99
  • mrzed001
    Bizony, az egyik kedvencem is láttam 999-esben: DUNE :))
  • Mike
    én csak azt látom, hogy a kiadók elkezdték ontani 8k-ért sorozat évadokat, csak zsém nincs rá
  • mrzed001
    mind az odyssey 5 (odüsszeia címmel), mind a 4400 (4400 címmel) már volt magyar adókon.
    Hol? AXN? Az nem egy a nagyközönségnek szolgáltatott adó, ennyi erővel írhatnánk azt is, hogy mert a mucsaröcsögei kábeltévé már adta 2-3 részét.

Továbbá el kell fogadni, hogy a magyar TV csatik műsorszervezés szempontjából az apszolút NULLA felé konvergálnak. Sorozatokat (pont ezeket az elsőosztályúakat), melyeket főműsoridőben 20-22-ig kellene adni 16:30-tól, meg 23:15-től adják.
    Nos, az így leadott sorozatokat én nem számolnám a "bemutatottak" közé.
    Miért nem lehet visszatéárni a régi jó műsorrendhez, amikor a hét minden napjára megvolt, hogy melyik nap melyik sorozat megy 20:00-tól. Vagy ott van pl a Scifi csati péntek estéje: 20:00 SG1, 21:00 Atlantis, 22:00 BSG.
    Vajon miért nem 14:00-tól adják ezeket, vajon miért?
  • winnie
    akad, de azok nagy része már leértékelt. (jó, most eleve a 8 nő ennyiért jött ki)
  • winnie
    olvass vissza:) #34
  • Fenjoy
    megadnád ezt a magyar torrent oldal cimét?:)

Köszi
  • Mike
    hát szerintem annyira nem, de igaz, az meberek minden szart megvesznek, mert olcsó
    mondjuk azért az 1000-es DVD-k között is akad gyöngyszem
  • winnie
    én is ezt mondtam (#15), hogy akkor összeomlana - de van, akinek ez kell és nem gondolkozik előre.

viszont az említettek csak kivételek, hiszen az ócsó nagyon kelendő, így szép pénzt markol fel az is, aki sok gagyit ad ki olcsón, mert ott a volumen visszahozza a pénzt.
  • Mike
    hát a népszerűbb drágább, nem? ezt mondtam én is
    de ez igaz a filmekre is
    amit megvesznek drágán is, minek szórjam ki leértékelve?
  • Mike
    ha minden 990-be kerülne, a magyar DVD forgalmazás összeomlana, és akkor lehetne sírni, mert bizony egy szinkronos film sem lenne
    de a tendencia nem ez

mondjuk az is igaz, hogy nem értem egyes forgalmazók minek adnak ki szemetet, drágán
    illetve de, mert valszeg csomagokat vesznek
  • winnie
    a többi sorozathoz illetve filmhez képest drágábbak és népszerűek. (a gyu a legnépszerűbb magyar dvd a 10ezres ára ellenére is, a 24 meg a 3. legnépszerűbb sorozat a 12-13ezres ára ellenére is)
  • Mike
    mihez képest?
  • winnie
    persze, de azt előre nem tudni, hogy mennyi lesz és a népszerűség árfüggő - érvelhetnék vele, hogy a 24 is népszerű meg a gyűűk ura, pedig azok drágábbak.
  • winnie
    Ezeket a perceket meg szerintem ne számolgasd. Ilyen alapon a 2,5 órás filmet 2x annyiért kellene adni mint az 1 óra 10 percest.

a sorozatok miatt számoltam, de remélem te sem mondod azt, hogy a filmhez képest alig kétszeres áron megjelent sorozatok (melyknek hossza, csak a példa kedvéért 10szeres, VAGYIS ennyivel több idő szórakozási lehetőséget nyújtanak) olyan drágák.

