3016
-
#174 sse2 kell hozzá minimum -
zsopap #173 AMD Athlon XP-m van, Througbred magos, 2400+, SSE. Ezzel mennie kéne? Mert nekem a telepítő DVD csak annyit ír ki, hogy restartoljak. Mikor jut már eszébe valakinek, hogy készítsen egy videót egészen a kezdetektől a működő rendszerig? Ha nekem menne bizisten megcsinálnám. -
SpyMac #172 egy szólöz kell AppleAC97Audio.kext ezután -
SpyMac #171 tegnap sikerült hangot varázsolnom a mac-re a darwin cd segítségével, be kell montolni a darwint, utána a terminálba következőt írd:
# su (utána a root jelszó kell)
# cp -rf /Volumes/DarwinCd/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext /System/Library/Extensions
# ulraindítás
-
izb #170 Te a licens résznél mit kell csinálni???
Van valami kód??
Mert nem enged tovább csak úgy simán.
-
izb #169 Na ma én is kipróbálom,azt kiderül:)) -
Fairfax #168 Nekem is dualcore a procim, csak Intel. Lehet azért nem megy minden rendesen mert Amd a proci. -
SpyMac #167 kijött az újabb Maxxuss kollekcíó -
#166 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, MMX, 3DNow
Asus A8N-SLI Premium
2048MB RAM
NVIDIA GeForce 7800 GTX
Plextor 716-A
Viewsonic P225F
kb 700GB HDD
-
izb #165 Mennyi helyet hagytál az op rendszernek?? -
izb #164 Milyen géped van?? -
#163 felraktam...
vga egy felbontasban meg, 60hz
no sound
no net (ket halokartyam is van, egyiket se szereti)
majd letoroltom :((((((((
majd talan kicsit kesobb, masik verzioval
-
#162 grrr... -
Fairfax #161 Én sokat dolgozom grafikai programokkal, azok átírása inteles procira elég kemény lesz. Nekem egy 3,6Ghz-es p4-en, 2Gbyte Rammal az adobe picit lassabb mit a Macen.
Az viszont tuti, hogy a végleges verziót kb 2 hét alatt valaki úgy feltöri hogy egy normális pc-n is fog futni minden gond nélkül.
Nekem most ilyen configon fut hibátlanul minden: P4 3,6Ghz,2 Gbyte Ram, 4*160Gbyte SATA Hdd, GeForce PCX 6800 GT 256 MB DDR3 TV DVI,Belkin Wireless hálókártya,ASUS i945 P5LD2 DELUXE LGA 775 DDR2 PCX SATA 1394 ATX 2.0 alaplap. -
Fairfax #160 nekem nincs problémám a nettel, ugyanúgya hasít mint xp alatt. Egy Belkin 108Mb/s-es wireless hálókártyán és egy routeren keresztül megyek ki a netre.
A wiki-n írják, hogy főként intel chipsetes hálókártyákat támogat az x86 Tiger.
Lehet hogy a realteket nem szereti. -
Slash #159 Erről a netes dologról már korábban is szó volt a fórumban szerintem. Valami fájllal kell buherálni, azt már próbáltad?
Más. Új cikk van az indexen, idekopizok néhány sort:
"- Komolyan gondolta az Apple, hogy hatásosan le tudja védeni operációs rendszerét? Hogy a hackereknek egy hétnél tovább tart a védelem feltörése?
- A fájlcserélőkön megjelent operációs rendszer egy fejlesztői preview, ebben még nem volt benne a végső verzió védelme. Valamelyik fejlesztő játszotta ki, de a hivatalos rendszert nem lehet majd ilyen könnyedén feltelepíteni egy hagyományos pc-re.
- Az viszont belátható, hogy nincsen feltörhetetlen védelem, a mostani eset pedig világosan bebizonyította, hogy a hagyományos pc is képes futtatni az Apple operációs rendszerét. Csak idő kérdése, hogy mikor sikerül a végső verzió védelmét kiiktatni.
- Ez igaz, ezzel együtt a Mac OS sosem lesz olyan megbízható a hagyományos gépeken, mint egy eredeti Macen.
- Miért ne lenne? Jövő ilyenkorra a Mac is csak egy hagyományos gép lesz, és nekünk is jók voltak a benyomásaink, amikor hagyományos gépen futtattuk az operációs rendszert.
- A Mac OS-t a Macintosh gépeire optimalizálják. Az Apple Intel-alapú gépei speciális alaplapot kapnak majd, de az sem lesz nyilvános például, hogy pontosan melyik dvd-író van a gépben. Ráadásul az integrált eszközök miatt nem mondhatjuk, hogy a Mac Ati videokártyája ugyanaz, mint a boltokban kapható Radeon 9200-as. Különbségek lesznek, ez pedig meglátszik majd a teljesítményben és a megbízhatóságban is."
