2619
  • Narxis
    Azaz, én csak hallásból ismertem és ott McKay a sorozat elején nem mindig így hívta? :D Nem láttam leírva ezért raktam oda a kérdőjelet, de, hogy így összekeverjem.. :)
  • tnm #1574
    a zat, azaz a zat'n'ktel, az egy goa'uld fegyver, az a pici, ami elsőre kábít, másodikra ől, harmadikra dezintegrál (eltüntenti a hullát), és ilyen pici marok fegyver, kék energia nyalábbal.

sztem Te a ZPM (zero point modul), vagy "magyarul" NPM (nullpoint modulátorra) gondolsz, ami ilyen sárgán ragyog és energia forrás , mert egy benne lévő gis galaxis energiáját vonja el:D
  • Narxis
    Nekem az egész SG történelemben, filmekkel együtt zak um pack volt 2-3 rész ami KEVÉSBÉ tetszett, de amúgy az összeset imádom, többször is megnézem. Azonban azt elismerem, hogy az SG sorozatok nézése közben mindig volt egy "egy helyben toporgás" érzésem, mindig megcsináltak valami durva látványos részt, pl. találnak egy ős hajót vagy ZET(?)-et, de aztán sose kapják meg mert felrobban, elég, nem működik, elejtik stb. :D Oké ZET már van, de nehéz szülés volt. :) Btw Carson remélem visszatér végleg. Nem olvastam róla az elkövetkezendő epizódokban de az évad második feléről még semmit nem találtam csak a címeket.
  • Narxis
    Részben egyetértek, de pl. a ZET(?) és új technológiák kutatása folyamatos prioritás, egyébként én előreolvastam a többi részekben és elég komoly részek lesznek szerintem, persze ettől még el lehet cseszni őket, de csak a leírás alapján nekem jónak ígérkeznek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Michael, replikátorok, lidércek ellenei végső(?) támadás, ősök, Daniel Jackson, nagyjából ezek a kulcsszavak. Az évadzáró az SG-1-el ellentétben itt komoly és látványos lesz, nem pedig humoros.
  • tnm #1571
    tök jó a dráma meg minden, de biztos vagyok benne, hogy csak az Atlantis részek közül van 5 másik, ami tök hasonlóan építkezik. Az igazi problémám amúgy, hogy ez egy SCI-FI sorozat lenne, csak épp ennek semmi nyoma sincs. Amúgy még olyan szempontból is sablonos, hogy múltkor volt egy doki központú rész, most Ronon, Teyla-ból most elég sok volt, szal sztem, most vagy Shepherd, vagy McKay-es rész jön, esetleg Woolsey-t avatják fel. A lényeg, hoyg most jó sok karakter központú rész lesz, aztán egy adag filler, aztán évad fele előtt lesz majd valami lényegi szál is.
    Amúgy én vagyok csak úgy vele, hoyg ráférne erre a sorozatra egy alapos reboot? Wraith-eket legyőzni, új ellenség, új mithológiai háttér, új technikai hadviselés, vagy valami, könyörgöm, csak eredeti ötlet legyen már végre. Perpill nincs is az Atlantiszi missziónak feladata, csak, hogy maradjanak életben. A wraith legyőzése nem prioritás. Ősök utáni kutatás, ezzel együtt magának a városnak a felfedezése is tök el lett felejtve. /Persze az se sokkal jobb, hogy találnak valami eddig ki nem nyitott termet, benne valamit, amiről fogalmunk sincs, hogy mi az. McKay rájön, elhúzzák a mézesmadzagot, hogy ez egy kánaán-gyártó gép, aztán a rész végére ugyanott vagy mint a rész elején, csak 4-5 névtelen, arctalan 'lantiszi meghalt időközben./

Attól tartok, hogy az íroknak nem az átívelőszálakon való dolgozás a lényeg, hanem, hoyg bármikor meg lehessen nézni egy-egy részt az alkalmi nézőnek.

Még az is jó lenne, ha akadna valami nyom Ford-ról, vagy valami másért lenne fontos ő, és egy évadon keresztül üldöznék, nyomoznának utána (akár évadzáróig meg se mutassák a színészt), de legyen már valami cél, meg összefüggés a részek között!!

