99
  • mrzed001
    #99
    Nézz szét a fórumon, torrent topic, azureus topic, sorozat topicja ...
  • a23o
    #98
    Ahelyett hogy itt veszekednétek, gyorsan írja meg mindenki, hogy milyen keresőket, trackereket, oldalakat használ a napi sorozat adagja letöltéséhez.
  • sweet
    #97
    Hali mindenkinek!Milyen fileletöltőt kéne letöltenem,hogy kezdőként is boldoguljak?Mi kell még hozzá?
  • mrzed001
    #96
    Igen, most kezdenek szaporodni a sorozatok. Csakhogy a fejek ugyanazok maradtak, akik elindították a BB és VV-t. Nekik a profit a lényeg, és gyorsan rá fognak jönni, hogy a sorozatokba nincs annyi (de csak azért, mert túl hülyék hozzá, amúgy sztem sokkal több hasznot hozhatnának pláne hosszútávon, mint bármelyik valóságshow)

    jag, az ismétlések ellenére nem csökken a nézettség
    Csodálkoznék, pláne, hogy mellette párhuzamosan mennek a 3.műszak vadiúj részei. Saccolok, de legalább 50-70%-al kellett esnie a valós nézettségnek az ismétlések kezdése óta.

    Az internet talán azért is csábító, mert itt rendezetten elérhetők a részek, nincsenek unalmas ismétlések, és gyűjthető (bizony, a jó öreg gyűjtőszellem).
    Szóval ezért lenne kifizetődő egy NORMÁLIS fizetős szolgáltatás. Addig meg töltögetjük a TV (jobb esetben HDTV -szebb, mint a DVD-) Rip-eket :))
  • winnie
    #95
    igazad van - 2003-ban.

    Miért lenne másképpen? Mi változott? És mikor? Sztem semmi.

    az, hogy most rengeteg akutális sorozat megy a tévében

    a nézőtaszítás meg ránk igaz lenne, csak hát főleg nem mi nézzük a sorozatokat - ld. jag, az ismétlések ellenére nem csökken a nézettség...
  • mrzed001
    #94
    Nem 2003-ban kezdték el itt a Charmed-et adni? Lehet, hogy rosszul emlékszem?
    A DVD-ben igazad van, összekevertem valamivel.

    még egyszer mondom, hogy a mai állapotokról beszélek és nem a múltról. carpe diem, vagy mi.
    Te talán hallottad valami TV-s mogul megnyilvánulását (eddig rossz voltam, de most megjavulok :)) ), amiből arra következtetsz, hogy ez a múlt, és most már másképp lesz. Miért lenne másképpen? Mi változott? És mikor? Sztem semmi.

    de a lényeg, hogy MOST apró késéssel adják a sorozatok jó részét.
    Igen, van jópár, amelyik utólérte magát, és igen, van egypár, ami mindössze 0,5-2 év késéssel indul nálunk. Viszont a friss és új, az drága. A manager uraknak pedig csakis a profit a lényeg, szóval attól tartok, hogy ez csak ideiglenes lesz. Inkább csinálnak még egy big bránert, vagy agyalan világot, mert az fillérekből megvan, és eszi a sok buta bamba és jót butul rajta.

    már az is baj, hogy nem csak a tévében reklámozzák?
    Az a baj, hogy a TV-ben nem megfelelő minőségben reklámozzák
    Előkerestem az RTL 2 reklámját, no ez reklám.
    Így nyomatták be többek között (a többi sajna elveszett) az Andromeda és SG1 -nek, hogy most folytatása következik. Nem is hiszem, hogy gondjuk lett volna a nézettséggel :))

    az tipikus tévés taktika, hogy nem szólunk, hogy ismétlés van, mert az nézőtaszító
    Sorozatok esetében a nem szólás szerintem a nézőtaszító. Ismétlést úgyse nézi meg, aki már látta, pláne meg nem, ha új részt vár. Akkor egyszerűen kapcs el innen, és a k..a annyukat.
  • lazado
    #93
    sajnos nem működik úgy sem[#szomoru1
  • mrzed001
    #92
    Használd a donkey keresőjét, és tedd a keresendő szövegbe a "realworld" -öt is (még egy ideig tuti megtalálod vele, amit keresel)
  • lazado
    #91
    megszűnt a www.the-realworld.de:(( nem tud valaki valami alternatív oldalt ahol a linkek megvannak?
  • winnie
    #90
    Az első rész bemutatója nem igazán kerül 2-3 évnél hamarabb el ide (Charmed 6. sorozatnál tartott, amikor itt bemutatták [i]

    nana. a charmed-ot idehaza 2001-ben mutatták be, amikor kint a 3. évad ment (csütörtök este, főműsoridő - bukott is:) - de én a MÁRÓL beszélek, nem azokról az időkről, amikor még valóban alig volt sorozat itthon.

    [i](már első 3 széria DVD-je is kint volt, ha jól emlékszem)


    rosszul emlékszel, hiszen amerikában idén tavasszal jelent meg az 1. évad dvd-je és a 2. évad usa-ban még MEG SEM jelent.

    Vészhelyzet mindössze 2 éve ment már kint, Lost csak 1 éves, CSI 2-3 szériánál járt, amikor itt elkezdték adni, Andromeda szintén, Elnök emberei szintén )

    még egyszer mondom, hogy a mai állapotokról beszélek és nem a múltról. carpe diem, vagy mi.

    Az, hogy utána a folyamatos vetítéssel utólérik, az más lapra tartozik, de a netközelben lévők azért ezt a "várjunk pár évet, hogy elkezdjék itt is adni" nem fogják kivárni.

    de a lényeg, hogy MOST apró késéssel adják a sorozatok jó részét.

