27
-
#27 Hehe, ez jó 5let! -
#26 DSLR-be kéne telót építeni, akkor nem lenne probl. :) -
LiDoCaiN #25 azér érzitek így harmadszorra -
LiDoCaiN #24 nabazmeg ez nem az én napom :) szóval utoljára :) http://lipstick.atw.hu/DSC00052.JPG
http://lipstick.atw.hu/DSC00056.JPG -
LiDoCaiN #23 bocsbocs http://lipstick.atw.hu/Dsc00056.JPG http://lipstick.atw.hu/Dsc00052.JPG -
LiDoCaiN #22 http://lipstick.atw.hu/Dsc00052.jpg
http://lipstick.atw.hu/Dsc00056.jpg -
Damon #21 Nos, nekem egy Nikon D70-es DSLR-em van. Az azzal készített képek után a mobilos képek... nos, nem a legszebbek. De ha Te elégedett vagy vele, akkor az jó! -
LiDoCaiN #20 nekem SE k750em van és lehet h túl modern vagyok de nappal a kamerája családi fotokra tokéletes a media lejáccó része pedig úgy szól mint az mp3 lejáccóm pedig az se volt olcsó :) -
KDOG #19 heh :) mobilal fotozni max valami hirtelen dolgot. (pedig moto 3g-s pda telefonom van).
Ha valaki fotozni akar akkor fegyen egy fuji s7000 et :) 5500 at :). Lehet hogy a csinkacsunka nyokia 6 megapixeles képet csinál, de az otpika minösége ?!?! szerintem 1mpixel böven sok egy mobilba. -
ViperNet #18 Szerintem az tény, hogy nagyon sokan fognak majd 3mpixeles mobilt venni, alsókategóriás fényképező helyett, de a középkategóriás, és felsőkategóriás fényképezőgépek megmaradnak a sokkal jobb optika, és képminőség miatt. -
Damon #17 A Canon EOS 1D Mark II-höz (de lehet, hogy az összes 1D-hez) lehet kapni vezeték nélküli dokkoló egységet, amivel az elkészült képeket lehet továbbítani pölö notira. DV-nél ilyenről nem tudok, de elméletileg menne a dolog, pl 54Mbit WLAN-nal. -
onimusha #16 egy idő után biztos, de JELENLEG még mindegyik telefon cam-je egy rakás szar, kivéve az samsung/anycall 7megapixeles 3x optikai zoomosat amit nem lehet kereskedelmi forgalomba kapni -
TH448 #15 Nos, egy idő után tényleg el fognak érni a mobilok olyan szintet, ami egy átlag embernek elég (3-4 mpixel, jobb optika,...); de Damonnak van igaza a minőség terén, tehát lehet akármilyen fejlődés, fényképész kezében akkor se fogsz mobilt látni, meg az igényesebbek kezében se... -
vax #14 Én inkább azt mondanám, hogy a közeljövőben ahogy a vezeték nélküli rendszerek fejlődnek és egyre olcsóbbakká válnak szinte mindenben lesz valamilyen ilyen jellegű kapcsolat, adatok, információk fogadására, továbbítására. Amit akár "hang-kép-video kommunkációra" is lehet majd használni. Ez akár egy komoly digitális fényképezőgéppe, DV kamerába, PDA-ba stb. is be lesz építve. Szerintem a másik fontos lényeget pedit előttem már jól elmondták. -
Taxy01 #13 Bocs Damon. -
Taxy01 #12 Daemon, szívemből szóltál. :) -
#11 a fényképezők is fejlődni fognak, nem csak a mobilok. Szal aki a szó szoros értelmében fényképezni akar, az később se telefonnal fogja tenni... -
#10 A telefonomban (SE T610) csak a kamera nem tetszik, ez még MMS készítésére sem nagyon alkalmas... Azért érdekes, hogy a cikknek a kis ikonján pont ez a telefon van:)
Lenny: telefonoknál is van ilyen "nagyítás", pl SE T630 640*480-ja... -
pasquale #9 ez nem igaz... aki télleg elmegy üdülni, kirándulni..stb.. az visz magával fényképezőgépet..és nem a telefonnal fog ott vacakolni...
