500
A webfejlesztés netovábbja. :)
  • Mihail
    még semmit nem csináltam DW-ben csak pusztán azon elakadtam, hogy ezt produkálja:

ha utf-8-ra van nálam állítva a character encoding, akkor szív helyett pl ez lesz: sz v
    nem ismeri fel a beiportált lapok ékezetes betűit

ha átállítom central europeanra vagy western european kódolásra, akkor megy az ékezeteket behelyettesíti ezekkel a kódokkal a html kódban: í -> í

így viszont a html kód lesz átláthatatlan

amikor notepaddel kézileg megírok egy lapot UTF-8-as karakter kódolással, vagyis hagyom hogy a html kódban a szóveg résznél legyenek magyar karakterek, akkor működik is, ha dw-be beimportálom akkor utána már a böngésző rosszul jeleníti meg
  • Dj Faustus #339
    Neked is szól a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1123819162&no=331]#331[/url] hozzászólásom.
  • Mihail
    Szisztok Dreamweaver CS4 alatt az a problémám, hogy hiába van UTF-8-as karakterkódolás beállítva a nagyar ékezetes betűket amik a html kódben vannak így jeleníti meg: �lj a sz�vedben
    Elrontja a kódolását az egyébként jó hmtl kódnak. Tudnátok segíteni, hogy itt mi lehet a gond?
  • Maybelline
    köszönöm a segítséget!
  • Dj Faustus #336
    Az állomány karakterkódolása jó, ugyanis az oldalról letöltve mint Komodo Edittel, mind gEdittel (ezek mind-mind kódszerkesztő programok) helyesen nyílnak meg, lokálisan megnyitva jól jelenik meg (Opera és Firefox böngszőkkel nyitottam meg).
    Az ATW szerverére feltöltve hibásan (hozzátenném az aktiváló levél is hibás karakterkódolással küldték ki) jelent meg, az Ultrawebre helyesen jelenik meg.

Amit tehetsz:
    * átköltözöl más tárhelyre
    * az oldal kódolását átállítod iso-8859-2-re (mind az állomány karakterkódolását, mind a meta tagekben)
    * PHP segítségével (mivel a .htacess-szel nem igazán sikerült rávenni) a szervert ráveszed arra, hogy az oldalt utf-8-as karakterkódolással szolgálja ki - itt van egy példa
    A trükk annyi, hogy a HTML állomány elejére beszúrod az alábbiakat:
    <?php
    header ('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
    ?>

elmented .php kiterjesztéssel (tehát az index.html-ből így lesz index.php), feltöltöd a tárhelyre, majd a .php állomány .html/.htm kiterjesztésű párját eltávolítod a tárhelyről.
  • Maybelline
    oksa kösz és az merre van, ilyet nem találok
  • Homeless3D
    a code beallitasoknal kell engedelyezni a kelet europai irasmodot,,,,enabled/disabled code decrypt...
  • Maybelline
    http://www.mylittleturtle.atw.hu/
    szóval akkor erre nincs konkrét megoldás hol és mit nyomjak?
  • Ryleh
    cs3 van hasznalatban..
    leszedtem egy jo kis flash sablont,foto oldalnak...
    explorer megnyitja,...firefox mar nem(telepitettem a legujjabb flast hozza kiegnek)
    de a fo gondom..maga a dream sem kezeli a flash sablonoldalt,,,,,
    hogyan frissitem,ill integralom a szerkesztobe azt,hogy lassam a szerkeszteni valo flash oldalt?

koszi
  • Dj Faustus #331
    Linkeld be ide a kérdéses oldalt, hogy pontos diagnózist tudjunk adni.
    Anélkül csak a #273-as hozzászólásomban mutatott tanácsot tudom adni.
  • Maybelline
    nekem is karakterkódolási problémáim vannak, elolvastam a #273 hozzászólásban linkelt oldalt de mivel én alapból nem értek ezekhez,azt sem értettem..
    ingyenes tárhelyen regiztem , nézet karakterkódolásnál állítottam utf-8 ra akkor jó is lett a következő kattintásig, utána vissza a krix kraxok..
    ha vki tudna segíteni (nem hobbiból csinálom, hanem kell")
  • acsati
    köszi
  • Dj Faustus #328
    * Kód szinten a következőképp néz ki:
    <iframe src="http://www.sg.hu/"></iframe>
  • Dj Faustus #327
    "az iFrameket hogy kell dw-ben használni? mert csinál egy kis négyzetet de nem tudok bele irni"
    Az iframe-be nem lehet csak úgy natív HTML-ből "beleírni". Más oldalt (akár belső, akár külső domainből) lehet "beletölteni".

