a pot of coffee, twelve jammy dodgers, and a FEZ."

KÖVETELEM a bannerba! :D
  • Fabio Capello

-Ha Song timelord, miért nem regenerálódott amikor meghalt? (A könyvtáras részben, ugyebár). Úgy tudom, a regeneráció nem választás kérdése, ha haldoklik a teste, mindenképp regenerálja magát.

-Jelen ismeretünk szerint Song archeológus, és ha azt vesszük alapul, hogy romantikus kapcsolatba keveredik a Doktorral, simán elképzelhető, hogy tanulmányozta, megtanulta tőle az ősi gallifrey nyelvet.

-Jenny egy jó tipp, de hogy a saját "apjával" keveredjen viszonyba, az azért számomra erősen valószínűtlen.

-Egy másik tekintetben: a Mester legyőzésekor (és a 10. doktor halálakor) feltörték az időpecsétet, és pár Timelord ki tudott jönni. Mi van, ha nem sikerült mindannyiukat visszaküldeni, és van egy, aki kijutott?
  • Narxis
    Nem értették, mert nem geekek. :D

Azért az angyalosból az is jó volt amikor abban a barlangban voltak és bezárták Amy-t abba a lakókocsiba vagy mibe. A Blink ugye az első, amikor egy elhagyatott házba ment 2 csaj?
  • Dzsini
    Angyalos sztoriból azért igazán az első, a Blink volt az ijesztgetős - sőt talán 2005 óta az egyik legfélelmetesebb rész az volt.

(hogy lehet azt kiabálni, hogy 'omfg'? Mit szóltak hozzá akik hallották? :)) )
  • Narxis
    Na én csak most néztem meg a 2. részt. Piszok jó vélt, végén felkiáltottam, hogy omfg. Szerintem ez volt talán a legijesztőbb a könnyező angyalok részek óta vagy szobrok vagy mik.
  • Dzsini
    Hozzáteszem Moffatnak pont ez a célja, hogy mindenki találgasson, rengeteg megoldása legyen egy egyenletnek, hogy utána jól meglepjen mindenkit az általa kitalált történettel (és követi, marhára élvezi a találgatásokat, jól látható ez a naplókban és a Confidentialban eleresztett mondatokban is).
    Piszok jó mesélő évtizedek óta, nagyon ért a gyerekek hangján, tudja hol és hogy lehet élvezetesen ijesztgetni.
  • Dzsini
    Az univerzális reboot óta (5. sorozat vége) Rory nincs műanyagból, csak az emlékei vannak meg.

Ismert, fontos női timelord nagyon kevés van, aki tévében is szerepelt - Susan, a Doktor unokája még 1963-ból (ő máshol, másképp nőtt fel, kizárható, ráadásul fia is született, embertől); Romana, Rani, a Nő Rassilon mellett - ők pedig el vannak zárva az utolsó időháborúban, ráadásul Moffat azt mondta, hogy nem szándékozik radikálisan újraírni az RTD által meghatározott "magányos isten" világot. Emellett az, hogy a saját fajtájukat felismernék nem feltétlen igaz, ezernyi módszer volt rá eddig is az elrejtésre: lásd Utopia és a Mester. Marad Jenny, aki láthatóan regenerálódott, ráadásul Moffat ötlete volt, hogy éledjen fel, mert egy ideig tervezte, hogy ő lesz a 11. doki társa - ebből még lehet valami. Tovább erősíti a Song vonalat, hogy gond nélkül és jól irányítja a Tardist (az hallgat rá), amit ember nem nagyon tudott idáig, bár voltak ügyes társak régebben is; ismeri a Doktor igazi nevét (ki tudja mondani + megbízott benne annyira a Doktor, hogy megosztotta vele); tud régi magas gallifreyant írni és olvasni, és nagyon sok időt töltöttek együtt, ahhoz képest nem sokat öregedett.
    Továbbá a Doktornak saját gyermeke volt már, meghaltak (ezért utazott a legelső időkben az első testében az unokájával), és főleg a Rose-os balhék után ez a teste nem fog emberrel (főleg nem komolyan) romantikus kapcsolatba keveredni, nagyon jól tudja, hogy abból csak baj van - látható is, hogy mennyire megijedt/menekült Amy elől, mikor az egyik kaland után letámadta.

kérdés: aki itt jár gondolom nézi a mostani 6. sorozatot - fontos a spoilerezés, vagy csak kényelmetlen?
  • Andr0
    és mi van ha:
    Song és Doki gyereke xD Amúgy nem hinném hogy félvér... itt vmi turpisság van, hisz ez a csaj lőtte le a Dokit és jó oka volt rá. De az is lehet hogy feltörték a pecsétet és Doki nője ezt a kis bigét küldte valamiért utána xD majd kiderül, ha beborul

• Fabio Capello
    Mi van ha:

A gyerek tényleg Amy és a Doktor közös gyereke, és River féltékenységből megöli Amyt. Viszont: mennyi a valószínűsége annak, hogy egy félvér gyerek képes örökölni a regeneráció képességét? Gyanúsan egy női Time Lordot érzek a levegőben, viszont Rivert ki lehet zárni, mivel a Time Lordok felismerik a saját fajtájukat.

Az biztos, hogy Rorytól senki nem lehet terhes, mivel ugyebár műanyagból van :D

Nekem az első állításom a gyanús, viszont ez ezen áll vagy bukik, hogy a gyerek tudja e félvérként örökölni a Time Lordok tulajdonságait.
  • Andr0
    szerintem Pond, nem Song.
  • Dzsini
    A legnépszerűbb pletyka szerint River Song.
  • Fabio Capello
    Hát én teljesen lehidaltam a végétől O.o EPIC
  • Andr0
    aztamindenit o.0 hát ez a rész :O teljesen sokkban vagyok:D imádom!!!! és a kövi rész is jónak ígérkezik:D
  • Dzsini
    a mai is :) gyűlnek ám a furcsaságok, és nagy morgás lesz, mikor félidőben valami marhanagy cliffhangerrel félbehagyják a sorozatot őszig.
  • Narxis
    Atom jó rész volt, szokás szerint.
  • Renegade
    hosszún kint van a felirat :-)
  • Fabio Capello
    Hát, nem rossz indítás.
  • Dzsini
    szépen bekezdték az új sorozatot