Egy liter benzin száz kilométerre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Sõt - ha már a gázoknál tartunk - megemlíthetnénk a biogázt is, ami kinyerhetõ pl a szennyvízbõl, vagy komposztból is. Magas metántartalma van (abban is van hidrogén).
Van olyan jó.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Amúgy lehet szídni az USA-t, de tény, hogy ott is gondolkodnak erõsen ezen - olyannyira, hogy egy lassan 10 éve megy az "E-85" üzemanyag program. Az E-85 85%-ban etanol és 15%-ban benzin, a tervek szerint a közeljövõben csak olyan autót lehet forgalomba hozni, amely képes ilyen üzemanyagot is "megenni". Több info az E-85-rõl.
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Az ólomakkumulátor elvileg egy teljesen reverzivilis folyamatot használ. De a gyakorlatban idõvel mégis tönkremegy.
Én most szedtem ki egy 1200W-os porszívómotort, és nem kicsit csodálkoztam, amikor 5V-ról elindult nekem. Mondjuk a forgatónyomatékára nem vagyok ennyire büszke. 😄
De ha lenne egy dupla akkumulátorom, 24V-ról már egész jól pöröghetne.
Persze az aszinkronmotor sokkal jobb megoldás. Az az "igazi" villanymotor. 😊
Mindenesetre jó kis tranzisztoraid lehetnek hozzá. Meg egy szép hûtõbordád. 😄
De városi közlekedésre sokkal jobb, mint a benzin. Csak az a baja az aszinkronmotornak, hogy nem tudod generátorként használni, pedig egy csomó energiát megtakaríthatnál, ha lejtõn lefele tudnád tölteni az akksikat.
Fûteni lehet 100% hatásfokkal 😊
Mechanikai energia elõállításánál a kezdeti és a végsõ hõmérséklet viszont egyértelmûen meghatározza a hatásfok maximumát.(Termodinamikai elven mûködõ gép esetén)
Csak akkor lehetne 100%, ha a hûtõközeg hõmérséklete 0 K lenne. De az meg nem érhetõ el, mert ahogy csökken a hõmérséklet, csökken a fajhõ is, és ezért egészen kicsi energiabevitel is nagyobb hõmérsékletnövekedést eredményez.
Fenet, 1,8-as etanolos kocsival lehet tepni mint allat. Szoval jo hatasfoku az. Az etanol alacsonyabb energiatartalma miatt kicsit tobbet fogyaszt, de igy is olcsobb uzemeltetni, toredeke a CO2 kibocsata a benzinesnek.
mert az akksit, azt nem láttam, hogy vki ezt írta volna, hogy a levegõ miatt merül, de ha ígyvan, akkor sorry, leírtam még1x legfeljebb 😊)
Jah még vmi az akksikkal kapcsolatban... a belsõ ellenállásuk meríti, a felhasználással 1ütt, azok az akksik, amik meg használaton kívül vannak (pl.: ki van véve a kocsiból és le van téve vhova, de akár a kocsiban is) azt a levegõ meríti, mert nem a legjobb szigetelõ
Csak 1 vmit kritizálnék az írásokban (mert ugyan nem igazán értek ehhez a témához, de asszem ebben nekem lesz igazam)
hogy a hatásfok soha nem lehet 1 azaz 100% legalábbis én ezt még így tanultam, de javítsatok ki, ha tévedek
Egy aszinkronmotor hajtja a hátsó kerekeket, melyek motorkerékpárból valók. Ezáltal a fékezés,
a szabadon ,,gurulás'', na meg a differenciálmû és a kuplung
funkciója meg van valósítva. Tolatásnál egyelõre a ,,Flinstones'' - módszer mûködik. 😊
A motorhoz szükséges háromfázisú váltóáramot egy ütemadó és tranzisztorok biztosítják.
Az ütemadót egy - a ,,gázpedál''-ra kötött potméter tudja szabályozni.
