73
-
Damon #33 Lumix sorozata nem a Panasonic-nak van? -
M2 #32 Csak nem a lumixos Jani? Én is ismerem! -
Cat 02 #31 neki másmiylen van valmi lumix talán
szekeres jános ha ismered -
#30 "nekünk a tesitanárunk hírees fényképész neki tök jó gépe optika képstapilizátor"
??????????
Fuji digifényképezőgépet kapsz 35e-ért és 500e-ért is. -
Cat 02 #29 nekünk a tesitanárunk hírees fényképész neki tök jó gépe optika képstapilizátor
120 egy fuji fényképezőgép is ez nem lehet rosz -
#28 br. 120-130 körül van. -
Cat 02 #27 mennyibe kerül ??? -
#26 Hát abban totál biztos vagyok, hogy sok az a 9mpx egy akkora ccd-hez. -
#25 "Én Olympus-t szeretnék mert abba legalább sok az optikai zoom. 5-6mpixel 12 vagy 14 x zoom gép az már nem rossz."
-
CyrSyS #24 nem ross a gép de canont nem vennék. minden hozzáértő ismerősöm mondta hogy Canonba csak a profi kategória ami megfelelő annál lejjebb nem a legjobb választás. Én Olympus-t szeretnék mert abba legalább sok az optikai zoom. 5-6mpixel 12 vagy 14 x zoom gép az már nem rossz. -
CyrSyS #23 nem ross a gép de canont nem vennék. minden hozzáértő ismerősöm mondta hogy Canonba csak a profi kategória ami megfelelő annál lejjebb nem a legjobb választás. Én Olympus-t szeretnék mert abba legalább sok az optikai zoom. 5-6mpixel 12 vagy 14 x zoom gép az már nem rossz. -
RpPRO #22 Ahogy elnezem, igen jo optikat csinaltak, ami meg teleben is gyors (3.5). Hat igen, 12x...., ennek ellenere eleg eles fotokat csinal, ahogy elnezem a dpreview-t.
Engem egy dolog erdekelne: manualis fokusz van rajta? -
Lateralus #21 Sajnos nem annyira maradt tendencia. Az S9500-ban is hasonló a CCD, de borzasztó zajszűrést kell végeznie a gépnek hasonló eredményért. Nincs rendes részlet a képeken nagyobb érzékenységnél. A 9 megapixel már sok ekkora méretű CCD-nek. -
#20 Elnézést, nyilván akadhat olyan gép ami még magasabb (értsd: 200 felett) érzékenységnél is tűrhetően dolgozik, de egyelőre nagyon kevés.
És tényleg jó az F10 zajszintje
Reméljük ez a tendencia maradni fog és egyre jobb érzékelőkkel szereleik majd a kompakt gépeket. -
Roli #19 Enyém csak max ISO100-at tud oda sem kapcsol át mindig 53-on csinálja a képeket. Nem zajosodik be! vöröses lesz helyette vagy ha vakuzol akkor a legvilágosabb szép lesz a többi pedig vöröses vagy feketés. Zajszűrésre nem sok gondom van... -
Damon #18 "Sajnos tapasztalatom szerint az összes kompakt gép használhatatlan 200 felett..."
Saját tapasztalatom sajnos kevés van a kompakt gépek területén, viszont az e havi Digitális fotó magazinban van egy teszt a Fuji F10-es kompaktról, ami ISO1600(!)-as érzékenységre is állítható. A cikkíró szerint 400-on és 800-on teljesen használható a gép. Ezenkívül -ha jól tudom- egyes Olympus gépek is hatékonyan szűrnek zajt (saját tapasztalatom ezügyben sincs, csak úgy említették). -
#17 "ISO400 annyira zajos, hogy majd' síkítófrászt kaptam, amikor megláttam..."
Sajnos tapasztalatom szerint az összes kompakt gép használhatatlan 200 felett, márha minőséget szeretnénk. Én már a Minolta A2 ISO64-es zajától is szélütést kaptam, képzelheted mit tudott az 400-on!
Ezek alapból szűrnek zajt, mégha nem is bekapcsolaható, akkor is, de 400-on a szűrés annyit ér mint halottnak a csók. -
Damon #16 Kellemes kis masina. Nemrégiben vett egyik ismerősöm, és csináltunk vele pár szép tájképet. Kategóriájához és árához képest jó. Viszont ami még mindig gáz (nem tudom, a Canon mikor kap észbe), az a zajszűrés. Illetve annak hiánya (bár lehet, hogy van benne, még nem olvastam róla részletes tesztet, de ha van, akkor iszonyú szar). ISO400 annyira zajos, hogy majd' síkítófrászt kaptam, amikor megláttam... :(
A másik:
"...számomra furcsa, hogy a Canon pont egy olyan szegmensben hagyja figyelmen kívül a divatot, ahol sokkal többet számít a méret és egy olyan szegmensben tartja szem előtt, ahol aztán pont nem olyan fontos (lásd: EOS 350D)."
Az EOS350D, illetve a belépő szintű DSLR-ek kezdenek divatgéppé válni. Sokan vesznek ilyen gépeket, mert van pénzük és "profi" gépet szeretnének. Persze nem nagyon értenek hozzá, de a havernak is ilyen van...
(Egyes rosszindulatú pletykák szerint, a 350D-t a Japán emberek kezébe tervezték...) -
#15 Megoldás: SD kártyákat kell venni és hozzá egy 3-4e Ft-os Minolta SD-CF átalakítót. -
Zro #14 Nálam ez az SD kártya divat nem igazán jön be, mivel az idők során igen szépen betáraztam CF ből...
-
Tocke #13 klassz gép, nekem jún. eleje óta ilyen van :) most már csak meg kéne tanulni kihasználni is :) -
Roli #12 Milyen szép videot csinál! -
Roli #11 Mintha konkurenciája akadt volna a Minoltának! -
#10 Íme:
"...movie quality is superb, and the range of controls offered excellent. You can even zoom during filming (and of course the image stabilzation makes a huge difference to the 'watchability' of the results)."
dpreview -
#9 Ez biztos, 100%! -
Roli #8 És ez biztos? Mert volt már, hogy mondtak valamit és nem úgy volt. . . -
#7 tud -
Roli #6 SZTEREÓ hang! még inkább! -
Roli #5 Vajon tud zoomolni video közben? 12x zoom hmmm! fini! -
M2 #4 Igen, és az upgradelni szándékozóknak kicsit bosszantó is. De hát az idők szava...
Karácsonyra elveszti az újdonság varázsát, jönnek a még újabb gépek, és így az ára is elviselhetőbb szintre csökken majd. A video tudása is tetszik, az 1 gigás memók ára sem kifizethetetlen - és így a nyaralási fotózást is kihúzhatjuk netkávézók keresgélése nélkül. -
ThomasTheKoRner #3 Mára már szépen lassan a nagyobb, komolyabb kategóriájú gépekben is egyre inkább az SD lesz az uralkodó.Hálistennek. -
#2 érdekes, hogy az S1 még CF kártyával működött. -
SymbioC #1 "Ráadásul nem csak vízszintesen tudunk a segítségével panorámázni, hanem függőlegesen is két irányba, illetve készíthetünk 2x2 képből álló panorámaképet is (2 kép függőlegesen, 2 kép vízszintesen)"
Ezt már 7 éves Power Shot A50-em is tudta! Abból kiindulva, hogy még most is jobb képeket készíthetek vele (1,2 Mpix!), mint jónéhány új géppel, bízom a Canon-ban! Lesz ez még olcsóbb is..