Lost - amerikai kultuszsorozat az RTL-en
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudjátok mi a címe annak a számnak ami a 2. széria elsõ epizodjában szól a legelején?
Gigabyte GA-8I945PL-G, Intel 3GHz DC,Kingmax 2x1Gb, Samsung 500Gb, Sapphire HD4850 Dualslot, Razer Diamondback, Razer Tarantulla, Razer Mantis(speed)
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
létezik olyan, aki nem látta, hogy mi történik miután lemennek a 'heccs'-be?:)
a premier 13,5M nézõt vonzott, ami nagyon jó (a 29. legnézettebb sorozat volt azon a héten), majd beállt a nézettség 9M környékére. (ami 60. hely környéke, de még mindig korrekt)
viszont a lelövés, ha ezeket az adatokat nézzük teljesen jogos volt, hiszen a 2. év évadzáró epizódját már 6M-an sem nézték, ezzel a sorozat a 106 vetített sorozatból csak 85. legnépszerûbb volt - és ezzel a legkevésbé nézett sorozat címet is elnyerte a 4 nagy adó (fox, cbs, nbc, abc) sorozatait vizsgálva (a upn és a wb a kicsik)
sajnáltam nagyon a DA-t, ráadásul ugye cliffhanger lett a vége, de a döntés valahol érthetõ - racionális (egy f*szt, érhetõ:) (persze a helyébe jött firefly 3-4 M-ós nézettséggel nem váltotta meg a világot, de legalább kult lett)
ez a két bukás az oka, hogy a nagyok hanyagolták azóta a scifi sorozatok mûfaját, de most szerencsére szakítottak ezzel és 3 új scifi sorozatot is ránk eresztenek 2 héten belül:)
Amerikában sincs máshogy, mint a világban. Jön egy befolyásos ember az ötletével és szinte bármit megtehet.
De tény, hogy a Dark Angel sikerességben meg sem közelítette a Lost-ot.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
sikeres sorozatot nem lõnek le, max ha azok önállóan döntenek a végükrõl (ld. friends, x-akták, raymond)
A sors iróniája, hogy Firefly még az elsõ szezon befejezése elõtt visszavonták.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
amúgy fura, amit mondasz, hiszen szerintem a háttérsztorik miatt épphogy minden rész totálisan elkülöníthetõ, nem?:) (locke-os rész, hurley-s rész, stb.)
amúgy ez van - én mindig mondtam, hogy aki nem válik addikttá a 3-4. rész után, annak a folytatás sem fog bejönni annyira.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi lett volna akkor, ha a sorozat nem lesz népszerû, és nem készül több évad? Le lett volna adva egy hosszú filmnek (hangsúlyozom, ez inkább az, mint egy sorozat az én szememben) az eleje, azt' jóccakát, vagy mi?
fokozatos kapni fogja a nép a válaszokat, cserébe persze újkérdések megülnek fel. amikor nem lesz több kibújási lehetõség, akkor esetleg elviszik egy új irányba a sztorit.
vagyis, nem a pénz miatt folytatják, hanem mert a sorozat ilyen mûfaj
Nagyon messze van még szept21, és onnan heti egy rész nagyon õrjítõ lesz mert így rendben volt az elsõ évad, hogy leszedtem egyben de kivárni részenként.....
Remélem 3. évad nem lesz:))
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
ezt komolyan kérdezed? a definíció a különbség.
egy sorozatnak egy évben átlag 22 epizódja van. (ennek 25 volt)
egy szappanoperának egy évben 200-250 epizódja van.
Az ilyen hosszú rétes sorozatot nevezi a szleng szappanoperának. Egyébként miért baj, ha ez a jelzõ erre is rá illik? Talán a film olyan "komoly" hogy nem szabad annak nevezni?
mindenki annak nevezi aminek akarja, én csak a definíciót írtam le. a tök alsó 2-õt is lehet kriminek nevezni, mert nem tudjuk ki a gyilkos, de mindenhol vígjátéknak titulálják.
