500
A webfejlesztés netovábbja. :)
-
hasis #60 Sziasztok!
Egy honlapot készítek, de egy kicsit elakadtam. Egy menüt akarok csinálni layerekkel, úgy, hogy ha megnyomk egy gombot, felugorjon a következő menüsor. A baj csak az, hogy ha felbontást váltok a layerek nem maradnak a helyükön. Hogyan lehet a layereket minden pozícióban a megadott helyen tartani?
Üdv: hasis -
gaspy #59 Hy
Kérdezni szeretnék...
A megnyitási listát nem lehet kiüríteni?Mert van benne csomó olyan fájl amit már rég töröltem... -
#58 Na nincs azzal semmi baj, ha otthon tanulok, de bazz hogy egy ilyen aprósággal eltököljek, majd egy napot ááá. Mondjuk egy életre megtanultam az biztos
tehát az előző hozzászólás storno, rájöttem magamtól!! -
#57 Sziasztok!
Elhatároztam hogy megtanulom a dreamweaver használatát a problémám lehet hogy nektek nevetséges de nem tudok (akarok) tovább haladni úgy hogy kihagyok valamit:
tehát a könyv amiből tanulok az MX-hez van nekem meg a 8-as van meg és elérkeztem a rétekek használatához, de az istennek nem látom úgy a réteget ahogy a könyv írja, design nézetben csak szaggatott vonalat látok, ha megnézem hogy néz ki egy böngészőben akkor látom és minden úgy van ahogy megrajzoltam, de így elég nehéz szerkesztgetni (nem látom pl. az átméretező fülecskét, meg nem tudom áthúzni oda ahova akarom, a tulajdonságát meg tudom változtatni, de jó lenne ha a végeredményt nem csak a böngészőben látnám). Ha tudtok segítsetek már és bocs ha egy kicsit hosszú voltam így elsőnek!
Üdv: viso -
#56 Dreamweaver-hez, Flash-hez nincs magyarosítás. -
alakulat #55 Dreamweaver8 hoz van magyaritás? -
etick #54 nem tudja valaki hogy valamien dreamweaver magyarosítás létezik e a világhálon? Dremweaver2004 mx-hez kellene.
-
rollab #53 hogyan lehet szerkeszteni vele kit. nélküli állományokat? mert alapból elutasítja :( -
rollab #52 az létezne, hogy ezt nem lehet kikerülni? ezért ebben kételkedem, hátha tud valaki megoldást ilyenre -
#51 nekem is voltak vmi hasonló gondjaim, aztán nem is erőltettem továb, mert gyorsan kellett megcsinálnom a melót, de olyan mintha unicode-ba mentené el (lehet hogy nagy marhaságot mondok)..
tehát elmentem dw-ben, megnézem, szarul jelennek meg a betűk. utána megnéztem html-kitben a kódot és a <?php előtt (vagyis rögtön az elején) ott volt 3-4 kriksz-kraksz karakter, amit dw-ben nem lehetett látni.. -
rollab #50 köszi megnézem majd a HTML-KIT-et
de engem akkor is érdekelne, hogy miért nem viszi jól át az ékezeteket (őŐűŰ) a DW, tehát van az index.php, amiben term. a charset beállítva, létrehozok egy aloldalt, ami csak PHP, és az oda beírt ő betű nem jó kint a lapon! MIÉRT? a fontok beállítását nem menti, hogy közép európai... tudtok erre valamit? -
reszcsi #49 Ti használjátok a gyorsgombokat? Én rászoktam párra, mondjuk CRTL-B, I de ebben az új verzióban vannak gondok. NAgyon soxor nem működik, a menüben is szürke a hozzá tartozó sor, de pl. az eszközökben ha bold-ot kérek, akkor megcsinálja.
