24
  • bundee
    Jaja - a genyó multi a robotzsaruból :-))))))) milyen érdekes véletlen :-)

Lehet, hogy billgéc házában is mászkál egy óriás csirkeláb? :-)
  • Mice
    alaplapslotiilag lehet h sokkal drágábbak az új cumók, de eszközvégnél mit kell sírni párszáz ft-osak az átalakítók...

2 dvi/vga is összesen 1000ft BAZZE csődbe megyek tőle....
  • Mice
    és annak mi köze a kimenethez?
  • Mice
    robotzsaru? :))
  • Theodora
    Azt én sem értem, hogy miért kell minden eszköhöz újabb és újabb csatlakozók, miért nem jók az egyszer már beváltak. Miért nem lehetett a SATA helyett USB-s HDD, annyira adná magát (talán azért mert USB HDD-ről nem tud boot-olni a Windows?), vagy csak másnak kellett volna licence díjat fizetni, csináltak egy újatt így nekik fizetnek.
    Vagy ezt a 10Gb/s sebességű csatolót lehet majd használni két gép összekötésére? persze, hogy nem!
    Vagy ahogy Caro írta csinálják meg az USB3.0-t ez is az is 4 vezetékes soros kábel.
    Ecology-nak, az hogy volt DMA1234, stb az nem volt gond, mivel nem kellett hozzá új csatlakozó, míg a SATA-nál igen.
    Látszik nagyon, hogy egyre inkább térnek át mindenhol a soros átvitelre, csak egységesíthetnék ezt a sok csatlakozót.
  • Ecology #19
    Egyetértek az előttem szólóval! Egyébként a számtechben rengeteg ilyen fejlesztés van meg volt is! Gondolok itt a vidkártyák csatolófelületére mert ugye kezdetben volt az ISA majd a VESA aztán PCI majd AGP és most a PCIExpress továbbáa a HDD-k nél is DMA1,2,3,4 majd UDMA 33,66,100,133 és most Serial ATA. Közbgen meg kiderűlt hogy sok esetben a Serial ATA-s winyó lassabb és rosszabbúl teljesít mint az UDMA-s! És ez nem vicc!!! Na Bumm!!
  • czky
    "A DisplayPort támogatói szerint a szabvány elsősorban a jelenleg használt VGA és DVI-csatolók leváltására hivatott. A VESA véleménye szerint ezek a széles körben használt technológiák már egyre elavultabbnak számítanak." HWSW-ről!!!
    A DVI elavult???? Már elnézést! El sem terjedt igazán és már elavultnak titulálják!
    Mondjuk mire ebből lesz valami, az biztos jó sok évet fog igénybe venni. Gondoljunk csak bele, mire az összes háztartásban áttérnek erre a technológiára... Már ha áttérnek! Lehet közben ez is elavulttá válik és jön a következő...
    Én az ilyen embereket, akik kitalálják ezeket a hülyeségeket, beperelném. Tényleg csak arra megy ki a dolog h VEGYÉ ÚJAT PARASZ! VEGYÉ LEGÁLIS DOLGOKAT PARASZT! SZEMETEK!!!
    OK! Adják ki majd ezt, de ingyen cseréljék ki mindenkinek az elavult sz@rját az új technológiára...
  • dez
    Valószínű, hogy a jövőben valami ilyesmi lesz, de még korai.
  • Caro
    Az lenne a legjobb, ha a monitort is USB-re lehetne kötni.
    USB 3.0?
  • NEXUS6
    Az én kártyámon van vagy 3 kimenet, köztük DVI is. Marha ésszerű a dolog mert a VGA-t meg a S-VHS kimenetet (amiket használok) ezek szerint simán kiválthatná.
    Amúgy ráadásul adtak még egy átalakítót is hozzá, ami a DVI-ből csinál sima VGA-t.

Egy kis 4 tűs csatlakozó viszont még biztos elférne egy ilyen kártyán;)

Szal eddig is észnélkül csinálták a dolgokat, ez a kis kavarás e körül az új szabvány körül már igazán belefér.
    Úgy látszik fel kel lendíteni a csatlakozó ipart;)
  • galocza
    nem tudom, neked honnan ismerős, nekem a robocop genyó multija ugrott be... 8)
  • dez
    Néhány 100Hz-es TV-n van VGA bemenet. De inkább csak azokon, amik tudnak progresszívben is működni. Ilyenkor egyébként nincs frame-duplázás, mert az egyszerűbb CRT korlátai miatt 75Hz-nél nem szoktak többet bírni, mármint progresszívben.
  • juhand
    "elősegítené az illegálisan másolt tartalmak lejátszását lehetetlenné tévő Optikai Tartalom Védelem (OCP) elterjedését is." Na eddig a dumáig tetszett az ügy, mert szerintem jó lenne egy vékony kábelű, interaktív videó átvitel.