Szerencsére még a moziban sincs igy, 1 film az 1 film... :)

erre térjünk vissza akkor, ha kiadnak egy 14 órás filmet, hogy arra mennyi lenne a jegy:)

A fogyasztó meg igenis olcsón akar DVD-t venni, és egy percig sem érdekli, hogy "tönkremegy" a DVD piac

ezzel egy percig sem vitatkoztam - az enyém amolyan sznobista sirám volt csak, magamat sajnálom, nem tagadom. mindegy, külföldről akkor is lehet mindig rendelni.

Ha neked az a jó, hogy az árak magasan legyenek, mert netán Te is DVD forgalmazásban vagy

direkt írtam, hogy én sem így gondolom. írtam, hogy én is kivárom míg lemennek az árak, csak arra utaltam, hogy a dömpingárazás meg a minőség látványos csökkentése nem a későbbi piacfejlődés érdekeit szolgálja.

(érdekes kérdés lehet, amúgy, hogy vajon mennyi bevételt generál a mennyiségben sokat, de olcsót vásárló, de alkalmi vásárló igénytelen réteg, valamint a minőségért (de csakis azért) áldozni kívánó és rendszeres vevő "sznob" réteg:)

(mindegy, mindkettőt ki kell elégíteni és akkor talán a forgalmazók sem szívóznának olyasmivel, hogy megjelenik egy film/díszdobot, hogy aztán pár hónapra rá ugyanazt kihozzák még több cuccal és szinkronnal (ld. a most megjelenő terminator trilógia), mert azzal csak a vevő fejét *asszák át.
  • Mike
    pl. népszerűsége
    mennyit ad érte a piac
    mikori kiadás

itt van pl. a Jóbarátok
    szeptembertől a teljes sorozatot féláron lehet megvenni
    (mondjuk én így is sajnálok rá ennyi pénzt)
  • Mike
    mai kiadásu DVD-k már nem 6-7k-ba kerülnek hanem cc 5k
    és egy filmhez nem úgy közelítesz, hogy minek megvenni, amikor úgyis csak egyszer nézed meg 10 év alatt, mert akkor minek veszel könyvet? Kéthavonta újraolvasod?
    és a DVD lassan ugyanannyiba kerül mint egy könyv
  • winnie
    persze, hogy nem centire, de ez az egyetlen dolog, amivel össze lehet hasonlítani két (sorozat)dvd-t objektíven. van más ötleted? (komolyan kérdem)
  • winnie
    Bizony, elég sok sorozat SOHA nem jut el hozzánk. Ott van pl az Outer Limits (Végtelen Határok - talán 1 szériát adott le a valamikor réges régen egy magyar csati, és ennyi), Odyssey 5, The 4400, ...

:))

erre szoktam mondani, hogy félretájékoztatás, hiszen, mind az odyssey 5 (odüsszeia címmel), mind a 4400 (4400 címmel) már volt magyar adókon.

persze, hogy elég sok sorozat nem jut el hozzánk, de mint írtam a sorozatok túlnyomó része nálunk is megy - a legjobbak, a kint legnépszerűbbek szinte kivétel nélkül (a legjobb 20-25-ből, kb 5-6 nincs - még) - a tévék nyilván a nagy sikereket veszik meg, meg a nagy bukásokat (hiszen azok ócsóak), ezért a kevésbé nézett, de eléldegélő sorozatok szívnak, persze, de nem végtelen a műsoridő.