Kevés a jó scifi, kevés a jó scifi író. :(
  • gman906
    Igaz. Ez a rész eléggé hasonlított az SG1 5x02-re.
  • MerlinW
    Hagyd csak, mindig túlzottak voltak az igényei:)
  • Narxis
  • tnm #1567
    én nem tudom, kiváncsi vagyok lesz-e ebben az évadban legalább egy olyan rész is, ami elég agyas ahhoz, hogy méltó legyen korábbi a Stargate névre.
    k*rvára sablonosak ezek a részek... :(
  • Narxis
    Durva volt a mostani rész, egyébként hihetetlen milyen jól megcsinálják ezt az érzelmi részét a sztorinak, az elején tök unszimpatikus volt Ronon haverja mert feladta a lidérceknek, oké, hogy drogos volt, de akkor is. Végén meg mártír lett és úgy mutatták be, olyan zenei körítéssel, hogy tök megsajnáltam. Na szóval azt akarom mondani, hogy profi munka az egész stáb részéről. Zene, színészek, rendezés, minden.
  • gman906
    Igen, mondja is az 5x01 végén, hogy megtalálták az utolsó Ba'al klónt.
  • MerlinW
    AoT-ra most nem emlékszemem, de SGA 5x01-ben megy el Carter az Atlantisról segíteni az SG1-nek. Onnan folytatódik a története a Continuumban.
  • arkkansas
    az AoT miért a SGA 3x19 után és miért a SGA 3x20 előtt játszódik?
    uez a kérdésem a Continuum-mal, csak ott ugye 5x01 ill. 5x02...
  • HunGripen
    Ja és az SG1 8.évada csak 20 részes!!
  • HunGripen
    Időrendben így játszódnak:

régi SG film
    SG1 1x01 - 7x22
    SG1 8x01 - 8x22 SGA 1x01 - 1x20
    SG1 9x01 - 9x20 SGA 2x01 - 2x20
    SG1 10x01 - 10x20 SGA 3x01 - 3x19
    SG1 Ark of Truth(1.DVD film)
    SGA 3x20
    - SGA 4x01 - 4x20
    - SGA 5x01
    - SG1 - Continuum
    - SGA 5x02 ->
  • MerlinW
    Akkor javítsd, ne csak bólogass...
  • PyRex
    hát ez nem az igazi...
  • MerlinW
    Én így nézném újra:

- régi SG film
    - SG1 1x01 - 7x22
    - SGA 1x01 - 1x20
    - SG1 8x01 - 8x22
    - SGA 2x01 - 2x20
    - SG1 9x01 - 9x20
    - SGA 3x01 - 3x20
    - SG1 10x01 - 10x20
    - SGA 4x01 - 4x20
    - SG1 - Ark of Truth
    - SGA 5x01
    - SG1 - Continuum
    - SGA 5x02 ->

Most nem tudom meddig volt 22 részes, a lényeg hogy ahol 20 vagy 22 van ott végig nézendő az évad:)
  • Zsoltika 007
    Én úgy néztem hogy előbb sg1 (1 hónap alatt lement a 10 évad) majd atlantis :D
  • Orionk
    köszi
  • Shiwo
    túl nagy összefüggések nincsenek, sztem felváltva nézd..1 évad sg-1 , 1 évad atlantis :)
  • K Ace
    Az atlantis attól kezdve párhuzamosan fut az sg1-el, bár azt nem tudom milyen mértékben, már régen néztem őket, majd valaki okosabb megmondja.
    A filmekről: Csillagkapu 1994, ezzel kell kezdeni az egészet, még a sorozatok előtt. Az sg1 10.évaddal véget ért, ezután jött a két film (Ark of Truth, majd Continuum, mint folytatások, tehát ezeket akkor amikor, az sg1 sorozatot kivégezted, de ezekről már az sg1 topic-ba.
  • alex88
    aha, köszi!és akkor az sg1 8 évadtól mikor nézzem?plussz ha jól tudom, vannak mozifilmek is, azokat mikor nézzem?pl megvan a stargate the ark of truth.
  • K Ace
    Az atlantisi csapat az sg1 7.-ik, és 8.-ék évada között indult útnak. Szóval az sg1 7.évadának fináléja után kell elkezdeni az atlantis 1.részét.
  • DannyL
    Az Atlantis asszem a sima SG1 3. évadja után kezdődött.
  • alex88
    leírná nekem valaki hogy milyen sorrendben érdemes megnézni a részeket?márrmint hogy mi után kell elkezdeni az atlantist, meg hogy vannak ezek a kiegészitő részek, ezeket mikor kell!szóval egy ilyen sorrendet tudna valaki?:)
  • MerlinW
    google -> torrent
  • grebber
    Aztarohadt ez igen ezért szeretjük a csillagkaput mindig valami fasza ötlettel állnak elő!
  • DannyL
    Ritka gusztustalan képződmény volt ez az 5.02-ben. :)))
  • alex88
    hello!

