500
A webfejlesztés netovábbja. :)
-
gimme5 #100 Sziasztok!
Mint amatőr, kezdő felhasználó szeretnék segítséget kérni...
Elkezdtem csinálni a zenekarom weblapját egy már meglévő minta alapján...megszerkesztettem a design-t photoshop-ban, feldaraboltam és beillesztettem dreamweaver-en belül egy fix oldalméretű táblázatba...a felső képek alatt van egy másik beágyazott táblázat, amiben egy iframe van...alatta az alsó képek...ez eddig ok is, szépen egyben maradt firefox-ban. netscape-ben, opera-ban, csakhogy az új explorer-ben a felső képek között olyan, mintha sorköz lenne...
egyébként már fent van: www.zaklatas.com
A bajom az, hogy van egy szóköz a 2. sor utolsó és a 3. sor első képe között (ugyanez a 3. és 4. között), lehet, hogy ezért van...de ha kitörlöm a szóközt és a dreamweaver-ben a táblázat mellé kattintok, akkor szétcsúszik az egész, odarakja a következő sor képeit is az előző sor mögé..pedig a táblázat oldalmérete fix!!!...ezért nem értem, miért csinálja ezt...szóval ez az egyik gondom, nem tudok rájönni, hogyan lehetne kiküszöbölni...lehet, hogy egyszerű, de én nem jövök rá.
A másik:
ha mindezektől eltekintünk, az alatta lévő iframe-et szeretném megosztani két részre...meg is csináltam, a háttérképeit is ketté daraboltam és dreamweaver-ben szép is lett, ha mellé kattintok, egyben marad, stb..., csak az a gáz, hogy ha megnézem bármilyen böngészőben, akkor olyan szinten szétcsúszik, hogy még a képek sorrendje sem marad ugyanaz, össze-vissza vannak...pedig érdekes, hogy pl. a felső sorok képeihez ezzel kapcsolatban hozzá sem nyúltam, csakis az iframe-es beágyazott táblázatok kódjához!
Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném, mert sajnos rám maradt a feladat, mivel vagy nagyon drágán, vagy egyáltalán nem akarta megcsinálni senki...
Előre is köszönöm!
www.zaklatas.com -
#99 Hi all!
Lécci valaki segítsen ezt írja ki:
Corrupt JPEG data:195 extraneosus bytes before marker 0xd9
ennyi
thx -
fekig #98 Nekem is a frameekkel kapcsolatos a kerdesem. Harom frame-mel dolgozok, bal oldalon van a menu. A jobboldalon egy beagyazott frame. A baloldali framen levo linkre kattintva szeretnem, hogy a tartalom a jobb oldali alsoban jelenjen meg. Mindent a help szerint csinaltam, targetnek a jobb also frame nevet allitotam be.
A tartalom viszont mindig egy uj ablakban jelenik meg, nem pedig ahogy szeretnem.
Mi lehet a gond? -
#97 Viszont a framekkel gondban vagyok.
akarok egy oldalt ami két frameből áll. de akkor külön külön el kell menteni a frameket és külön a framesetet és mindhármat feltölteni?
de én egybe akarom használni egy oldalon ami két részre van osztva, akkor a 3 fájl közül melyik lesz az index.html???? (kezdőlapot akarok ilyenre megcsinálni) -
#96 Már megtaláltam.
-
#95 Üdv.
hogyan tudom a program elindításakor az Open Recent Items-et eltűntetni??
Nagyon idegesít hogy márrég nincs megaz adott fájl mégis ott marad a listában!! -
hgabe #94 Kiegészítés az előzőhöz! Frame szerkezetű az oldal van egy top(X) egy left
(I) és egy right(O)
xxxxxxxxx
IIOOOOOOO
IIOOOOOOO
IIOOOOOOO
remélem érthető szoval ha a top framben helyezek el képet akkor nem jelenik meg a gördítősáv! -
hgabe #93 Hi! A következő problémán lenne.
Weblapot szeretnék csinálni a dreamweaverrel 800x600 képernyőfelbontásra.
Az a gond ha 800x600-nál kisebb méretű ablakban nyítom meg az oldalt nem jelenik meg alul a gördítősáv. remélem érthető voltam.