    És persze tesztelőnek a reklámozással kapcsolatban is igaza van, ez az amit én hypenak hívok. Szted nem hülyeség, hogy az egyik legnézettebb TV csatid van, és az új sorozatot bevásárlókocsin, meg blikkben reklámozod ???

    már az is baj, hogy nem csak a tévében reklámozzák? ezt komolyan nem értem. itthon, akkora promót még egy sorozat sem kapott, mint a lost. az ally mcbeal és a 24 volt ugyan óriásplakáton, de ennyi tévészpotot (csak az adataokat láttam, nem nagyon nézem az rtl-t:) soha más sorozat nem kapott az rtl-en.

    (de ez sem garancia a sikerre: az alias 2. évad is nagyon nagy promót kapott az rtl-en, ráadásul betették a vészhelyzet után és mégis megbukott:(

    a többiben nyilván igazad van, de az tipikus tévés taktika, hogy nem szólunk, hogy ismétlés van, mert az nézőtaszító - ld. tv2, activity, ami évek óta szinte csak ismétel és mégis nagyon nézett, vagy ld. tv2 és az idei pár "beszólok" műsor mennyire nézett volt, pedig h odaírják, hogy ezek 2 évvel ezelőtti caludia show-s felvételek voltak, akkor senki nem nézi meg, talán:)
  • mrzed001
    #89
    no, ez nem igaz. az aktuális sorozatok, tehát a nem befejezettek (vagyis az ócsóak) jó része még az amerikai leadás évébe nálunk is képernyőre kerül, vagy max 1 éves késéssel.
    No azért itt egy erős csúsztatást érzek. Az első rész bemutatója nem igazán kerül 2-3 évnél hamarabb el ide (Charmed 6. sorozatnál tartott, amikor itt bemutatták (már első 3 széria DVD-je is kint volt, ha jól emlékszem), Vészhelyzet mindössze 2 éve ment már kint, Lost csak 1 éves, CSI 2-3 szériánál járt, amikor itt elkezdték adni, Andromeda szintén, Elnök emberei szintén )
    Az, hogy utána a folyamatos vetítéssel utólérik, az más lapra tartozik, de a netközelben lévők azért ezt a "várjunk pár évet, hogy elkezdjék itt is adni" nem fogják kivárni.

    Ja, és tesztelőnek totál igaza van, azt a fejetlen sortalanságot, ahogy leadni merészelik a sorozatokat felháborító. A JEG-nél pl még csak egy ism. se szerepel a leadott műsortervben (csak úgy elkezdik ismételgetni, se szó, se beszéd, se bejelentés, jó az a sok parasztnak). A széria x epizód feltüntetését kötelezővé tenném (meg az ism. kiítrását is)

    És persze tesztelőnek a reklámozással kapcsolatban is igaza van, ez az amit én hypenak hívok. Szted nem hülyeség, hogy az egyik legnézettebb TV csatid van, és az új sorozatot bevásárlókocsin, meg blikkben reklámozod ???
    Nem tudom régebben mennyit néztél RTL-PRO7-RTL2 csatikat, nos, ők értettek a műsoraik reklámozásához (az egyik RTL2 reklám -május hónapra volt talán- még mindíg megvan valahol bedigizve, mert ütős volt, profi, és művészi -time after time számra csináltak egy műsorreklámklippet-)

    A műsorokért felelős managereket meg nem kell félteni, sem védeni, sík nullák (pl: Viasatos-nak a nézők adják a "tanácsokat", hogy mit ne tegyenek, mert csinálta a marhaságokat pl: Gőz Gizi szinkronstúdió, műsorrend ..).

    És Pastthelord-nak is igaza van, nettv. A bittorert/eDonkey már majdnem az. Reggel beállítom mit akarok este megnézni, mire hazamegyek ott vár. Megnézem, megtartom, vagy törlöm. Persze tölteném fizetős helyről is, ha lenne ...
  • [HUN]PAStheLoD
    #88
    Winnie, többnyire igazad van. És mégis, senkinek se tetszik, nekem se. Mért? Mert valahogy nem tetszik a TV-s dolog modellje. A reklám hegyek, a lehetetlen időpontok, elvégre ez itt a XXI.-ik század, meddig tartana egy netTV-t csinálni? Sok adás már így is elérhető, pl. RTLk-n épp most néztem meg a gálvölgyit, és még reklám se volt benne. A stúdiók már digitálisan [is] tárolják a cumót, csak elérhetővé kell tenni, és be is tolhatnak elé/utána reklámot is , különösebben nem befolyásol.
  • TeszteloPontHu
    #87
    Én is azt hiszem, hogy a reklámozással is gond van. Pl. ha Győzike van este, tuti, hogy a Fókuszban leadnak valamit vele kapcsolatban, és a végén bemondják, hogy "Ma este Győzike...". Hasonló a helyzet a saját sorozataikkal is (pl. a Barátok köztöt is minden nap bemondják, hogy este lesz. Minek? Aki eddig is nézte, az ezután is fogja, aki meg nem, az nem a 3000. résznél fog bekapcsolódni.).
    Tehát a külföldi sorozatokkal is kellene foglalkozni ezekben a bulvárműsorokban (milyen díjakat kaptak, érdekességek, szereplők magánélete stb.). Mindjárt megnőne a nézettség, utána pedig már szájhagyomány útján is terjedne a dolog.

