64
  • haxoror
    Miért van az az érzésem hogy te még nem olvastad az ószövettséget? :)
  • Anteris
    miről beszélsz szaki?? Az ószövetségi bibilia egy mesekönyv. Egy rohadt szava sem igaz.
  • M2
    WOW!
    Tök jó neked, hogy így mindent tudol!
    És mi van a bermuda háromszöggel?

Olvastam, hogy ott az óceán lefolyócsőve és Atlantis anno azért tűnt el, mert kiugrott a dugó és a víz beszippantotta! Lehet most maga a sziget a dugó, így mentették meg a teljes világot a lefolyástól a bölcs atlantizenek (azaz mi)!
  • uniu
    En is ezt mondom !:)Atlantisz emiatt sulyedt el, mene maradhatott volna valami... ?
  • Pakosz
    A hawaii szigeteket a vulkanizmus hozta letre, ez a felteves teves.
  • Amergin
    Jah! Szumátra, Jáva, Celebesz, magyar volt és magyar lesz!
  • haxoror
    Mi vagyunk a leszármazottaik te ostoba!
    A Sumér-Szittya-Magyar-Japánok!
  • uniu
    En pedig olyan variaciot hallottam, miszerint Atlantis a mai Hawaii szigetek, marmint az elsulyedt Atlantisz hegycsucsai.
  • gergod
    Ugyan már; Atlantisz már rég a Pegasus galaxisban van, és egy erőtér védi amit egy tero point module működtet.
  • kukacos
    Hát, Trója sem az a hatalmas város ám, mint a filmben. Amit Schliemann talált, az egy kb. 200m x 200m alapterületen elhelyezkedő falu. Laci73 felborítottam a netet ezért az ónötvözetből készült oroszlánszoborért, de szerintem ez urban legend: kizárólag Atlantisz-hívő oldalakon találtam rá, aból se volt sok, és hol bronzvázaként van említve, hol egy feliratként, amit Trójában talált Schliemann. Ha valóban létező tárgy/váza/felirat, történészek hada kellene foglalkozzon vele, vagy legalább egy fotóját feltették volna. Honnan szerezted az infódat? Nemere István? :)
  • M2
    Sőt, ha megnézitek az alsó 1882-es térképet, azon még a sodrása és a haladási iránya is látszik a szigetnek. Ekkora szigetet így mozgattak! Tudtak ezek az atlantisziak no! Melyik európai nép is a leszármazottjuk, elfelejtettem...
  • M2
    Ó, hát persze!
  • haxoror
    Ja tök igazad van ez az egész Atlantisz dolog egy baromság.
    Mint Trója, az is csak egy monda (volt amíg Schlieman meg nem találta :)
  • Mike at home
    Joe bacsi, ekkora blamat
  • Fenjoy
    Lemuria civilizácioról meg még kevesebbet lehet tudni sajnos...
  • Laci73
    M2: a British Múzeumban őriznek egy ónötvözetből készült oroszlánszobrot, amely Schlimann trójai ásatása során került elő, a talpán az alábbi felirattal: "Kronosztól Atlantisz királyától". Platón először gyerekkorában hallotta (nagybácsikájától) Atlantisz történetét, felnőttként Egyiptomba utazott, és az ottani papok mutatták meg neki - máig fennmaradt - írásaikat, melyeket egy Thot nevű férfi hagyott rájuk ( akit később a tudás isteneként tiszteltek)

Joebácsi: 1513-ban Platón már majdnem kétezer éve halott volt (ie. 346-ban halt meg)

Ajánlom a témával kapcsolatos korábbi SG cikkek fórumanyagait.
  • Ma2ska
    A mostani civilizáció is igy végzi, a bibliai csapások ennél kevesebbért történtek mint ami manapság folyik.
  • burninhell
    majd akkor szóljatok ha megtalálták :)
    sok a találgatás....
  • M2
    Mindig röhögök az Atlantis-hívőkön. Majd, ha találnak egy köcsögöt, amin látható nyoma van egy máik kultúrának, akkor lehet keresgélni utána. De már Platón is csak hallott olyanról, akinek ismerőse látott valakit aki mesélte...
  • Fenjoy
    ez volt az első és egyetlen "civilizáció" a Földön
  • joebacsi
    hát egy biztos, platón már 1513ban jobban vágta eurázsiát, mint a mai átlagamerikaiak nagy része :)
  • irkab1rka
    nem Atlantisz.
    Izland az vaze, csak Izland.
  • jihad
    Ez a Platon jól be volt állva. :)
  • Cicero
    :D Igaz a rajzfilm?