Kód szinten a következőképp néz ki:
    <iframe src="http://www.sg.hu/"></iframe>

"hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha beszúrok egy képet azt úgy is lehessen helyezni, hogy a szöveg alatt legyen, tehát a szöveg legyen rajta (ne háttérkép legyen, csak egy kép és rajta a szöveg)"
    A varázsszavak: CSS, abszolút pozicionálás, és z-index.
    Példák
  • szavulyzsolt
    Sziasztok! Egy kérdésem lenne: Dreamweaver UltraDev 4-est használok, de sajnos nem tudom hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha beszúrok egy képet azt úgy is lehessen helyezni, hogy a szöveg alatt legyen, tehát a szöveg legyen rajta (ne háttérkép legyen, csak egy kép és rajta a szöveg). Most nem tudom, hogy ennél a verziónál még nem lehet ezt megcsinálni, és egy újabbnál lehet, vagy ezt egyáltalán nem lehet?
    Előre is köszönöm segítségeteket!
  • acsati
    helotok

az iFrameket hogy kell dw-ben használni? mert csinál egy kis négyzetet de nem tudok bele irni
  • Ryleh
    sziasztok

Ékezetgondom van:azaz szerkesztési fázisban ok,de a publikált oldalon ákombákom-hegyek vannak,,,megoldás?esetleg konfigurácios beállitás??ha igen az edit-pref-code rewriting-Url/do not encoding ki van jelölve....
    köszi a válaszokat:)
  • Nyugis
    sziasztok!
    van valaki aki ért a Adobe Dreamweaver CS4-hez?
    egyszerűen nem tudok az egyik frem-be hívni semmilyen hivatkozást, CSAK uj ablakba hajlandó megnyitni, na meg a 4alap opcióba, hiába van ott az általam kreált frame neve a "target" opcióba, mint lehetőség egyszerűen hiába jelölöm ki mentem el töltöm fel, akkor is új ablakba nyitja meg...
  • SzuperBandee
    Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni, hogy Dreamweaverben hogyan tudom megoldani azt, hogy "Rollower Image" "efektet" használva rákattintok egy gombra, akkor az oldalon egy adott kép kicserélődjön egy másik képre és nem pedig egy új oldal töltődik be.

Továbbá volna még egy olyan kérdésem, hogy ha Photoshoppal "szétmetélt" weboldalt nyitok meg Dreamweaverrel és ott "Spry menu bart" vagy "flash buttont" szeretnék beilleszteni akkor miért esik szét az egész oldal? Miért tolja szét az egyes szétmetélt részeket egymástól? Hogyan lehet megoldani hogy ez ne következzen be és hogy a 'Spry menu bart" vagy a "flash menu gombot" oda tegyem az Photoshop oldalon ahová akarom anélkül, hogy szétesik az egész?

Előre is köszi a megoldást

Üdv

Sz
  • Pistike 007
    Sziasztok! Kérdésem vala: A spry menu bar-t azt hogyan lehet formázni? A betűtípust tudom módosítani, de a cellák méretét meg a síznét stb. nem vágom hol kell...
    Ja, mégegy:D
    Hogyha 3x3-as táblazatban van megcsinálva a design akkor hogyan tudom azt megoldani, hogy a táblázat cellájában ne középen kezdje a szöveget? mErt középen villog a kurzor. Nem középre igazított, függőleges irányban van középen, azt szeretném, ha a cella tetjén tudjam az írást kezdeni!

Hát, köszi ha sikerül válaszolni!
  • alvinkaa
    Amúgy erről beszélek:
    http://www.tom-muck.com/extensions/help/HorizontalVerticalLooperHelp/index.cfm

Ha valahogy megtudnám szerezni ingyen ezt a kiegészítőt az nagyon jó lenne.
    Meg ez is nagyon jó lenne:
    http://www.tom-muck.com/extensions/help/RecordsetNavigationSuite/PagesList.cfm
  • alvinkaa
    A lényeg , h ilyes félébe akarom az elrendezést:
    http://cssmania.com/
    http://fbrushes.com/

Ezek csak példák.