tudtok egy olyan warez oldalt mondani, ahonnan tudok letölteni rendesen Stargate (CSK-1, Atlantis) részeket?lehet sms fizetős is!amit eddig találtam, ott vagy nem volt SG vagy pedig volt, de nem ment a letöltés...

előre is köszi!
  • Narxis
    Hasonló karaktert kellett "fejlesztenie" a Voyagerben, ott is egy modortalan, bunkó holodokit alakított aki a végére rendkívül kedves, önzetlen, odafigyelő "ember" lett.

Gondolom majd itt is egy nagy jellemfejlődés fog végbemenni, érdekes lesz.
  • Shiwo
    úgy volt megbeszélve, hogy a magyar feliratot követő nap után lehet spoiler nélkül..amúgy most "szerencséje" volt, mert amit írt, az tényleg kiderül az első epizódból

amúgymeg Woolsey mint parancsnok jó választás sztem..mármint az írók részéről..eleinte vivódni fog a helyes és a szabályszerü döntések közt, s idővel tán nagyszerü jellemfejlődést mutat
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    meg ügyebár azt sem lesz neki egyszerü megemészteni, hogy amiben eddig hitt, amire eddig alapozta a magabiztosságát, a szabályok betartására, az látszólag összeomlik, hisz úgy értek el sikert, hogy megszegtek egy rakat szabályt..szüksége lesz valami újra, egy fix pontra az életében, amibe kapaszkodhat..

szval az akció-orientált rajongóknak lehet nem fog tetszeni az ő parancsnoksága, de akik a karakterjátékban lelik az örömüket, azoknak sztem Woolsy befogja lopni magát a szívükbe, ahogy Rodney is tette..emlékezzetek csak vissza, mikor először megjelent sg-1ban, mekkora pöcs volt..most meg az 1ik kedvenc karakterünk a barátnőmmel..
  • Shiwo
    [ spoiler ]így, csak kihagyod a szóközöket a szögletes zárójelen bellül [ /spoiler ]
  • tnm #1542
    jah, első rész főcíméből már tudni lehetett ezeket, ez most sztem nem spoiler, azzal együtt, hogy amúgy nagyon támogatom, hogy tessék figyelemmel lenni azokra, akik lemaradtak.
    amúgy mire a hsz-ed megszületett már volt magyar felirat is:)
  • Orionk
    Igen, biztos vannak ilyen emberek, és ha zavarja is őket, hogy előre megtudták,hogy ki lesz a parancsnok, akkor bocs.

Egyébként meg már az első rész után lehetett tudni, hogy ki lesz a parancsnok.

Akkor eztán figyelni fogok a spoiler-re.

Hogyan csináljátok azt, hogy figyelmeztetlek benneteket, hogy spoiler jön, de csak akkor látod a szöveget, ha kijelölöd?
    Ezt hogyan kell?
  • PyRex
    nem, de csomóan várnak a feliratra és addig nem nézik meg az aktuális részt. most mi a francért kell lelőni a poénokat előre. spec én már tudtam azt, amit írtál, de tuti van csomó ember, aki nem...
  • Orionk
    Valami ujdonságot mondtam????? Ha igen, akkor bocs.

Hogy miért nem figyelek a spoiler-re? Hát azért mert ha még itt is erre kell figyelni, akkor hol a faszban (már bocs) van olyan fórum, ahol végre beszélgetni lehet a sorozatokról.Ha itt is a faszom spoiler-re kell figyelni, akkor itt sem lehet beszélgetni.

Érdekes engem egyáltalán nem szokott zavarni az, ha valamit megtudok előre a sorozatról, vagy film-ről.

De mind ezzel megértelek titeket, ezért megkérdezem, hogy eztán hogy csináljam? Minden hozzászólásom elé írjam oda, hogy Spoiler?
  • PyRex
    spoiler.... te "+'!"+%''%!+.
  • Orionk
    tényeg, bocsi, elirtam
  • stargatelost
    John