Olyan mintha bugos lenne ez a rész, de keményen. -
#48 az egy ingyenes html-php-stb szerkesztő eléggé sok plug-innal. szerintem sokat tud.
itt van róla info -
rollab #47 HTML kit? az mi? nem ismerem -
#46 nekem is teljesen szétcseszte a php-t. utf-8-ba átkódolta az egészet, azt odalettek az ékezetek...
azért annyira nem mélyedtem ám bele.:)) de mivel haladni akartam visszahúztam a HTML-kit-hez. azzal nem szokott gond lenni. -
#45 fúú, ez nagyon király.. -
rollab #44 az a gond, hogy PHP-ban dolgozok és nem a főoldalnál van (a lap részekre van bontva)
ez van állítva egyébként:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> -
#43 Mikor kezdted sufni tuning? -
#42 http://jacky.atw.hu nézzétek meg!
És klikk a bannerekre is(érdemes)!!! -
#41 A html kódban állítsd be a következőt:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> vagy "-2" -
rollab #40 most talátam rá erre a topikra, nekem is lenne karakteres bajom a Dreamweaverrel
a lényeg: ha áthozok mailból stb. helyről szöveget, akkor az őŐ űŰ betűk helyett oO uU lesz, ami ugye nem stimm
próbáltam a preferences részben a Közép-Európai vagy Közép-európai karakterkészletet baállítani, de nem tartotta meg a beállítást
ez miért van? mi a kül. a két közép-eu között? -
#39 bocs nem volt időm idenézni...
és MAC-re is meg van és ha igen hol? -
#38 ja, kb 1 hete.. -
#37 valahonnan letölthető már a teljes? -
#36 Nem ez a volt a gond, hanem az, hogy az MX Kollection jó, az MX Tree menu jó, de az MX Breadcrumbs nem kompatibilis a 8-as Dreamweaverrel. -
balu #35 kcist szarul hozza at interakt cuccokat. Ezert MX uninstall -> 8 fel -> interakt cuccok ujra fel. Ezzel en is szivtam. -
#34 Ez egy nagy rakás szar.
Felrakom, extension menedzserrel átnyomon rá az Inteakt Online kiegészítéseket.
Uninstallálom a 2004MX-et.
Indítom a 8-at.
És minden féle hibákat ír. insertbar.xml-ben nincs a JSP_SERVERMOD definiálva vagy mi a gány.
Mondom, átszerkesztem manuálisan azt az xml-t, hogy ne legyen benne ilyen hivatkozás.
Erre meg tovább sír. -
Rolesz #33 Kösz! Igazad volt újra letöltötem és ok! -
#32 lehet letöltés közben történt vele valami. én megpróbálnám még1x letölteni... -
Rolesz #31 Valaki meg tudja mondani mért irja ki Ezt
Ui: Hivatalos oldalról letöltött 30 napos trial -
#30 nem hivatalos verziók már köröznek a neten...(nem béta) -
#29 175k a webtools mx+studio 8 upgrade kombinációban... -
#28 megpróbálom... -
#27 próbáltál más kódolást is?
iso-8859-2, utf-8?
esetleg ezt: lang="hu" xml:lang="hu"
egyébként nem tudom... -
#26 Meg milyen gány má' a bétában, hogy ha van egy HTML doksim, azt nem konvertálhatom XSL-be annak ellenére, hogy a Design (WYSIWYG) tartalom manuális másolásával (és a CSS beágyazások átemelésével) nagyon szépen meg tudja oldani ezt a program...
Tele van a cucc még idegesítő hibákkal, csak remélni tudom, a végleges verzóban már nem lesznek benne ezek a következetlenségek... :( -
#25 Itt ugye az XML forrás az Origó RSS szolgáltatása. -
#24 Na én közben elkezdtem játszani a XSL támogatásával a cuccnak.
Csináltam egy oldalt, ami fogja a Origó legfrissebb hírét, és CSS-sel megformázva kiírja. Van valakinek valami ötlete, hogy miért ilyen krix-krax karaktereket ad vissza normális ékezetek helyett, amikor megfelelően van megadva a kódban a karakterkódolás?
-
#23 torrent -
#22 nah. honnan? -
#21 Király, sikerült szereznem Dreamwaver 8 bétát!