Lényeg hogy csak habzik és sosincs vége. Addig húzzák, amíg pénz van benne, amíg nézik.
megint nem értem. szerintem fogalmi zavarban vagy. (no offense)
MINDEN sorozatnak sosincs vége. MINDEN sorozatot addig húznak, amíg pénz van benne. azért egy sorozatot sem fognak befejezni, mert azt mondják az alkotók, hogy kösz, már nem kell ennyi pénz. (akad persze 1-2, mint a jóbarátok, a raymond vagy az x-akták, amiket 10, 8, 9 év után befejeztek, de ez csak a legnagyobbaknak adatik meg.
szerint formálják, ami végül is lehet jó bevétel, nagy nézettség, de nem biztos, hogy ez az igazi jó film recepttúrája
ezzel jobban nem is tudok egyetérteni - ez teljesen igaz.
Miért, szerinted mi a különbség? Az ilyen hosszú rétes sorozatot nevezi a szleng szappanoperának. Egyébként miért baj, ha ez a jelzõ erre is rá illik? Talán a film olyan "komoly" hogy nem szabad annak nevezni? <#hamm>#hamm> A szappanopera minden ismérve fellelhetõ benne, csak egy másik korosztályt céloz meg vele. Igen is, ez inkább egy tini-ifjúsági kaland szappanopera. Van sok csöpögõs (brazil), van családi (Dallas) és van rejtélyes kaland szappanopera, csak más a célközönség. Lényeg hogy csak habzik és sosincs vége. Addig húzzák, amíg pénz van benne, amíg nézik. És a filmeket manapság a potenciális nézõk, korosztályok várható szájíze szerint formálják, ami végül is lehet jó bevétel, nagy nézettség, de nem biztos, hogy ez az igazi jó film recepttúrája.
de jövõ héten jelenik meg a dvd
„Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.” Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
sorozatgyártás igazából (és nem szappanoperára gondolok) az usa mellett, a néemeteknél, az ausztráloknál és az angoloknál folyik. az angolok jók, de kevés van és túlságosan szofisztikált sorozatok (ráadásul 6-8 rész van belõlük egy évben), az auszik sokat másolnak usa-ból és igazán nem tudtak még nemzetközi sikert elérni, a németek meg ízlés kérdése - egy csomó megy nálunk is.
talán még a kanadaikat érdemes említeni, õk olykor kihoznak 1-1 jó sorit, ld. idén a regenesis (kis bioterrorizmusos) vagy a charlie jade (párhuzamos univerzumos-nyomozós)
Szeptembertõl amúgy a PRO7 is kezdi nyomni a 2. évadot már.
Mondjuk így a magyaron megnézve az elsõ részt, pár dolgot másképp fordítottak, és hát a szinkronhangokat sem találták el mindenkinél igazán. Dehát ez az átka, ha valaki más nyelven is látta...
egyrészt ez nem szappanopera, hanem sorozat. nem mindegy.
másrészt volt benne egy dramaturgiai dolog, amin fennakadtál és ezzel azonosítod a sorozatot. jó, hogy nem azon akadsz fenn, hogy a szigeten lévõ embereknek nem tûnik fel, hogy mindegyik szereplõ úgy néz ki, mint egy irl-színész. miért nem veszi észre a kövér srác, hogy a doki az egy az egyben úgy néz ki, mint a matthew fox nevû tévészínész, vagy hogy a koreai pasi tök ugyanolyan, mint a vészhelyzetben olykor szereplõ gyermekvédelmis csávó?
Akinek meg baja van a mûködõ hajtómûvel, az látszik nem nagyon figyelt a részletekre, mivel az még össze volt kötve a szárnnnyal és ezért kapott üzemanyagot (az áramellátás már problémásabb, de nem elképzelhetetlen).
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én két nap alatt <6 órás alvással, hétvégén>6 órás alvással, hétvégén> lenyomtam az elsõ sorozatot!
Spoiler!!!
A repülõgép középsõ része a túlélõkkel nem véletlenül élte túl a dolgot! Érdemes megnézni a sorozatot!
Van benne misztika. Aki kicsit is emlékszik a hidegháborúra, vagy olvasott róla, az pont a Huxley-val foglalkozó részbõl <õ a dagadt, szám-átokverte srác>õ a dagadt, szám-átokverte srác> MINDENT meg fog érteni.