25
  • DanyyX
    #25
    Te se gondolod komolyan, hogy a P2P forgalmának 46,66%-a wmv. Nevetséges.
  • arty
    #24
    kizárt
  • tomo
    #23
    vagy inkabb a wmv t jelenti
  • pemga
    #22
    Cool, jók ezek a doksik, de ha jól értelmezem ez azért trükközés. Hiszen az OSI lényege pont az, hogy az alacsonyabb rétegek nem-végpont gépei nem látják egybefüggőnek az adatfolyamot) A mezei (nemproxy) router ip szinten operál, igaz abban is van PROTO információ, de a tartalmat honnan halássza ki? Jójó, nincs alternate routing így minden packet rajta folyik át, ha jó helyen van, de ez csak idő kérdése :)).

    A megoldás mi lenne, IPSec? :)). Decode this :). A magasabb layer minden infója titkosítva megy át, és csak a végpontok látják, alul csak az ip-címük meg a header látszik.

    Gondolom a tartalom alatt file-extension-t értenek. Tehát pl. a bin is simán lehet dvd image :)).
  • PLaci #21
    A májkrémszoft videó 100%, hogy az AVI-t jelöli. ;)

    Szal minden DivX, Xvid és hasonlók ;)
  • Alfa Of NS
    #20
    "Egyébként az eredeti cikkben van még egy érdekes mondat: A BitTorrent-et egyre inkább használják legális tartalmak terjesztésére."

    Egyszer mar toltottem le vmi publikus szoftvert, vmelyik usa egyetemi oldalrol BitTorrenttel.
  • onimusha
    #19
    "nyilatkozta Farka a BBC Newsnak" szegény Nick szóhoz se jutott , jah grafikon video:microsoft pfff ........
  • [HUN]PAStheLoD
    #18
    Meg lehet kerülni ? Pl. StrongDC-ben van olyan lehetőség, hogy a csomagok elejént szeméttel tölti meg, így megkerülve az esetleges packetshaping-et..
  • kiss béla
    #17
    hát nemtom
  • Fenjoy
    #16
    no át tanulmányozom az oldalt, mivel sima Dc++ vagyok meglesem mit tud ez a BcDc:)
  • DanyyX
    #15
    http://bcdc.webhop.org és minden problémád megoldódik.
  • Botond #14
    szőke csajjal hirdetik a cikket,belépek ide,és erre grafikon!micsoda átverés! ^.^
  • gerchan
    #13
    van 1 kis problémám a dc ++ sszal kéne 1 magyarositás vagy 1 leirás hogy hogy kell helyesen be állitani mert ez nekem még új köszi
  • tomo
    #12
    http://l7-filter.sourceforge.net/L7-HOWTO-Netfilter
    ez meg egy kis leiras a l7 netfilter alkalmazasarol. kicsit talan segit megerteni , hogy mukodik.
  • tomo
    #11
    sot a wrt54g wireless routerem is tamogatja a layer 7 alapu traffic shapinget. ( hű, ebben a mondatban nem sok a magyar szo :) )
    azt hogy i2p vagy tor t kepes e felismerni nem tom, nem volt kiemelve. mindenesetre, ha van egy mintazat, ami jellemzo az adott protokollra, akkor sajna felismerhetik. sztem i2p es tor nem annyira a titkossagra megy ra, mint mondjuk mute vagy freenet.
  • shabba
    #10
    Azért a hálózati eszközök képessége szépen fejlődött az évek során. Manapság egy layer4 képességű switch nem egy nagy durranás és az ára sem vészes. Layer7 eszközről is biztos hallottál már elvégre egy proxy szerver L7-es.