azt meg sajnos el kell fogadni, hogy a scifi réteg műfaj, örüljünk a stargate-nek, az enterprise-nak, az androméda is lement, vagy a charlie jade (ami kint még mindig megy) - a bsg és az atlantis sem várat magára.
  • Mike
    attól függ mennyire igényes (elvan a 990-cel)
    másrészről a DVD kiadásokat általában nem Mo-n készítik, és nem is Mo. számára, magyarul ha nincs rajta szinkron, akkor több országnak nyomják egyszerre, jól mondod
    egyébként pedig egyre több a szinkronos kiadás
    másrészről el lehetne mélázni azon, miért nem eredetiben nézel egy filmet, hiszen szinkronizálva már nem ugyanaz a film
  • Mike
    egyébként én pl. az sem értem, miért tilos videoklippeket csereberélni a neten
    miért baj az, hogy esetleg ha megtetszik egy-két klipp, megveszem az együttes CD-jét?
    másrészről ha otthon felvenném a viva/mtv teljes műsorát, akkor minden szarom meglenne, de ha erre nincs időm?
    lassan eljutunk oda, hogy a ma Bartókjai nem tudnak dolgozni, mert Sári néni csak akkor énekel a mikrofonba, ha előtte leszúrkolták neki a jogdijat, illetve mit beszélek, mielőtt Sári néni fizetett volna az ASVA/ARTIJUS és ki tudja még kinek.
  • aaaaa
    Amelyik kiadó spórolásból lehegyja a magyar szinkront az egyértelműen maga alatt vágaja fát. Készen van a szinkron, és a VHS változaton ott van, a DVD-re meg nem rakják fel, mert így akár több országank is egyfajtát nyomhatnak.
    Erre jön a hülye magyarázkodásuk, hogy a magyar piac kicsi, nem vesznek eleget (nem éri meg rátenni), DE leginkább azért nem veszik, mert nincs rajta magyar szinkron.
    Ezeket a perceket meg szerintem ne számolgasd. Ilyen alapon a 2,5 órás filmet 2x annyiért kellene adni mint az 1 óra 10 percest.
    Szerencsére még a moziban sincs igy, 1 film az 1 film... :)
    A fogyasztó meg igenis olcsón akar DVD-t venni, és egy percig sem érdekli, hogy "tönkremegy" a DVD piac, ahogy az sem fogja érdekelni ha Tesco-ban 990-ért árulják a farmernadrágot és mondjuk a Levis vagy valamelyik hazai forgalmazója beszólna, hogy rövidesen "tönkremegy", mert emaiatt kevesebben veszik a 15 ezres farmerjeit...
    Ha neked az a jó, hogy az árak magasan legyenek, mert netán Te is DVD forgalmazásban vagy értekelt megértelek, de az átlagos fogyasztó szerintem, ha választhat, jól elvan egy fele extrás 990-essel, mint a fullos 5-7 ezressel. (főleg a kevésbé klaszzikus tucatfilmeknél)
  • Mike
    a filmeket nem centire adják
  • mrzed001
    Aha, lazán megkérdeztem egy felső középvezetőtől, hogy mikor lesz és mennyiért :))
  • mrzool
    "UPC-s asszittem röhögőgörcsöt kap"

Megkérdezted tőlük, hogy lesz-e SciFi?:))
  • mrzed001
    Bizony, elég sok sorozat SOHA nem jut el hozzánk. Ott van pl az Outer Limits (Végtelen Határok - talán 1 szériát adott le a valamikor réges régen egy magyar csati, és ennyi), Odyssey 5, The 4400, ... .
    Az első kettő összes részét a TRW-ről szedtem le, mert csak ott fellelhető.
    A helyett, hogy üldözik a sorozatok letöltését, inkább meg kellene oldaniuk, hogy normális áron és minőségben(!) letölhetővé tegyék.
    Sztem ha egy percig is gondolkodnának rájöhetnének, hogy pl a Stargate új részét a kíváncsi néző most akarja látni, és mivel itt olyan nincs (UPC-s asszittem röhögőgörcsöt kap, akár vicces is lett volna, ha nem épp rajtam/kérésemen röhög), így fogja és letölti (aztán esetleg már nem nézi meg 3-4 év múlva, amikor egy magyar csati végre leadja).
  • winnie
    a majomparádéról.
  • longobard
    "ha már kultusz, akkor egy magyar torrentoldalról meg a hegy gyomrában tölthető szinkronnal!"