Előre is köszi a segítségeteket! -
Charybdis #92 Sziasztok!
Dreamweaverben saját objektumot akarok készíteni az insertbar-ra. Az insertbar az a rész, ahol pl. rányomsz a h1 ikonra, és a kiválasztott szöveget körbeveszi szépen a <h1>...</h1> címkékkel.
Manuálisan már tudtam csinálni, a Dreamweaaver/Configuration/Object mappába kell bemásolni új fájlokat, kb. itt van róla bővebb infó.
Azonban ez elég körülményes így, és gondlom van erre extension, amivel grafikus felületen lehet új objektumokat tenni az insertbarra.
Szóval ilyen extensiont keresnék, remélem már megírta valaki! Nem tudtok valahol ilyet? (Google-ben a dreamweaver customize insertbar, dreamweaver custom insertbar object, dreamweaver insertbar extension kulcsszavakkal kerestem, de extensiont nem találtam sajna.) -
#91 Irány kódnézetbe és pötyögd be:
<a href="video.mpg">Ide kattintva letöltheted a videót</a>
Vagy konvertáld át a videót flv-be, és játszd le Flash-es lejászóval (így legalább platformfüggetlenné tehető a dolog, nem kell különböző lejátszókkal vacakolnia a látogatónak, másrészt gyorsabban lejön, mint a sima mpg).
Konvertáláshoz:
FLV lejátszó:
Flash beillesztés:
A legjobb ha mindkettőt megoldod - az előbbi azoknak, akik le akarják tölteni a videót, az utóbbi, akik csak meg akarják nézni. -
phil-co #90 Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok DW-ben videot berakni (mpg) úgy, hogy a linkre kattintva egy MP lejátszóablak induljon el?
-
#89 border = több mint nulla -
Jackson #88 Sziasztok!
Ha beszúrok egy excel táblázatot miért csak a szöveg látszik, a sorok miért nem látszanak? Hogy lehet megoldani, hogy a sorok is láthatóak legyenek mint egy rendes táblázatban. -
radar45 #87 Köszi a segítséget! -
#86 Valószínűleg IE-t használsz és azért.
A Microsoft pert vesztett az Eolas nevü céggel szemben, ezért kell külön aktiválni az ActiveX-en keresztül beépülő alkalmazásokon.
Ennek kikerülésére az alábbi oldalakon olvashatsz megoldást:
-
radar45 #85 Sziasztok!
Lehet, hogy egyszerű a kérdésem, de nem tudok rájönni.
Készítettem egy flash gombot és az oldalon minden betöltés után kattintani kell rajta, hogy elinduljon az animáció.
Ha tud valaki segítsen!
KÖSZI -
#84 No azért ne keverjük össze a jó designt (amit a grafikus készít el Photoshoppal, Paint Shop Pro-val, Gimp-pel,...), a jó kódolással (amit a programozó/sitebuilder készít el).
Dreamweaverrel grafikus szerkesztő nézetben HTML tudás nélkül lehet vacak kódot kreálni, viszont kónézetben/kódszerkesztővel HTML tudással kevésbé. -
#83 háát, maradnák a DW-nél mert látva a photoshop tudását + a flash-t... -
#82 1. Dreamweaver 8-as verziójából nincsen magyarosított változat (se Flash-ből).
2. A Dreamweaver 8-as változatához ingyenes magyar nyelvű leírás nemigazán létezik. Régebbi változataihoz van a oldalról elérhető oldalakon, illetve az SG könyvesboltjában is kaphatóak szakkönyvek.
3. Ha ingyenes, magyar nyelvű(vé alakítható) grafikus webszerkesztő program kell, ajánlom figyelmedbe az NVU-t, az Amaya-t.
