3016
  • SpyMac
    csak gratulálni tudok hozzá
  • Orange
    próbáld meg "sudo su" utastást, hátha. Van újabb patch amivel már sse2-vel is mennek a ppc-s progik, még nem sokat próbáltam, de a itunes, és az msn messenger megy.
  • SpyMac
    hááát lehet, de még mindíg nem tudok bootolni róla, HSF+ partition error és már 5letem sincs nagyon
  • Rain1
    Ha tudnám a root jelszót... :)

Amúgy ha ezzel a módszerrel felrakom a Macet egy SSE3as procira akkor menni fognak azok a progik amik SSE2-sel nem mennek? Vagy ahhoz a rendes Dev Kitet kell felrakni?
  • Orange
    a "h" a végén, szerintem csak annyit jelent, hogy ez egy hexadecimális szám
  • Orange
    azért mert nem root vagy, használd a su parancsot és add meg a root jelszót. Nem tudom neked kellett e megadni a root jelszót, vagy a live-nak van egy default jelszava.
  • SpyMac
    remélem ha egyszer tudok bootolni a mac-ről valami ilyesmit fogok látni

• SpyMac
    ha angol akkor konsol nak írja nálam (knoppix-live cd-t használtam) valahol a tálcán kéne lennie egy fekete monitor az ikonja

url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050818/konsole.jpg][/url]

• Rain1
    Nem tudtam belépni a Linuxba rootként:( Probáltam azokat a jelszókat amiket SpyMac mondott, de nem jók :( De találtam egy ilyet:
    Terminal Command Line. Ez lenne a konzol? Mert ha ide beirom a cfdisk /dev/hda parancsot akkor nem fogadja el:
    KÉP
  • SpyMac
    nem az OSL2000 bootmanager látja azt a particiót de nem AF-nek hanem AFh nak írja viszont a linuxban még mindíg AF HSF+ partition error és nem bootol még mindíg
  • Orange
    működik végre?
  • SpyMac
    és még az is számít hogy ha a linuxban átállítod a patitiót AF re akkor mentsd is el :-) mert nekem a knoppix nem mentette el autómatikusan
  • Orange
    Én leszedtem a dvd-t, de felesleges, elég a vmware-es image file, amit a particióra kell másolni dd-vel, és kész, a linux nem nagyon kell csak arra, hogy beálltsd a partició tipusát, mert ezt a dd nem teszi meg. És kell még egy bootmanager. A dd-s másolást irtam lejebb.

Nem tudja valaki hogy lehet rávenni az osx-et, hogy vegye be a hosszú "i"-t? és magyarra állitott billentyűzettel, hogy lehet a windows alatt Alt gr-rel irt karaktereket le ütni?
  • Orange
    a legtöbb linux-ban ki van rakva a tálcára, én a gentoo-t még nem használtam, nem tudom, ott hol van
  • Slash
    Ja, még valami.

A ti Tiger x86 cdképeket mekkora??

Edonkey-n ilyenek vannak:
    Mac.OS.X.10.4.Tiger.for.Intel.x86.MarklarTiger.dmg (2.44 gb)
    tiger-x86.tar.bz2 (1.29 gb)
    Mac.OS.X.tiger-x86-xiso.iso (956 mb)
    Mac OS X Tiger (x86 - intel).iso (705 mb)
    Mac Os X 10.4 Tiger (Install) (x86).iso (560 mb)

Szóval melyiket szedjem le?

Ha sikerül az install, mekkora hely kell majd neki?
  • Slash
    Elolvastam én is a leírást. Valahogy nem látom át, hogy mi miért van.
    Először is, minek kell bemásolni az új partícióra az image-et, aztán meg bemountolni, ha lehet dvdről is bootolni???

Azt értem, hogy szükség van egy boot managerre, de hogy a fenébe kerül képbe a linux? Mi szükség van itt rá?
  • Rain1
    Semmi Linux ismeretem nincs :( Most láttom előszőr.
    Odáig eljutottam, hogy leszedtem a Gentoo Linux LiveCDt.
    CDről bootolok és előszőr kéri, hogy írjak be egy kernel image fájl nevet.
    Beirom , hogy gentoo
    Elkezdi tölteni a rendszert.
    Bejön az "asztal". Itt tartok és innen nem tudok továbbmenni :(

Hol a konzol?
  • Orange
    ha van particiód, amire telepítsed, akkor csak módosítod a partició tipusát cfdisk-kel AF-re. Ha nincs akkor kell csinálni 1-et.

Alapvető linuxos ismeretek nélkül nehéz lesz. már magát a cfdisk-et console-ból kell használni, a többi parancsot is oda kell beírni. Javaslóm használd ezt a leírást. De ez is feltételez minimális linux ismeretet.
  • Rain1
    Lenne egy kérdésem:
    Amikor bebootolok a Linux LiveCDről, és beirom a cfdisk-et akkor egy új particiót csinálok vagy egy meglévő particiót változtatok AF-re? (Kell-e előtte ParticionMagickel egy új particiót csinálni a Macnek vagy a cfdisk megcsinálja?)