Szerintem ez csak belemagyarázás. A végleges védelmüket (ha egyáltalán lesz) biztosan hamar ki fogják játszani. Remélem viszont, hogy a komolyabb szoftverek is gond nélkül fognak futni (legalább úgy mint winfos alatt). -
SpyMac #158 nekem a net-tel vannak problémáim, mert eléggé lassú és nem tudom hogy lehetne kicsit tuningolni, Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC a hálókártyám
windoz alatt imán tölt 130-150-nel viszont mac alatt ez csak 2.3-2.5, jó pár perc míg betölt egy oldalt....
minden megoldés érdekel :-) -
Rain1 #157 Ez megoldott :) Csak a telepítő írta rosszul. Miután felraktam, már rendesen látta az egész particiót.
A hangot sikerült már valakinek megcsinálni? -
Rain1 #156 Ja, a lényeg lemaradt:
Azzal a ISOval probáltam amit lentebb linkelt Fairfax. -
Rain1 #155 Ti hogyan csináltok meg, hogy 6GBnál nagyobb helyre telepitsétek a Macet? Mert nekem csak a tiger-x86-flat.img re engedi telepíteni :( -
#154 vegre megszereztem, most rakom fel, ha valakinek kell, pm
-
#153 Az nekem nincs. :C -
Fairfax #152 én egy külön vinyóra telepítettem -
Fairfax #151 nekem minden alkalmazás fut.Skype is.
Akinek nem megy valamelyik alkalmazás, azon nem érdemes csodálkozni.
Nem ez a végleges telepítő, és az alkalmazások futtatásának lehetősége függ a gép konfigurációtól is. -
#150 Ti mekkora particiót adtatok neki?
[Majd mostanság akarja buherálni.] -
SpyMac #149 jahh romantikus -
jó a háttered :)
-
SpyMac #147 -
SpyMac #146 szerintem erős túlzás amit álltassz, mert az igaz hogy könnyű feltenni, de nálam alap dolgok nem mennek (pl: Skype,Virtual PC,Shapeshifte) szerintem még van mit fejleszteni rajata
url=http://kepfeltoltes.hu/view/050903/mydesk.png][/url] -
Fairfax #145 Nekem a jelek szerint megy minden eszköz, minden alkalmazás,bugmentesen.
ÉS A VILLÁM EHEZ AZ OPRENDSZERHEZ KÉPEST EGY REUMÁS CSIGA:):):):)
Az XP, a Vista ipari tanuló a Tigerhez képest. -
Fairfax #144 Mostantól nem kell vacakolni semmivel.
piratebayen van fent egy telepítő dvd iso, amiben minden jelenleg elérhető crack, illetve bővítés bennevan.
Letölt, kiír dvd-re, restart computer, boisba: boot from cd,
riccenés nélkül feltelepül magától.
http://thepiratebay.org/details.php?id=3377424
-
Rain1 #143 Azért, mert a videókártya drivereket általában alapból bennevan a MacOSXben. Az ATIhoz van egy külön driver csomag amiben a 9800PRO MAC edition és asszem a X800 Mac edition van benne
A hangot még nem tudtam megcsinálni, bár már nem is foglakozom annyit vele
Nincs már helyem, hogy a Photoshop felmenjen, de a Filemaker elég komoly progi és megy (az egyik legjobb adatbázisszerkesztő, az APPLE is ezt ajánlja :) ) -
Slash #142 Néztem az nvidia weblapot is és ott sincs semmiféle mac osx driver.
Ezenkívül a hanggal mit lehet tenni? Minden hangkártyához külön kell átírni a drivereket? Esetleg az integráltak menni fognak simán?
De tényleg, nem próbálnál meg felrakni valami komolyabb progit? pl photoshopra kíváncsi lennék. -
SpyMac #141 van egy patch, amivel a tiger.iso filet kell peatchelni utána kiírod egy dvd-re és úgy telepíted mint egy xp-t itt -
#140 Esetleg megosztanád velünk??? :D -
#139 Photoshop? -
Rain1 #138 Elolvastam az Index cikket...
Nem teljesen igaz ami ír...
Nekem minden program megy, még a PPCs progik is. Egyedül az iWork 05 nem megy fel.
(Igaz, nem telepítettem olyan sok mindet rá, csak az iLife 05, Rapidweaver, Filemaker 7PRO)
Egyedül hang nincs, és a VGA se müködik rendesen. pl: a 128mb-s 9800PRO mat 16mb-s nek nézte :)
-
Slash #137 Nem tudom, olvastátok-e, megjelent az indexen egy cikk erről a témáról és ott azt írták, hogy komolyabb programok (amik eddig megjelentek) nem fognak elindulni pc-n, mert hardverfüggő a dolog és nem kizárólag csak az osx kell nekik. Aki felrakta már az osx-et tudna erről írni valamit? Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy valami primkó dvd lejátszó vagy képszerkesztő progi fut-e alatta, hanem valami komolyabb (3d-s lakátervező, 3d studio, maya, profi hangszerekesztők, videóvágók stb). Próbált már valaki ilyet? -
SpyMac #136 sikerült megoldanom hogy az osx86-ot pármekkora particíóra fel lehessen telepíteni -
#135 AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core-n megy?
valaki irta hogy sse2 kell neki, ugy tudom ez a proci tudja.
Koszi.