    A másik, hogy a gyakori pakolgatással is tönkre teszik a nézettséget, és nem fordítanak a pontos epizódmegjelölésre sem energiát a műsorújságokban (hányadik évad, hányadik epizód). Én pl. egyszer emiatt maradtam le a Csillagkapu 1-2 új részéről, mert azt hittem, hogy még mindig az ismétléseket nyomatja a tv2, sehol sem reklámozták, nem jelölték, hogy új részeket adnak.

    Végül: van, amikor szezon közepén megszakítják a vetítést. Pl. a Vészhelyzetnél viszonylag jól működött a kronológia, majd valamikor tavasszal véget ért, és áprilisban (amikor folytatták) is "havas" részeket néztünk.
    A Viasat is elkezdte a Magnumot, majd nyár elején véget ért a felénél (ráadásul a részeket is össze-vissza adják le, nem figyelnek a pontos vetítési sorrendre).

    Szóval ahogy a tévék "kezelik" a külföldi sorozatokat, úgy kapján a nézettséget is.
  • winnie
    #86
    Konklúzió:
    - Van jópár sorozat Mo-on, mind (kevés kivétellel) legalább 2-3 (nem ritka 5-8) éves késéssel

    no, ez nem igaz. az aktuális sorozatok, tehát a nem befejezettek (vagyis az ócsóak) jó része még az amerikai leadás évébe nálunk is képernyőre kerül, vagy max 1 éves késéssel.

    ld. lost, vészhelyzet, joey, jóbarátok, carnivale, sírhant művek, simpson, csi, csi: miami, csi: new york, charlie jade, andromeda, will és grace, harmadik műszak, 4400, without a trace, crossing jordan, law and order: ci, huff, elnök emberei, nmaffiózók, szívek szállodája - szerintem nem is érdemes tovább sorolni.


    - A sorozatok nagyrészét lehetetlen időpontokban adják (14:00, 16:30, 23:30 ...)

    csak kertévéken lehetetlen és a hétvége délután túlélhető időpnt.

  • winnie
    #85
    A híradó a BB idején került 8-ra

    direkt előre hozták, anno amikor még csak 1,5 éve volt kertévé, hogy ne a többi híradó menjen hamarabb.

    eleinte 19.30 volt, majd 19.00 mindekettő, majd az egyik lett 18.30 és a másik követte.

    sorozatokat főműsoridőben, lehetőleg 8-tól

    én is ezt mondom, de az rtl-nek egyrészt foglalt ez az ideje, a tv2 meg azért próbálkozik.

    Ráadásul nem nyomatja Reteklub keményen a reklámját, szóval ettől se várj fényesen kirobbanó kezdést.

    nnnna! 3-féle promó megy, televan 1 hónapja a blik és az össze óriásplakát lost-tal. a tesco és a spar bevásálókocsijain auchan reklám van. a pályaudvarokon ilyen "látta valaki?" fényképekkel nyomták tele a falakat. ennél nagyobb promót még sosem csaptak tévésorozatnak.

    Ez egy régi tézis, ami az egybevetített sorozatokra

    ilyenekre gondoltam, persze. ld. usa

    A következő szériának a kezdőrésze adja meg a következő csúcspontot (ami lehet sokkal magasabb, mint a legelső részé), és innen ereszkedik ...

    ez sajnos csak akkor állja meg a helyét, ha a széria sikeres valamennyire, de ha amcsi sorozatokból indulunk ki, akkor eleve csak az összes induló sorozat 20%-a marad talpon a kövé évre - és ezek fele tuti csökken év közben, így nem lesz 2x01-es csúcs.
  • mrzed001
    #84
    Konklúzió:
    - Van jópár sorozat Mo-on, mind (kevés kivétellel) legalább 2-3 (nem ritka 5-8) éves késéssel
    - A sorozatok nagyrészét lehetetlen időpontokban adják (14:00, 16:30, 23:30 ...)
    - A tálalás mindíg pocsék. A legfinomabb kaját se kívánod, ha nem étvágygerjesztően van feltálalva. Pedig csak egy minimális reklámkampány kellene, és egy kis hype, rögtön nézett lenne.
    Azaz:
    A társaságok néha beszereznek valami még félig frisset (annyira még nem öreg, hogy szaga legyen :p), elkezdik nyomatni, nem reklámozzák, megilyed buta mamager, hogy nem megy, leveszi főműsoridőről, mielőtt befuthatna, és átteszi sz.r időpontra, vagy eleve lehetetlen időpontba teszi, és veri a mellét, hogy ő megmondta, hogy ez nem kell a magyar közönségnek, mert nem érti (a marhája ...)
  • mrzed001
    #83
    Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

    A híradó a BB idején került 8-ra, ha jól emlékszem (előzőleg 7:30-kor kezdődött) -persze tévedhetek-, de akkor csúszott a 8-as filmkezdés 9-re

    Nem azt mondom, hogy ne adjanak sorozatokat főműsoridőben, hanem éppen ellenkezőleg, adjanak sorozatokat főműsoridőben, lehetőleg 8-tól, így a 9-es filmkezdés sem fog csúszni. Továbbá egy kicsit több ésszel kellene a műsorrendet megszervezni, hogy ne ütközzön más sorozatokkal, vagy komoly filmekkel. Lásd Colombo, a szerda tökéletes neki. Nincs komolyabb ellenfele a 8-as kezdéssel (Barátok közt, de azzellen nem véd :) persze azt inkább 7:20-ra kellene tenniük ... mindegy)

    a lost is vadiúj, pénteken leszés svarceneggerrel szemben.
    Hát, az ikrek is erős ellenfél, ráadásul az normálisan 20:15-kor kezdődik. Ráadásul nem nyomatja Reteklub keményen a reklámját, szóval ettől se várj fényesen kirobbanó kezdést.

