50
  • Tetsuo
    #50
    new retro az meg milyen? :)
  • Tetsuo
    #49
    sry az nem az :DD
  • Tetsuo
    #48
    Azért maradtunk még páran, akik igen. :)
  • Tetsuo
    #47
    ez a Lopakodó most a Schwarzi féle Predator? v naon nem vok képben?
  • Cat #46
    megnéztem, és átlagos, de kivételesen meg is tudom mondani miért: hiányoznak az érzelmek a filmből, a karakterek kétdimenziósak, nem tudunk róluk semmit. Van egy ujságiró, meg egy sky kapitány, de hogy ki miért mikor hol merre, miért van ott a bázis stb... igy nehéz katarzist teremteni, ha a hősőket magukat nem hozzák a nézőhöz közel, nincsenek gyengeségeik, nem tudok értuk izgulni, hisz ugyis megussza mert szuperember.
  • Anteris
    #45
    ja, ami még nagy poztívum a filmben, hoyg nincs benne vicces négerfiú !!!
  • Anteris
    #44
    bámulatba ejtő a fantáziának ilyen mérvű szabadsága. Nem tudom, hogy egy ilyen animációs filmnél mennyire az jön át, mint amit a rendező elképzelt maga elé de ha ezt ő álmodta így össze akkor le a kalappal. Az meg, hoyg valaki elsőfilmesként akkora mozit hozzon össze külön elismerést érdemel!
  • Szega87
    #43
    Szerintem a filmm nagyon fazsa ebbe a new retro styleba ! Jud Law jó szinész , meg hát nem kell kedves férfitársaimnak ecsetelnem ugy se hogy a bájos
    angelina jolly-t nem feltétlenül a színészi teljesítményei alapján
    szeretjük. ( Hú bazz ha egyszer az én nőm lehetne)
  • onimusha
    #42
    hú nemrég láttam a filmet nekem nagyon tetszett
  • winnie
    #41
    no igen. 8 éve volt, de az ötödik elem, bár sokkal nagyobb költségvetésből készült, ráadásul amerikai nagy nevekkel, angol nyelven, szóval annyira nem számítanám európai filmnek (mint az echte francia amélie-t, pl) - ilyen alapon a leon is európai film, pedig nem is. a lényeg, hogy 65M-ós amerikai bevétellel, alig maaradt le a film az anakonda első része mögött és az év 26. legsikeresebb filmje lett.
  • [NST]Cifu
    #40
    Én is megnézem valószinüleg moziban a Szigetet (sőt, még a Lopakodót is megnéztem, bár azt utólag megbántam). Én azonban nagyon sokat vártam tőle (mármint a szigettől), talán túl sokat is, és így egy kicsit csalódás volt számomra. Ettől nem mondom, hogy rossz lenne, de a klasszikusok közé aligha sorolnám...
  • gazgoblin
    #39
    "harmadrészt még jó hogy siker egy európai film amerikában,

    sikeres európai film amerikában? hát nem tudom. nem nagyon emlékszem ilyenre. anno az amélie valóban meglepetés volt kint (hozott kb. 30M dollárt, ami jónak számít), de más? semmi. (max nem jut eszembe)"


    Hmmmm, Ötödik elem?
  • TommyGun
    #38
    Én filmek terén nem vitatkoznék Winnie-vel azis biztos
  • edios
    #37
    Nem rossz film ez,bár mondjuk tényleg inkább a látványvilága emeli ki a többi film közül,de azt jól eltalálták! Nem értem, hogy miért késett egy évet!
  • galocza
    #36
    hmpf. totenkopf. ha nem arab a gonosz, akkor a német.
    persze ha nem is doktor totenkopf, a division totenkopf játszott szerepet a mi történelmünkben is.
  • winnie
    #35
    ne keverd az európai filmeket az amerikai maszlagokkal.

    keveri a halál. a bazi nagy görög lagzi amerikai film, amerikai rendezővel, íróval, szereplőkkel (ráadásul a darabot jó ideje játszották már amerikában és kanadában)

    harmadrészt még jó hogy siker egy európai film amerikában,

    sikeres európai film amerikában? hát nem tudom. nem nagyon emlékszem ilyenre. anno az amélie valóban meglepetés volt kint (hozott kb. 30M dollárt, ami jónak számít), de más? semmi. (max nem jut eszembe)

    nem az európaiak híresek arról, hogy lemásolják az amerikai filmeket

    de attól még ugyanúgy előfordul, csak nem olyan gyakran.

