3016
-
SpyMac #214 nekem SMC-1211TX a hálókártyán de eléggé gázos mert a letöltésem 130Kb/s helyett csak 3-4Kb/s ezért nem is nagyon használom a mac os x- et
nem tudod mi lehet a probléma? -
#213 milyen tipusu a hálókártya?
-
#212 Nekem is felment, miután rájöttem hogy a DVD boot nem lesz jó, csak ha dd-vel kiteszem egy külön vinyóra. Sajnos az alaplapi ethernetet nem ismerte fel.
Tud valaki segiteni hogyan csináljak netet alatta?
ASUS P5P800
IP4 3 gHz
RAM 512
ATI 9600 PRO -
#211 ja.én is letöltöttem.
nagyon profi leirás! -
Fairfax #210 Akinek telepítési leírás kell, meg egyéb beállítások leírása ( hangkártya, hálókártya életrecsiholása) töltse le ezt a leírást. Van benne mellékelve rengeteg screenshot,hasznos programok, stb.
http://thepiratebay.org/details.php?id=3382703
ha valakinek esetleg wireless hálókártyája lenn, nem kell mást tennie, csak leszedni a netről az istumbler nevű progit. Airport ugyan nem lesz, de built in ethernetként fogja kezelni a wireless kártyát, és menni fog a net. -
#209 3000 Ft-ért én is vennék, annyit megér a dolog. -
#208 Rain szerint lehet külön particiora is tenni.
Lásd a #204-es hozzászólást.
Ha megpróbálod, akkor azért szerintem mentsed le elötte a fontos dolgaidat a biztonság kedvéért...
én vettem egy 20 gigás vinyót potom 3000Ft-ért(müködik is) pc bontóban.
Ennyit megér..
Azt tudom gyepálni gond nélkül..... -
#207 "Legfontosabb, hogy kulon vinyóra rakd! nem kulon particiora."
Ez az, 1db 160-as winyóm van. Ennyi, lőttek az OSX-nek. Ill. várhatok míg nem lesz belőle olyan verzió, ami partícióra telepíthető. -
#206 ok..köszi az infót....
a napokban ki fogom próbálni...
talán csütörtök este....akkor lesz idöm...
én MacOSX Extended (Journalist)ként formatáltam.... -
Rain1 #205 De szerintem gépfüggő, hogy mi megy és mi nem és milyen sebességgel.
Pl: Az én AMD A64 3000+omon lassabb a MacOSX mint az öccsém Celeron 2.4Ghz s gépén. -
Rain1 #204 Volt egy 60GBs vinyóm, amin 1 partició volt, és azon az XP. Ezután ParticionMagic-kel, felosztottam egy 50GBs (XP), és egy 8GBs (MacOSX) particiót. Ezután letöltöttem a bootolos DVDt, amit lentebb linkelt be SpyMac.
A telepítőben a "Select Destination" résznél, bementem a Utilities->Disk Utility menübe és ott a 8GBs particiot megformáztam HFS+ra. Ezután ki tudtam választani a Particiot. Utána feltelepült. (kivettem a SSE3->SSE2 patchot és a Printer drivereket)
Utána restart és gyorsan ki kell venni a DVDt, mert akkor újra elindul a telepítő.
Ha sikerül gyorsan kivenni a DVDt akkor elkezd bejönni a Darwin bootmanager. Ott ki lehet választani, hogy a Windows vagy a MacOSX jöjjön be. -
#203 Ok. Akkor elmondod nekünk, hogy milyen módszerrel oldottad meg?
Simán, ugyhogy bebutolsz dvd-ről nem megy....
Hány particiod van? Melyiken fut a vindóz és melyiken az osx?
Melyiket telepitetted elöször,stb.....
Nagyon örülnék ha rám tudnál cáfolni, de én még mindig hitetlen vagyok!
Amugy ma vettem egy használt vinyót, csak erre a célra...... -
Rain1 #202 "de ez tudtommal még másnak sem sikerült."