    alap. egy sorozatnak első epizódjának a legnagyobb (általában) a nézettsége. onnantól kezdve csak veszít nézőket
    Ez egy régi tézis, ami az egybevetített sorozatokra igaz, és istenigazából most a sokszériás (nem ömlesztve leadott) sorozatoknál teljesen átíródott. Ha pontosítani kellene, akkor a széria kezdő részének a nézettsége a legnagyobb, majd a szérián belül csökken, vagy stagnál. A következő szériának a kezdőrésze adja meg a következő csúcspontot (ami lehet sokkal magasabb, mint a legelső részé), és innen ereszkedik ... Persze ehhez kell egy kis érzék is, nomeg min 1 hónap késleltetés a szériák között

    inkább nézem a sok sorozatot, minthogy heti 3-at kellejen/csatorna.
    Napi 3/csati ... NAPI :))
  • Dikkma
    #82
    Ja, eszembe jutott, mit kerestem a múltkor, mert tudtam hogy nem a cikkben felsoroltak közül volt vmi, és nem találtam; szóval, asszem az HBO sorozatainak is búcsút inthetünk - számomra még úgyis nagy érvágás, hogy _nagyon_ nagy részben megvannak...
  • winnie
    #81
    levonom a konklúziót, amiben egyetérthetünk

    - nagyon sok sorozat van magyarországon - nagyon sok csatornán.

    - a két nagy tévén folyamatosan próbálkozik a sorozatok piacképessé tételével (ld. most két friss topsorozattal indítanak mindketten főműsoridőben), amire amagyar közönség eleddig negatívan reagál, mivel 4 sorozatot kivéve minden külföldi nagy közönségsiker vagy kritikai siker nálunk megbukott főműsoridőben - ennek ellenére nem adják fel...
  • winnie
    #80
    sorry.

    a híradó sohasem volt akkor 7-ről került le 6.30-ra.

    Vadi új sorozat, senki sem ismeri, mégis mit vártak? Ráadásul Bud Spencer ellen? Ezt én láttatlanba is megjósoltam volna. Első adásra a rabszolgasors se vonzott tömegeket :)

    ezt nem értem. ezzel azt mondod, hogy ne is legyen sorozat itthon? mit keresne itt a scifi, amit nem hogy nem ismernek a népek, hanem eleve rétegműfaj?

    1. minden sorozat vadi új itthon.
    2. minden sorozattal szemben van másvalami

    a lost is vadiúj, pénteken leszés svarceneggerrel szemben.

    Mond már, hogy a Vészhelyzetnek, 3. műszak, Szomszédok, vagy a Rabszolgasorsnak nem volt nézettsége.

    1. a szomszédok és rabszolgasors nem sorozat, hanem szappanopera.

    2. vészhelyzet, harmadik műszak. ezt írtam én is. itthon négy sorozatnak volt nézettsége főműsoridőben. a többi jópárnak nem volt

    egy gyengébb/öregebb sorozat is komoly nézettséget érhet el lsd Colombo.

    egyáltalán nem. van 3-4 sikeres sorozat (melyek sikerének oka:
    - columbo: akkor ment, amikor 1 tévé volt még
    - vészhelyzet: akkor ment, amikor egy tévé volt még
    - rex: kutyás
    - harmadik műszak: bereklámozták és a vészhelyzetnek amolyan testvérsorozata (ld. közös rész) - amúgy ennek a nézettsége az utóbbi évben a vasárnap délutáni walker, texasi kopó nézettége alá esett.

    akkor a 900-as saccod igencsak alábecsült, nem is beszélve a rendszerességről és megszokásról

    alap. egy sorozatnak első epizódjának a legnagyobb (általában) a nézettsége. onnantól kezdve csak veszít nézőket. (mivel heti a műfaj ezért nem lehet várni 20-30 részig, hogy elkezdje növelni a tábort, mert addig buknak a forintmilliók)

    a 900 nem sacc volt, hanem a monk nézettsége - az elnök emberei intellektuális sorozat és beszélgetős, nyilván nem lenne ekkora tábora.

    (tehát akár 20:00-Elnök, 21:00 Dolfi)
    Az elnök ugyebár csak 1 óra, tehát (ha csak 21:00-tól elnök) akkor 22:00-tól Dolfi


    mivel a barátok közt eleve 20.50-ig tart, ezért ez értelmezhetetlen.

    Szóval én remélem idővel visszaáll a régi rend

    továbbra sem értem milyen régi rendről beszélsz. amikor sorozatok voltak este, akkor volt 2-3 hetente. kedden a csehszlovákok, pénteken a dallas, csütrötökön a szappanopera.

    inkább nézem a sok sorozatot, minthogy heti 3-at kellejen/csatorna.
  • winnie
    #79
    a híradó sohasem volt akkor 7-ről került le 6.30-ra.

    Vadi új sorozat, senki sem ismeri, mégis mit vártak? Ráadásul Bud Spencer ellen? Ezt én láttatlanba is megjósoltam volna. Első adásra a rabszolgasors se vonzott tömegeket :)[i]

    ezt nem értem. ezzel azt mondod, hogy ne is legyen sorozat itthon? mit keresne itt a scifi, amit nem hogy nem ismernek a népek, hanem eleve rétegműfaj?

    1. minden sorozat vadi új itthon.
    2. minden sorozattal szemben van másvalami

    a lost is vadiúj, pénteken leszés svarceneggerrel szemben.

    [i]Mond már, hogy a Vészhelyzetnek, 3. műszak, Szomszédok, vagy a Rabszolgasorsnak nem volt nézettsége.