4. Ha jobban el akarsz mélyedni a weboldalszerkesztés rejtelmeiben, érdemes megtanulni a(z) (X)HTML nyelvet (majd később a CSS, Javascript, PHP nyelveket) - és elfelejteni a grafikus webszerkesztő-programokat, áttérni a kódszerkesztő programokra (Notepad++, Notepad2, Weaverslave, PSPad, JEdit). Ráadásul a webes nyelvek (HTML, CSS,...) specifikációi elérhetőek magyarul a oldalon. -
#81 jha, magyar kellene.... -
#80 Én mégcsak most telepítettem fel a dreamweaver 8at, nemtud vki számomra 1 cool tutort? -
#79 Eszközök/Internetbeállítások menüpont/Biztonság fül/Internet/Alapértelmezett szint gomb megnyomása. -
#78 Tessék -
#77 azt meg lehet csinálni hogy ha valaki megnyitja az oldalt akkor ne jelenítse meg egy pop-up-ban hogy "Az ön bitronsága érdekében az IE megakadályozta, hogy ez a fájl olyan aktív...." és a letöltésnél hogy "Az ön bitronsága érdekében az IE letiltotta a fájlok letöltését..." -
Rolesz #76 Plz valaki mondja meg hogy tudok berakni egy wmp lejátszott weboldalra(php,html,java?)kéne a pontos kód kösz! -
#75 <a href="oldal.htm" target="_self">Ez a link ugyanazon a lapon nyílik meg, mint a jelenlegi oldal.</a>
Bővebben az <a> tag attribútumairól - tessék elolvasni! -
#74 köszi! még egy kérdésem lenne. hogy lehet azt megcsinálni hogy a linket ne egy új oldalon hanem ugyan azon a lapon nyissa meg? -
-
#72 helló. Hogy tudok dreaweaverel beszúrni egy real playeres lejátszót? fontos lenne. előre is köszi. -
#71 Valószínüleg nem töltötted fel a html-hez tartozó stíluslapot (css) állomány. -
sucha #70 Sziasztok!
Dw8-ban template-ből készítettem egy honlapot, de sajnos miután feltöltöm a webre, más betűszínnel, más betűmérettel és más betűtípussal jeleníti meg az oldalt.
Van valami tipetek, mi lehet az oka?
Előre is thx! -
XRV #69 Sziasztok, hogy tudom megoldani, hogy a mainframe-ben megjelenő oldalban ne legyen alul csúszka?
Van topframe teljes szélességben és balframe meg mainframe. (Top and Nested Left Frames)
A mainframe-ben meglejenő új html lap mérete, bőven a 800*600-as felbontáson belül van, sőt próba idejére még kicsire is vettem. Bármekkora felbontásban is tologatom az ablak széleit, akkor is megmarad az alsó csúszka. Ha egészen kicsire tolom össze az oldalt kb fél képernyő, akkor kezd el csak rövidülni, tehát szinte félképernyőnyi a mérete és mégis.
Valaki tud valami megoldást?
-
#68 lehet vhogy a flash gomboknak hangot adni ? -
#67 "es ha folemesz az egerrel megvaltozik az egesz"
Itt a fórumban keress rá a javascript rollover szókapcsolatra.
-
Underground23 #66 koszi.de lenne itt meg valami.mondjuk ojan gombot szeretnek csinalni hogy az egesz egy kep(mondjuk zold hatterel) es ha folemesz az egerrel megvaltozik az egesz egy masik kepre(mondjuk aminek piros a hattere).hogy birom ezt elerni???vagy esetleg flashbe lehet ojan moszgast csinalni hogy csak akkor activalodjon ha ramegyunk az egerrel??? -
#65 Leginkább CSS segítségével. Illeszd a <head> és </head> tagek közé:
<style type="text/css">
table {
position: absolute;
top: 0px;
}
</style>
ez így felülre kerül.
vagy:
<style type="text/css">
table {
position: absolute;
bottom: 0px;
}
</style>
Ez így alulra kerül.
Stb, stb... Olvasgass CSS leírásokat - a weblabor.hu illetve a htmlinfo.polyhistor.hu oldalakon bizosan találsz ilyesmiket. -
Underground23 #64 hello!
meglehet adni egy tablazatnak h fent legyen van lent!vagy kepernyo mejik pontjan?
koszi -
#63 HTML-ben sehogy. Ezt legjobban a CSS line-height tulajdonságával tudod elérni.
További információk:
-
Zod #62 Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy html-ben hol tudom beállítani a sorok közti távolságot? Köszi.
(Angol verzió van.) -
#61 Ha a layereken a <layer> elemeket érted, felejtsd el, nem böngészőfüggetlen megoldás.
Lehulló menűnek itt találhatsz jó megoldást.