Estleg nem tudna mutatni valaki egy ilyenre példa fájlt?LEgyen egy feltöltő php is amivel hozzátudok adni egy-egy részt.
  • alvinkaa
    Kösz a választ,de sajnos így még nem tudom megoldani.Dreamweaverrel dolgozok és úgy csinálom ,hogy csinálok a progiban egy record-ot és pl a "tabla1"-ből a "oszlop2"-t listázom.Akkor ezt kell a táblázatba tenni:
    <?php echo $row_Recordset1['oszlop2']; ?>
    Nem tudom ,h te így csinálod-e.Én teljes mértékben ez alapján csináltam:http://ebookz.hu/video.php?alkat=Macromedia%20Dreamweaver
  • Dj Faustus #317
    Ha a bejegyzések adatsorok, jelenítsd meg a bejegyzéseket egy táblázatban:
    <table>
    <tr><td>Bejegyzés1</td><td>Bejegyzés2</td></tr>
    <tr><td>Bejegyzés3</td><td>Bejegyzés4</td></tr>
    <tr><td>Bejegyzés5</td><td></td></tr>
    </table>

A bejegyzések számától függ az utolsó sor.
    Ha páros számú a bejegyzések száma, az utolsó sor:
    <tr><td>Bejegyzés n-1</td><td>Bejegyzés n</td></tr>

Ha páratlan számú a bejegyzések száma, az utolsó sor:
    <tr><td>Bejegyzés n</td><td></td></tr>
  • alvinkaa
    Következő a problémám:

Adatbázisból akarok listázni.Ezzel nincs gond.De úgy akarom megoldani ,hogy egy sorba 2 mező szerepelhessen.Valahogy így:

http://kep.ivpicture.hu/125149.jpg

És ez így folytatódna mindig amikor egy bejegyzést hozzáadok.
  • Higany
    Hi! Már megvan a megoldás. A neve: CoffeeCup Web Calendar
  • alvinkaa
    Már meg van a megoldás?

Ha nincs:
    Mindenki írhasson eseményeket?
    Csak flash alapú jó?
  • Higany
    Sziasztok újra! Szeretnék a honlapomra tenni egy flash alapú naptárat, amibe időközönként bele lehetne tenni fontosabb eseményeket. Ilyenre gondoltam, persze ingyenesre. Sajna a neten nem találtam sehol. Ha PM-be küldene valaki, azt is nagyon megköszönném! További jó hetet mindenkinek és köszi előre is a segítséget!
  • Higany
    Köszi a sok infót! Ezek egy részét megcselekedtem, vagyis gondolok pl. vízjelre, de a forráskódba is beleírok ezek után, stb. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy létezik Flash decompiler. bye!
  • Dj Faustus #311
    Sehogy.
    Amit publikussá teszel a weben - ez által megjelenítesz a látogató böngészőjében - az szükségszerűen másolható is.

Az oldalra való jobb egérgombbal való kattintás Javascripttel letiltható, de egyrészt a Javascript futtatása kikapcsolható, másrészt a Javascript kód mivel kliensoldali, módosítható, harmadrészt ettől függetlenül a weboldal forráskódja simán letölthető.

A képek fölé rakható egy a kép méretével megegyező átlátszó kép, de a háttérben levő kép a HTML (háttérkép esetén a CSS) forráskódból visszakereshető. No meg ott a Print Screen billentyű, a képlopó programok.

A HTML/CSS forráskód Javascripttel "titkosítható", de egyrészt a Javascript-kód visszafejthető (mivel kliens oldali), másrészt ahol le van tiltva (vagy nem elérhető) a Javascript használata (keresőmotrok!!!) ott az oldal megjelenítése, feldolgozása problémákba ütközik.

A Flash visszafejthető (SWF decompiler szóra keress rá a Googleban).

