34
MAC address csere
-
#34 És az vajon miért van hogy egy pár hete írják az adminok hogy nem látják a MAC címem? -
#33 a router mac-jét nem tudom h lehet-e cserélni. mert azt nézik majd nem a gépét. -
#32 Sziasztok!
Nekem is ezzel a MAC cserével lenne gondom! Mondhatni sík hülye vagyok a géphez de nagyon kellene a csere! Oka pedig nem más mint 1 játék az Americas Army! :) MAC Addres banom van jó pár szerveren és ezt kellene vmi uton módon megoldanom! Laptopom van vistával wifi router!
Előre is köszönök mindent! -
#31 Sziasztok, melóhelyen szeretnék a saját laptomon netezni, mert az itteni gép gyakorlatilag egy számológép teljesítményével vetekszik.
DHCP-vel osztják ki az ip-t, mac adress alapján azonosítják a gépet.
Namost, én tmac progival átírtam a laptomom mac-jét a munkahelyi gép mac címére. Egyből le is osztja nekem ugyanazt az ip-t mint amit a melós gép szokott kapni, illetve minden egyéb átjáró, maszk satöbbi, megegyezik.
A hálózatot látom is, többi gépet is látom, viszont net továbbra sincs.(amikor a laptopomon próbálkozom másik gép enm megy, szóval nincs ütközés sem)
Kérdésem, mi lehet a gond, miért nincs net, mi alapján azonosíthatnak még ami miatt nem tudok kimászni netre? -
#30 "kérdezném mi a lapján lehet a gépet azonositani?"
Egy weboldal az alábbiak szerint:
* IP-cím - ha dinamikusan változik is, az Internet-szolgáltatód ezt egy IP-cím tartományból osztja ki (leegyszerűsítve: az IP-címed eleje ugyanaz)
* Cookie (süti): ez a böngésződben generálódik, és arra jó, hogyha beléptél egy oldalra, akkor a böngésződ közölni tudja az oldallal, hogy te még be vagy lépve.
* Böngésződ típusa, operációs rendszer - ezt a böngésződ az oldal látogatásakor elküldi a webszervernek
* Ha a böngésződben be van kapcsolva a Javascript, megtudható a képernyőd felbontása, a böngésződhöz feltelepített pluginek
A MAC-címedet nem fogják megtudni.
Ahhoz olyan kliens oldali program kellene, ami ki tudná ezt a számítógépedből olvasni (és ezt neked kell feltelepíteni). -
joey40 #29 ja és még annyi hogy mobil az Ip cimem -
joey40 #28 Sziasztok!
kérdezném mi a lapján lehet a gépet azonositani? mert hogy letiltottak egy társkereső oldalrol, és másik email cimmel sem enged fel
köszi joey -
Johnny d #27 sokakat érdekel... -
Johnny d #26
lenne egy fontos kérdésem: tud vki olyan parancsot, amivel a Dos-ból
lehet állítani mac-et? vagy vmilyen program, ami paranccsal is vezérelhető?
Johnny d -
#25 minek vennék "ruter"t? gg, de azért kösz, h reagáltál -
Joker Hun #24 Szevasz vegyél 1 rutert és nem kel dugdosni megy mind a 2tő. -
#23 hali!
nekem egy olyan problémám lenne, h még 1 ideig felváltva szeretném használni 2 gépemen a chellot és ugyi extrem-mel csak 1 gépet lehet netre kötni, különben új modem regisztráció, blabla..
szóval meg lehet oldani, h amíg mind2 gépet használni szeretném, addig csak a kábelt kelljen egyikből kihúzni és a másikba be? -
csucsok #22 Tapasztalat alapján merem írni:
Ahogy a torrent.uni.hu -n is volt megtalálható:
közel 30 órányi időtartamra nem mér a Chello mérője amikor MAC címet cserélsz. Csak vigyázni kell, nehogy ütközz egy másik címmel.
Érdemes beszerezni pár MAC címet olyan gépekről amiről tudod hgy nem fognak feljönni a chellora (T-online stb szolgáltatók, vagy net nélküli gépeké is jó).