    Itt inkább az a lényeg hogy a csomagok detektálása és sávszélesség managment egyesül egy eszközben. Az Allot vagy a Packeteer elég régóta csinálnak ilyen cumókat ahogy írtam korábban de most már olyan nagy hálózati eszköz gyártóknak is van ilyen terméke mint pl. a Cisco. Őket azért már nem kell bemutatni.

    http://www.cisco.com/en/US/products/ps6151/products_white_paper0900aecd8023500d.shtml
    http://www.cisco.com/en/US/products/ps6151/prod_brochure0900aecd80241955.html
    http://www.cisco.com/en/US/products/hw/cable/products_promotion0900aecd801cac91.html

    http://www.allot.com/pages/product_content.asp?intGlobalId=1

    http://www.packeteer.com/prod-sol/products/packetshaper.cfm
  • dez
    #9
    Az I2P, vagy TOR network nem megoldás? (Amiket még ismer pl. az Azureus, a public IP mellett?)
  • DanyyX
    #8
    Layer 7-es eszközről eddig nem is hallottam. Layer 4-es routerek voltak egy ismerősöm munkahelyén, eddig az volt amiről azt hittem, hogy legmagasabb layer routernél...

    Nick Farka
    Csak szegény ember ne jöjjön magyarországra...
  • tomo
    #7
    http://protocolinfo.org/wiki/List_of_protocols

    igy a fejlesztok kenytelenek lesznek kitalalni valamit ez ellen a szures ellen. a freenetnek sikerult. azt nem tudjak detektalni. ( bar hasznalni sem konnyu)
  • dez
    #6
    Mi alapján válogat?
  • maozedong
    #5
    Gondolom az AVI-t mint "microsoft audio video interleave" -t értelmezték.
  • shabba
    #4
    Az OSI layer 7. legmagasabb szintjén üzemelő eszköz. Egy ilyen eszköz alkamazás szinten tudja szétválogatni azt átmenő adatcsomagokat. Jellemzően több száz alkalmazást felismernek az ilyen eszközök, ezek jellemzően az üzletileg legfontosabbak, ezekbe a P2P-ek is beletartoznak a nagyfokú hálózati terhelés miatt.

    Az ilyen eszközök elég gyorsan "taníthatók", elég egy firmware frissítés nekik és máris megtanulta a legújabb, legtrendibbé váló P2P alkalmazást szóval gyorsan adaptálható.

    Mivel az eszköz meg tudja állapítani adat adatcsomag milyen alkalmazáshoz tartozik, pl. Bittorrent, sőt azon felül ezeket akár csoportokba is lehet rendezni pl. további beletartozik még a P2P csoportba. Ez utána ezen az adatcsoportok különböző sávszélesség menedzselési metodikákat lehet alkalmazni.

    Pl. lehet priorizálni hogy a P2P forgalom a legkevésbé fontos, vagy lehet korlátozni a hozzá kapcsoló adatforgalmat. Pl. elhatározza a szolgálató hogy az 1Gbps-os hálózatából csak 200Mbps-ot hajlandó feláldozni a P2P forgalomnak és nem engedi hogy teljesen leterheljék a hálózatát az ilyen userek. Nagyon extrém esetben nullára korlátoz ezzel megakadályozva a P2P filecserét.

    Az utóbbi időben egyre több nagy hálózati eszközgyártó kezd el ilyen termékeket gyártani mert a növekvő P2P terhelés miatt az igény is egyre nagyobb rájuk a szolgálatók részéről. És ha egyre több az ilyen termék akkor az az árát is nyomja lefelé. Eddig a tömeges elterjedésének egyedül az eszközök igen mag ára szabott gátat. Egy nagy szolgálató még megengedhette magának de a kicsiknek ez túl drága mulatság lenne.

    Egyébként ilyen jellegű eszközöket nagyon régóta gyártanak, az első időkben még csak kisebb cégek foglalkoztak ilyennel. Pl. 2000-ben az Allotnak már volt P2P hálózati forgalmat szabályozó eszköze, az akkor népszerű Napster hálózat apropóján.
  • Emmegki
    #3
    A divx videók melyik kategóriába kerültek? Mert nem hiszem hogy wmv a 46%
  • jihad
    #2
    "Nick Farka, a CacheLogic munkatársa úgy véli"
    Képzelem hogy kezdődhetett az interjú: kérem vegye elő...
  • pemga
    #1
    Mi az a "advanced Layer-7 technology"?

    Egyébként az eredeti cikkben van még egy érdekes mondat: A BitTorrent-et egyre inkább használják legális tartalmak terjesztésére.