    amúgy az európaiak szinte csak amerikai filmet néznek a moziban - mi értelme lenne, ha itthon megcsinálná valaki egy amerikai film feldolgozását? kit érdekelne? (na jó, gothár péter megcsinálta a magyar szépséget - meg is kapta érte a filmszemle fődíját)

    hát most hadd ne mondjam el a véleményem az amerikai népről, ízléséről és szokásairól... ettől még európában simán megbukhat a film.

    igen és ugyanúgy sikeres is lehet, ezzel nem nagyon mondtál újat. ld. a bazi nagy görög lagzi amerikában kétszer annyi bevételt hozott (240M), mint a világ többi részén. van olyan film, amit a világ többi részén néznek meg sokal többen, mnt amerikában és rém gyenge - ebből az következne, hogy jó az ízlésük az amerikaiaknak? (gondolom nem)


    volt már olyan hogy ami amerikában lement mozikban, itthon már csak a tékákban.

    ??? ez törvényszerű, hisz amerikában kb. 3-szor annyi filmet vetítenek moziban, mint nálunk, hiába kerül kint moziba az amerikai pszichó, az equilibrium, a pillangó hatás vagy a spongyabob, nálunk csak a videótéka jut nekik.
  • norti
    #34
    -érte
  • norti
    #33
    "ha a bazi nagy görög lagzit elássák a tékákban, sosem lesz minden idők legsikeresebb független filmje"

    1.
    ne keverd az európai filmeket az amerikai maszlagokkal. két különböző világ. nem az európaiak híresek arról, hogy lemásolják az amerikai filmeket és újrakészítik. másrészt szintén nem az európaiak szokása hogy pl. egy horrorfilm sémára tucatnyi filmet rendeznek. harmadrészt még jó hogy siker egy európai film amerikában, mivel ezeknek általában van történetük, van cselekményük, nem csak az SGI-s és társai képi világával operálnak.
    ezerszer szívesebben megnézek egy Louis de Funes filmet mint ezt.

    2.
    "ld. ezt a filmet amerikában 4M-an látták"
    hát most hadd ne mondjam el a véleményem az amerikai népről, ízléséről és szokásairól... ettől még európában simán megbukhat a film. volt már olyan hogy ami amerikában lement mozikban, itthon már csak a tékákban.

    2. kalózkodás (A sziget)
    azért álszent nem leszek... én TC-t láttam és közel dvd minőségű volt, ami azért annak ellenére hogy "nem hivatalos", elismerendő teljesítmény. különben meg szept. 1-én megyek moziba és megnézem újra, mert azt mondom EZÉRT megéri kiadni érte 1xxx ftot. nesze neked bevételkiesés (ASVA...)
  • NeoMaN
    #32
    sztem simán nézhető a film, a képi világa fantasztikus...
  •  eX
    #31
    Nem késtek el ezzel a filmel egy kicsit?
  • Sliders
    #30
    Az utolsó mondatomat nem kell komolyra venni :
  • Sliders
    #29
    szépfiú, de én a pontozást nem a lopakodóra irtam hanem a szigetre. Mert valamelyik zöldfülű már húzta a szigetet is lefelé. Tetszik érteni :)
    Kérdésem csak h hogyan mert elvileg még be sem jött. Nem szép dolog kalozkodni.
  • [NST]Cifu
    #28
    Kíváncsi leszek mennyire fogják lehúzni A sziget című mozit, ami szerintem a nyár és az idei év akciófilmje!

    Láttad már, hogy véleményel vagy róla?
    Én megnéztem a SC változatát, de nem voltam eldurranva tőle. Érdekes, szórakoztató, de nem kiemelkedő, kb. mint a Bad Boys 2.

    Hogy az év akció-sci-fi lenne? Hát tudja fene. Még megvárnám ezzel az év végét, jön még pár film addig. Persze a Lopakodót rendesen lealázza, annyi szent.
  • [NST]Cifu
    #27
    Pajti, a Lopakodó még az IMDB-n is csak 4.5 pontot kapott....

