9
  • pemga
    #9
    Az kicsit megvezető cikk volt, a smilie-k továbbítását akarták levédeni (ami úgyszintén hülyeség, de az csak tervezet :)). Ezek már meglévő patentek, ha jól tudom US-ben 20 évig kapnak védelmet, hacsak valakinek nincs sok pénze és bíróságon bebizonyítja, hogy ő már előtte is használta.
  • atlagember
    #8
    Hát ezek nem normálisak. Ha jól tudom elvileg csak olyan dolog védethető le, ami teljesen újszerű, márpedig ha kis átdolgozással újra benyújtjhák, úgy ezt a feltételt nem fogják kielégíteni. Bár szerintem a szabadalmi hivatal is túl enyhén működik az utóbbi időben, és olyan szarokat is hajlandó levédeni, amit már nem lehetne. Valahol azt olvastam, hogy az ms a smileokat is le akarja védetni. Ha ez magvalósúl annyi.
    Bár én meg le fogom védetni a pont, pont vesszőcske kezdetű rajzot, mert mosat már kb itt tart a szabadalmi hivatal szellemi szintje.
  • pemga
    #7
    Na, megvannak:

    A "playlist" van levédve:
    Pantent
    Szokásosan a patentek hülye nyelvén van megfogalmazva, a lényege, hogy bármilyen média (könyv, film, zene, kép) meta-adataiból (szerző, album, cím, stb.) alapján egy hierarhikus listát állít össze (amiben sulyozni, keresni, rendezni, szűrni, lementeni stb. lehet). Amennyire én látom a kongresszusi könyvtár katalógus-rendszere is belefér ebbe :). (Legalábbis sehol nem korlátozták elektronikus eszközökre.)

    A gomb az Apple patentje:

    Method and apparatus for use of rotational user inputs
    Method and apparatus for accelerated scrolling
  • LaPalma
    #6
    a kezelőfelületet szerették volna levédetni, bár az lett volna az igazi, ha ez a cikkből egyértelműen kiderül
  • pemga
    #5
    Hmm, most az MS fel fogja keresni az Apple-t, hiszen használja az ő patentjét... Érdekes, hogy emlékeztek rá, ez eléggé szokatlan a szabványügyi hivataltól (rengeteg duplikált bejegyzés van).

    A patentre tényleg jó lenne egy link, így szám nélkül elég nehéz megtalálni pontosan miről is van szó. Az eredeti cikk is csak annyit mond, hogy 2002 májusban jegyezték be...
  • strogg
    #4
    jo lenne végre átdolgoni az amcsiknak rendesen azt a szabadalmi rendszert, mert magukkal, és a világgal baxnak ki.

    Azért nevetséges, hogy minden xart le lehet védetni. Ideje lenne már tényleg arra koncentrálni ami tényleg fontos. Vagy ok, védessenek le mindent, de licensz díjjat csak meghatározott irányú fejlesztésekre szabadalamak után lehessen kérni.
  • DWz
    #3
    Sztem a kinezetet akarja. Most volt valami kinai ceg, ami pont olyat csinalt, mint az ipod shuffle, aztan gondolom apple nem orult. ;)
  • TH448
    #2
    Most nem értem teljesen. Mit akartak levédetni?
    A gombot? Vagy áttöltő interface-t, vagy mi a tökömet?
    Márcsak mert iPod is csak 1 mp3 player, abból meg van tengernyi. Úh nem értem miért ez a nagy felhajtás...
  • TommyC
    #1
    ehh..kár...