54
Téma a megmagyarázhatatlanokról...
 • TommyC
  #54
  ha létezik olyan, hogy a hit aktivációs szabadentalpiája, az nekem nagyon megnőtt

  vagy

  ha létezik olyan, hogy a hit szemi-permeábilis membránja, akkor az én permeabilitásom nagyon lecsökkent
 • TommyC
  #53
  ha valaki valamit mond (vagy akár én magam gondolom el) vagy elhiszem, vagy megmaradok az addigi nézőponton.

  ha én választhatom meg, hogy mit hiszek el, akkor miért pont hawkingnak higgyek? /:
 • OCN
  #52
  Stephen Hawking szerint biztos hogy van 4 dimenzió,és van is benne logika.
  Ugyanis a gravitáció gyakorlatilag gyengül.És azért mert a párhuzamos dimenziókba is érvényesülnie kell a gravitációnak.Ezért csökken,mert ha egy bolygó elpusztul vagy létrejön változik egy minimális szinten a gravitáció.Bár sokmindent nem értettem meg abból amit kvartyogott,de ezt nagyábból megértettem:

 • TommyC
  #51
  Miből gondolod, h a te és én agyam különbözően müködik?...ha már feltételezzük, h két dolog két féle képpen müködik, akkor lehet h müködhetnek harmadféleképpen is...
 • TommyC
  #50
  "Az emberek kitalált szabályokhoz keresnek hatásokat, vagy egy hatás megfigyelése után állítanak föl rendszert hozzá"

  hmm...értelmezzük ezt egy kicsit és példázzuk, hátha könnyebben megértem =)..
  úgyérted ezt h mi kitalálunk szabályokat és keressük az ezeket kiváltó hatást?
  Sztem mindkettő müködik...van ahol ezt alkalmazzák, van ahol a másikat...pl most keresik a Higgs bozont a Standard modellből(vagy már megtalálták), mert minden jel arra mutat, hogy létezni kell, másképp az elmélet téves...De hatásokat tapasztalunk és tapasztaltunk is...pl. a Gravitáció, melynek Newton leírta a szabályait...felálította a rendszert...

  így kéne értenem?...=)
 • Esrohnoil
  #49
  Lehet h. a te agyad holografikusan működik, de az enyém nem. :P :D
 • Marseille
  #48
  A mi kis Lacikánk...
 • sz4bolcs
  #47
  TommyC: akkor segítek kicsit.

  Ha valaminek a létezését akarod vizsgálni, akkor onnan indulj ki, hogy milyen hatása van. A számunkra láthatatlan, érzékelhetetlen dolgokkal az a baj, hogy ezzel már ki is van zárva a megismerés.
  Van egy téma, ami érdekelne:
  Az emberek kitalált szabályokhoz keresnek hatásokat, vagy egy hatás megfigyelése után állítanak föl rendszert hozzá?
 • Esrohnoil
  #46
  Játsszátok végig az "Area 51" c. játékot. Az aktákból és titkos videokból megtudtok mindent. :D (Szinkronhangok pl: David Duchovny [X-akták], Marilin Manson)
 • TommyC
  #45
  és a vele járó többi dolgot?...
 • Zsolo007
  #44
  4. dimenzió létezését szerintem őrültség lenne kizárni...
 • TommyC
  #43
  Nem az Istenes ügyre gomdolok...nem jut eszembe semmi olyan dolog ami kizárná egy negyedik -számunkra láthatatlan- dimenzió létezését....Most per pill ugy gondolom, h az "emberiség" azért nem hisz egy negyedik dimenzióban, mert annyira okosnak érzi magát, h ha létezne, azt már fel kelett volna fedezni...Sok minden van amit még nem tudunk...segítsetek, h tisztábban lássak, mert most kavarognak bennem a doglgok, most alakul ki a világképem =P
 • TommyC
  #42
  ja rulz! =)
  de nekem szabad =D....csak vicc
 • Zsolo007
  #41
  Nah én végignéztem a videót....hát érdekes....nagyon érdekes....a hidegháború egy "vicces" dolog volt....
 • Zsolo007
  #40
  realplayer.....kis guglihasználat és megtudtad volna te is....lustaság rulzzz :)
 • sz4bolcs
  #39
  Ja amúgy a szöveg elején az "Ahová lépek szörny terem" c. filmben látott szörny marsi változatát demonstrálja. :D
 • sz4bolcs
  #38
  Hát nem érted? Onnan hogy ő Arany Laci, és előtte nincsenek akadályok. Bármilyen jól őrzött titkok, a végign valami lázadó kirakta őket netre, és ő rájuk talált a nagy kutató-munkájában... :D