Mit tehetsz?
    * A nagyobb felbontású képekre tegyél látható, de nem túl hivalkodó vízjelet.
    * Az oldal forráskódjában helyezz el kommentben, hogy ez a te munkád.
    * Az oldalon egy Impresszum/FAQ/Jogi tudnivalók menüpontban helyezz el információkat arról, hogy te készítetted az oldalt, az utánközlés csak a szerző engedélyével lehetséges.
  • Higany
    Köszi az infót! Közbe én is ráleltem. Az lenne a kérdésem, hogy egy flash-ben vagy bárhogy elkészített honlapon, hogyan lehet letiltani, hogy letöltség/lelopják a rajta levő képeket és az egyéb fájlokat? Köszi előre is! Csákó!
  • csipcsala
    Köszi szépen a választ és a javaslatot. Én csak most tanulom a webszerkesztést. A DW-ben a táblázatokat is css-el próbálgatom formázni. Attól, hogy a csak kódot írjak még fényévekre vagyok, de nem adom fel. Mellesleg a táblázatos formánál nekem is jobban tetszenek (és modernebb) az AP elemek.
    Köszi a linket. Ha van még a tarsolyodban ehhez hasonló link, azt is megköszönném. (Tudom, hogy van google, de ott is elkerülheti egy jó oldal a figyelmemet. Ráadásul a jobbtól csak erény tanulni.)
  • Dj Faustus #308
    Felejtsd el a grafikus szerkesztőfelületet. Tanuld meg inkább a webes nyelveket (CSS, HTML,...) - azok nem változnak ennyire.
    Táblázat háttere (style attribútumba ágyazott CSS-sel):
    <table style="background: url(kep.gif) no-repeat top;">
    <tr>
    <td>
    Tartalom
    </td>
    </tr>
    </table>

Cella háttere:
    <table>
    <tr>
    <td style="background: url(kep.gif) no-repeat top;">
    Tartalom
    </td>
    <td>
    Másik tartalom
    </td>
    </tr>
    </table>

Mellesleg ha a táblázatot oldalszerkezet kialakítására akarnád használni, ha javasolhatnám tegyél le róla. Van modernebb megoldás: a táblázatnélküli oldalfelépítés.
  • csipcsala
    Sziasztok!
    CS4 alatt hogyan lehet a táblázatnak, celláinak háttérképet beállítani? CS3 alatt ment, de itt megváltoztatták a Properties panelt. Csak ehy helyen látok valami hasonlót, ha a teljes táblázatot kijelölöm, de akkor sem aktív.
    Előre is köszi a segítséget.
  • alvinkaa
    "Hali! Bocsi a láma kérdésért, de mi az a favicon? Köszi! "

Az oldalad címe melett megjelenő kis kép.Ezzel a kis kóddal lehet: <Link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">

"Sziasztok! Hogyan tudok a Dreamweaver-rel regisztrációs felületet csinálni? Nem nagyon értek a php-hoz...

Vagy tudtok olyan programot, vagy ingyenes weblapsablont , amiben ezek benne vannak: Regisztráció, meg hírlevélküldés, meg hogy a regisztráltak tudjanak letölteni (amit én az adminfelületen felteszek), ezek kellenének...

Létezik ilyen? Hót egyszerű weblapot szeretnék....
    Köszi a választ :)"

Amit te keresel az a portálrendszer.Ehez nem kell Dreamweaver,feltöltöd,feltelepíted,és az oldalon szerkeszted.Két talán legjobban elterjedt portál motor: e107 , joomla

[szin=green]
  • Aquila111
    Kedves Mindenki!

Kérem, aki tud segítsen: gépemről eltűntek az adataim, így a honlapom csak a szerveren maradt meg (extra.hu). Hogyan tudnám újra, Dreamweaver-ben szerkeszthetővé visszatölteni. Ha ftp-ről letöltöm a fájlokat, sajnos nem ugyanaz a grafikus felület jelenik meg.

Seítségüket/segítségeteket előre is köszönöm!
  • Eli Jah
    Sziasztok! Hogyan tudok a Dreamweaver-rel regisztrációs felületet csinálni? Nem nagyon értek a php-hoz...

Vagy tudtok olyan programot, vagy ingyenes weblapsablont , amiben ezek benne vannak: Regisztráció, meg hírlevélküldés, meg hogy a regisztráltak tudjanak letölteni (amit én az adminfelületen felteszek), ezek kellenének...

Létezik ilyen? Hót egyszerű weblapot szeretnék....
    Köszi a választ :)
  • Higany
    Hali! Bocsi a láma kérdésért, de mi az a favicon? Köszi!
  • gsg16
    köszönöm a segítő szándékot,de én rontottam el.elfelejtettem felmásolni azt a html file-t,amibe beleírtam a favicon sorát.már működik!mégegyszer köszönöm!
  • Dj Faustus #301
    Az oldal belinkelése nélkül csak találgatni tudunk. Szúrd be ide a honlap címét és meg tudjuk nézni, mi a baja.