    1. a szomszédok és rabszolgasors nem sorozat, hanem szappanopera.

    2. vészhelyzet, harmadik műszak. ezt írtam én is. itthon négy sorozatnak volt nézettsége főműsoridőben. a többi jópárnak nem volt

    egy gyengébb/öregebb sorozat is komoly nézettséget érhet el lsd Colombo.

    egyáltalán nem. van 3-4 sikeres sorozat (melyek sikerének oka:
    - columbo: akkor ment, amikor 1 tévé volt még
    - vészhelyzet: akkor ment, amikor egy tévé volt még
    - rex: kutyás
    - harmadik műszak: bereklámozták és a vészhelyzetnek amolyan testvérsorozata (ld. közös rész) - amúgy ennek a nézettsége az utóbbi évben a vasárnap délutáni walker, texasi kopó nézettége alá esett.

    akkor a 900-as saccod igencsak alábecsült, nem is beszélve a rendszerességről és megszokásról

    alap. egy sorozatnak első epizódjának a legnagyobb (általában) a nézettsége. onnantól kezdve csak veszít nézőket. (mivel heti a műfaj ezért nem lehet várni 20-30 részig, hogy elkezdje növelni a tábort, mert addig buknak a forintmilliók)

    a 900 nem sacc volt, hanem a monk nézettsége - az elnök emberei intellektuális sorozat és beszélgetős, nyilván nem lenne ekkora tábora.

    (tehát akár 20:00-Elnök, 21:00 Dolfi)
    Az elnök ugyebár csak 1 óra, tehát (ha csak 21:00-tól elnök) akkor 22:00-tól Dolfi


    mivel a barátok közt eleve 20.50-ig tart, ezért ez értelmezhetetlen.

    Szóval én remélem idővel visszaáll a régi rend

    továbbra sem értem milyen régi rendről beszélsz. amikor sorozatok voltak este, akkor volt 2-3 hetente. kedden a csehszlovákok, pénteken a dallas, csütrötökön a szappanopera.

    inkább nézem a sok sorozatot, minthogy heti 3-at kellejen/csatorna.
  • mrzed001
    #78
    ez nem igaz. a big brother teljesen irreleváns, hiszen az fél 8-tól volt
    Igen, de akkortájt nyomták 8 utánra a híradót, meg 9-re a filmet, és ekkor estek ki 8-as sorozatok

    monk: már az első adás annyira kikapott a bud spencer banános joe-jától, hogy szomorú volt nézni
    Vadi új sorozat, senki sem ismeri, mégis mit vártak? Ráadásul Bud Spencer ellen? Ezt én láttatlanba is megjósoltam volna. Első adásra a rabszolgasors se vonzott tömegeket :)

    ott legalább mehetnek főműsorban az olyan sorozatok, amik a nagyokon nem
    Egyetértek, kellenek a kis tvknek a húzósorozatok, viszont ha csak egy szűk közönség láthatja, akkor nem mondanám, hogy magyarországon vetített sorozat (kis művészmoziban 1x vetített filmre sem szokták azt mondani, hogy magyarországon leadott)

    persze, mert amerikában csak sorozatok vannak főműsorban. ők előrébb tartanak. még a németek is. a magyarokat még be kell törni
    Mond már, hogy a Vészhelyzetnek, 3. műszak, Szomszédok, vagy a Rabszolgasorsnak nem volt nézettsége. Jó időben adták, nézték is az emberek. Sőt, jó időben adva még egy gyengébb/öregebb sorozat is komoly nézettséget érhet el lsd Colombo. Műsorszervezés kérdése.


    rtl: 21,00 dolph lundgren 1,7 M néző
    tv2: 21.00 michael dudikoff 1,5M néző
    majd
    rtl: 23.00 elnök emberei 500e néző
    tv2: 23.00 jó estét magyarország 400 (vagy 600e, mindegy)

    vagy:
    rtl: 21.00 elnök emberei 900e (vagyis -800e)
    tv2: 21.00 michael dudikoff 2,1M (vagyis +600e, ha 200e a többi cvsatornára ment)
    rtl: 23.00 dolph lundgren 700e
    tv2: 23.00 jó estét 400e (vagy 600e)

    Hát, érdekes számok, bár a felével sem értek egyet.
    23:30-as kezdéssel elnök embereinek a 500K sok, szerintem max 300 (ha mégis 500, akkor igen komoly a rajongói tábora, és akkor a 900-as saccod igencsak alábecsült, nem is beszélve a rendszerességről és megszokásról, ami jóval többet ér, mint egy Dolfi film)
    21:00 helyett ugyebár 20:00-tól van a főműsoridő (tehát akár 20:00-Elnök, 21:00 Dolfi)
    Az elnök ugyebár csak 1 óra, tehát (ha csak 21:00-tól elnök) akkor 22:00-tól Dolfi

    Szóval én remélem idővel visszaáll a régi rend
  • mrzed001
    #77
    Mennyivel, 30-40x akkora lakosú, mint Mo?
    Bár még így se biztos, hogy igazad lehet a %-okban
  • winnie
    #76
    na, mindegy. sajnos a fizetős tévéket nem sokan szokták szeretni.

    upc direct-tel fogható az axn kemény 1250 forintért/hó, a cinemax meg még 2950-ért.

    nemsokára indul az AH digitális műsorszórása, de gondolom az sem lesz olcsóbb.
  • winnie
    #75
    szerintem a lényeg, hogy bámennyire is szeretnénk itthon még nem érdekelnek annyi embert a sorozatok. pláne nem a scifi sorozatok, hogy azok mehessenek értelmes időben. utóbbiaknak igazán sikerre csak kisebb adókon van esélye.
  • winnie
    #74
    "nem. axn-je itt annyi embernek van, mint scifije."

    mint OTT scifije (százalékosan, persze)
  • winnie
    #73
    Öööö. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ugyanannyi esélyed van itt a kábelszolgáltatótól Scifi channelt kapnod mint pl USA-Kanadában? Mert itt nem kapsz.

    nem. axn-je itt annyi embernek van, mint scifije.