A Linuxhoz nem értek: Hova kell beirni azokat a parancsokat amiket ír?

(Sajnos csak holnap tudom elkezdeni, de addigra már biztosra akarok menni :) )
  • Gaben78
    ksz. Barton.ban nincs SSE2 csak sima SSE
  • Orange
    úgy tudom megy amd-n is csak sse2 kell
  • Gaben78
    hi. AMD Athlon-ra nem is jó, csak Intel??? SSE2 az kell, azt olvastam.
  • Orange
    gyors, csak a vga kártya driver hiányzik, és nem teljeseb stabil, de ha majd kijönnek a stabil patchek...

ja a torrent neve ez VMWare_files_for_patched_Mac_OS_X_Tiger_Intel.3367835.TPB.torrent, de a letöltött file-nak más a neve.
  • Rain1
    És milyen a sebessége? Mert írtad, hogy vmware file... az meg lassú, nem? Milyen gépre raktad fel?

A deadmo vmware fájl az ez:
    VMWare_files_for_patched_Mac_OS_X_Tiger_Intel.3367835.TPB?
  • Orange
    letöltöttem deadmo vmware file-ját. ez alapján átmásoltam. Először a célparticiónak meg kell változtatni a tipusát AF-re. Én csak linuxban találtam rá módszert a cfdisk-kel. Aztán dd-vel átmásoltam az első 63 block-ot kihagyva (mert az image file egy egész vinyót tartalmaz nekem meg csak a partició kellett) valemi hasonlóval dd if=tiger-x86-flat.img of=/dev/hda2 bs=512 skip=63 Illetve a /dev/hda2 helyett ha windows-ban csináljátok akkor a windows-os útvonalat ami valahogy így néz ki \\?\Device\Harddisk0\Partition2 Az 512-es block size fontos, mert ha nagyobbra veszed gyorsabban másol, viszont többet hagy ki. Nekem szerencsém volt, mert volt eddig is grub a gépemen így nem kellett azt felrakni. Mindenki csak saját felelőségre.
  • Bendegoose
    Találtam még telepítési infokat erre: www.xplodenet.com
  • Rain1
    Tényleg? És, hogy sikerült felrakni? Pls írd le, mert szerintem sokan kíváncsiak :)
  • Orange
    én most is az alól irok.:)
  • Rain1
    A FIX TVn volt. Ott is egy "sarki boltban összevásásolt PCre" rakták föl. Írtam emailt nekik, és ők adták ezt a linket.
  • ivjoe
    TEhát akkor sikerült már valakinek?
  • Rain1
    Nekem mindegy mi a topik címe :) Tőlem átírthatja valaki.
    Én már madjnem 1 hete nézegetem ezt, de még nem mentem sokra :(
    Láttam rengeteg angol leirást, de magyart egyet se:(
    Lehet, hogy honlap megprobálom egy új particióra felrakni, azzal a leirással amit lentebb írtam.

(Már nagyon fel akarom rakni :) Régebben PearPCn volt fent a Panther, de az rohadt lassú volt :( Rendes Mac meg drága :( )
  • ivjoe
    De, csak ezt a topikot ma akartam megnyitni MAC OS X PC-re címmel. Meglátom a tápigot, örül a fejem, de nem jutottam előre, talán, ha átírnánk a topic címét, vagy, ha olvasnák a #61-ben linkelt cikkeket, nagyobb lenne az érdeklődés.
    Vagy csak én gondolom így:

• Rain1
    Az SGs cikk egy kicsit régi, nem? :)
  • ivjoe
    CW cikk

SG cikk
  • Bendegoose
    Persze tudok, de azért magyarul gyorsabban megértettem volna :)
  • Rain1
    Ha tudsz angolul akkor itt van egy leirás:
    http://www.brucebeh.com/installosx86.txt
    Ezt kéne lefordítani, mert itt sokféle megoldás van, meg ez biztos jó, mert olyan ember ajánlotta akinek sikerült felrakni :)
  • Bendegoose
    Hi,
    még egy olyan csúny kérdésem lenne, előreis elnézést kérnék, ha valakit fárasztanék a bajommal,
    nos:
    lenn van a vmware, az osx86, van egy P4 2.6 és egy üres vinyóm,,,
    mit tegyek???
    ha esetlegesen vlmi részletes leírást, ami alapján könnyen végre hajthatom a telepítést...

Thx,
    Áve,
    B.
  • Bendegoose
    Thx,
    jártam a vmware oldalán de annyi, volt, hogy gondoltam inkább megkérdezlek titeket,,,
  • SpyMac
    Vmvare háát ő lenne az
  • Bendegoose
    VMware-t honnan tudok leszedni, és abból melyik kell nekem, ???