Akkor én egy különleges ember vagyok, mert nekem ment :) Simán felraktam, és az OSX és az XP is be tudott bootolni :) -
#201 Az elsö próbálkozásom, hogy csak kulon particiora rakjam az osx-et meghiusult annyira, hogy nemcsak a bootmanager nem indult install után(ami már eleve volt), hanem a már meglévö vindóz se! Ez logikus is mert telepitésnél felülirja a vindóz bootrendszerét is. Ezért kell más vinyóra rakni.Persze elméletileg megoldható hogy fusson XP és OSX is, de ez tudtommal még másnak sem sikerült.
Szóval aki tutira akar menni mindenképp külön vinyóra telepitse!
Aki meg nagyon ügyesnek gondolja magát az probálkozzon a külön particioval, de ennél a verzionál én még nem ajánlom.... -
Rain1 #200 Ugyanaz mint nálam, csak neki még a Spotlight is müködik néha-néha, nem kell safe módban inditania és felismeri a Logitech billjét PS2 csatlakozásnál is.
Nem kell külön vinyó, lehet külön partició, a formatálásnál megcsinálja a bootmanagert!
(Ja és sok helyen azt írják, hogy töröld le a AppleTPMSPI.kext fájlt, de ne tedd! Nekem ezért sok program Kernel pánikot hozott be, pedig elötte tökéletesen ment) -
#199 Öcsédnél milyen programok futnak?
Egy screenshot-ot nem tudsz felrakni? -
#198 Legfontosabb, hogy kulon vinyóra rakd! nem kulon particiora. értelemszerüen a biosban is átállitod a boot meghajtot ha szukséges....
Miután dvd-rol bebutolsz nem kezded el az installt hanem a menubol fenn kikeresed a - disk utiliy -t...
Itt rámész a Partition-ra és ott már adott a dolog.....
Miután ezt befejezted kezdheted az installt...
A licencnél csak skip vagy tovább......
hajrá -
#197 Tobb forumon már sikeresen feltelepitették az osx-et. Minden programot futtatnak, a PPC programokat is.
Van még pár alkatrész amit kiprobálhatok, hátha megtalálom a gyöztes konfigot.
Amugy safe modban is megy minden simán. Eddig egyedül az messsengert installaltam fel. De majd megprobalok valami grafikai programot is felrakni.
-
#196 Megpróbáltam felrakni, de installnál a "Select Destination"-nél ures volt az ablak....
És hogyan sikerült megcsinálnod? -
SpyMac #195 nekem is VOLT ilyen kezdeti lelkesedésem már nincs -
Rain1 #194 Lentebb írtam:
Geforce 5700Ultra -
#193 Van egy FX 5200-esem is.....ha ATI-val nem megy rendesen továbbra sem, akkor berakom az Nvidia-t. -
#192 Öcsédnek milyen Nvidia-ja van? -
#191 nem hinném hogy kevés lenne a memó, mivel 1 Gb és nem laptopra hanem asztali gépre telepitettem.
A nettel nincs gond, gyors.
Ezt a hetet rászánom még az osx-re. Hátha sikerül normálisan beizzítani.
Ha nem járok sikerrel akkor törlés és megvárom a következö verziót.
-
Rain1 #190 Nálam is ezt csinálja, és nagyon sok ATIval (öccsém Nvidiajaval siman bebootol és még a spotlight is működik).
Ahol olvasgattam ott még csak Radeon 7000 tudott bebootolni rendesen, de az OSXProject fórumán már készülget a driver. -
SpyMac #189 szerintem kevés lessz a memó, én is próbáltam Acer laptopra felrakni amiben 256
van de nem sikerült, amúgy nálam a net is rohatt lassú -
#188 Ujraparticionáltam a vinyót.
Install noch einmal.....
Most tök üres vinyon csodák-csodája bebutolt, de csak safe modban tudom elinditani....
Hálózat van, hang nincs....