    Sztem meg éppen hogy ez volt a régi jól bevált módszer, teljesen feleslegesen változtatták meg a Big Bráner korszak kezdetén

    ez nem igaz. a big brother teljesen irreleváns, hiszen az fél 8-tól volt (utána mindig jött a "szuperfilm". sorozatok a vészhelyzet és a rex kivételével sosem voltak itthon huzamosabb ideig 8-9 órától, mert mind megbuktak. (a columbo még kitart - a harmadik műszak is)

    Monk megbukott főműsoridőben? Nem épp hogy csak elkezdték adni? Jóbarátok talán most került közelebb a főműs.időhöz. Taken: hol is? 24: Királyi 1-esen, ott senki se hitte, hogy normális sorozatot is adhatnak.

    monk: már az első adás annyira kikapott a bud spencer banános joe-jától, hogy szomorú volt nézni (és emiatt lett az a film a hét legnézettebb műsora) - a monk át is megy napi sorozatba 3 hét múlva.
    taken: remek időpontot kapott, szerda esténként, a tv2 egyik legnézettebb műsora, a columbo után - akkor bukta volt, hogy péntek éjjelre tették 3 rész után.
    24: nem hinni kell. az ügynökség című gagyi cia-s sorozatnak is jobb nézettsége volt, de mindegy, mert a 24 a 3. adásra a premier nézőinek (sokan voltak még akkor) a 60(!!!)%-át elvesztette. vagyis nézték, de nem tetszett a nézőknek.

    Heti 60??? Te hol élsz? Itt a Föld bolygó magyarország nevezetű szegletén?

    hidd el, megszámoltam, 67 van és az NEM SZÁMÍT, hogy most éppen te (vagy én) milyen csatornát fogsz. megy vagy nem megy. ha az hbo megveszi a cinemax-nak a 4400-at, akkor ott fogja adni. minden kis csatorna akkor lehet nagy, ha talál magának húzósorozatot (ld. viasat - helyszínelők) - amiatt én sem sírok, hogy nincs axn-em és kimaradok a játékból ez van. elfogadom. túlélem. nehogy azt mondd, hogy dögöljenek meg a kistévék - ott legalább mehetnek főműsorban az olyan sorozatok, amik a nagyokon nem.

    De főműsoridőben van. Nem az van, hogy: f.szomért fizetem a scifi channelt, amikor othon vagyok nincs semmi, kora du, meg nyomatják a jó kis filmeket.
    (mert van egy kis gógyijuk a műsorszerkesztőknek)


    persze, mert amerikában csak sorozatok vannak főműsorban. ők előrébb tartanak. még a németek is. a magyarokat még be kell törni...

    Azt pedig nem hiszem, hogy a fenti sorozatoknak főműsoridőben nem lenne nézettsége. Az mindenesetre tuti, hogy nagyobb nézettsége lenne, 23:20-kor, vagy 16:30-kor kezdve (csoda ha pár ezer ember látta pl az Elnök Embereit. Ezért anyagilag nekik felesleges volt megvenniük is)

    ilyen erővel ne is vegyenek sorozatot?:I

    mindegy. ez viszont alapvető tévedés. szerinted mi éri meg jobban az rtl-nek?

    rtl: 21,00 dolph lundgren 1,7 M néző
    tv2: 21.00 michael dudikoff 1,5M néző

    majd

    rtl: 23.00 elnök emberei 500e néző
    tv2: 23.00 jó estét magyarország 400 (vagy 600e, mindegy)

    vagy:

    rtl: 21.00 elnök emberei 900e (vagyis -800e)
    tv2: 21.00 michael dudikoff 2,1M (vagyis +600e, ha 200e a többi cvsatornára ment)

    rtl: 23.00 dolph lundgren 700e
    tv2: 23.00 jó estét 400e (vagy 600e)

    egyértelmű. a sorozatoknak van rajongótáboruk, akik más időpontban is megnézik a sorozatot (kevés, mondjuk 20% lemorzsolódással) - a lundgren-filmeket nem (csak) a rajongók nézik, hanem azok, akik nézni akarnak valamit este.

    egy tévé meg nem teheti meg, hogy azt a műsorsávot leadja, amelyik a legjobban tejel.

    nekem sem tetszik, de ez van egyelőre. idővel változni fog.
  • mrzed001
    #72
    annyi erővel nem. az odi az axn-en vagy a cool-on volt, a 4400 a cinemax-on, de nem ez a lényeg. te csúsztattál, amikor azt mondtad, hogy nem voltak magyar tévében - nem csak a két nagy kereskedelmi tévé létezik itthon.
    Átfogalmazva: Olyan TV csatornán adták, amely elérhető az ország egész részén földi sugárzásban, vagy kábelen ?? NEM. Ennyi.
    Azért mert a Power Kapitányt annak idején adta a Szolnoki meg pár kábelTV nem mondanám, hogy magyarországon bemutatták. Egy szűk nézőközönségnek bemutatták, a többség meg le van ....
    Nincs AXN-em, mint szerintem itt a többségnek, mit csináljak, szereltessek a rosszfelé néző panelem oldalára/tetejére egy felesleges UPC Direct-et, amikor már van UPC kábelem? Ez nem hozzáállás, egyértelműen a szolgáltató hmm ... inkább nem minősítem.