a fényképezős telóban az a jó h látsz valamit ami érdekes és csinálsz róla egy képet.... -
Damon #8 Mivel én sokat fényképezek, meg dv-zek, ezért nálam a telefon telefon, a fényképezőgép fényképezőgép, a kamera kamera, a PDA PDA. Ha elkezdjük keverni ezeket, nem sok jó jön ki belőle. Persze mások másképp gondolkodnak, ez így természetes. Vannak olyanok, akik egy készülékben akarják az összes előbbi szerkezetet egyesíteni. Őket nem érdekli a minőség, csak az, hogy ne kelljen egy csomó kütyüt magukkal cipelniük, meg ugye ez mostanában menő. Nekik készülnek ezek. És mivel sokan vannak, ezért el tudom képzelni, hogy megszorongatják az ultrakompakt gépeket. Az olyan régimódiaknak meg, mint én, csináljanak minél olcsóbb és jobb DSLR-eket, 3CCD-s kamerákat, GPS-es PDA-kat, meg olyan mobilokat, amik nem mindig olyankor hagyják cserben az embert, amikor nem kéne... -
tehen_m #7 Ez a "soha nem lesz" ilyen és egyéb dolgok nemigazán szoktak bejönni. -
#6 Én is pont erről beszélek... -
tehen_m #5 Az szinte biztos hogy jó minőségű lesz.
Sony és samsung se tiikus gagyi dolgokat gyártó.
Egész egszerűen euban sonye,samsung,nokia komoly konkurencia egymásnak pl.: kamerás mobil téren.
Nemrég láttam 2-3 éves HP fényképezőt. Azt a hihetetlen gagyi szar nehéz elfelejteni. -
Taxy01 #4 Biztosan van benne igazság. Nem mindenki akar profi képeket csinálni. Én csak akkor fényképezek telefonnal, ha mms-t akarok küldeni. Ha jó képet akarok, akkor meg ott a digit gép, a király optikával. Szerintem soha nem fognak olyan telefont csinálni amivel igazán jó képeket lehet csinálni, vagy ha csinálnak akkor nem veszi meg senki, mert az optika miatt nem lehet majd zsebre tenni (mert tényleg nem a megapixel számít). De aki nem olyan igényes a minőségre, annak tökéletes egy ilyen 2 megapixeles mobil is. És ilyen ember nagyon sok van. -
#3 Az lehet, hogy nagy részt tesz ki, nem is ezt vitatom, hanem azt, hogy TÉNYLEG jó minőségű képet csinál. Te nem olvastad figyelmesen amit én írtam (érzékelőlapka, stb.). -
tehen_m #2 Na ez a hülyeség.
Nem olvastad el a cikket.
2megapixelese gépek már szép képeűt csinálnak.
Mint a cikk is írja a jövőre megjelenő telók már ténylek konkurencia lesz a fényképezőnek.(4megapixel, jó optika(ha nem is lesz benne többszörös optikai zoom) stb..)
Profi félprofi fényképező messze nem tesz ki annyit darabszámra mint egy átlagfelhasználó fényképezője.
Szerintem is 2 év múlva igen nagy rész tesz ki a fényképezőgéppiacon a kamerás mobil!
-
#1 Hülyeség.
Aki normális képet akar készíteni az nem mobillal fog fotózni, mert egyáltalán nem a megapixelek száma határozza meg a minőséget, hanem az érzékelőlapka mérete, és az optika minősége és mérete. Egy mobilteló elég kicsi ugyebár, ez elég nagy gátat szab ezen feltételek elé.
Egy félprofi fényképezőn is beállítások tömkelege van, egy telefonon ilyenek soha nem lesznek.
Olyan átvágás is lehet a dologban egyébként, hogy a teló mondjuk csinál egy 1 megapixeles képet, de azt 4 megapixelesnek menti el, magyarul felnagyítja, ezáltal gyenge minőségű lesz a kép. Ezt csak azért mondom , mert már találkoztam ilyennel. Nem telefonnál, hanem fényképezőgépnél.
Magam részéről telefonnal csak akkor fotózok (és fogok) amikor nincs nálam gép és olyan képet csinálok aminél nem fontos a megfeleő kontraszt, blende , záridő, fehéregyensúly, iso-szám és úgy unblock az egyész minőség. Egyébként ott az én kis s5500-asom... :)