Melyik oldal?
  • winnie
    caro: persze, hogy tudnak egyrészt igénytelen filmeket, másrészt olyan filmeket, amiket az újságok kedvező áfája terhel, harmadrészt régebbi kifutott cuccokat, amiket már a kutya sem vesz. (nem gáz, kivártam, amíg az egy fiúról 999 forint lett), de valahol röhej lenne, ha a világ első országa mi lennénk, akik a premierfilmeket ennyiért adnánk. (aztán jól eljönne a vcd-k korszaka, amikor kapnál egy mpg-et a pénzedért:)
  • winnie
    sharetv irc csati: irc://irc.station51.net/motv
  • winnie
    a lényeg, hogy nem azt mondom, hogy minden legyen drága, mert valóban az (de tény, hogy ami jó és igényes az drágán is elmegy) - hanem azt, hogy ne essünk a másik végletbe és a friss premierfilmet ne 999-ért akarjuk a filmnél 10-szer több élményt nyújtó sorozatnál fogadjuk el a mostani, nagyon kedvező árat.

az a fura, hogy csak a címkét nézzük és nem ütközünk meg azon, hogy a polip DVD 999 forintba kerül, hanem azt mondjuk, hogy olcsó. azon sem ütközünk meg, hogy a halló, halló (igénytelen vcd-s) 1 évada 3ezer forintba kerül, mert azt mondjuk olcsó.

viszont, ha megnézzük, hogy
    - a polip esetében 3*50 perc a 999 forint (ezen az áron 1000 perc 7ezer forint lenne vagy hogy
    - a halló, halló-nál 180 perc a 3ezer forint (ezen az áron 1000 perc 15ezer forint lenne), akkor szerintem kénytelenek vagyunk beismerni, hogy sokan csőlátásúak és nagyon is méltányos egy sorozatért, 1008 perc anyagért (extrákról nem is esett szó) 8ezer forintot elkérni, sőt.

(mondom ezt persze úgy, hogy inkább az amazonról szoktam rendelni a cuccot.)
  • Dikkma
    Hehe, Parker Lewis csak a DAP-project féle rip van fenn, ami botrányosan sz*r minőségű, azt nem lehet megnézni (pedig megvan mind3 szezon, trw-n csak első van fenn). Pedig írtam már a tv2-nek is, hogy adják le újból.
    TRW --> legkirályabb oldal, de minden nap amikor elmegyek oda, görcsben van a gyomrom, hogy jöjjön be az oldal, mert lehet bár bezárták. sztem inkább működjön így, egy pár sorozat nélkül, mint sehogy.

amúgy a linkeket nem adták át vmi kisebb fórumnak, oldalnak? sharetv tényleg műxik irc-n? hol?
  • Caro
    Ha tudnak egyet 990-ért adni, akkor mást is tudnának.
    És ezen még mindig van haszon, minden rétegen, ahol keresztülmegy, és általában nem is kevés.
  • pafi
    Az a baj, hogy sok külfön leadott sorozat soha nem jut el hozzánk, vagy ha igen, akkor is évek múlva. (Még ha nem is 2030-ban, de majdnem :-D )
    Stargate (SG-1) (9. sorozat fut), Stargate Atlantis (2. sorozat fut), vagy a legjobb a Battlestar Galactica (2. sorozat fut). Vagy "jó" helyre kell születni, vagy marad a letöltés. És ezeket persze DVD-n sem forgalmazzák nálunk.
    Battlestar Galactica magyar kritika
    scifi.com/battlestar/
  • winnie
    Ne mondd már hogy a kiadóknak egy fillérrel is többe kerül rárakni az extrákat is.

ne mondd, hogy nem. szinkron. magyar felirat mindenre. az extra változat forgalmazási jogainak megvétele (és nem pár topfilm nem gagyi kiadásai magyarhonban...)

Egyébként remek régebbi filmek vannak a 990-esek között, és a vevők inkább ezt fogják megvenni 990-ért,

így van. de hiába 990 forint egy lé és a lola, ha elkelt belőle párszáz darab magyarországon - viszont egy dolph lundrenes halálos merülésből (vagy mi:), ami egy dvdmagazinhoz volt csapva elkelt 7800

Ezek miatt nem biztos , hogy mindenki rohan hetente 5 db 7 ezres DVD-t venni, még ha a legcsodálatosabb sorozat van rajta, akkor sem...

a sorozatok szerintem nem arra vannak, hogy hetente 5-öt vegyen az ember, pláne ha alig jelenik meg itthon. a 24 12-13ezer forintba kerül, ami soknak tűnik, de még mindig korrekt ár (ennek ellenére nem vettem még meg a 2-3. évadot, mert várom, hogy lemenjen) - és mégis sikeres.