  Itt a fórumból egy idézet a mars-videóval kapcsolatban:

  "Nos, az a kis dög amelyik kukukucskál a járata tetején amikor elindul furkálni - egy pillanatra látható csak - pontosan azonos azzal a kis "ürgével" amit a Sojourner lefényképezett. A dolog pedig itt válik érdekesség. Vajon honnan tudhatták az esetleges hamisítók, hogy 1977-ben pontosan ugyanazt "hamisítsák", amit aztán a Sojourner majd 30 évvel később lefényképez...
  Nekem persze megvan a teljes, 36 megás avi változata is a filmnek. AZ már persze messze jobb.
  Minő "véletlen" még egy fél órával ezelőtt fent volt a neten a Gary McKinnon-nal készült riport első fele, most kénytelenek vagytok rákeresni, a fizkó ugyanis feltörte a NASA azon számítógépeit, melyeken a titkos emberes-katonai űrprogram van.... A második részt július 27-re igérték, ha addig nem jön valami közbe... Első rész: Guardian július 9.
  Szóval, ismét beletrafáltam.
  Szeretettel:
  Aranylaci"

  Hát persze, hogy ilyen titkokat netes gépeken tárolnak!! :-)))
 • sz4bolcs
  #37
  Csak a két kötőjellel ellátott mondat az én kommentem, többit a cikkekből vágtam ki. Meggondoltam magam. Élvezzük ki a topic adta lehetőségeket, mielőtt moderátor úr bezárná! :-)
 • Zsolo007
  #36
  Azért jó lett volna ha jobban különválasztod.... így nem igazán értettem hogy mit írtál te és mit ő :D

  De tetszik hogy kellemesen ellentmondásosak =)

  Sok – magát szakérto"nek valló - kutató (bármiféle megalapozottság nélkül) még a holdraszállás tényét is tagadja, miközben az ember 1963-ban a Marsra lépett, ahová tulajdonképpen hazatért. Az elmúlt közel negyven évben, kupolavárosokban létrehozta a földi bioszféra kicsinyített másait, s bányászati tevékenységet kezdett. Mindezt természetesen szigorúan titkos körülmények között. A egyelo"re mintegy 1. 000 ember számára.

  Ha szigorúan titkos ő honnan tud róla?
 • sz4bolcs
  #35
  Nagyon jók D:
 • sz4bolcs
  #34
  "A bizonyíték hiánya nem azonos a hiány bizonyításával."


  Az evolúció nem képes erre. Úgy legalábbis nem, ahogy ezt az immár többszörösen megismételt, s rendkívül szerteágazó kísérletek igazolják, hogy tudniillik, az egész ma élo emberiség egyetlen notol származik, s maximum három férfitol, ez a kicsiny csapat pedig Afrikában élt, úgy 140-200 ezer éve.


  "Einstein megbukott diplomavédésén, tanárai akkor helyesen ítélték meg képességeit. Jegyét később valakik, valamilyen okból felkerekítették, így adták meg számára a lehetőséget, hogy kidolgozza azokat az alapvetően téves, már-már tudományvallási dogmává merevedett elméleteit melyek idestova 100 éve kötik gúzsba a fizika tudományának fejlődését. Az is lehet, mindez szántszándékkal történt, az emberi gondolkozás és világszemléleti mód gúzsbakötése érdekében."