Este megpróbálom SpyMac modszerével elöcsalogatni a hangot....
Van valakinek 5lete miért csak safe modban hajlando bebutolni?
Ha normálisan probálom akkor miután megjelenik az alma, pár másodperc után kiirja hogy kapcsoljam le a gépet. -
#187 -
#186 Elsö próbálkozás hogy 2 vindoz mellé felrakjam, teljes csöd lett!
Nem mintha nagyon meglepett volna.
A már meglévö vindózokat sem látni az osx install után....
Na sebaj....ugy is szeretek oprendszereket installálni..
-
#185 még jó hogy van egy laptop is kéznél....
-
#184 sikerült továbbjutnom.Most installálodik fel....
Fogalmam sincs hogy fog majd bebutolni mert XP és Vista is van a gépen... -
#183 Megpróbáltam felrakni, de installnál a "Select Destination"-nél ures volt az ablak....
mi lehet a gond?
a redeonomat 16Mb-snek ismert fel.....
-
#182 Ja. Én is ezt töltöttem le.
Erre szeretném felrakni: ASUS P4P800 SE, 3GHz(SSE2), integrált audio(SoundMax), integrált LAN(Realtek) 1Gb RAM, ATi Radeon 9600(pro asszem) 256Mb RAM.
Van valakinek estestleg tapasztalata hasonló konfigurációval?
Külön particióra(e:) raknám.
Tudnom kell valamit install elött vagy 1szerüen bebootolok dvd-ről és végigvezet egy install, vagy elötte még patchelni kell-e ezt-azt? -
Rain1 #181 Ezen a verzion sikerult mar valakinek hangot varazsolnia?
Az AppleAC97Audio.kext kene, de az nincs benne, csak a deadmoo imgben. At tudna valaki kuldeni (ha azzal mukodne)
[email protected] cimre?
Sikerult mar valakinek ATI9800PROval normal modban elinditani a rendszert? Nekem ezzel a hibaval leall:
VGAG: vram(E8000000:08000000)
Az occsemnek Gforce 5700Ultra van es azzal rendesen megy. -
Fairfax #180 Attól függ kinek melyik verzió kell, milyen procija van ( SSE2 vagy SSE3 ) stb.
Akármelyik verziót is szedik le, telepítésnél kiválasztható hogy milyen patcheket akarsz telepíteni.
-
SpyMac #179 én ezt szedtem -
Fairfax #178 Az attól függ. Van a wmvare verzio, meg amit fel tudsz telepíteni a gépedre mint önálló oprendszert. Ezeket patchelgetik jelenleg.
nézz szét a wiki fórumán, vagy itt http://www.win2osx.net/forum/
-
#177 Üdv.
Melyik a legutolsó verzió amit le lehet tölteni, tudja valaki? -
Norby86 #176 Kicsit megkésve de kiirtam DVD-re énis ezt az install DVD-t. Addig oké is minden hogy bebootol a lemezröl és megjelenik az alma de nekem nem megy tovább, rögtön egy kis áthúzott karika jelenik meg az almán. Tudtok segíteni mi lehet a gond? -
#175 Na, rászántam magam, letöltöttem a VMWare OSX-et.
Linux konzol parancsokról szertnék érdeklődni.
mkdir /mnt/temp
mount /dev/hda1 /mnt/temp
cd /mnt/temp
dd if=tiger-x86-flat.img of=/dev/hd2 bs=512 skip=63
vagyis?
Próbáltam egy másik torrenttel is, kiírtam DVD-re, linuxban típust állítottam: lehet, hogy most hülyeséget mondok, de AF seholsem volt. Viszont volt két Darvin. Egy boot meg még egy. Beállítottam bootra.
OSX DVD-vel bebootolt, elindult a telepítás. Szólt, hogy válasszam ki a partíciót, csakhogy ott nem lehetett semmit látni. Vissza linuxba, látom, hogy a partíció újra NTFS. Vagyis LIVE CD-vel nem lehet megváltoztatni?