    ez ugyanaz a szitu, amikor a scifin megy a stargate. akinek nincs scifi-channell-je, az szív (márpedig az is arányaiban ugyanannyi háztartásba ér el odakint mint itthon az axn, amit ráadásul a nap 24 órájában lehet internetről is nézni, szóval a lehetőség adott.)
    Öööö. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ugyanannyi esélyed van itt a kábelszolgáltatótól Scifi channelt kapnod mint pl USA-Kanadában? Mert itt nem kapsz.

    szerintem azt kell elfogadni (nekem sem tetszik), hogy a tévék azt vetítik, ami nekik bevételt hoz. itthon még nem készült fel arra a mindenhol bejáratott modellre a közönség, hogy sorozatokat nézzen - sajnos.
    Sztem meg éppen hogy ez volt a régi jól bevált módszer, teljesen feleslegesen változtatták meg a Big Bráner korszak kezdetén

    megbuktak FŐMŰSORIDŐBEN, mint a taken, a monk, a jóbarátok, a holtsáv, az alias vagy a 24.
    Monk megbukott főműsoridőben? Nem épp hogy csak elkezdték adni? Jóbarátok talán most került közelebb a főműs.időhöz. Taken: hol is? 24: Királyi 1-esen, ott senki se hitte, hogy normális sorozatot is adhatnak.

    és csak egyetlen csatorna volt, ugye? vagyis max 7 sorozat mehetne a mostani 60valamennyi helyett? én annyira nem vágyok vissza.
    Heti 60??? Te hol élsz? Itt a Föld bolygó magyarország nevezetű szegletén? Egyébként 1 csatoival számolva is 19:00-23:00-ig 4 óra, tehát heti 28 sorozat mehetne csak főműsoridőben :p
    Akkor nézzük, hogy hány min. B sorozat megy itt (nézhető és fogható csatornákon)
    14:30 Halálbiztos diagnózis
    21:30 CSI-CSI Miami
    22:30 X-akták
    20:00 Egy rém rendes család
    16:30 Baywatch
    21:00 Y-akták
    16:00 Trópusi hőség
    18:15 Pensacola - A név kötelez
    20:15 Columbo
    20:00 Nash Bridges
    20:15 Monk
    21:00 Lost
    21:00 Szex és New York
    22:00 Maffiózók
    00:35 Alias
    10:15 (hétvége) Star Trek - Az új nemzedék
    15:25 Bűbájos boszorkák
    16:25 Csillagkapu
    15:15 John Doe
    15:15 Melegítő
    09:15 Csillagközi szökevények
    12:25 Knight Rider
    13:50 Acapulco akciócsoport
    13:25 Sliders
    17:30 Harmadik műszak
    17:25 J.A.G.
    23:45 Angel
    00:45 A bolygó neve: Föld
    01:30 Vészhelyzet
    Ebbe már a gyenge B-ket, és a mindenféle ismétlést is belevettem. Pont a fele 30.

    ez megint csúszik, hiszen a scifinek van egy pénteke
    De főműsoridőben van. Nem az van, hogy: f.szomért fizetem a scifi channelt, amikor othon vagyok nincs semmi, kora du, meg nyomatják a jó kis filmeket.
    (mert van egy kis gógyijuk a műsorszerkesztőknek)

    Azt pedig nem hiszem, hogy a fenti sorozatoknak főműsoridőben nem lenne nézettsége. Az mindenesetre tuti, hogy nagyobb nézettsége lenne, 23:20-kor, vagy 16:30-kor kezdve (csoda ha pár ezer ember látta pl az Elnök Embereit. Ezért anyagilag nekik felesleges volt megvenniük is)
  • mrzool
    #71
    Pedig amiket felsoroltál, mind kijöttek DVD-n...
  • BiroAndras
    #70
    TV-ben meg hiába adják, mert nem tudok akármikor TV-t nézni. Csak abban bízhatok, hogy élelmes emberek felveszik avi-ba, és megosztják valamelyik fájlcserélőn.
  • BiroAndras
    #69
    Az télleg gáz, hogy nem lehet megvenni sok sci-fi sorozatot. Van pár, amiért szinte bármennyi pénzt fizetnék gondolkodás nélkül, de mindegyiket csak letölteni tudom (SG1, B5, BSG, Star Trek-ek, stb.).
  • hungi
    #68
    Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Ennyiből a Star Trek is egy film, csak 35 évig adták :)
  • winnie
    #67
    mi 14.00-tól?
  • winnie
    #66
    vagy ott a kill bill, ugye.
  • Mike
    #65
    3 részes film, 3 év alatt
  • Mike
    #64
    14:00-tól?
  • TommyGun
    #63
    [i]Szerencsére még a moziban sincs igy, 1 film az 1 film... :)[i]

    Úgyérzem hogy tévedsz...a Gyűrük ura is egy film, csak 3 fele szabdalva...de ez egy film...és mégis 3x fizetted ki az árát a moziban....ahogy a SW is 1 film 1 történet 6 részre szabdalva...
  • NEXUS6
    #62
    "Ennek elsődleges oka, hogy a torrenttel ellentétben nem csak a (nagyrészt) frissen kiadott anyagok letöltésére használható, hanem a rendszer hatalmas archív adatbázissal is rendelkezik, amelyet általában a neten található eDonkey linkek (ed2k://) terjesztenek, bár magában a kliensben is megoldható a keresés."

