3016
  • gergod
    sse2 kell hozzá minimum
  • zsopap
    AMD Athlon XP-m van, Througbred magos, 2400+, SSE. Ezzel mennie kéne? Mert nekem a telepítő DVD csak annyit ír ki, hogy restartoljak. Mikor jut már eszébe valakinek, hogy készítsen egy videót egészen a kezdetektől a működő rendszerig? Ha nekem menne bizisten megcsinálnám.
  • SpyMac
    egy szólöz kell AppleAC97Audio.kext ezután
  • SpyMac
    tegnap sikerült hangot varázsolnom a mac-re a darwin cd segítségével, be kell montolni a darwint, utána a terminálba következőt írd:

# su (utána a root jelszó kell)
    # cp -rf /Volumes/DarwinCd/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext /System/Library/Extensions
    # ulraindítás
  • izb
    Te a licens résznél mit kell csinálni???
    Van valami kód??
    Mert nem enged tovább csak úgy simán.
  • izb
    Na ma én is kipróbálom,azt kiderül:))
  • Fairfax
    Nekem is dualcore a procim, csak Intel. Lehet azért nem megy minden rendesen mert Amd a proci.
  • SpyMac
    kijött az újabb Maxxuss kollekcíó
  • formatuq
    AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, MMX, 3DNow
    Asus A8N-SLI Premium
    2048MB RAM
    NVIDIA GeForce 7800 GTX
    Plextor 716-A
    Viewsonic P225F
    kb 700GB HDD
  • izb
    Mennyi helyet hagytál az op rendszernek??
  • izb
    Milyen géped van??
  • formatuq
    felraktam...
    vga egy felbontasban meg, 60hz
    no sound
    no net (ket halokartyam is van, egyiket se szereti)
    majd letoroltom :((((((((

majd talan kicsit kesobb, masik verzioval
  • ivjoe
    grrr...
  • Fairfax
    Én sokat dolgozom grafikai programokkal, azok átírása inteles procira elég kemény lesz. Nekem egy 3,6Ghz-es p4-en, 2Gbyte Rammal az adobe picit lassabb mit a Macen.
    Az viszont tuti, hogy a végleges verziót kb 2 hét alatt valaki úgy feltöri hogy egy normális pc-n is fog futni minden gond nélkül.
    Nekem most ilyen configon fut hibátlanul minden: P4 3,6Ghz,2 Gbyte Ram, 4*160Gbyte SATA Hdd, GeForce PCX 6800 GT 256 MB DDR3 TV DVI,Belkin Wireless hálókártya,ASUS i945 P5LD2 DELUXE LGA 775 DDR2 PCX SATA 1394 ATX 2.0 alaplap.
  • Fairfax
    nekem nincs problémám a nettel, ugyanúgya hasít mint xp alatt. Egy Belkin 108Mb/s-es wireless hálókártyán és egy routeren keresztül megyek ki a netre.
    A wiki-n írják, hogy főként intel chipsetes hálókártyákat támogat az x86 Tiger.
    Lehet hogy a realteket nem szereti.
  • Slash
    Erről a netes dologról már korábban is szó volt a fórumban szerintem. Valami fájllal kell buherálni, azt már próbáltad?

Más. Új cikk van az indexen, idekopizok néhány sort:

"- Komolyan gondolta az Apple, hogy hatásosan le tudja védeni operációs rendszerét? Hogy a hackereknek egy hétnél tovább tart a védelem feltörése?

- A fájlcserélőkön megjelent operációs rendszer egy fejlesztői preview, ebben még nem volt benne a végső verzió védelme. Valamelyik fejlesztő játszotta ki, de a hivatalos rendszert nem lehet majd ilyen könnyedén feltelepíteni egy hagyományos pc-re.

- Az viszont belátható, hogy nincsen feltörhetetlen védelem, a mostani eset pedig világosan bebizonyította, hogy a hagyományos pc is képes futtatni az Apple operációs rendszerét. Csak idő kérdése, hogy mikor sikerül a végső verzió védelmét kiiktatni.

- Ez igaz, ezzel együtt a Mac OS sosem lesz olyan megbízható a hagyományos gépeken, mint egy eredeti Macen.

- Miért ne lenne? Jövő ilyenkorra a Mac is csak egy hagyományos gép lesz, és nekünk is jók voltak a benyomásaink, amikor hagyományos gépen futtattuk az operációs rendszert.

- A Mac OS-t a Macintosh gépeire optimalizálják. Az Apple Intel-alapú gépei speciális alaplapot kapnak majd, de az sem lesz nyilvános például, hogy pontosan melyik dvd-író van a gépben. Ráadásul az integrált eszközök miatt nem mondhatjuk, hogy a Mac Ati videokártyája ugyanaz, mint a boltokban kapható Radeon 9200-as. Különbségek lesznek, ez pedig meglátszik majd a teljesítményben és a megbízhatóságban is."

