13
  • saw1234
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=10&t=9160151&na_order=

akit érdekel
  • noss
    egyébként ennek a dolognak a szakterülete a jog, így aki abban nem jártas, az (saját maga érdekében) ne próbáljon meg okoskodni, mert az kínosan is elsülhet...*

*: noss okoskodását olvashattátok a bölcsesség szakterületének határmezsgyéjét súrolván =]
  • noss
    :D
  • TheZsenyka
    A cikk szerzője nyíltan kijelentette, vagy inkább határozottan utalt rá, hogy ostobának tartja a perlőket, függetlenül attól, hogy ez végül nem állta meg a helyét. A felháborító a dologban mégsem ez, hanem sokkal inkább az, hogy befolyásolja az emberek kialakított véleményét, ez esetben helytelenül. Természetesen egy szót sem szólhattam volna akkor, ha a cikkíró nem helyezi el saját véleményét a cikkben, sőt, valószínűleg utána sem olvastam volna a történetnek, hiszen ez egy vagy több cikk összevont fordítása. Az viszont elsőre szemet szúrt, hogy többen vele tartottak ebben a kis kalandban, adva a cikkíró alá a lovat, annak ellenére, hogy nagyon életszerűtlenül hangzott: tizennégy éve jelent meg a film, de az "ostobák" csak most perelnek.

Szeretnék valami mást is hozzáfűzni: természetesen a cikkíró (hiszen a magánvélemény hozzáfűzése után nem "egyszerű" fordításról van szó) maga is a nem kielégítően informáló eredeti források szerzőinek áldozatává vált. Talán egy "picit" érdesen fogalmaztam a kritikus hozzászólásom készítésekor.

Ha megbántottalak Tibor, akkor elnézést kérek érte.
  • irkab1rka
    A mátrix alapötlete az enyém, a vizszintes lift is és a vizsugaras meghajtás is, mégse sirok vaze.

1, TheZsenyka, gratulálok, hogy nem irtál privátba az írónak, hogy lécci javitsa ki a cikket, mert nem teljeskörű, és hiányzik pár fontos tény.
    2, Ötvös, gratulálok, hogy korrektül elismerted, hogy nem mindennek olvastál utána. A legtöbb ujságíró leszarta volna a hozzászólást (hát még az írott sajtó :)))

Mindenki dolgozzon a maga módján, hogy az SG színvonalas legyen.
  • Ötvös Tibor
    Én a The Hollywood Reporter cikke alapján írtam meg a cikket, ahogy a Cinescape és a Hollywoodnevű neves honlapok is. Miután a Washington Post nem éppen filmekkel foglalkozó újság, így eszembe sem jutott az említett 3 honlapon kívül azt is megnézni.
    Azonban, ha a Post cikke igaz, elismerem hibámat és a továbbiakban az eddigieknél is jobban utánajárok a dolgoknak!
  • TheZsenyka
    Csak hogy lássátok, "mennyire ostobák az emberek", és mennyire szubjektív tud lenni egy újságíró, vagy magát annak mondó szerkesztő, idézet a Washington Post cikkéből:

"Green, who alleged that he owned the copyright to the screenplay, filed a copyright infringement lawsuit against Cameron and others after the movie was released, but the lawsuit was ultimately dismissed."

Tehát beadták a keresetet a film bemutatója után, csak éppen elutasították a beadványt. Azóta is harcolnak a vélt vagy valós igazukért. További sok sikert kedves Ötvös Tibor, egy napon talán még Pulitzer díjat is kapsz kimerítő oknyomozó riportjaidért. "Ki tudhassa?"

Washington Post cikke
  • Prof William
    Az egész Dűnét én találtam ki. Megy a GYu-t is! Tolkien tőllem lopta az ötletet 60-éve. (Mondjuk 22 vagyok de ez nem fog senkit sem zavarni.)

Szóval 50% ot kérek az eddigi összes Gyu-könyv film reklámbevételből! De izibe!
  • Esrohnoil
    Jah, most jut eszembe, H.R. Giger bátyónak én adtam az alienek ötletét...
    Hm. Gyorsan megyek és beperelem a filmgyártókat, hátha pottyanik nekem is 1-2 milka. :D
  • alien47
    Csak gratulalni tudok a cikkironak. Ebben egyet ertek vele. Az emberek nagyresze hulye.... bar mit lehet varni a Balazs&Monika show-t bamulo egyszeru foldmívesektol :)
  • robrose
    Tetszik a cikkíró saját véleményének belefűzése a hírbe.. Teljesen igaza van..
  • DWz
    Jokor kaptak eszbe az ausztralok.
  • jetpilot
    Én simán elhiszem hogy lopott a Cameron. A Titanic sztoriból is készült már (nem is egy) film, az övé azért lett népszerűbb mert látványosabb, többet tudott rá áldozni, holott korábban már más rendező is megcsinálta egy az egybe ugyanazt.