    Hát ez se feltétlenül igaz.
    Mostanában kerestem rá torrenten "A zalfahódbázisra", fenn van az összes rész pedig ugye vagy 30 éves ez a sorozatocska is;))))))

    Minnyár megnézem a Galacticát is;)
  • winnie
    #61
    Hol? AXN? Az nem egy a nagyközönségnek szolgáltatott adó, ennyi erővel írhatnánk azt is, hogy mert a mucsaröcsögei kábeltévé már adta 2-3 részét.

    annyi erővel nem. az odi az axn-en vagy a cool-on volt, a 4400 a cinemax-on, de nem ez a lényeg. te csúsztattál, amikor azt mondtad, hogy nem voltak magyar tévében - nem csak a két nagy kereskedelmi tévé létezik itthon.

    el kell fogadni, hogy vannak kisebb tévék is, akiknek ugyanolyan jogaik vannak, ha film- vagy sorozatvásárlásról van szó. aki elsőkézből akarja látni tegye láthatóvá az adókat - másképp ki kell várnia míg esetleg megveszi egy nagy kereskedelmi.

    ez ugyanaz a szitu, amikor a scifin megy a stargate. akinek nincs scifi-channell-je, az szív (márpedig az is arányaiban ugyanannyi háztartásba ér el odakint mint itthon az axn, amit ráadásul a nap 24 órájában lehet internetről is nézni, szóval a lehetőség adott.)

    Továbbá el kell fogadni, hogy a magyar TV csatik műsorszervezés szempontjából az apszolút NULLA felé konvergálnak. Sorozatokat (pont ezeket az elsőosztályúakat), melyeket főműsoridőben 20-22-ig kellene adni 16:30-tól, meg 23:15-től adják.

    szerintem azt kell elfogadni (nekem sem tetszik), hogy a tévék azt vetítik, ami nekik bevételt hoz. itthon még nem készült fel arra a mindenhol bejáratott modellre a közönség, hogy sorozatokat nézzen - sajnos.

    én azon csodálkozom, hogy az rtl és a tv2 még mindig nem adja fel és csak azért is bepróbálkozik 1-1 sorozattal főműsoridőben - annak ellenére, hogy itthon még az olyan kultsorozatok is megbuktak FŐMŰSORIDŐBEN, mint a taken, a monk, a jóbarátok, a holtsáv, az alias vagy a 24. - maradt nekik az esti és délutáni sáv, ahol komparatíve jobban teljesítenek.

    (talán majd most a lost és a desperate housewives csinál valamit főműsoridőben, mert ha nem, akkor örökre temethetjük a hazai főműsoridős tévésorozatot...)

    Miért nem lehet visszatéárni a régi jó műsorrendhez, amikor a hét minden napjára megvolt, hogy melyik nap melyik sorozat megy 20:00-tól.

    és csak egyetlen csatorna volt, ugye? vagyis max 7 sorozat mehetne a mostani 60valamennyi helyett? én annyira nem vágyok vissza.

    Vagy ott van pl a Scifi csati péntek estéje: 20:00 SG1, 21:00 Atlantis, 22:00 BSG.

    ez megint csúszik, hiszen a scifinek van egy pénteke (3 scifi sorozat - 52 étből 20 héten) és van egy szerdája (most egy reality és egy gyurmafilm - dettó az év felében) és kész. a többi napon főműsoridőben stargate ismétlések vannak orrba-szájba, plusz olykor régi filmeket nyomnak + 1-2 havonta mindig kijön 1-2 scifi original movie, vagyis valami lowbudget b-film. hidd el, annyira nem csábító:)

    mai műsor, pl - semmi eredeti dolog, csupa ismétlés.

    08:00 AM ANDROMEDA THE UNCONQUERABLE MAN
    09:00 AM ANDROMEDA DELENDA EST
    10:00 AM ANDROMEDA THE DARK BACKWARD
    11:00 AM ANDROMEDA THE RISK ALL POINT
    12:00 PM ANDROMEDA THE RIGHT HORSE
    01:00 PM ANDROMEDA WHAT HAPPENS TO A REV DEFERRED
    02:00 PM ANDROMEDA THE POINT OF THE SPEAR
    03:00 PM ANDROMEDA VAULT OF THE HEAVENS
    04:00 PM BEYOND BELIEF: FACT OR FICTION BEYOND BELIEF #203
    05:00 PM X-FILES, THE THEEF
    06:00 PM STARGATE SG-1 (SEASONS 1-5) GAMEKEEPER
    07:00 PM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) THE SIEGE - PT 3
    08:00 PM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) THE INTRUDER
    09:00 PM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) RUNNER
    10:00 PM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) DUET
    11:00 PM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) CONDEMNED
    12:00 AM STARGATE ATLANTIS (SEASON 2) TRINITY
    01:00 AM TWILIGHT ZONE, THE YOU DRIVE
    01:30 AM TWILIGHT ZONE, THE THE LONG MORROW
    02:00 AM QUANTUM LEAP LEAP OF FAITH
    03:00 AM MOVIE BENEATH THE PLANET OF THE APES
    05:00 AM PAID PROGRAMMING

    Vajon miért nem 14:00-tól adják ezeket, vajon miért?

    mert az amerika, ez meg magyarország. ha te irányítanád az rtl-t, akkor nem döfnéd magadat hátba azzal, hogy olyasmit adsz főműsoridőben, aminek nem lenne nézettsége.
  • winnie
    #60
    az a baj, hogy nem a "kiadók", hanem a warner. ők nyomják ki az össze warner és hbo-s filmet.