Én speciel azt csinálom hogy belépek a routerbe Dlink DI604-em van.
WAN- MAC adress. átírom, router resetelődik.
Áram modemből és routerből ki, 10-15 másodperc múlva modem be, újabb 10-15 másodperc router be... várok 1 percet hogy a DHCP megtalálja magát a routerből, elugrom a modemreg oldalra, beadom a hálókártya cserét, modem és router be, vissza és új IP. meg 30 óra mérés mentesség. -
John Wayne #21 Egyéb ötlet?:) Sajna a progi szerintem BIOSon keresztül kérdezi le a hálókártya MACét, a szoftveres megoldások szóba se jöhetnek. -
John Wayne #20 Kipróbáltam, nem működik.... -
John Wayne #19 Köszi, ki fogom próbálni. -
tomo #18 ezt ugyhivjak tapasztalati ut. lehet a te lemeleted akarmilyen csillogo, ezek a "technikak" viszont tapasztalati uton kidolgozottak. probald ki, es akkor majd meglatod, hoyg mukodik.
jonapot, faszkalap. -
#17 Szerintem a lennti módszerrel simán menni fog. vegyük pl azt hogy ha XP-d van akkor betölt a kártyához egy alapértelmezett drivert, viszont még felrakhatod a hozzávaló CD-ről floppyról a sajátját. És ilyen esetben is meg fog változni a MAC adress. Tehát ugyanannak a kártyának más a MAC címe ha Xp ismerte fel, illetve ha te feltolod a hozzávaló drivert. Namost onnantól minden ezt fogja látni, mivel a windows is. És egy windowson futó program csakis a windows-ból tud ilyen információkat kiszedni. Próbáld ki sztem... -
#16 Én vagyok tájékozatlan/tudatlan te faszkalap?? :)))
Ami ezen az oldalon le van leírva az egy nagy baromság, azért mert fingod nincs a feléről ami ezen az oldalon le van írva és elhiszed az inkább a te tudatlanságodat bizonyítja.. Az még egyik ilyen okoskodó hülyének sem jutott eszébe a hogy a Docsis (összes chello forgalomban levő) szabvány szerint modemeknek is van saját MAc adress-e. A modem MAC adresse ugyanúgy bennt van a fejállomás ARP táblájában és az ezen a MAC adressen "átmenő" forgalmat mérik okoska. Azt pedig sem te, sem a torrentes haverod sem pedig senki nem tudja maszkolni, ugyanis a modem config file-ja a hálózaton keresztül töltődik le, csak távolról, belső hálózatból lehet adminisztrálni, s ha esetleg mégis át tudnád írni, azonnal elmegy az interneted... Ha majd elbüszkélkedsz azzal hogy egy 100 gépes hálózatot felügyelsz (ami még mindig elég virsli a chello hálózathoz képest) majd akkor szólj hozzá ilyenhez érdemben. Meg majd ha lesz fogalmad a DHCP clienten alapuló hálózatokról. A chello forgalommérője csak abban az esetben nem mér ha hálózaton belül történik forgalom, nincs átbaszom a forgalommérőt, nincs 2 napos átfutás (ezt honnan szedte az embered.. ?), nincs semmi. De vajon honnan vagytok ti ilyen jól tájékozottak? honnan szeditek ezeket a "remek" információkat???? Okos.. -
John Wayne #15 Hát köszi, a gond az, hogy a gépen futó szoftvert kell átverni, aminek közvetlen hozzáférése van a kártyához, ha úgy akarja. Ergo ez nem működik, már próbáltam.