Van pár igényes vevő, de a többség igénytelen , csoda hogy a 990-est is veszik néhányan, és nem az RTL klubot bámulják egész nap...

ez így igaz.

Nyomott ár 8e Ft ??? Ezt mondd a 60e-t kereső átlagembernek, aki ennyiért vette a Kínai DVD játszóját.

nem mondom. ő ne vegyen sorozatdvd-ket.
  • aaaaa
    Az igényes DVD-ket ??? Ne mondd már hogy a kiadóknak egy fillérrel is többe kerül rárakni az extrákat is. Csak a "pénzéhes" (nem akartam más jelzőt használni) vérük nem engedi, hogy túl jól járjon a vevő, mert hátha az extrásat többért is megveszi.
    Egyébként remek régebbi filmek vannak a 990-esek között, és a vevők inkább ezt fogják megvenni 990-ért, akinek meg még erre sem telik, az megnézi ugyanazt még fél évvel később a HBO-n havi 3500-ért, vagy tök ingyen, reklámokkal tele valamelyik kereskedelmi TV-n...
    Ha valami tartós értéket kapnál a pénzedért, még talán megvennék többen, de a 6-7 ezres csodás DVD, amit 1x vagy 2 x megnézel, 1 év múlva ott van 990-ért, és ha netán el akarnád adni, mert már unod, 500Ft-ot sem adnak érte. Ezek miatt nem biztos , hogy mindenki rohan hetente 5 db 7 ezres DVD-t venni, még ha a legcsodálatosabb sorozat van rajta, akkor sem...
    Van pár igényes vevő, de a többség igénytelen , csoda hogy a 990-est is veszik néhányan, és nem az RTL klubot bámulják egész nap...
    Nyomott ár 8e Ft ??? Ezt mondd a 60e-t kereső átlagembernek, aki ennyiért vette a Kínai DVD játszóját.
  • dez
    Oké, vannak ilyen - egyes - esetek is.
  • Cat #23
    "Vagy te szívesen fizetsz 10x annyit csak a szép csomagolásért?"

A helyzet az, hogy igen, de nem csak a csomagolásért, hanem megfelelő extrákért. Ha szeretek egy filmet, akkor MINDENT meg akarok kapni mellé, MAGYAR szinkronnal vagy felirattal, a kiegészítőket is! Tökéletes példa a gyürük ura DVDk, 4 lemezen hozták ki, több variációban, és ugyan a legpuritánabb változat csak 4e, volt, a legigényesebb (szobrocskával) meg 20e, nagyságrendekkel több fogyott a 20ezresből... érdekes, nem?
  • dez
    Sikere? Amikor néha nézem az ilyen pultokat, mindíg egyedül vagyok... És még egyszer sem láttam olyan filmet, amiért akár csak 999Ft-ot kiadnék. Minek, ha úgysem nézem meg, mert sajnálom rá az időt? (Lehet, hogy máshol régebbi jó filmek is vannak, nem tudom.) Viszont semmivel sicsenek kevesebben a szokásos DVD pultok mellett, és az árak sem igazán mentek ott lejjebb.

Fapados DVD? Úgy érted, jó film, de olcsón? Hol? Vagy te szívesen fizetsz 10x annyit csak a szép csomagolásért?
  • [NST]Cifu
    Loál, én először azt vettem ki, hogy a realworld.de-et zárták be...
  • winnie
    nem. a sok olcsó dvd sikere lenyomja az árakat a piacon, amiket a kiadók úgy kompenzálnak, hogy fapados dvd-ket jelentetnek meg, ugyancsak alacsony áron. az igényes kiadású dvd-ket érinti ez, igazából.