64
-
haxoror #24 Miért van az az érzésem hogy te még nem olvastad az ószövettséget? :) -
Anteris #23 miről beszélsz szaki?? Az ószövetségi bibilia egy mesekönyv. Egy rohadt szava sem igaz. -
M2 #22 WOW!
Tök jó neked, hogy így mindent tudol!
És mi van a bermuda háromszöggel?
Olvastam, hogy ott az óceán lefolyócsőve és Atlantis anno azért tűnt el, mert kiugrott a dugó és a víz beszippantotta! Lehet most maga a sziget a dugó, így mentették meg a teljes világot a lefolyástól a bölcs atlantizenek (azaz mi)!
-
En is ezt mondom !:)Atlantisz emiatt sulyedt el, mene maradhatott volna valami... ? -
Pakosz #20 A hawaii szigeteket a vulkanizmus hozta letre, ez a felteves teves. -
Amergin #19 Jah! Szumátra, Jáva, Celebesz, magyar volt és magyar lesz! 

-
haxoror #18 Mi vagyunk a leszármazottaik te ostoba! 
A Sumér-Szittya-Magyar-Japánok!
-
En pedig olyan variaciot hallottam, miszerint Atlantis a mai Hawaii szigetek, marmint az elsulyedt Atlantisz hegycsucsai. -
Ugyan már; Atlantisz már rég a Pegasus galaxisban van, és egy erőtér védi amit egy tero point module működtet.
-
kukacos #15 Hát, Trója sem az a hatalmas város ám, mint a filmben. Amit Schliemann talált, az egy kb. 200m x 200m alapterületen elhelyezkedő falu. Laci73 felborítottam a netet ezért az ónötvözetből készült oroszlánszoborért, de szerintem ez urban legend: kizárólag Atlantisz-hívő oldalakon találtam rá, aból se volt sok, és hol bronzvázaként van említve, hol egy feliratként, amit Trójában talált Schliemann. Ha valóban létező tárgy/váza/felirat, történészek hada kellene foglalkozzon vele, vagy legalább egy fotóját feltették volna. Honnan szerezted az infódat? Nemere István? :) -
M2 #14 Sőt, ha megnézitek az alsó 1882-es térképet, azon még a sodrása és a haladási iránya is látszik a szigetnek. Ekkora szigetet így mozgattak! Tudtak ezek az atlantisziak no! Melyik európai nép is a leszármazottjuk, elfelejtettem...
-
M2 #13 Ó, hát persze!
-
haxoror #12 Ja tök igazad van ez az egész Atlantisz dolog egy baromság.
Mint Trója, az is csak egy monda (volt amíg Schlieman meg nem találta :) -
Joe bacsi, ekkora blamat -
Fenjoy #10 Lemuria civilizácioról meg még kevesebbet lehet tudni sajnos... -
M2: a British Múzeumban őriznek egy ónötvözetből készült oroszlánszobrot, amely Schlimann trójai ásatása során került elő, a talpán az alábbi felirattal: "Kronosztól Atlantisz királyától". Platón először gyerekkorában hallotta (nagybácsikájától) Atlantisz történetét, felnőttként Egyiptomba utazott, és az ottani papok mutatták meg neki - máig fennmaradt - írásaikat, melyeket egy Thot nevű férfi hagyott rájuk ( akit később a tudás isteneként tiszteltek)
Joebácsi: 1513-ban Platón már majdnem kétezer éve halott volt (ie. 346-ban halt meg)
Ajánlom a témával kapcsolatos korábbi SG cikkek fórumanyagait.
-
A mostani civilizáció is igy végzi, a bibliai csapások ennél kevesebbért történtek mint ami manapság folyik. -
burninhell #7 majd akkor szóljatok ha megtalálták :)
sok a találgatás.... -
M2 #6 Mindig röhögök az Atlantis-hívőkön. Majd, ha találnak egy köcsögöt, amin látható nyoma van egy máik kultúrának, akkor lehet keresgélni utána. De már Platón is csak hallott olyanról, akinek ismerőse látott valakit aki mesélte... -
Fenjoy #5 ez volt az első és egyetlen "civilizáció" a Földön
-
hát egy biztos, platón már 1513ban jobban vágta eurázsiát, mint a mai átlagamerikaiak nagy része :) -
irkab1rka #3 nem Atlantisz.
Izland az vaze, csak Izland. -
jihad #2 Ez a Platon jól be volt állva. :) -
Cicero #1 :D Igaz a rajzfilm?