Szerintem ez csak belemagyarázás. A végleges védelmüket (ha egyáltalán lesz) biztosan hamar ki fogják játszani. Remélem viszont, hogy a komolyabb szoftverek is gond nélkül fognak futni (legalább úgy mint winfos alatt).
  • SpyMac
    nekem a net-tel vannak problémáim, mert eléggé lassú és nem tudom hogy lehetne kicsit tuningolni, Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC a hálókártyám
    windoz alatt imán tölt 130-150-nel viszont mac alatt ez csak 2.3-2.5, jó pár perc míg betölt egy oldalt....

minden megoldés érdekel :-)
  • Rain1
    Ez megoldott :) Csak a telepítő írta rosszul. Miután felraktam, már rendesen látta az egész particiót.

A hangot sikerült már valakinek megcsinálni?
  • Rain1
    Ja, a lényeg lemaradt:
    Azzal a ISOval probáltam amit lentebb linkelt Fairfax.
  • Rain1
    Ti hogyan csináltok meg, hogy 6GBnál nagyobb helyre telepitsétek a Macet? Mert nekem csak a tiger-x86-flat.img re engedi telepíteni :(
  • formatuq
    vegre megszereztem, most rakom fel, ha valakinek kell, pm
  • ivjoe
    Az nekem nincs. :C
  • Fairfax
    én egy külön vinyóra telepítettem
  • Fairfax
    nekem minden alkalmazás fut.Skype is.
    Akinek nem megy valamelyik alkalmazás, azon nem érdemes csodálkozni.
    Nem ez a végleges telepítő, és az alkalmazások futtatásának lehetősége függ a gép konfigurációtól is.
  • ivjoe
    Ti mekkora particiót adtatok neki?
    [Majd mostanság akarja buherálni.]
  • SpyMac
    jahh romantikus
  • DayWalker

jó a háttered :)
  • SpyMac
  • SpyMac
    szerintem erős túlzás amit álltassz, mert az igaz hogy könnyű feltenni, de nálam alap dolgok nem mennek (pl: Skype,Virtual PC,Shapeshifte) szerintem még van mit fejleszteni rajata

url=http://kepfeltoltes.hu/view/050903/mydesk.png][/url]
  • Fairfax
    Nekem a jelek szerint megy minden eszköz, minden alkalmazás,bugmentesen.
    ÉS A VILLÁM EHEZ AZ OPRENDSZERHEZ KÉPEST EGY REUMÁS CSIGA:):):):)
    Az XP, a Vista ipari tanuló a Tigerhez képest.
  • Fairfax
    Mostantól nem kell vacakolni semmivel.

piratebayen van fent egy telepítő dvd iso, amiben minden jelenleg elérhető crack, illetve bővítés bennevan.
    Letölt, kiír dvd-re, restart computer, boisba: boot from cd,
    riccenés nélkül feltelepül magától.

http://thepiratebay.org/details.php?id=3377424

• Rain1
    Azért, mert a videókártya drivereket általában alapból bennevan a MacOSXben. Az ATIhoz van egy külön driver csomag amiben a 9800PRO MAC edition és asszem a X800 Mac edition van benne

A hangot még nem tudtam megcsinálni, bár már nem is foglakozom annyit vele

Nincs már helyem, hogy a Photoshop felmenjen, de a Filemaker elég komoly progi és megy (az egyik legjobb adatbázisszerkesztő, az APPLE is ezt ajánlja :) )
  • Slash
    Néztem az nvidia weblapot is és ott sincs semmiféle mac osx driver.
    Ezenkívül a hanggal mit lehet tenni? Minden hangkártyához külön kell átírni a drivereket? Esetleg az integráltak menni fognak simán?

De tényleg, nem próbálnál meg felrakni valami komolyabb progit? pl photoshopra kíváncsi lennék.
  • SpyMac
    van egy patch, amivel a tiger.iso filet kell peatchelni utána kiírod egy dvd-re és úgy telepíted mint egy xp-t itt
  • gergod
    Esetleg megosztanád velünk??? :D
  • ivjoe
    Photoshop?
  • Rain1
    Elolvastam az Index cikket...

Nem teljesen igaz ami ír...
    Nekem minden program megy, még a PPCs progik is. Egyedül az iWork 05 nem megy fel.
    (Igaz, nem telepítettem olyan sok mindet rá, csak az iLife 05, Rapidweaver, Filemaker 7PRO)
    Egyedül hang nincs, és a VGA se müködik rendesen. pl: a 128mb-s 9800PRO mat 16mb-s nek nézte :)
  • Slash
    Nem tudom, olvastátok-e, megjelent az indexen egy cikk erről a témáról és ott azt írták, hogy komolyabb programok (amik eddig megjelentek) nem fognak elindulni pc-n, mert hardverfüggő a dolog és nem kizárólag csak az osx kell nekik. Aki felrakta már az osx-et tudna erről írni valamit? Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy valami primkó dvd lejátszó vagy képszerkesztő progi fut-e alatta, hanem valami komolyabb (3d-s lakátervező, 3d studio, maya, profi hangszerekesztők, videóvágók stb). Próbált már valaki ilyet?
  • SpyMac
    sikerült megoldanom hogy az osx86-ot pármekkora particíóra fel lehessen telepíteni
  • formatuq
    AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core-n megy?
    valaki irta hogy sse2 kell neki, ugy tudom ez a proci tudja.

Koszi.