A legtöményebb is ,,csak 96%'' lehet, de az már nem éri meg. Szerintem az aceton(CH3-CO-CH3) sokkal jobb,
és egy általam kitalált környezetkímélõ eljárással könnyen elõ is állítható, 100% tisztasággal.
Ki lehet próbálni! kb. fele-fele arányban hozzá kell keverni a benzinhez. Még a kormozása is jóval kisebb lesz...
Joval kevesebb co2 keletkezik mint benzin eseten. Eleg nagy eselye van, hogy idovel nagyon elterjed az alkohol/benzin hajtasu motor (szemben a csak-benzin hajtasu motorral), mert gyakorlatilag csak elonye van.
Azt elismerem, hogy Tesla korának jelentõs tudósa, és feltalálója volt, de azt nem, hogy a "semmibõl energiát csináló" illetve "az 1000 % hatásfokú szerkezeteket gyártó" zsenije lenne. Ez azért túlzás... (Óvatosan kell kezelni a róla szóló információkat, pláne Egely György - Tiltott találmányok címû mûvére gondolok).
"A solt-i adó térerõssége egészen Berlinig elér.
Település: Solt
Frekvencia: 540.00 kHz
Teljesítmény: 2 MW
Forrás: Hullámvadász.
"az összes adót minden mûsort digitálisan ráküldenék"
Ez OK is lenne, csak a digitális mûsorszórást a nagy sávszélesség igény miatt nem lehetne közép/hosszúhullámon bonyolítani. Másrészt egy digitális rádió komplikáltabb eszköz mint egy AM.
"Bár mondjuk a hidrogán nem rossz, mert oxigénben elégetve 2700 C-ig hevül."
No igen, csak ezt a magas hõmérsékletet a motorblokk (ha belsõégésû motorba vezetnénk) nemigazán tolerálja. No meg a keletkezõ nagy tisztaságú víz is korrodáló hatású.
A hidrogént nagy mennyiségben is elõ tudjuk állítani.
Amiket leírtál azok az etil-alkohol kivételével mind fosszilis tüzelõanyagok.
Az OK, hogy az alkohol megújuló energiaforrás, de ott meg ugyanott van a CO2, és ennyi erõvel akár fát is égethetnénk.
Fizika órán nem figyeltél?
A víz bontásához pont annyi energia kell, mint amennyi az égetésekor keletkezik. És ha a veszteségeket hozzáadod, az eredmény kevesebb energia, mint amennyivel indultál.
Erre nagyon kíváncsi lennék. Link?
Viszont ezek szerint most csak arra mész, hogy belém köss ahol csak tudsz?!? <#ravasz1>#ravasz1>
De ha belsõ égésû, akkor már inkább Wankel. A dugattyúk rezgetése rengeteg energiát elvisz.
Cserébe viszont jóval precízebb gyártást és jobb minõségû anyagokat követel meg -> vagyis jóval drágább. A kisrepülõgépekbe szánt wankel-motorok kb. 2x annyiba kerülnek mint dugattyús testvéreik... És azért annyival nem jobbak...
De ez nem változtat azon, hogy nincs meg 50%.
Gondolom fluid állapotban.
Mert légköri hõmérsékleten a hidrogént nem lehet cseppfolyósítani. És hiába a hõszigetelés, idõvel átmelegszik, ha nincs hûtve.
Nem lehetetlen, a BMW is megcsinálta. Csak sokkal drágább.
Ugyanúgy csak belsõ égésû motorokban használhatók.(Na jó, a szén csak gõzgépben 😊)
Bár mondjuk a hidrogán nem rossz, mert oxigénben elégetve 2700 C-ig hevül. Tehát elméletileg ki lehet belõle hozni 90%-os hatásfokot, sima belsõ égésû motorral.
De ha belsõ égésû, akkor már inkább Wankel. A dugattyúk rezgetése rengeteg energiát elvisz.
Etil-alkohol?
Illetve még a Metán és szén.