(A registry key átírást, SMACcal). -
tomo #14 a chello adatforgalom mereset ki lehet jatszani. http://torrent.uni.hu/keret.cgi?/alap.html
es ne hulyezz masokat, amikor te vagy a tajekozatlan/tudatlan :P -
#13 Hello,
Amennyiben XP vagy 2000 rendszered van úgy elég egyszerű a MAC adresst megváltoztatnod, és semmilyen segédprogram nem szülséges hozzá.Az eszközkezelőben lenyitod a hálózati kártyákat (network adapters). Kiválasztod azt amelyikre szükséged van (jó esetben csak 1db kárty lesz ott). Ezen jobb gomb => tulajdonságok. Ebben az ablakban a felső fülek közül állj rá a speciálisra, és keresd meg a hálózati cím (network adress) menüt. A "nincs jelen" lehetőség lesz bejelölve, hogy a rádiogombot átteszed az "érték"-re akkor a szövegmezőbe be tudod állítani azt a MAC adresst amit szeretnél használni... Az eredeti/épp aktuális MAC adresst pedig a parancsorban tudod megnézni az ipconfig/all parancsot lefuttatva. A kilistázott dolgok közül a fizikai cím (szintén network adress) a te barátod. A fennti módszer a MAC cím maszkolására nem működik minden esetben, pl sok alaplapra integrált kártyánál sem, illetve a PCI-os kártyáknál is sokszor csak akkor ha fel van téve a hozzá való driver, nem csak az XP tölt be hozzá egy általános illesztőprogramot.
Azt nem tudom megmondani hogy a te estedben ez megoldja-e a problémát, de innentől kezdve semmilyen hálózat nem fog különbséget tenni a két gép közt ez biztos.
#5 remélem ezt a baromságot nem komolyan írtad, a gép MAC adressének semmi köze nincs ehhez. Egyébként a chello adatforgalommérő rendszerét kijátszani semmilyen módszerrel nem lehet. -
John Wayne #12 Nem tudsz valami közelebbit egy ilyen kártyáról? -
John Wayne #11 Pont ez az, amire szükségem van, valami laptopba dugható hálókártya, USB vagy PCMCIA. -
#10 Nekem vezetéknélküli netem van, és a kártyán át lehet irni a MAC Addresst. Ha jól emlékszem van ilyen PCMCIA kártya is, amin átírható. -
jihad #9 Hmm, ha szoftveres nem jó, akkor mégse. -
jihad #8 a-MAC Address Changer a te embered! -
John Wayne #7 No, a gondom az, szoftverfejlesztő vagyok, és nem a szokványos szoftvereszközökkel dolgozom, hanem olyannal, aminek a futásához egyedileg, a gépem MAC addressére generált licenszkulcs kell. Szeretnék a laptopomon is dolgozni az asztali gépemre generált licenszkulccsal, és ehhez kellene ez a kis trükk, persze ez a védelem nem veszi be a szoftveres megoldásokat, nekem hardveres kell. -
Garfield #6 És akkor miért nem jó neki a szoftveres? -
#5 chello adatforgalom kijátszására is kellhet neki... ^_^ -
TheZsenyka #4 Próbáld meg ezt. -
#3 Százmilliárd oka lehet, pl sok netszolgáltató a kártya mac adressének azonosításával enged fel a hálózatra. -
#2 miért akarod átírni a MAC-et? -
John Wayne #1 A fórumban tapasztalatot szeretnék cserélni a MAC address változtatásról.
Elöljáróban annyit, hogy ismerem a SMAC nevű programot, ami egy registry key átírásával (a windows számára) megvalósítja a MAC cserét, ezzel kiválóan megoldhatóak a MAC address szűrési problémák (chello, stb.), ugyanígy a legtöbb rooter is képes MAC address cloningra.
Engem olyan megoldás érdekelne, ami hardveresen teszi ezt, egy USBs v. PCMCIÁs hálókártyával (akár WiFi is lehet). Olvastam a neten, hogy állítólag létezik ilyen PCMCIÁs WiFi kártya, amin változtatható a MAC, de én nem találtam ilyet.
Egy laptopon kellene ezt megoldanom, láttam már olyan asztali PCt, amin az integrált hálókártya MACje állítható volt BIOSból, de ez egy ritka kivétel.
Valakinek valami ötlete vagy tapasztalata ezen a téren?