  A különbözo eredetu DNS-ek között csekély különbséget találtak, csupán két fo csoportot tudtak elkülöníteni. Az egyikbe csak a négerek DNS-e került, míg a másikba az összes többi, közte néhány afrikai származású népcsoporté is. A negridek DNS-ében több változás nyomát fedezték fel mint másokéban, tehát az o örökletes állományukat több mutáció érte. Ez arra utal, hogy az emberi fejlodésnek ez az ága régebben hajtott ki, vagyis hosszabb az evolúció


  Egyéb, más módszerekkel végzett kutatások azzal egészítik ki ezt a megdöbbento felismerést, hogy maximum három férfinak lehetett még köze a dologhoz. Nem kell túl nagy fantázia azt felvetni, hogy esetleg egy idegen civilizáció hajótörést szenvedett legénységérol lehet szó, s ez az urhajó valahonnan a Szíriusz csillag környezetébol érkezhetett


  A fényes igazolás sok borsot tört a régészek orra alá, miszerint a biológusok oldják meg az ember származásának kérdését és nem ok!


  Ahány kontinens, nagyjából annyi fajta ember, s ez a változás igen gyors lehetett, hiszen a 15 ezer éves, Kelet-Ázsiában feltárt emberleletek még egyáltalán nem mutatják az ismert mongoloid formát. A mongoloid rassz képviseloi ezidotájt még valahol Lemurián, az Indiai-óceánban elterült - Atlantisszal közel azonos idoben megsemmisült - jókora száraz-földön éltek

  -nála nagyobb bizonyíték nincs is arra, hogy a majmoktól származunk. ő a hiányzó láncszem :-)) Tetszik, ahogy keveri a főzeléket a szarral.


  Feltétlen meg kell még említeni a nyelvészek legújabb kutatási eredményeit, miszerint valóban volt egy közös nyelv - de legyen ez csak adalék. Ha nem is a "bábeli zurzavar" kavarta össze a beszédeket, hanem a vízözönként ismert kisbolygóbecsapódás, mely e túléloket hosszú idore elszakította egymástól - ez csak részletkérdés. A szálak egyetlen, közös eredethez vezetnek vissza, s a lényeg mindenképpen ezen van.

  -ja az mellékes...


  Az ember hirtelen jelenik meg az élet színpadán. Már ami a homo sapiens sapienst illeti. A Földön élt többi emberfajhoz - fejlodéstanilag - nincs semmi közünk! Az az ember, aki 1.8 millió évvel ezelott tüzet gyújtott, s az a másik, aki eltemette szeretteit mintegy 800 ezer évvel ezelott, nem osünk. Egyikük sem tudott beszélni, valamint képileg elvonatkoztatni - vagyis rajzolni.
  Természetesen, ettol függetlenül, még telepatikus úton kommunikálhattak volna, de ezt nem túl eloremutató dolog feltételezni, még akkor sem, ha az állatvilágban számos ilyen példával találkozhatunk.


  A Biblia szavai szerint "saját képére" teremtette az Isten az embert. Legalább fo vonalaiban. Ezen nincs is semmi csodálkoznivaló. A Világegyetem szükségszeruen az intelligencia megteremtésének irányába fejlodött, s fejlodik ma is. A matematikusok és a számítógépprogramozók nagyon jól tudják: egy feladatra csak egy optimális megoldás létezik. Csak egy egyenlet írja le abszolút pontosan azt a bizonyos tételt, s csak egy igazán jó algoritmus létezi
  A természetben is csak egy igazán jó megoldás lehet az intelligencia hordozására, s egyáltalán, egy intelligens lény felépítésére. A szén-alapú éltnek nem lehet vetélytársa a kozmoszban, mint ahogy a DNS-en alapuló öröklodésnek sem. Persze más életformák is léteznek, de sohasem rendelkezhetnek olyan ígéretes jövovel, mint mi.