    Ennyire nehéz elismerni, hogy egy rém gyenge filmet akarsz védeni?
  • winnie
    #26
    bottomline, vagyis a lényeg.

    ha a pingvines dokumentumfilm több embert érdekel, mint michael mann legújabb akció-scifi-je, a sziget, akkor melyiknek a helye a tékában és melyik rétegfilm?:)
  • winnie
    #25
    De ha egy rendező egy kis rétegnek készít filmet, akkor azt felesleges a moikban bemutatni, adja ki vhs-en vagy dvdn.

    ezt nem is értem akkora (sorry, sorry, sorry) baromság:)

    egyrészt a mozinéző erről majd dönt - ld ezt a filmet amerikában 4M-an látták, viszont, ha CSAK videón jelenik meg, akkor az egyrészt azt jelenti, hogy nem üti meg a mozis színvonalat és azzal is jár, hogy csak pár millió bevételt hoz, vagyis töredék része sem látná a nézőknek a mozifilmet.

    ha a bazi nagy görög lagzit elássák a tékákban, sosem lesz minden idők legsikeresebb független filmje és nem hoz 240M dollárt amerikában - dettó. az idei nagy szenzáció dokumentumfilm, a march of the penguins egyértelműen rétegfilm, és mégis már minden idők 2. legsikeresebb doksija, megelőzve a kóla, puksa, sült krumplit. még szerencse, hogy nem straight-to-video lett, mint wesley snipes, vagy seagal utóbbi filmjei (kivéve penge, ofkoz)
  • norti
    #24
    Ja és helyesbíteném magam: A sziget akció-scifi :)
  • norti
    #23
    Igen... a rajongók :) De ha egy rendező egy kis rétegnek készít filmet, akkor azt felesleges a moikban bemutatni, adja ki vhs-en vagy dvdn.
  • winnie
    #22
    film az emberek szórakoztatására lett kitalálva és nem azért nézzük, hogy unatkozzunk - mint pl. ennél a filmnél.

    dettó. attól, hogy te unatkoztál gondolom lehetséges, hogy valaki minden másodpercét élvezte a filmnek:) nem?:)
  • winnie
    #21
    lol. szerintem a lopakodó egy baromi nagy kínszenvedés, roppant gyenge film. de ízlések és pofonok. tény, hogy sokkal több ember szerint gagyi (hatalmas bukta, köpködő vélemények), de még a leggyengébb filmeknek is vannak rajongói.
  • Sliders
    #20
    Ja bazzeg mident lehuznak, Lopakódót is, és az is csak egy szorakoztató film, de mindneki fizikaórát várt tőle. aSzigetet lehúzzák akkor nagyot fogok csalódni a magyar sajtóban. Imdb-n 6.8-at kapot 10-es skálán, és fix h még nőni fog. Szóval nekem ne tessék lehúzni azt a filmet :)
  • norti
    #19
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kedves kritikát írók "elvetemült" mozifanatikusok vagy csak hétköznapi földhözragadt emberek? Ugyanis sosem arról az oldaláról nézik a filmeket, ahonnan kéne. A film az emberek szórakoztatására lett kitalálva és nem azért nézzük, hogy unatkozzunk - mint pl. ennél a filmnél. Attól még hogy "hűdefasza" a látvány, nem lesz egy film még kicsit se jó. Érdekes, mostanában akárhol olvasok kritikákat, mindig vhogy ellenkező véleményt hoznak ki az írók, mint amennyire nekem és ismerősi körömnek tetszett/nem tetszett a film... De lehet mi vagyunk aberráltak :DDDDD

    Kíváncsi leszek mennyire fogják lehúzni A sziget című mozit, ami szerintem a nyár és az idei év akciófilmje!
  • tucsilg
    #18
    Szerintem az utobbi 5-8 ev filmjeinek 95%-at ki lehet hagyni, mindet eleg megnezni dvd-n :(. Hogy a filmrol is szo legyen, en kb. fel eve talaltam egy javittasra varo gep HDDjen mondom belenezek, aztan vegigneztem :) par fokkal jobb mint a tobbi tucat klise amerikai film .
  • Blasta
    #17
    Látvány ide vagy oda ez egy igen gyenge filmecske, jobban jártok ha kihagyjátok. (max dvd-n!)
  • Kornan
    #16
    Az igaz,de valahogy nem jön be az óriásrobot,repülő anyahajó,dinoszaurusz,tengeralattjáró repülő... párosítások :D
  • PsyhoApu
    #15
    Alig szerepel benne... Amúgy tényleg elég gyenge film
  • Davidus
    #14
    ilyen címmel nem csoda hogy megbukott:D
  • NEXUS6
    #13
    Nem rossz film.
    A többit leírta a kritika...
  • [NST]Cifu
    #12
    De legalább nem is akar valóságosnak hatni. ;)
  • Kornan
    #11
    Hát nekem nem jött be,túlságosan távol áll a valóságtól,de egyszer érdemes megnézni ahogy mondani szoktam. :D