"Baromi drágák a DVI kábelek... pláne a DVI-HDMI kábel. Simán 12.000-ért láttam az 1 méterest. És nem is találtam hosszabbat."
    Légyszi gyere már le a holdról a földre. Múltkor egy barátom szólt, hogy 10 m-es VGA kábel 10000 a Média Markt-ban és tudnék-e olcsóbban hozni, 2400 Ft-ért vettem. Szóval ésszel kell vásárolni.
    Pl: (nettó árak)

DVI kábel DVI M / HD15 M 2,0m 1020
    DVI kábel DVI M / HD15 M 3,0m 2920
    DVI kábel DVI M / HD15 M 5,0m 3740
    DVI kábel DVI M / DVI M 2,0m single link 1200
    DVI kábel DVI M / DVI M 3,0m single link 2920
    DVI kábel DVI M / DVI M 5,0m single link 3740
    DVI kábel DVI M / DVI M 2,0m dual link 1 400
    DVI kábel DVI M / DVI M 3,0m dual link 4380
    DVI kábel DVI M / DVI M 5,0m dual link 5280
    DVI kábel DVI M / DVI F 1,8m dual link hosszabbító 1400
    DVI kábel DVI M / DVI F 3,0m dual link hosszabbító 2100
    DVI kábel DVI M / DVI F 5,0m dual link hosszabbító 3100
    DVI kábel DVI M / DVI F 10,0m dual link hosszabbító 4500
  • aaaaa
    Amit másolás védenek az kevésbé fog elterjedni. Ezt az összes harver gyártó tudja, teljesen mindegy hogy mit hazudik mellé. Amikor megjelentek az első márkás asztali DVD-k nem játszottak csak eredetit, sőt az audio CD-R eket se. De a leggagyibb kínai DVD játszó mindent olvasott. Kezdett mindenki ilyeneket venni. És milyen érdekes egy két év után már a márkásak is mindent kezdtek játszani, akár Divx-et is. Sőt megemlíthetnénk hogy a konzolknál is jóval nagyobb piaci részesedést szereztek azok amelyek másolható CD/DVD formátumot használtak, mint a fix cartridge-os társaik.
  • Andris
    Azért lehet, hogy van előnye is.... csak 4 vezetékkel megy az adat szóval sokkal olcsóbb a csatlakozó és a kábel is! Baromi drágák a DVI kábelek... pláne a DVI-HDMI kábel. Simán 12.000-ért láttam az 1 méterest. És nem is találtam hosszabbat.

Persze nem tudom, hogy a VGA miért nem HDTV kompatibilis??? Simán küldheted vele az 1280x720-at vagy a 1920x1080-at is 100Hz-en.
  • HuHa
    Nekem nincs is:)
  • Luminas
    "elősegítené az illegálisan másolt tartalmak lejátszását lehetetlenné tévő Optikai Tartalom Védelem (OCP) elterjedését is."
    Ez itt a lényeg, előtte csak rizsa van. Egyébként én pl. még DVI-t sem használok..
  • HuHa
    Arról amiért énis dilemmázom. Nincs pénzem PCI-E VGA+alaplap+proci hármasra, tehát marad az AGP-s kártya, de ha jövőre akarok új alaplapot esetleg akkor az PCI-E, tehát vehetek VGA-t is.
  • dez
    Hm, lehet, hogy a köv. gen. videokártyákon lesz majd egy DVI-I, és egy ilyen DisplayPort csatlakozó - és utóbbit évekig nem lehet majd használni semmire, amíg a monitorgyártók is alkalmazni nem kezdik!?

Na, konkurálhat a HDMI (ez DVI-kompatibilis) és a DisplayPort...
  • jihad
    illetve elősegítené az illegálisan másolt tartalmak lejátszását lehetetlenné tévő Optikai Tartalom Védelem (OCP) elterjedését is.
    Csak kibújt a szög a zsákból, nem a technika miatt kell ez nekik, hanem hogy még jobban kiszipolyozhassák az embereket. Kukit az ánuszukba!
  • bundee
    ha figyelmesen olvassatok, az utolso sorban van a valasz, minek is kell ez az uj szabvany - OCP

honnet is ilyen ismeros nekem ez a rovidites amugy? :)
  • Punker
    te most miről is beszélsz?
  • dtk1985
    Bakker én még DVI-t sem használtam nos már le is cserélik...
  • Sanyix
    Na már megint egy baromság, hogy miért kelljen új videokártyát/monitort venni. Mint a AGP meg PCI express csak ott videokártyát/alaplapot kell újat venni. Gondolom 3 év múlva jön AGP express :) vagy valami, hogy legyen a gyártóknak egy kis extra bevétele. :)