  A Dzéta Retuculi népe már réges-rég meghódította saját csillagrendszere környékét és a Földön is szép számmal élnek. Hasonlóan az atlantisziakhoz, a szíriusziakhoz és a többiekhez. Ez a Föld nem csak a mienk, soha nem is volt kizárólagos jogunk rá!
  Az emberiség felé az az elvárás, hogy ennek meg tudjon felelni. Ha nem - elvesztünk. Mint dicso elodeink. Illúzió, hogy magunk felelünk saját sorsunkért! (emberiség méretekben) Már a legelso pillanatban sem volt így. Az "Isten" fenntartotta és fenntartja magának a jogot, hogy ha az emberiség "rendetlenkedik", könyörtelenül elpusztítsa. Legyen az Vízözön, vagy más.


  Sok – magát szakérto"nek valló - kutató (bármiféle megalapozottság nélkül) még a holdraszállás tényét is tagadja, miközben az ember 1963-ban a Marsra lépett, ahová tulajdonképpen hazatért. Az elmúlt közel negyven évben, kupolavárosokban létrehozta a földi bioszféra kicsinyített másait, s bányászati tevékenységet kezdett. Mindezt természetesen szigorúan titkos körülmények között. A egyelo"re mintegy 1. 000 ember számára.
 • sz4bolcs
  #33
  Mert Isten nem egy hologram. Ugye ezt nem komolyan kérdezed ezek után? :)))
 • TommyC
  #32
  Egy kérdés:Miért nem lenne lehetséges, h ily módon müködjön az agyunk?
  a dokumentum felsorolt érveket,hát akkor mondjunk ellenérveket.
 • TommyC
  #31
  da:nke
 • Esrohnoil
  #30
  Gratula a topikcímhez!
 • TommyC
  #29
  ha neked összejönne szólj...nekem nincs kedvem vele kinlódni =D..
  habár lehet h megpróbálom =)
 • TommyC
  #28
  http://www.anomalies.net/ufo/alt3/.....
  a lap alján van a két film...de valami *.ram és *.rm a kiterjesztésük..azt meg nm toom h mivel kell lejátszani...
 • Zsolo007
  #27
  Hol van az a videó? Én nem találom..
 • Zsolo007
  #26
  Pár cím az oldaláról:

  A Columbia űrrepülőgép elpusztítása
  "És Isten megteremté az embert..." No de hol?
  Michael Salla: A 3-as Alternatíva és a globális tudat – Új stratégiai tényező a földönkívüliek fenyegetésére

  Asszem ennyi is elég..
 • Zsolo007
  #25
  És ez mekkora lol :"A bizonyíték hiánya nem azonos a hiány bizonyításával."
 • Zsolo007
  #24
  Hát ez nagyon lol...ember a marson...
 • peteragoston
  #23
  es tenyleg lepett 1962-ben az ember marsra? elhiszi valaki?
 • TommyC
  #22
 • sz4bolcs
  #21
  Mekdonáldz nincs rajta?
 • TommyC
  #20
  de ha gondoljátok nézzetek bele az oldalába =)

  van egy marsraszállós videó, amikor valami marslakók is vannak rajta =D
 • TommyC
  #19
  először okosságnak tűnt, mikor a húrelméletről papolt....=/
 • Me0w
  #18
  Erre van egy angol mondas, "You couldn't get a stroke of genius if you were giving a handjob to Einstein." :)
 • FtranX
  #17


  hát ha ő mondja!
 • sz4bolcs
  #16
  Ja hogy bots.... Hát azt hiszem ez a faszi nem fogja guzsba kötni a tudományt.
  De miért kellett Tudományos eszmecsere kategóriában lejárató topicot indítani?
 • TommyC
  #15